X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Cześć dziewczyny! Ale mamy dziś ładny dzień :) mam do was pytanie. Czy was też tak ciągnęły jajniki w cyklu który wygląda na bezowulacyjny?
    Bolał mnie lewy jajnik, ale na monitoringu okazało się, że pecherzyk był ale za mały

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    może któraś z Was też tak miała po clo....

nie wiem co to było ale dziś w nocy a dokładnie o 2, obudził mnie taki straszny bol jajników, ze masakra....bol był połaczony z jakimś rozpieraniem tak w srodku, jakby w pochwie i te skurcze szly do - az ze tak powiem do - pupy. Ledwo doszlam do lazienki, naprawdę nie mam pojecia co to było, ale mocno mnie wymeczyło....;/ byłam przestraszona bardzo, nigdy w zyciu mnie tak jajniki nie bolały ... po tablece przeciwbolwej troche przeszlo, a dziś co jakiś czas czuje te skurcze.... nie ukrwywam, że się boje i w ogole mam jakieś zle przeczucie....;/

Dodam tylko, że na monitoringu byłam w 10 dc - to była sroda i mialam 1 pecherzyk 14 mm, lekarz powiedzial ze ovu powinna nastąpić za 3-4 dni , czyli 13-14 dc (weekend)....Dziś jest moj 15 dc a jutro po polduniu idę do lekarza na usg, oczywiście spytam go o te dolegliowści bolowe ale mozę Wy miałyście podobnie ?

W ogole dzis znowu jakis mega dol mnie dopadl, a przy okazji kolejna kolezanka w ciązy a sie nie strała...przykro mi tak jakoś ;/

Będę wdzieczna za info (to jest moj drugie cykl z clo, w pierwszym nie mialam takiego bolu)

Pozdrawiam Was!

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Cześć dziewczyny! Ale mamy dziś ładny dzień :) mam do was pytanie. Czy was też tak ciągnęły jajniki w cyklu który wygląda na bezowulacyjny?
    O matko to skąd Ty jesteś? U mnie leje juz od nocy:)paskudnie jest,wczoraj było pieknie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatkaaa ja obstawiam, że te bóle to właśnie owu była. Ja mam bolesne owulacje, więc zawsze wiem kiedy mam

8p3oskjorung1yyh.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    O matko to skąd Ty jesteś? U mnie leje juz od nocy:)paskudnie jest,wczoraj było pieknie
    Z Leszna. U mnie wczoraj padało a dziś świeci słońce

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Agatkaaa ja obstawiam, że te bóle to właśnie owu była. Ja mam bolesne owulacje, więc zawsze wiem kiedy mam

Dzieki kochana :) Ja nigdy tak nie miałam dlatego się wystarszylam....

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    W piątek w szpitalu lekarz (z resztą sympatyczny i życzliwy o dziwo) powiedział, że niestety nie ma takiego korka który można by było włożyć i zatrzymać poronienie spowodowane wadami. Jeśli nie ma krwiaka albo innej tego typu przyczyny to nic nie można zrobić. Powiedział, że może mnie zostawić na oddziale ale tam nic innego niż dupek mi nie dadzą. Reszta w rękach Boga i Matki Natury.
    Niestety to prawda. Poronienia w 1 trymestrze są generalnie powodem wad rozwojowych bądź jakimiś chorobami u matki nieleczonymi.
    Życzę dużo zdrówka i aby fasolka była silna. Ja w każdej mojej ciąży plamilam ale wtedy kiedy było poronienie inaczej

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adziulka92 wrote:
    Ja testuje w środę :)
    Piękny tydzien bedzie,potrzebne swieze wiruski mam nadzieje ze wam sie uda :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    No to nam się kalendarz szykuje:

środa - Andziulka92
    czwartek - Katka80
    sobota/niedziela - Wedmoczka/ja;)
    Suuuuuper ! Jak ja lubie takie kalendarze :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak dzis brzuch boli ze chyba eksploduje,@ po poronieniu są okropne...oczywiscie nadal plamie ale te bóle wrózą powódz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane mam do Was kilka pytań, mam nadzieję że pomożecie :-)
    1. Czy każda z Was po clo czuła moment owulacji? Jakiś ból jajników itp
    2. Pytałam mojego gin czy w tym cyklu po owulacji mam brać dupka,powiedział ze nie bo skoro była owulacji to jak by się nie udało to okres i tak przyjdzie. Normalne to? Z jakich powodów macie zleconego dupka ?

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    Biedroneczko litr to bardzo malo. Raptem 4 szklanki w ciągu dnia. Ustaw sobie apke ktora przypomina o puciu. Pamietaj ze nawodnienie dziala takze na ilisc i jakisc plodmego sluzu
    Ja z butelką sie nie rozstaje,co chwila po łyku dwa podpijam i butla szybko pèka,w pracy czy w domu cokolwiek robie podpijam sobie czyscioche :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    może któraś z Was też tak miała po clo....

nie wiem co to było ale dziś w nocy a dokładnie o 2, obudził mnie taki straszny bol jajników, ze masakra....bol był połaczony z jakimś rozpieraniem tak w srodku, jakby w pochwie i te skurcze szly do - az ze tak powiem do - pupy. Ledwo doszlam do lazienki, naprawdę nie mam pojecia co to było, ale mocno mnie wymeczyło....;/ byłam przestraszona bardzo, nigdy w zyciu mnie tak jajniki nie bolały ... po tablece przeciwbolwej troche przeszlo, a dziś co jakiś czas czuje te skurcze.... nie ukrwywam, że się boje i w ogole mam jakieś zle przeczucie....;/

Dodam tylko, że na monitoringu byłam w 10 dc - to była sroda i mialam 1 pecherzyk 14 mm, lekarz powiedzial ze ovu powinna nastąpić za 3-4 dni , czyli 13-14 dc (weekend)....Dziś jest moj 15 dc a jutro po polduniu idę do lekarza na usg, oczywiście spytam go o te dolegliowści bolowe ale mozę Wy miałyście podobnie ?

W ogole dzis znowu jakis mega dol mnie dopadl, a przy okazji kolejna kolezanka w ciązy a sie nie strała...przykro mi tak jakoś ;/

Będę wdzieczna za info (to jest moj drugie cykl z clo, w pierwszym nie mialam takiego bolu)

Pozdrawiam Was!
    Wskazuje ten ból na ovu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    U mnie rano padalo,ale teraz zachmurzone troche bez deszczu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    2. Pytałam mojego gin czy w tym cyklu po owulacji mam brać dupka,powiedział ze nie bo skoro była owulacji to jak by się nie udało to okres i tak przyjdzie. Normalne to? Z jakich powodów macie zleconego dupka ?
    Jedne dziewczyny czują owulacje, inne nie. Po clo mam tak samo jak zanim brałam. U mnie z progesteronem wszystko ok a mimo tego gin mi dał dupka, mówił ze pomaga w zagnieżdżaniu, a jak ciąży nie będzie wyciszy jajniki i przygotuje do kolejnej stymulacji.

8p3oskjorung1yyh.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:

Tu jest fajnie opisane
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/luteina-progesteron-hormon-wazny-w-ciazy-jaka-fununkcje-pelni-luteina_37601.html

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wskazuje ten ból na ovu :-)

Dzięki za info kochana :) Powiem szczerze ze w nocy naprawdę bardzo sie przestraszylam...pierwszy raz w zyciu mialam taki bol, chyba ze pierwszy raz w zyciu w ogole mialam ovu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:

Kochana przeczytaj sobie chwilkę wcześniej co napisalam o dzisiejszej nocy - prawdopodbnie to ovu - obecnie mam 2 cykl z clo.

Mi lekarz zawsze kazal brać dupka i biorę. Mi lekarz dał dupka ze wzgl na podbarwiony sluz i zeby w razie czego pomogl ze wczesnej ciązy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 12:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    Witajcie o weekendzie :-) nic nie pisalam bo byla cudiwna pogoda i dzualalam w ogrodzie. Dzis ledwo sie ruszam ale i chyba owulka się zaczyna. Weekend oczywiście byl bardzo serduszkowy bo po kilku cyklach "co dwa dni" zdecydowalismy sie sprobowac "co dzien" ;-) zobaczymy co z tego wyjdzie.

Elunia witam na wątku kolejna blizniaczke. Tez mam 28 lat i jestem z Sochaczewa. Wiec jestes chyba najblizsza mi staraczka :-D wybaczcie mi Ateno i Milko ;-)

Biedroneczko ja od zawsze mialam skrzepy w @ przyczyna moze byc zbyt szybkie krzepniecie (ja mam normy lekko przekroczone) ale mize byc tez tak ze po prostu za malo pijesz. Zrob badania krwi i zapisuj ile pijesz. Powinno to byc okolo 2litrow dziennie ale nie mozesz w to wliczac kawy herbaty czarnej czerwonej i zirlonej i wszystkiego co moczopedne

Witaj Olcia
    No sochaczew to nie daleko:)
    Chodzisz do gina do wawy czy do sochaczewa?
    Tak podpytuje bo ja ze swojego nie jestem zadowolona i szukam jakiegoś aby zmienić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 12:49

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jestem w 1 dniu ciàzy :-) :-) :-) :-) :-)
    Czyli testuje w majoweczke 13go :-)

agatkaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ