X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Jagna jak zawsze opanowana:) podziwiam
    Nie bede sobie wlosów z tego powodu wyrywac,wyplakiwac oczu...jest tyle rzeczy,osób mi bliskich i zycie które płynie,z tego tez musze sie cieszyc,kto wie czy kiedys bede miec dziecko,nikt mi tego nie zagwarantuje.Trzeba zyc i nie tylko zyc dla dziecka,z pewnoscią szczęscie to nie tylko dziecko,choc wypelniłoby pustke.Moja walka trwa nadal,wierze i mam nadzieje ze moja chwila znów nadejdzie dlatego jesli znów sie nie uda bede dalej drązyc temat i nie odpuszcze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzięki! Już zapowiedziałam mężu, że wieczorem poprawiamy IUI naturalsem;) na pewno nie zaszkodzi....
    Z pewnoscią :-) :-)
    Jesli moge doradzic to najlepsza pozycja od tyłu,wtedy najgłebsza penetracja,zalecana gdy zołnierzyki wolniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 16:35

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co tu się dzieje... Forum zeswirowało... Dziewczyny za dużo piszemy, serwery padają :P Widzę nowości, cieszę się i gratuluję!!!

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julia0903 wrote:
    Dzieuje kochanw za odpowiedz;)

Jutro polece na bete
    Leć leć i sprawdź i daj znać, trzymam kciuki :-)
    Ja jutro o 19 mam wizytę u lekarza, stresujące się jak diabli.

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) W obecnym cyklu dołączyłam do grona CLO-wspomaganych:) Niestety na razie z marnym skutkiem - nie ma pęcherzyka:( czytam sobie jednak Wasze posty i uzbrajam w cały arsenał cierpliwości i nadziei. Wreszcie musi się udać. Teraz czekam do czwartku i startuję z duphastonem, a potem powtórka z CLO. Mam nadzieję, że tym razem coś ruszy. Gratuluję tym którym się udało i trzymam kciuki za walczące:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzięki! Już zapowiedziałam mężu, że wieczorem poprawiamy IUI naturalsem;) na pewno nie zaszkodzi....
    Powiem ci ze idealnie.jesli 24 mm to pęknie jutro bądź pojutrze. Chyba tyle wytrzymają plemniki ?jak złe ma nasienie ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 10 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julia0903 wrote:
    Dzieuje kochanw za odpowiedz;)

Jutro polece na bete
    Gratuluje i trzymam kciuki

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 10 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 9 dpo to wcześnie. Mi wyszedł ledwo widoczny bladziocj na bardzo czułym teście. Myśle ze tak 10/11 dpo byłby najlepszy. Ciagle nie tracę nadziei i trzymam kciuki

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 10 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Hello, boli boli i już nie Wiem czy od zastrzyku, czy od owulki. Wczoraj przed 19 miałam zastrzyk.......Ale jak pecherzyk byl baardzo dojrzaly, to może już pekl? A tu maz musial wyjechac. Chodzi nam po glowie, zebym do niego pojechala. Przez to może przepasc nam cykl.
    A daleko jest ? Jak masz możliwość to jedz ;)
    Kiedy było przytulanie ostatnie ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Powiem ci ze idealnie.jesli 24 mm to pęknie jutro bądź pojutrze. Chyba tyle wytrzymają plemniki ?jak złe ma nasienie ?

2% prawidłowych morfologicznie.....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam to mój 3cykl z cło. Wczoraj już 3raz z rzędu dwa pęcherzyki i piękne enometrium wczoraj też dostałam zastrzyk. Do tego cyklu podchodzę na luzie bo ciężko mi uwirzyc że to ten cykl dlatego wczoraj serduszek nie było może dziś Ale bez śpimy jak ma się udać. Dostałam skierowanie na HSg ale jak na razie nie ma miejsca dla mnie no chyba że ktoś zrezygnuje (nasza kochana służba zdrovia plac ZUS a badanie rób prywatne) no nic poczekam może akurat ktoś zrezygnuje.w następnym cyklu pani doktor kazała zrobić przerwę dlatego bardzo zależało mi na tym badaniu .. nie wiem czy ktoś to czyta Ale to jedyne miejsce w którym mogę się wygadać bo jakoś nie mam ochoty nikomu z rodziny o tym tłumaczyć.. trzymam kciuki za wszystkie i mam nadzieję że Bóg wybawić nas z tej udręki .

Ladybird:) lubi tę wiadomość

w4sqyx8db6pby0vm.png

Wysłany: 10 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    2% prawidłowych morfologicznie.....
    Kurczę nie znam sie. A jaka jest norma ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 10 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Witam to mój 3cykl z cło. Wczoraj już 3raz z rzędu dwa pęcherzyki i piękne enometrium wczoraj też dostałam zastrzyk. Do tego cyklu podchodzę na luzie bo ciężko mi uwirzyc że to ten cykl dlatego wczoraj serduszek nie było może dziś Ale bez śpimy jak ma się udać. Dostałam skierowanie na HSg ale jak na razie nie ma miejsca dla mnie no chyba że ktoś zrezygnuje (nasza kochana służba zdrovia plac ZUS a badanie rób prywatne) no nic poczekam może akurat ktoś zrezygnuje.w następnym cyklu pani doktor kazała zrobić przerwę dlatego bardzo zależało mi na tym badaniu .. nie wiem czy ktoś to czyta Ale to jedyne miejsce w którym mogę się wygadać bo jakoś nie mam ochoty nikomu z rodziny o tym tłumaczyć.. trzymam kciuki za wszystkie i mam nadzieję że Bóg wybawić nas z tej udręki .
    Piękne pecherzyki dwa ;)))) jaka miały wielkość przy zastrzyku ?

Orbitka lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pecherzyki dwa ;)))) jaka miały wielkość przy zastrzyku ?
    Dokładnie nie mówiła Ale około 20.. i tak z tego dzieci nie ma bo to już 3cykl.a i mam pytanie do was bo robiłam badanie prolaktyny w marcu wynik był 26 to granica normy i od miesiąca biorę Bronka i pytałam lekarza czy mam zbadać teraz poziom Ale powiedziała ze nie trzeba. Więc się zastanawiam czy sprawdzic

Ladybird:) lubi tę wiadomość

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Orbitka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie znam sie. A jaka jest norma ?
    Norma Cyba 4%

w4sqyx8db6pby0vm.png

Wysłany: 10 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Dokładnie nie mówiła Ale około 20.. i tak z tego dzieci nie ma bo to już 3cykl.a i mam pytanie do was bo robiłam badanie prolaktyny w marcu wynik był 26 to granica normy i od miesiąca biorę Bronka i pytałam lekarza czy mam zbadać teraz poziom Ale powiedziała ze nie trzeba. Więc się zastanawiam czy sprawdzic
    Kochana nie odrazu Kraków zBudowano. Myśle ze na stymulacji do 6 mcy jest spoko ;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 10 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Norma Cyba 4%
    Ok wiec napewno spokojnie poczekają na jajco. Bardzo złe nie jest ;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Norma Cyba 4%

tak 4%

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Cześć dziewczyny:) W obecnym cyklu dołączyłam do grona CLO-wspomaganych:) Niestety na razie z marnym skutkiem - nie ma pęcherzyka:( czytam sobie jednak Wasze posty i uzbrajam w cały arsenał cierpliwości i nadziei. Wreszcie musi się udać. Teraz czekam do czwartku i startuję z duphastonem, a potem powtórka z CLO. Mam nadzieję, że tym razem coś ruszy. Gratuluję tym którym się udało i trzymam kciuki za walczące:)
    Nie martw się. Ja w pierwszym cyklu z clo miałam jeden, ale za mały pęcherzyk. Dopiero w następnych cyklach ze zwiększoną dawką clo było lepiej

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    A próbowałaś się zorientować jak wygląda kolejka na hsg w innych szpitalach w okolicy? Ja jestem z leszna a hsg miałam w koscianie i tam nie ma kolejek

‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ