X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Witajcie. U mnie piękne słońce świeci, aż miło. Gorzej ze mną, bo raczej nici z testowania, bo brzuch od ranka boli jak na @. No trudno, nie teraz to następnym razem już musi się udać. Miłego dnia dziewczynki
    To pójdziesz łeb w łeb ze mną,pojutrze biore clo....no wlasnie sama teraz nie wiem czy lepiej wziąc 3dc czy 4 dc bo ostatnio lekarz kazał 4dc a teraz 3dc a monit w ten sam dzien 11-12dc.Mam dylemat czy go podłuchac czy raczej swej intuicji i wziśc jsk za pierwszym razem 4dc.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To pójdziesz łeb w łeb ze mną,pojutrze biore clo....no wlasnie sama teraz nie wiem czy lepiej wziąc 3dc czy 4 dc bo ostatnio lekarz kazał 4dc a teraz 3dc a monit w ten sam dzien 11-12dc.Mam dylemat czy go podłuchac czy raczej swej intuicji i wziśc jsk za pierwszym razem 4dc.

A jak długie masz cykle? Ja mam co 30 dni i mi lekarz kazał brać od 2 dc.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Ja równo 30 dni po poronieniu dostałam @ i ból był delikatny. Każda z nas jest inna i inaczej to przechodzi. Moje poronienie było chybione i musieli mi je wywoływać a potem łyżeczkowac.
    Ja naturalnie poroniłam wiec samo ale długo znowu plamiłam.Ech,wazne ze to juz za mnà i wrociłam do normalnosci.Mam tylko nadzieje ze cos urosnie,choc jeden pièkny jajec...zamierzam go w sobote poswięcic ☺☺☺oby kolejne swieta dobrze na to wpłynęły

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    A jak długie masz cykle? Ja mam co 30 dni i mi lekarz kazał brać od 2 dc.
    Tez mam 30 i ovu wypadała ok.18dc,ale jak wzielam clo to ovu 14-15dc wiec taki ksiazkowy 28 wypada...w sumie to nie wiem czy tak to wypada bo po pierwszym cyklu @ nie przyszła☺☺☺
    Ale skoro do ovu 14 i po ovu 14 to daje 28dni☺

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna to ile mniej wiecej się przytulaliaście przed owu?:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 21 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah z tym skrzypiacym łóżkiem to dobre:)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy zrobilam zastrzyk to na drugi dzien wieczorem,nastepny dzien rano i wieczorem i nastèpny pod wieczór

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja naturalnie poroniłam wiec samo ale długo znowu plamiłam.Ech,wazne ze to juz za mnà i wrociłam do normalnosci.Mam tylko nadzieje ze cos urosnie,choc jeden pièkny jajec...zamierzam go w sobote poswięcic ☺☺☺oby kolejne swieta dobrze na to wpłynęły
    Jagna jak teraz jajca dobrze poświęcisz to na na Boże Narodzenie będzie małe Jagniątko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 myślę, że nie musisz się zamartwiać. Jeśli seksik był kilka kilkanaście godzin przed owulacją to macie spore szanse. Żołnierzyki spokojnie sobie płynęły na spotkanie z przeznaczeniem :) trzymam kciukasy :)

Wysłany: 21 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc dzięki za słowa pocieszenia,faktycznie nie ma się co zamartwiac,będzie co będzie:) teraz spokojnie sobie czekam

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to my prawie w jednym czasie bedziemy testowac :-) ja juz dzis od eana czuje ze idzie owu. Bebzun wzdety pobolewa po bokach

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia

Wysłany: 21 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlcIa tez masz 14 dc? No to faktycznie idziemy łeb w łeb, choc ja owu juz miałam bo w 11 dc pęcherzyki były już spore po 21 mm wiec lekarz odrazu zalecił zastrzyk

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie 14dc. Ja w 10dc mialam 10 i 16mm.
    Jutro ide drugi raz. Niestety dzis nie mam możliwości isc.u mnie nie ma generalnie problemu z owu. Dali mi clo zeby te moje jajca troche podrasowac. O zastrzykach nikt nic nie mowil

nowy początek 12-2015
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te zastrzyki przerażają. Jak sobie pomyślę to już mi słabo ale w tym wypadku to wszystko byle do celu... Mam nadzieję że moje jajeczka pękają same :) Wiem że w sierpniu pękło samo potwierdziło to usg, więc może to utrzymujący się trend :D Więc teraz byleby być drożnym :D Nie wiem jak to jest ale ja zawsze czuje tylko prawy jajnik... i wiem że jak go nie czuje to jest lipa i cykle trwają po 55 dni... więc wnioskuje że wtedy jest czas tego lewo a on jest chyba leniwy... a może nie działający :O ale spoko spoko bo skoro samoloty latają na jednym silniku i ja dam radę :)

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zwykle z prawego owuluje. Raz w roku zdarzy sie owulacja z lewego ale jest tak strasznie bolesna ze szok. Na usg wyglada tak jakby byl jak to powiedzial lekarz "scisniety".

nowy początek 12-2015
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh "BABA" to ma przekichane zawsze!!! :P

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Jagna jak teraz jajca dobrze poświęcisz to na na Boże Narodzenie będzie małe Jagniątko :)
    No masz racje,piekny prezent pod choinke ze swiąt wielkanocnych by był

atena87 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki. Mam nadzieje ze weekend miło wam minął.
    Ja przyszłam po jakiegoś kopa. Od piątku mam dola ze nic z tego. Bać sie zaczynam kiedy w ogole sie uda myslalam ze nie będę miec takich stanów a widze ze jednak walka to walka

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Mnie te zastrzyki przerażają. Jak sobie pomyślę to już mi słabo ale w tym wypadku to wszystko byle do celu... Mam nadzieję że moje jajeczka pękają same :) Wiem że w sierpniu pękło samo potwierdziło to usg, więc może to utrzymujący się trend :D Więc teraz byleby być drożnym :D Nie wiem jak to jest ale ja zawsze czuje tylko prawy jajnik... i wiem że jak go nie czuje to jest lipa i cykle trwają po 55 dni... więc wnioskuje że wtedy jest czas tego lewo a on jest chyba leniwy... a może nie działający :O ale spoko spoko bo skoro samoloty latają na jednym silniku i ja dam radę :)
    Ja tez mam lewy bardziej pracujący i z niego bylo szczesliwe jajo.Wczoraj tez juz go czulam wiec oby była pwtórka

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Hej Laseczki. Mam nadzieje ze weekend miło wam minął.
    Ja przyszłam po jakiegoś kopa. Od piątku mam dola ze nic z tego. Bać sie zaczynam kiedy w ogole sie uda myslalam ze nie będę miec takich stanów a widze ze jednak walka to walka

Hej nie dawaj się! masz cel i to jest najważniejsze, robisz wszystko co możesz aby go osiągnąć i kiedyś się uda. Pamiętaj nastawienie jest najważniejsze!!! Wszyscy sportowcy-biegacze stając na starcie i wierzą że będą pierwsi na mecie, inaczej by nie startowali a wiadomo że wygrywa tylko jeden... Kiedyś i Ty wygrasz! :)
    Tylko się nie poddawaj, nigdy w życiu!

Ladybird:) lubi tę wiadomość

‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ