CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekamy
mam radoche jakbyś siostrą moja byla
I wszystkim ktore tu ostatnio obsypywaly nas dobrymi nowinami gratulujedajecie nam nadzieje
nowy początek 12-2015
03-2016 pierwszy cykl z Clo
04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia -
atena87 wrote:Dziewczyny robicie mi "smaka"
Tak czy tak nawet jak nie uda się teraz to i tak jestem szczęśliwa że u mnie coś drgnęło
mam okres to już jest WOW i mam owulację to już jest WOW do kwadratu!!! tak że to też jest ogromny plus
Antoś IVF,Julisia natural
-
moniaaa_1988 wrote:Ja też nie mam dobrych skojarzeń z Wielkanocą bo w tamtym roku w Wielki Piątek zaczęłam krwawic, ciąża biochemiczna. Ale tak naprawdę sama jestem sobie winna bo polecialam na betę cztery dni przed terminem @ - wynik ponad 7, za dwa dni 25 a za kolejne dwa zaczęło się krwawienie, dokładnie w terminie @. Dlatego od tamtej pory na betę chodzę dopiero po terminie @.
Powiedz mi kochana jakim kwasem foliowym będziesz się suplementować w ciąży? Zwykłym w wysokiej dawce, czy też może tym w postaci metafoliny, którego organizm juz nie musi przerabiać. Mi wczoraj immunolog zlecił 15 mg zwykłego ale wygrzebałam w necie, że Solgar ma właśnie suplement Folian w którym jest metafolina w dawce 400 mikrogramów czyli standardiwej. I tak się zastanawiam, że przecież ten gen odpowiada za przekształcanie kwasu foliowego w metafolinę wiec czy czasem nie jest tak że nawet duże dawki nie zostaną przyswojone? Kupiłam wiec wczoraj 15 mg kwasu foliowego i Solgar Folian i biorę oba...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Wiem jak się czułaś. To strasznie przykre, kiedy w okresie świątecznym, kiedy powinniśmy się cieszyć, przeżywamy takie chwile.
Powiedz mi kochana jakim kwasem foliowym będziesz się suplementować w ciąży? Zwykłym w wysokiej dawce, czy też może tym w postaci metafoliny, którego organizm juz nie musi przerabiać. Mi wczoraj immunolog zlecił 15 mg zwykłego ale wygrzebałam w necie, że Solgar ma właśnie suplement Folian w którym jest metafolina w dawce 400 mikrogramów czyli standardiwej. I tak się zastanawiam, że przecież ten gen odpowiada za przekształcanie kwasu foliowego w metafolinę wiec czy czasem nie jest tak że nawet duże dawki nie zostaną przyswojone? Kupiłam wiec wczoraj 15 mg kwasu foliowego i Solgar Folian i biorę oba...
Powiem Ci ze nie wiem do którego tygodnia w ciąży będę brac kwas foliowy bo nie pytałam, od wyniku badania nie byłam w ciąży i jakoś tak nie przyszlo mi do głowy zapytać. Ja biore 5mg, lekarka powiedziała ze taka dawka wystarczy ale co lekarz to inna opinia. Ale do tego kazała mi brać femibion bo zawiera właśnie kwas w tej lepiej przyswajalnej postaci i na opakowaniu jest napisane że odpowiada dawce 400 mikro gramów kwasu foliowego czyli coś takiego jak Twój solgar03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Niestety ja musze zażywać wszystkie składniki osobno, żadane zestawy witamin nie wchodzą w grę bo każdy jeden zawiera jod a mi przy niedoczynności tarczycy nie wolno, żeby się nie rozregulowało. Biorę więc wszystko w osobnej pigułce i czuję się jak lekoman25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
ScarlettKate wrote:Aż nie moge uwierzyć.... teraz tylko czekanie na usg pierwsze pewnie ok 8 tyg
Potem znów za tydzien i za tydzien...fajnie bylo widac jak sie to zmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:20
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ja zawsze jak dowiadywałam się o ciąży umawiałam wizytę na 8 tc ale kończyło się to tak, że wcześniej lądowałam u lekarza z plamieniami. Oprócz ciąży z Synkiem, wtedy pierwsze usg było w 6tyg 5dni i biło serduszko jak dzwon! Teraz mam wizytę na 13 kwietnia, to będzie 7 tydzień. Mam nadzieję, że dotrwam25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Ja zawsze jak dowiadywałam się o ciąży umawiałam wizytę na 8 tc ale kończyło się to tak, że wcześniej lądowałam u lekarza z plamieniami. Oprócz ciąży z Synkiem, wtedy pierwsze usg było w 6tyg 5dni i biło serduszko jak dzwon! Teraz mam wizytę na 13 kwietnia, to będzie 7 tydzień. Mam nadzieję, że dotrwam
Trzymam mocno kciuki!!! Będzie dobrze!!!Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
ScarlettKate wrote:Clo działa u mnie zadziałało tzw odbicie
brałam miesiac clo a po 3 zaszłam
Matko boje sie jeszcze tym cieszyc wyniki po 14 beda:D25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Moje mądre kobiety powiedzcie mi durnej jak to jest bo czytam o kwasie foliowym i w różnych krajach zalecana jest różna dawka dla dla kobiety ciężarnej czy starającej się. Więc mój wniosek jest tak że z nim nie da się przegiąć. Mam rację??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:20
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Czytałam o tym wczoraj - wszędzie jest info że nadmiar jest wydalany z moczem, mogą jedynie wystąpić skutki uboczne jak np problemy żołądkowe.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
ScarlettKate ale superowy test:) mam nadzieje ze kiedyś też w końcu taki zobaczę bez patrzenia pod światło i zwidow:)))
Pewnie się nakręcam ale mam coś takiego ze przy siadaniu jak się napina brzuch trochę to mam takie uczucie jakbym miała zakwasy ww brzuchu,a nie ćwiczyłam nic bo dopiero po świętach mogę iść na zumbe,ciekawe,ale może to już było, a teraz tylko się wpatruje bez sensu w siebie:)poczekamy zobaczymy