X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisałyście, że pregnyl może dawać oznaki ciąży... a czy clo + duphaston również? sutki od wczoraj zaczęły swędzieć i czuję mrowienie, jak podczas laktacji... wiem, że mogłabym już testować, ale boję się rozczarowania... jak temp się utrzyma to zatestuję dopiero 13 dpo (jeden dzień po terminie spodziewanej @)... ale objawy mam typowo ciążowe... kurde albo to psychika :(...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 16:50

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    dziewczyny pisałyście, że pregnyl może dawać oznaki ciąży... a czy clo + duphaston również? sutki od wczoraj zaczęły swędzieć i czuję mrowienie, jak podczas laktacji... wiem, że mogłabym już testować, ale boję się rozczarowania... jak temp się utrzyma to zatestuję dopiero 13 dpo (jeden dzień po terminie spodziewanej @)... ale objawy mam typowo ciążowe... kurde albo to psychika :(...

One też mogą dawać objawy ciążowe.

M&M
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze endometrium ponad 11 po owulce. Też jem orzechy brazylijskie. Może to pomaga.

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pęcherzyk w 6 dc o wymiarach 8,7 jest ok? Lekarz przepisał mi od dzisiaj przez 5 dni clo, może coś pomóc?

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clo pomoże, bo różnie się zaczyna jego stosowanie, można od 2 aż do 5 dc, więc myślę, że jak zaczniesz dziś to się nic nie stanie.

M&M
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest czy wy czujecie swoją owulke?wczoraj jajca byly spore. Dziś kuly mnie mocno i nagle dostałam wycieku sluzu bialego jak mleko.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • blueeye Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile ja tez zrobilam badanie na cytomegalie i wyszlo igm ze na pograniczu robilam gdzies tak jak Ty 8 tydz powtorzylam wynik za 3 tyg i niziutko czasami jest tak ze jak masz przeciwciala to na poczatku ciazy moze tak wyjsc mi lekarz tak mowil wiec gliwa do gory ja tez przez to przeszlam

3jgx3e3k3yeatzb0.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny jak to jest czy wy czujecie swoją owulke?wczoraj jajca byly spore. Dziś kuly mnie mocno i nagle dostałam wycieku sluzu bialego jak mleko.

ja czułam pierwszy raz w tym cyklu, ale to było delikatnie kłucie, śluz bezbarwny, wodnisty.

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    ja czułam pierwszy raz w tym cyklu, ale to było delikatnie kłucie, śluz bezbarwny, wodnisty.

To ja taki miałam wczoraj i przedwczoraj a na monitoringu wyszlo ze jestem przed owu. Ech pewnie nie pękł lub zmniejsza się i dlatego juz po ptakach.Tak myślałam nie ma co się łudzić. Trzeba było wymusić na dziadzie pregnyl.No nic za dwa trzy tygodnie wracam do walki z kolejnym doswiadczeniem.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile ciężko powiedzieć, ale chyba żadnych szczególnych procedur z tym związanych nie miała. Nie chcesz iść do innego lekarza przed świętami?

Angie mnie boli brzuch, czuje ze jest opuchnięty, podczas <3 też mnie wszystko boli w środku. Tzn nie jest to aż taki ból, żeby tabletki przeciwbólowe brać :)

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z mikołajkowego testowania nici... @ zawitała dziś. Moje emocje: brak wkurzenia, ale smutek ze względu na to, że leki, które mają pomóc tak mącą w głowie. Przecież psychicznie można się wykończyć... podziwiam dziewczyny, których starania trwają kilkadziesiąt cykli... ja chyba za kilka dam sobie spokój, bo inaczej zwariuję.

• Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek oj można się wykończyć :( głowa do góry, nie teraz to następnym razem się uda!

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    I z mikołajkowego testowania nici... @ zawitała dziś. Moje emocje: brak wkurzenia, ale smutek ze względu na to, że leki, które mają pomóc tak mącą w głowie. Przecież psychicznie można się wykończyć... podziwiam dziewczyny, których starania trwają kilkadziesiąt cykli... ja chyba za kilka dam sobie spokój, bo inaczej zwariuję.

Niunia nie smutaj❤ grudzień dopiero się zaczął.Tule❤❤❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie dzięki.

Dziewczyny okazuje się, że mój mąż bierze od dzisiaj antybiotyk przez 7 dni. W necie są różne info na ten temat, powiedzcie mi, czy stymulacja w ogóle ma sens, czy powinniśmy odłożyć starania na 3 mies? Będę dzwonić do swojej gin, ale jak pisałam wcześniej nie do końca ona ma wiedzę na temat płodności. Poza tym mąż ma zrobić w tym mies badanie nasienia, myślę, że to też nie ma sensu bo wyniki nie wyjdą prawidłowo... Ale znalazłam na necie wypowiedź ginekologa (eksperta), że antybiotyki nie wpływają na plemniki. I bądź tu człowieku mądry...

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Będzie dobrze, będę trzymać kciuki za następny cykl.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Ja czuję tak od 3 cykli. To mój piąty z clo i też już zaczynam czuć delikatny ból. Albo sobie wmawiam :/. U mnie ze śluzem płodnym straszna bieda. Ja jest to raczej wodnisty niż ciągnący. To chyba clo tak wygląda i ciężko cos na to poradzić.
    Mój lekarz jednak mówił, że jak nie czuję nic to wcale nie znaczy, że nie ma owulki. Różnie może być.

• Smile Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueeye wrote:
    Smile ja tez zrobilam badanie na cytomegalie i wyszlo igm ze na pograniczu robilam gdzies tak jak Ty 8 tydz powtorzylam wynik za 3 tyg i niziutko czasami jest tak ze jak masz przeciwciala to na poczatku ciazy moze tak wyjsc mi lekarz tak mowil wiec gliwa do gory ja tez przez to przeszlam

Ale ja nie mam na pograniczu...norma jest do 1 a ja mam 3 więc chyba nie mam się co łudzić że wszystko będzie ok...

kizia_mizia a co mi da wizyta u innego lekarza?skoro tego w ciąży się nie leczy?:(rozmawiałam chwile z moją starą ginką i powiedziała to samo, że leczenia nie ma, obserwuje się tylko dziecko po narodzinach.W zasadzie tyle...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • blueeye Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak trzrba za jakis czas powtórzyć bad.
    W ogóle to dziwie sie ze nie kazdy lelsrz mowi o tych badaniach wlasnoe podczas starań mysle tu o tokstoksoplazmozie czy wlasnie cytomegali robcie je dziewczyny!!!

3jgx3e3k3yeatzb0.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety nie mam dobrych wieści - po raz kolejny nie udało się i jest jedna krech:(

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny niestety nie mam dobrych wieści - po raz kolejny nie udało się i jest jedna krech:(

A ile jesteś po owulce bo póki @ nie ma jest jeszcze szansa ❤wspieram

ania1985 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ