X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly wrote:
    No i mam wyniki i jestem w kropce. Progesteron 39 a beta 10.
    I co teraz? M ma morfologię 1%, więc się nie chcę łudzić. Wy wiecie na pewno jak to jest z tym dydrogesteronem z duphka - jest on w końcu wykrywalny w badaniu na progesteron czy to luteina jest wykrywalna?

Powtórzę betę w środę, jak nie spadnie, to się umiarkowanie cieszymy, jak spadnie będzie dzika rozpacz..
    Ja badałam progesteron jakieś 2-3 tygodnie temu. Przy dawce duphastonu 5 tabletek dziennie miałam poziom 18. Jestem więc zdania, że przyjmowanie dupka nie wpływa na wynik poziomu progesteronu :)

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 tabsów dziennie :O o masz...

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    To soe troche uspokoilam. I mam nadzieje ze wystarczy sobotnie i niedzielne przytulanko bo wczoraj maz ugial sie chyba pod presja "okienka transferowego" i nie mogl skonczyc.. a ja zamiast go pocieszyc czy cos rozplakalam sie :-(
    I to jest własnie ta cala sytuacja kiedy nie kochamy sie kiedy chcemy a kiedy musimy.Trzeba bylo na chwile sobie polezec obok siebie dac chwile opasc emocji i za chwile spróbowac na nowo.U nas tez cześto taka nerwówka,cztery lata pod dyktando dni płodnych wrrrr,nie lubie tego.Tez nieraz wkurzałam sie na męza ale niestety musi nas byc dwoje do tej gry,jesli jemu cos nie wychodzi to musze znalezc sposób by znów go jakos pobudzic.Emocje dają i w łózku upust,presja robi swoje.Z pewnoscià mąz tez czuje sie z tego powodu zle wiec to nie tylko twoja porazka.Nie ma nic na siłe,dlatego my czasem sobie odpoczywamy przez chwile obok siebie,opowiadam mu cos a za jakies 10-15 minut zabieramy sie na nowo ale wtedy to ja juz głowkuje czym najbardziej go podniecic aby był efekt koncowy.
    Ja to mam czèsto problem bo mojego męza wszystko rozprasza,nawet budzik wynosze ze sypialni bo tykanie zle wplywa na jego wzwód,musi byc totalna cisza hi hi,inaczej w któryms momencie robi sie mièkki i trzeba szybko reagowac.Niestety jestesmy tylko ludzmi,czujemy,myslimy a swoje potrzeby czasem są wymuszane takimi akcjami "dzis-teraz".Mój to juz często mysli o jakichs wspomagaczach by wziac przed sexem ale zawsze tlumacze ze to w glowie robi mu sie ta blokada a znając jego potrzeby zawsze wiem co zrobic by było dobrze i zakonczyc igraszki sukcesem.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly wrote:
    Kusicie tymi postami o winku, a ja tu nie wiem czy pić, czy nie. Pomóżcie:

pisałam Wam o tym, że nie wiadomo jak to było z tą moją owulacją, a wyczytałam, że dydrogesteron z duphka jest niewykrywalny w badaniu progesteronu. Więc zrobiłam badanie progesteronu 8 dni po podaniu pregnylu pomimo przyjmowania duphka (1xtabl). Przy okazji zrobiłam betę, żeby zobaczyć, czy pregnyl działał (czy może te pęcherze były niewiadomo jakie - pęknięte czy nie bo sobie źle w tyłek ten zastrzyk zrobiłam).

No i mam wyniki i jestem w kropce. Progesteron 39 a beta 10.
    I co teraz? M ma morfologię 1%, więc się nie chcę łudzić. Wy wiecie na pewno jak to jest z tym dydrogesteronem z duphka - jest on w końcu wykrywalny w badaniu na progesteron czy to luteina jest wykrywalna?

Powtórzę betę w środę, jak nie spadnie, to się umiarkowanie cieszymy, jak spadnie będzie dzika rozpacz..
    Nie ma co wczesnie robic bety,14 dni po podaniu zastrzyku to prawidlowy czas na to.Nie ma co sie za wczesnie cieszyc,róznie bywa z tymi lekami choc przyznam ze beta ciut wysoka jak na obecnosc pregnylu po tylu dniach.Trzymamy wiec kciuki do jutra...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Witam. U mnie jeszcze 3 dni do testowania. A jak narazie 0 objawow @ i piekna tempk bo 37.6 oby tak dalej. Kusi mnie do szybszego testowania ale poczekam ;) ptaszki cwierkaja ;) ( porazke tez przyjme na klate )
    Kciukam,niech te te ptaszki wycwierkają dobrą nowine

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane no i nadszedł ten trzeci dzien mojego cyklu i tak sie bije z myslami czy zacząc dzis clo czy jutro...Tak sobie tlumacze ze moze jak wezme dzis to szybciej jajca urosną,moze nawet ze dwa sie jakies wybudzà...Monitoring mam w tym samym terminie wiec jeden dzien róznicy w podaniu leku.Nie mam pojecia która opcja lepiej wpłynie na moje jajca

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dzien dobry kochane no i nadszedł ten trzeci dzien mojego cyklu i tak sie bije z myslami czy zacząc dzis clo czy jutro...Tak sobie tlumacze ze moze jak wezme dzis to szybciej jajca urosną,moze nawet ze dwa sie jakies wybudzà...Monitoring mam w tym samym terminie wiec jeden dzien róznicy w podaniu leku.Nie mam pojecia która opcja lepiej wpłynie na moje jajca

Jeśli czujesz że poznałaś dobrze swój organizm, wiesz jak reagujesz i gdzieś tam czujesz że Twoje przekonanie jest dobre to czemu nie... W sumie 24h to nie dużo a z drugiej strony to wieczność... Ja wczoraj też opierdzieliłam 2 na raz duphasteny z wieczora :) bo a nóż mi dopomogą

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja bym probowala gdyby nie to ze maz powiedzial ze jest zmeczony i poszedl spac:-( no trudno dzis znow sprobujemy

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    Jagna ja bym probowala gdyby nie to ze maz powiedzial ze jest zmeczony i poszedl spac:-( no trudno dzis znow sprobujemy
    Nie jest powiedziane ze codzienny sex da lepszy efekt niz co drugi dzien,czasem wystarczy jeden numerek....któras z dziewczyn zaszła w ciaze mając tylko jedno serduszkowanie trzy dni przed ovu,nawet nie liczyła ze sie uda ale udało sie.Wiec nie zbadane wyroki boskie☺

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to się nie ma co aż tak spinać w końcu i komórka i plemniki nie żyją 5 min :P i trzeb się dokładnie wstrzelić w czas zero bo inaczej to już d.u.p.a blada... Ja wychodzę z założenia że to mimo wszystko ma być przyjemność a nie obowiązek i nastawienie robi robotę...
    Spięta, zestresowan, zafiksowana w ciąże nie zajdę bo mój organizm będzie na złych obrotach i już.

doty22 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Jeśli czujesz że poznałaś dobrze swój organizm, wiesz jak reagujesz i gdzieś tam czujesz że Twoje przekonanie jest dobre to czemu nie... W sumie 24h to nie dużo a z drugiej strony to wieczność... Ja wczoraj też opierdzieliłam 2 na raz duphasteny z wieczora :) bo a nóż mi dopomogą
    Organizm znam ale przed ciąza mialam jedną stymulke,teraz po poronieniu jest kolejna wiec nie do konca moge powiedziec jaki efekt bedzie zaczynajàc w trzecim dniu...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna_75 a może zadzwoń do swojego lekarza i to skonsultuj, jako fachowiec powie CI czemu tak a nie inaczej. Mój jak mi ustawiał clo kierował się długością moich "zdrowych i normalnych" cykli więc wydaje mi się że tu chodzi o to aby kuracja się z nimi pokryła i jakoś nie zaburzyła znacznie pracy organizmu ALE jest pytanie czy te 24h a w sumie to de facto 12h można by powiedzieć robi aż taką różnicę? Nie wiem ja osobiście nie kombinuje biorę wszystko jak każe, bo to on skończył medycynę nie ja to on ma się znać :D Ja z ciekawością (mam nadzieję że jednak nie...) porównam 1 i 2 i być może (i dalej mam nadzieję że nie...) następne stymulowane cykle aby zobaczyć czy to się nakłada, czy działa tak samo bo to już da mi pełen obraz sytuacji.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna nie jesteś w żadnym trzecim dniu cyklu tylko w pierwszym tygodniu ciąży, p amietasz??:)))

A co do częstotliwości sexu to mój gin mi zawsze powtarza,co dwa,trzy dni,nie częściej a ostatnio znajoma opowiadała co też do niego chodzi,ze zapytał kiedy było współżycie i jak powiedziała ze wczoraj i dziś to jej powiedzual-czy pani zwariowana? ?? Hahahahsh
    Trzymam się jego zaleceń,bo mąż ma zmniejszona ruchliwość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Wiec zdrówko! :)
    ;) zdroweczko

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne! Wczoraj tak mnie robota przygniotła, że nie zdołałam wejść na OF;(

rzuciłam okiem, dyskusje czosnkowe były niezłe
    moja metoda - pokrojony w drobniutką kostkę, troche przewietrzony, łykam, nie ma charakterystycznego zapachu nie do podrobienia;)

Wczoraj byłam tez z córą w szpitalu, czekamy na wyniki badań i przez to nie miałam jak zrobić swoich, może dzisiaj wieczorem podskoczę na betę, bo @ jeszcze się nie pojawiła, ale biorę przecież lutkę, więc to ją może wstrzymywać...bóle w podbrzuszu są, pobolewania w bimbałkach też, więc pewnie musze uzbroic się w cierpliwość do następnego cyklu, tj do następnej ciąży;)

Jagna, ja bym wg zaleceń lekarza brała, razie w na niego zwalisz winę za niepowodzenie;) a nie będziesz sobie wyrzucała, że może przekombinowałaś;)

ściskam Was wszystkie, wpadnę wieczorkiem poczytać Wasze meldunki!
    ścisk na dzisiaj!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane,przemyslałam sprawe i wezme jutro z rana.W czwartym dniu bylo dobrze wièc niech tak zostanie jak za pierwszym razem.Najwyzej ovu bedzie dzien pózniej w razie czego,i tak zastrzyk dostane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:44

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja bym na Twoim miejscu wzięła od 3 dc. Cykl cyklowi nierówny a też myślę że jeden dzień nie robi aż takiej różnicy. Ja i clo i letrozol zawsze brałam od 2dc a i tak w każdym cyklu owulacja w innym dniu jest. W tamtym cyklu letrozol od 2dc i owulacja w 20dc. W tym cyklu letrozol tez od 2dc i dzisiaj byłam na usg - 14dc pecherzyk 24mm, endometrium 11mm i lekarka powiedziała ze pęknie dziś lub jutro czyli owulacja 14-15dc. Także widzisz ze nie ma reguły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:25

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło było przeczytać ostatnie 6 stron :)

co do daty rozpoczęcia to jak byłam na monitoringu "na zastępstwie" to lekarz powiedział że jak biorę CLO od 3 dc to trochę niestandardowo bo on zaleca od 2go ale że "nie szkodzi" - trochę to dziwne bo każdy przecież jest inny ale co kraj to obyczaj...

co do seksu to mój lekarz powtarza mniej więcej 24 razy podczas każdej wizyty "co 2-3 dni, można częściej"

Ja ogólnie czuję się źle, nie jestem przeziębiona a boli mnie kręgosłup i kolana (co jest mega dziwne dla mnie), wczoraj rano zaczął mnie boleć brzuch ale już nie jajnik tylko bardziej centralny dół - i boli do teraz, całkiem mocno.

Z sukcesów to w sobotę 2 szt, w niedzielę 4 szt, wczoraj 4 szt - zakończyłam kampanię mycia okien --> niestety tylko u mamy, u mnie nadal brudne ale celuję w zaawansowany kwiecień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:30

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dzięki kochane,przemyslałam sprawe i wezme jutro z rana.W czwartym dniu bylo dobrze wièc niech tak zostanie jak za pierwszym razem.Najwyzej ovu bedzie dzien pózniej w razie czego,i tak zastrzyk dostane.

Ja brałam teraz od 5 do 9 po jednej tbl i miałam w 11 dc pęcherzyki po 21 mm:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Wam z tym clo to wszystko zależy od naturalnej długości waszego cyklu ja je mam "długie" 30 dni i więcej i też mam clo od 5dc do 9dc

‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ