CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
mamakejti wrote:Wedmoczka, jak Cię zegar biologiczny nie pogania, to spokojnie sobie wydreptuj ścieżki w Luxmedzie;) ja u Dziducha kilka razy byłam na usg i mam bardzo dobre zdanie o nim, daj znać jak Ci się spodobała wizyta;)
Oj pogania dlatego polazłam do kogo innego bo Stettner kazał pojawić sie w maju dopiero...Olcha stwierdził że wcale nie mam dużo czasu wiec działam..i wierze że w tym roku powinno się udać
Napiszę po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 21:11
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:Oj pogania dlatego polazłam do kogo innego bo Stettner kazał pojawić sie w maju dopiero...Olcha stwierdził że wcale nie mam dużo czasu wiec działam..i wierze że w tym roku powinno się udać
Napiszę po wizycie
działaj moja Droga, ja w kwietniu i maju mam urlop, więc będę się starała na maxa;)
byle teraz pokończyć zaległości....
jak mi @ da znać, to w tym tyogniu jeszcze polecę do gina po CLO i próbuję znów z IUI, do 6 razy sztuka!
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:działaj moja Droga, ja w kwietniu i maju mam urlop, więc będę się starała na maxa;)
byle teraz pokończyć zaległości....
jak mi @ da znać, to w tym tyogniu jeszcze polecę do gina po CLO i próbuję znów z IUI, do 6 razy sztuka! -
ana1122 wrote:6 Razy podchodziłas do iui? Nie lepiej in vitro?
6 razy zamierzam podejść, 1 za mną
stosuję metodę żabich skoków, o IVF pomyślę jak nie uda sie IUI, zbyt dużo dylematów etycznych do ogarnięcia na raz"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Laseczki...
a kiedy ja mam termin @ ?
podaję długość ostatnich kilkunastu cykli
35, 39, 31, 60, 47, 29*, 28*, 28*, 36*, 39, 33, 31, 51, 40
*dupek od 16dc przez 10 dni
policzyć średnią czy jak ?W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy
Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
Orzeł --> Ja wygrywam
Reszka --> Ty przegrywasz -
mamakejti wrote:6 razy zamierzam podejść, 1 za mną
stosuję metodę żabich skoków, o IVF pomyślę jak nie uda sie IUI, zbyt dużo dylematów etycznych do ogarnięcia na raz
raz moralnych a po drugie 6x powiedzmy 500-700 i rozłożone na 6 cykli to jednak nie 1 in vitro, nawet refundowane to i tak parę ładnych złotych jest - na pewno wystarczyłoby na całkiem dobre wakacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 21:36
mamakejti lubi tę wiadomość
W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy
Orzeł --> Ja wygrywam
mamakejti wrote:czy się udał, to dowiem się za dwa dni;)
mamakejti lubi tę wiadomość
-
poziomkowa wrote:raz moralnych a po drugie 6x powiedzmy 500-700 i rozłożone na 6 cykli to jednak nie 1 in vitro, nawet refundowane to i tak parę ładnych złotych jest - na pewno wystarczyłoby na całkiem dobre wakacje.
...na dobre wakacje, na których można by coś (kogoś) począć...........
argument finansowy owszem, jest ważny, ale dla mnie gorsze są do rozwikłania aspekty etyczne...póki co....."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:...na dobre wakacje, na których można by coś (kogoś) począć...........
argument finansowy owszem, jest ważny, ale dla mnie gorsze są do rozwikłania aspekty etyczne...póki co..... -
Biedronka7 wrote:Dziewczynki ktore maja termin @ około piątku jak sie czujecie? Jakie macie objawy? Bo u mnie same na @
Jagna no w końcu ta wredota cie nawiedziła. Niech szybko sie kończy i do dziełaAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Tylko tsk daje popalic,krzyze walą i brzuch strasznie,jskbym drugi raz poroniła,ketonal musialam wziàc a i tak jeszcze czuje.Mimo to nie jest w stanie zepsuc mi humoru
Tyle się naczekałaś to przyszła pełną parą- oby był piękny cykl
---
A jeszcze do co IUI a IVF
szanse IVF ~30%
szanse IUI ~15-25%
nie poraża mnie ta statystyka na korzyść IVF
oczywiście mówi się że pierwsze in vitro to tylko 15% a znowu niektórzy o IUI że w ogóle to tylko 5-10% - no ale jakby nie było to nie tak, że jedno 10% a drugie 90%W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy
Orzeł --> Ja wygrywam
poziomkowa wrote:Laseczki...
a kiedy ja mam termin @ ?
podaję długość ostatnich kilkunastu cykli
35, 39, 31, 60, 47, 29*, 28*, 28*, 36*, 39, 33, 31, 51, 40
*dupek od 16dc przez 10 dni
policzyć średnią czy jak ?
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Jesli przez monitoring lekarz wyznaczy ci ovu to dolicz do tego 14 dni i juz masz wynik
no właśnie nie, byłam tylko na 1 USG w 12 dc i potem wszyscy mają urlopy i się wypchali w tym cyklu. A ja nie miewam owu, nie mam śluzu ani doświadczeń więc ogólnie nie wiem co jak i kiedy - no nic będę polować w 10 pierwszych dniach kwietnia, albo mnie życie rozliczyW awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy
Orzeł --> Ja wygrywam
poziomkowa wrote:no właśnie nie, byłam tylko na 1 USG w 12 dc i potem wszyscy mają urlopy i się wypchali w tym cyklu. A ja nie miewam owu, nie mam śluzu ani doświadczeń więc ogólnie nie wiem co jak i kiedy - no nic będę polować w 10 pierwszych dniach kwietnia, albo mnie życie rozliczy
niech rachunek będzie głośny i żarłoczny;)!!!!poziomkowa lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
poziomkowa wrote:no właśnie nie, byłam tylko na 1 USG w 12 dc i potem wszyscy mają urlopy i się wypchali w tym cyklu. A ja nie miewam owu, nie mam śluzu ani doświadczeń więc ogólnie nie wiem co jak i kiedy - no nic będę polować w 10 pierwszych dniach kwietnia, albo mnie życie rozliczyAntoś IVF,Julisia natural