X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów to mi się śniło że ktos zostawił mi noworodka na wychowanie a w dodatku sama bylam w ciazy hehe.... Ale milutki ten sen :-D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżę sobie oglądam skoki a mam taki ból brzucha jak podczas HSG masakra :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ;) jak samopoczucie?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 10:40

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    To wszystko prawda, ale trzeba dodać, ze IUI obejmuje praparatykę nasienia, masz raport wyników przed o po preparatyce, selekcjonują te nieuszkodzone i te o najszybszym ruchu postępowym, więc IUI to też gra lepszymi kartami;)
    Tak masz racje,ja to tsk prosto opisałam.Jest wiele badan by nasienie bylo idealne ale za kazde trzeba trzeba zaplacic,tak samo mozna stymulowac mezczyzne w danym cyklu by mial lepsze nasienie...nie jestem pewna czy przy IUI mozna rowniez skorzystac z tego badania o wyborze płci,koszt spory nawet bardzo ale jesli chcesz miec np tylko dziewczynke to są w stanie oddzielic zenskie plemniki.Tylko nie wiem czy tylko obejmuje to in vitro czy przy inseminacji tez mozna skorzystac.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo. Jagna no w końcu, w końcu :) czas wrócić do gry :) trzymam kciukasy :)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tak masz racje,ja to tsk prosto opisałam.Jest wiele badan by nasienie bylo idealne ale za kazde trzeba trzeba zaplacic,tak samo mozna stymulowac mezczyzne w danym cyklu by mial lepsze nasienie...nie jestem pewna czy przy IUI mozna rowniez skorzystac z tego badania o wyborze płci,koszt spory nawet bardzo ale jesli chcesz miec np tylko dziewczynke to są w stanie oddzielic zenskie plemniki.Tylko nie wiem czy tylko obejmuje to in vitro czy przy inseminacji tez mozna skorzystac.

Nie rozmawiałam z lekarzem na temat bardziej zaawansowanego dłubania w plemnikach;) w standardowej IUI oni w ciągu ok 2 godz od pobrania (bo za długo poza ciałem żołnierze też nie szaleją...) musi być zrobiona inseminacja, w tym czasie jest preparatyka czyli selekcjonowanie najlepszych wg parametrów komandosów
    tak sobie myślę o tym wyborze płci, ale chyba to jest niemożliwe przy IUI bo wsttrzykują ok. 5 mln plemników i wątpię, aby zdołali wyselekcjonować tylko "jednopłciowe", chyba opcją płci jest zastrzeżona dla IVF, bo koszty selekcji przy stosunkowo niskiej "wydajności" IUI to nie idą grze
    ale oczywiście 100% pewności nie mam...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Nie rozmawiałam z lekarzem na temat bardziej zaawansowanego dłubania w plemnikach;) w standardowej IUI oni w ciągu ok 2 godz od pobrania (bo za długo poza ciałem żołnierze też nie szaleją...) musi być zrobiona inseminacja, w tym czasie jest preparatyka czyli selekcjonowanie najlepszych wg parametrów komandosów
    tak sobie myślę o tym wyborze płci, ale chyba to jest niemożliwe przy IUI bo wsttrzykują ok. 5 mln plemników i wątpię, aby zdołali wyselekcjonować tylko "jednopłciowe", chyba opcją płci jest zastrzeżona dla IVF, bo koszty selekcji przy stosunkowo niskiej "wydajności" IUI to nie idą grze
    ale oczywiście 100% pewności nie mam...
    O IVF to pewnie piszesz o rzàdowych,pewnie jest okrojony bo za kase in vitro to jest wiele badan do wyboru.Takie selekcjonowanie nasienia o płec to koszt masakryczny ale kto bogatemu zabroni.W moim przypadku rządowy odpada bo wiek nie puszcza dlatego wypowiadam sie z korzystania z zasobow wlasnej kieszeni.Wiem ze rządowy program wiele nie obejmuje,tez zalezy od kliniki za ktore wizyty i badania bedzie trzeba zaplacic,tak do konca wiele par przekonalo sie ze poczatki to same koszta zanim rzàdowa refundacja ich objèla.To szeroki temat,wazne zeby tobie sie udalo i nam na tym clo oraz tym które w naturalny sposób próbujà.Mozliwosci w tej dziedzinie z tym problemem jest mnóstwo,kazda para jest inna i troche inaczej to wszystko wyglada.My to juz chyba nie myslimy kategoriami ze chce chlopca czy dziewczynke,raczej ogólnie byleby zostac mamą☺☺

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu trafiłaś Jagna w sedno, płeć dziecka naprawdę nie ma znaczenia!
    Ja do swojego brzucha mówiłam "syneczku", a tu dosłownie dwa tyg. przed porodem ukazała nam się na USG muszelka i jest córka, której oczywiście teraz nie zamieniłabym na żadnego syneczka;)
    Priorytety są następujące: owulacja, zapłodnienie, ciąża, dłuuuuuuuga, zdrowa ciąża, DZIECKO
    z resztą sobie poradzimy;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Dziewczyny, brała któraś Lutagen? Jakieś reakcje wywoływał, skutki uboczne? Po dupku miałam objawy typowo ciążowe z mdlosciami i bolacymi piersiami. Po luteinie byłam osłabiona. A teraz ten lutagen i nie wiem co mogę mu przypisać. Ulotka.....wlącznie z rakiem. Może macie jakieś doświadczenia?
    Ja biorę luttagen, teraz będzie 3 cykl. Objawy typowo ciążowe już od pierwszej tabletki:( Piersi bolą niemiłosiernie. No i ta cena...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 11:39

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, no w końcu @ Cię odnalazla :-) Nie jestem pewna czy w PL prawo nie zabrania wyboru płci przy ivf. Ja nadal leżę i nie chce mi się wstać ale okna czekają więc o równej godzinie ruszam dupke :-)

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, Jagna, co Wy takie pracowite, że nawet w niedzielę do roboty zapierdzielacie? :) Ja mam ten luksus, że tylko od poniedziałku do piątku zasuwam. Poziomkowa, daj mi też trochę energii do mycia okien, bo brak mi weny...
    Pogoda dzisiaj jakaś taka mało ciekawa, smutna. Idę zaraz do Lidla złowić pstrąga na obiad, hihi :)
    Ja od wtorku zaczynam luttagen, nie wiem czy ten mój pęcherzyk śliczny (który nie wiadomo kiedy urósł) pękł, dowiem się dopiero jak dostanę/nie dostanę @, bo niestety mój lekarz jest od jutra na urlopie. Ale przynajmniej się nie nakręcam:) Pozdrawiam!!!!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!
    Jagna super, że twoja @ w końcu przyszła.
    Mamakejti ja w pierwszej ciąży do końca byłam pewna, że dziewczynka i jak urodziłam i obudziłam się( miałam cesarke) i przyszedł lekarz mówiąc że mam syna to powiedziałam mu że się pomylił :)

mamakejti lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    ... Idę zaraz do Lidla złowić pstrąga na obiad, hihi :)
    Ja od wtorku zaczynam luttagen, nie wiem czy ten mój pęcherzyk śliczny (który nie wiadomo kiedy urósł) pękł, dowiem się dopiero jak dostanę/nie dostanę @, bo niestety mój lekarz jest od jutra na urlopie. Ale przynajmniej się nie nakręcam:) Pozdrawiam!!!!

Udanych łowów Opolanko85! Matka natura już zadba o Twój pęcherzyk;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomkowa wrote:
    Jagna, no w końcu @ Cię odnalazla :-) Nie jestem pewna czy w PL prawo nie zabrania wyboru płci przy ivf. Ja nadal leżę i nie chce mi się wstać ale okna czekają więc o równej godzinie ruszam dupke :-)
    Trudno mi teraz stwierdzic,mozliwe ze masz racje,bo nie wiem czy wyczytalam o tym z katalogu ktory dostalam w klinice czy z neta.Kiedys sie tym interesowalam ale przestalam tak wybiegac w przyszlosc bo nie wiedzialam czy wczesniej sie cos uda(i udalo sie).Zaczelam skupiac sie na informacjach aktualnych dotyczących tego etapu czyli stymulacji,takie nakrecanie sie na inne tematy mnie meczyło i gubiło,wiec zaprzestalam myslec o in vitro.
    Pamietam kiedy jechałam na pierwszy monitoring po clo,w samochodzie w radio leciala audycja o in vitro.Ludzie dzwonili i rozmawisli czy są przeciwni czy za in vitro,komu udalo sie urodzic takie dziecko...sluchalam i plakalam bo wiekszosc ludzi nie dotyczyl ten problem a pozytywnie sie wypowiadali i o dziwo duzo mezczyzn dzwonilo wtedy.Byla tez para która adoptowala dziecko,potem zdecydowali sie podejsc do in vitro,udalo die za czwartm razem i urodzila ta pani córke a po dwóch latach naturalnie jeszcze zaszla w ciàze.Pièknie to ludzie opowiadali ci ktorzy mieli z tym stycznosc.Byla tez pani ktora byla przeciwna,ale powiedziala ze to jej sumienie i ze potrafilaby uszanowac decyzje swej corki jesli zdecydowalaby sie na taki zabieg,ze kazdy z nas ma wlasne sumienie,i kazdy z nas podejmie dobrą decyzje a inni powinni to uszanowac.
    Sluchałam i plakalam w tym samochodzie,piekna ta audycja byla

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Scarlett, Jagna, co Wy takie pracowite, że nawet w niedzielę do roboty zapierdzielacie? :) Ja mam ten luksus, że tylko od poniedziałku do piątku zasuwam. Poziomkowa, daj mi też trochę energii do mycia okien, bo brak mi weny...
    Pogoda dzisiaj jakaś taka mało ciekawa, smutna. Idę zaraz do Lidla złowić pstrąga na obiad, hihi :)
    Niestety w tygodniu pracuje mniej a ze wyplacana jestem z godzin to kazdy grosz sie liczy.Mimo iz mój maz dobrze zarabia to ja na pare godzin przez weeken chodze,lepiej platne godziny.Poza tym siostra studentka tez troche czasem potrzebuje to nie musze prosic mojego meza o kase to czasem jà wspomagam.Poza tym są rzeczy ktore chce sobie kupic a mąz niezbyt sie z tym zgadza,wiec takie dodatkowe pieniadze ciułam i potem ide i sobie kupuje,wtedy jemu nic do tego.Maz tez czasem idzie przez weekend do pracy,wiec samej siedziec w domu...piec godzin szybko zleci.Nie kazdà niedziele czy sobote pracuje,tez nie musze wcale ale te gole wyplaty to połkną rachunki i ledwo na waciki hi hi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Trudno mi teraz stwierdzic,mozliwe ze masz racje,bo nie wiem czy wyczytalam o tym z katalogu ktory dostalam w klinice czy z neta.Kiedys sie tym interesowalam ale przestalam tak wybiegac w przyszlosc bo nie wiedzialam czy wczesniej sie cos uda(i udalo sie).Zaczelam skupiac sie na informacjach aktualnych dotyczących tego etapu czyli stymulacji,takie nakrecanie sie na inne tematy mnie meczyło i gubiło,wiec zaprzestalam myslec o in vitro.
    Pamietam kiedy jechałam na pierwszy monitoring po clo,w samochodzie w radio leciala audycja o in vitro.Ludzie dzwonili i rozmawisli czy są przeciwni czy za in vitro,komu udalo sie urodzic takie dziecko...sluchalam i plakalam bo wiekszosc ludzi nie dotyczyl ten problem a pozytywnie sie wypowiadali i o dziwo duzo mezczyzn dzwonilo wtedy.Byla tez para która adoptowala dziecko,potem zdecydowali sie podejsc do in vitro,udalo die za czwartm razem i urodzila ta pani córke a po dwóch latach naturalnie jeszcze zaszla w ciàze.Pièknie to ludzie opowiadali ci ktorzy mieli z tym stycznosc.Byla tez pani ktora byla przeciwna,ale powiedziala ze to jej sumienie i ze potrafilaby uszanowac decyzje swej corki jesli zdecydowalaby sie na taki zabieg,ze kazdy z nas ma wlasne sumienie,i kazdy z nas podejmie dobrą decyzje a inni powinni to uszanowac.
    Sluchałam i plakalam w tym samochodzie,piekna ta audycja byla
    To jest tak indywidualny moralnie temat, że moim zdaniem nikomu nie wolno oceniać decyzji drugiej osoby a dziecko to dziecko. Ja akurat jestem niewierząca i nie mam dylematów religijnych. No nic, wstaje i idę myć :-) Ale mam myjke z "kerszera" to pójdzie szybko. Miłego dnia dziewczyny.

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomkowa wrote:
    To jest tak indywidualny moralnie temat, że moim zdaniem nikomu nie wolno oceniać decyzji drugiej osoby a dziecko to dziecko. Ja akurat jestem niewierząca i nie mam dylematów religijnych. No nic, wstaje i idę myć :-) Ale mam myjke z "kerszera" to pójdzie szybko. Miłego dnia dziewczyny.
    Ja wierząca ale jestem zdania ze jesli Bóg dał taką pomoc to trzeba z niej skorzystac,tylko wszystko z glowà.

poziomkowa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna gratki z przyjścia @ oby żadna następna nie przyszła przez co najmniej 9mcy :)

a ja mam zagwozdkę od wczoraj ;) lekarz kazał nam się od niedzieli starać ale wczoraj nie wytrzymaliśmy (przez infekcję mieliśmy tydzień przerwy) :)

suma summarum było to o 1:30 czyli już niedziela. nie wiem jak to dopasować :p
    nie żeby moje szczęście od tego zależało ale ciekawa jestem jak byście to zakwalifikowały. bo nawet jak chcę na wykres wpisać to nie wiem czy uznać to za sobotni wieczorny czy niedzielny ranny.

nie śmiejcie się tylko że nie mam większych problemów ale jak coś mnie męczy to muszę się dowiedzieć :D

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wstèpnie policzylam cykl i testowanie wypada mi na 18 kwietnia.
    Ktora się przyłaczy?ktora zaczyna cykl?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do in vitro to uważam że fajnie że jest taka możliwość i nawet osoby wierzące powinny z niej korzystać jak jest taka potrzeba. ale wybór płci to już jak dla mnie posunięcie krok za daleko.
    to tak jakby wyręczanie Boga w jego dziele stworzenia.

następnym krokiem może być wybór koloru oczu czy włosów a to już się kojarzy bardzo źle

co innego gdyby dało się w ten sposób wykluczyć choroby genetyczne czy dziedziczone

ale to tylko moje zdanie

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ