X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo masz extra.... Co za świnia.... Idealne do podania pregnylu. Ja bym leciała do prywatnego jakiegoś aby przepisał pregnyl :-) patrzyłam na usg z synem jak byłam i przy owulacji endo miałam 6 mm...i co zaszłam

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyyy, ja wczoraj miałam badane endo które wynosiło 8 i lekarz powiedział ze jest prawidłowe do zagnieżdzenia...
    Angie, ja na Twoim miejscu skombinowałabym sobie sama pregnyl i zrobiła zastrzyk!
    Dzieki temu dwa pecherzyki moga peknac jednoczesnie i bedzie to podwójna szansa!

Nie wiem gdzie mieszkasz, bo ja mam jedno opakowanie pregnylu...

Angie 31 lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze aż się teraz trzęsę bo ja naprawdę nie mam jak zdobyć pregnyl nawet wizyte teraz sprawdzałam u innych lekarzy to dopiero na poniedziałek lub wtorek. A wtedy już będzie za późno bo jajca pewnie zmaaleja kub za późno pękną i będzie dupa. Ech pozostało mi tylko znów jakieś domowe sposoby na pęknięcie tylko jakie?

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Ali wrote:
    Yyyyy, ja wczoraj miałam badane endo które wynosiło 8 i lekarz powiedział ze jest prawidłowe do zagnieżdzenia...
    Angie, ja na Twoim miejscu skombinowałabym sobie sama pregnyl i zrobiła zastrzyk!
    Dzieki temu dwa pecherzyki moga peknac jednoczesnie i bedzie to podwójna szansa!

Nie wiem gdzie mieszkasz, bo ja mam jedno opakowanie pregnylu...

O matko ja w Szwecji mieszkam. List idzie 3dni robocze. Doszło by dopiero we wtorek czyli za późno...

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może do szpitala na oddział się przejść ? pogadasz z ginem i może akurat :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Może do szpitala na oddział się przejść ? pogadasz z ginem i może akurat :-)

Spróbuję jutro coś pokombinować.
    Ja juz kocham te jajcorki.Zrobilam ile moglam.Wiecej pomysłów już nie mam. Jeśli te jajcorki nie zdecydują się teraz to moze powrócą w następnym cyklu. Na święta będę w Polsce to zaopatrze się we wszystkie możliwe specyfiki. Będzie dobrze ❤

Miśkowa lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Kurcze aż się teraz trzęsę bo ja naprawdę nie mam jak zdobyć pregnyl nawet wizyte teraz sprawdzałam u innych lekarzy to dopiero na poniedziałek lub wtorek. A wtedy już będzie za późno bo jajca pewnie zmaaleja kub za późno pękną i będzie dupa. Ech pozostało mi tylko znów jakieś domowe sposoby na pęknięcie tylko jakie?
    Może same pekną. Lekarze czasem zapisują pregnyl a wcale nie wiadomo czy bez tego by nie pękały. będzie dobrze :)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Właśnie też się zastanawiam... niby nie powinno zaszkodzić bo przecież ma pomagać ale jednak informacja jest żeby się skontaktować z lekarzem jeśli chodzi o przyjmowanie w trakcie ciąży. Jak nie zapomnę to zapytam lekarza na następnej wizycie.
    Super, zapytaj. Do mojej wizyty jeszcze trochę czasu, więc fajnie gdybyś wcześniej zapytała.

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ginem się nie przejmuj, skup się na jajach... że tak powiem ;) zarąbiście, że aż dwa... weź Ty teraz męża czy niemęża w obroty i zacznij się rozglądać za wózkiem dla bliźniaków :P

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy tu przechodzicie nie jedno ale ciąża to niestety nie jest taki lekki stan jak większości się wydaje.Badania, stres, który towarzyszy czekając na wyniki.Jeśli wszystko jest ok to dobrze...u mnie niestety niezupełnie:( jestem, będę jednak dobrej myśli chociaż trochę o to trudno...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile a co się dzieje?? trzymam kciuki za Was..

• Smile Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytomegalia mi wyszła...niby mówią żeby się nie martwić ale same wiecie jak to jest. Może się nic nie wydarzyć i wszystko będzie dobrze a może być całkiem odwrotnie...:( jest to pierwszy trymestr a więc najgorszy...moje próbki pojechały do Wawy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 19:07

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, postaraj sie cos wykombinowac z tym pregnylem. Tu nie chodzi o to ze pecherzyki wcale nie pekna, ale- gdybys miała podany pregnyl, byłoby to sztuczny wysoki pik który spowodowałby peckniecie dwóch pecherzyków. A to jak wiadomo daje wieksze szanse.
    Jak by Ci sie nie udało nie przejmuj się, bo byc moze peknie tylko jeden ale za to ten szczęśliwy ;), tego Ci życzę!

Smile, przechodziłam przez wszystkie mozliwe stresy w 1 ciazy ;), cięzko to sobie wbic do głowy ale najlepsze co mozesz teraz zrobic to zachowac spokój. Będzie dobrze, trzymam kciuki!

• Smile Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Smile, przechodziłam przez wszystkie mozliwe stresy w 1 ciazy ;), cięzko to sobie wbic do głowy ale najlepsze co mozesz teraz zrobic to zachowac spokój. Będzie dobrze, trzymam kciuki![/QUOTE]

Ja teraz zaczynam przechodzić, niestety jak sama widzisz zaczyna się nieciekawie.Jest tylko jakiś mały % kobiet które na to chorują w ciąży i to w 1 trymestrze i to akurat muszę byc ja....cholera jasna, mam ochotę krzyczeć:(

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile musisz byc silna teraz dla dzidziusia. Nie daj się chorobstwu. Przyszło to sobie pójdzie.Teraz jest taka technologia ze na pewno otrzymasz odpowiednie leki. Czytałam trochę o tym i podobno lozysko bardzo chroni dzieciatko od wszelkich wirusów. Dbaj o siebie i maleństwo ❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile... przede wszystkim nie czytaj za dużo na necie o powikłaniach itd... nie ma co sobie nabijać teraz tym głowy... wierzę w to, że z dzidkiem będzie wszystko ok!!! ty też w to uwierz!!!

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Ali wrote:
    Angie, postaraj sie cos wykombinowac z tym pregnylem. Tu nie chodzi o to ze pecherzyki wcale nie pekna, ale- gdybys miała podany pregnyl, byłoby to sztuczny wysoki pik który spowodowałby peckniecie dwóch pecherzyków. A to jak wiadomo daje wieksze szanse.
    Jak by Ci sie nie udało nie przejmuj się, bo byc moze peknie tylko jeden ale za to ten szczęśliwy ;), tego Ci życzę!

Postaram się jutro zrobić co w mojej mocy a tymczasem wyczytałam zeby wziąć bardzo gorącą kąpiel i się trochę pogimnastykowac❤
    Podobno pomaga w pekaniu.
    To i tak nic jednak nie znaczy w pierwszym cyklu stymulowanym było jajo i peklo a jednak fasolinki nie ma

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Smile musisz byc silna teraz dla dzidziusia. Nie daj się chorobstwu. Przyszło to sobie pójdzie.Teraz jest taka technologia ze na pewno otrzymasz odpowiednie leki. Czytałam trochę o tym i podobno lozysko bardzo chroni dzieciatko od wszelkich wirusów. Dbaj o siebie i maleństwo ❤

Angie31 na to nie ma lekarstwa...nie leczy się tego w ciąży. Pozostaje tylko robić dokładne badania usg i obserwować...załamka totalna:(

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angie tak tak, też czytałam o tej kąpieli... także ten tego... gorąca kąpiel i gorąca gimnastyka z najmilszym i będzie luuuuuuz :* a może kąpiel i gimnastyka jednocześnie.... hihi

Angie 31, Mama_Ali lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Smile... przede wszystkim nie czytaj za dużo na necie o powikłaniach itd... nie ma co sobie nabijać teraz tym głowy... wierzę w to, że z dzidkiem będzie wszystko ok!!! ty też w to uwierz!!!

staram się w to wierzyć...wizytę mam dopiero 28.12 ale mój gin to trochę zlewa, kazał się nie martwić. A co do internetu to jest straszny pod tym względem...

Bardzo dziękuję za wsparcie:*

2nn3rjjg8n6fiit0.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ