CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1986 wrote:nie, z Wrocławia ale klinike mam w Krakowie:)
-
nick nieaktualny
-
ana1122 wrote:Dziewczyny tak czytałam w Internecie że często baterie Mycoplasmy, Ureaplazmy i Chlamydii są powodem niepłodności. Czy któras robiła te badania? W jaki sposób trzeba zrobić takie badanie?
U mnie te badania były zlecone na pierwszej wizycie w klinice. Moja ginekolog zaczęła od nich a później badan nasienia, dla niej to taka podstawa. Powiedziała żeby najpierw zrobić te badania a potem badanie nasienia bo jeśli wyjdzie ze mam któraś z tych bakterii to mąż najprawdopodobniej tez ma i wtedy nie ma sensu do czasu wyleczenia robić badań nasienia bo najprawdopodobniej nie wyjdą dobrze. U nas wyszły ok. A badanie polegało na pobraniu wymazu z szyjki. Ceny już teraz nie pamiętam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 23:02
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualny
-
Drogie Kochane Dziewczęta! Look who's back;)
Wracam! Cykl przerwy ale nie od Was, chociaż się nie udzielałam, wszytko czytałam.
Witam nowe DZielne Staraczki!
AniuStaraczko85 - przeżywałam z Tobą Twoją cp, u mnie też była beta wolno opadająca, ale skończyło się na poronieniu samoistnym, to się zdarzyło po 2 IUI...lekarz powiedział mi wówczas, że wynik bety po IUI powinien być w 26 dc koło 100, ja miałam 15,6....więc od początku nie wróżyło zbyt dobrze....
U mnie dzisiaj 1 dc (c- jak ciąża;), tak symbolicznie więc wracam;) muszę lecieć we wtorek do doktorka po jakiś plan działania, ech mąż zapowiedział, że jeszcze tylko dwa razy zgodzi się zawalczyć o tytuł złotej ręki;) także lipiec i sierpień IUI, a potem cholera wie....
bardzo mocno Was wszystkie ściskam i wracam do gry!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Witajcie kochane,witam nowe dziewczyny walczące z clo
powodzenia.
Jestem tą jedną ze szczęsciar którym udalo sie w pierwszym cyklu z clo,niestety dlugo sie nie cieszylam ciązą.Pierwszy cykl z clo to dziwne objawy,wiekszosc z nas czula sie jak ns jakis psychotropach,u mnie kolejne cykle juz spokojnie,delikatne objawy.
Jesli chodzi o te badania mycoplazmy,ureaplazmy to zrobiono mi je z wymazu pochwy na pierwszej wizycie w klinice,chyba za oba 80zl placilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 08:56
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dzięki dziewczyny za pomoc po @ umowie się na wizytę. Powiem wam że biorę acard i teraz moja @ to jest prawdziwa. Nie ma plamien od razu żywa krew. I W końcu leci A nie kropi. Narazie brzuch mocno nie boli tak jak zawsze Ale nie chce jeszcze chwalić
-
Dziewczyny,pierwszy raz w zyciu mam takà @...od wczoraj plamie czarną krwią,nie potrzebna nawet podpaska,zero czystej krwi,byly bóle i skórcze miesiaczkowe i wciaz nic.Kiedy sikam to widze sporo skrzepów w wc,wieczorem palcem sprawdzilam pochwe a tam pelno skrzepów i nie ma to jak zejsc bo brak krwawienia.Wizyte mam we wtorek,ciekawe co na to lekarz powie..nie wiem czy to wina tej cysty czy tego progesteronu który bralam.
Moze to zwiàzek z tymi opuchniętymi nogami tez,choc minely pare dni temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 08:55
-
Olcc. wrote:Cześć, mam pierwszy cykl z clo od 5-10 dc dzis jest 9dc a mnie strasznie bolą jajniki, obydwa... Do tego strasznie jestem senna i zmęczona, a przy podcieraniu kilka nitek krwi. Czy któraś z Was tak miała? Czy może coś mi jednak nie służy...?
powinny byc mniejsze w kolejnych cyklach czego nie zycze,oby pierwszy byl szczesliwym
Olcc. lubi tę wiadomość
-
Jaguś_7810 wrote:Hejo dziewczyny
wcześniej pisałam wam o moim pierwszym razie z CLO
Byłam na pierwszym monitoringu w 10 d.c i na lewym jajniku pokazały się dwa pęcherzyki 17mm i 15 mm:) co myślicie ? czy to dobrze:)? jak na ten dzień cyklu ?
-
Jagna 75 wrote:Dziewczyny,pierwszy raz w zyciu mam takà @...od wczoraj plamie czarną krwią,nie potrzebna nawet podpaska,zero czystej krwi,byly bóle i skórcze miesiaczkowe i wciaz nic.Kiedy sikam to widze sporo skrzepów w wc,wieczorem palcem sprawdzilam pochwe a tam pelno skrzepów i nie ma to jak zejsc bo brak krwawienia.Wizyte mam we wtorek,ciekawe co na to lekarz powie..nie wiem czy to wina tej cysty czy tego progesteronu który bralam.
Moze to zwiàzek z tymi opuchniętymi nogami tez,choc minely pare dni temu.
I tez skrzepy jakieś, lekarz w piątek jak mnie badał to mówił ze ed no 13 mm wiec TE pewnie dlatego ta malpa taka intensywna bo dla mnie endo 13 to mega dużo,a to u mnie było ciążowe endo bo jednak organizm nastawiony był na ciążę. Musze betę skontrolowac kolo piątku, powiedzieli mi w szpitalu ze ma spać do zera. -
agnes87 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a5263298c6a.jpg
https://naforum.zapodaj.net/7a5263298c6a.jpg.html
Specjalnie dla was F-16 -
Jagna 75 wrote:Dziewczyny,pierwszy raz w zyciu mam takà @...od wczoraj plamie czarną krwią,nie potrzebna nawet podpaska,zero czystej krwi,byly bóle i skórcze miesiaczkowe i wciaz nic.Kiedy sikam to widze sporo skrzepów w wc,wieczorem palcem sprawdzilam pochwe a tam pelno skrzepów i nie ma to jak zejsc bo brak krwawienia.Wizyte mam we wtorek,ciekawe co na to lekarz powie..nie wiem czy to wina tej cysty czy tego progesteronu który bralam.
Moze to zwiàzek z tymi opuchniętymi nogami tez,choc minely pare dni temu. -
mamakejti wrote:Drogie Kochane Dziewczęta! Look who's back;)
Wracam! Cykl przerwy ale nie od Was, chociaż się nie udzielałam, wszytko czytałam.
Witam nowe DZielne Staraczki!
AniuStaraczko85 - przeżywałam z Tobą Twoją cp, u mnie też była beta wolno opadająca, ale skończyło się na poronieniu samoistnym, to się zdarzyło po 2 IUI...lekarz powiedział mi wówczas, że wynik bety po IUI powinien być w 26 dc koło 100, ja miałam 15,6....więc od początku nie wróżyło zbyt dobrze....
U mnie dzisiaj 1 dc (c- jak ciąża;), tak symbolicznie więc wracam;) muszę lecieć we wtorek do doktorka po jakiś plan działania, ech mąż zapowiedział, że jeszcze tylko dwa razy zgodzi się zawalczyć o tytuł złotej ręki;) także lipiec i sierpień IUI, a potem cholera wie....
bardzo mocno Was wszystkie ściskam i wracam do gry! -
AniaStaraczka85 wrote:Teraz przeczytałam dokładniej Twój post,to jednak Ty nie masz klasycznej @,myślałam że masz a Ty piszesz ze nie masz krwawienia,wiec nie do końca mamy tak samo,ale może się rozkręci jeszcze. Ja zanim zaczęła się @ to przed zabiegiem i krótko po brudzilam właśnie jak to lekarz okreslilAntoś IVF,Julisia natural
-
Specjalnie dla was F-16zazdroszcze
-
Specjalnie dla was F-16
Gdzie byłaś na pokazach ?ja też będę dzisiaj, bo wczoraj niestety nie udało mi się bo byłam na imprezie rodzinnej
)
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie