X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    nie, z Wrocławia ale klinike mam w Krakowie:)
    O prosze:) ja z Krakowa,ale w innej klinice,ale teraz operować mnie lekarz który chyba w Twojej klinice tez pracuje

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    O prosze:) ja z Krakowa,ale w innej klinice,ale teraz operować mnie lekarz który chyba w Twojej klinice tez pracuje
    hmm.. Chrostowski?

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,Pietrus. Na stronie go nie ma ale jak się wejdzie w znany lekarz to jest napisane że pracuje w artvi med

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny tak czytałam w Internecie że często baterie Mycoplasmy, Ureaplazmy i Chlamydii są powodem niepłodności. Czy któras robiła te badania? W jaki sposób trzeba zrobić takie badanie?

U mnie te badania były zlecone na pierwszej wizycie w klinice. Moja ginekolog zaczęła od nich a później badan nasienia, dla niej to taka podstawa. Powiedziała żeby najpierw zrobić te badania a potem badanie nasienia bo jeśli wyjdzie ze mam któraś z tych bakterii to mąż najprawdopodobniej tez ma i wtedy nie ma sensu do czasu wyleczenia robić badań nasienia bo najprawdopodobniej nie wyjdą dobrze. U nas wyszły ok. A badanie polegało na pobraniu wymazu z szyjki. Ceny już teraz nie pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 23:02

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Dzięki. Muszę się wybrać W takim razie do lekarza

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Nie,Pietrus. Na stronie go nie ma ale jak się wejdzie w znany lekarz to jest napisane że pracuje w artvi med
    On w klinice jest chyba tylko 1 dzień, nigdy na niego nie trafiłam ;)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Drogie Kochane Dziewczęta! Look who's back;)
    Wracam! Cykl przerwy ale nie od Was, chociaż się nie udzielałam, wszytko czytałam.
    Witam nowe DZielne Staraczki!

AniuStaraczko85 - przeżywałam z Tobą Twoją cp, u mnie też była beta wolno opadająca, ale skończyło się na poronieniu samoistnym, to się zdarzyło po 2 IUI...lekarz powiedział mi wówczas, że wynik bety po IUI powinien być w 26 dc koło 100, ja miałam 15,6....więc od początku nie wróżyło zbyt dobrze....

U mnie dzisiaj 1 dc (c- jak ciąża;), tak symbolicznie więc wracam;) muszę lecieć we wtorek do doktorka po jakiś plan działania, ech mąż zapowiedział, że jeszcze tylko dwa razy zgodzi się zawalczyć o tytuł złotej ręki;) także lipiec i sierpień IUI, a potem cholera wie....
    bardzo mocno Was wszystkie ściskam i wracam do gry!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,witam nowe dziewczyny walczące z clo :-) powodzenia.
    Jestem tą jedną ze szczęsciar którym udalo sie w pierwszym cyklu z clo,niestety dlugo sie nie cieszylam ciązą.Pierwszy cykl z clo to dziwne objawy,wiekszosc z nas czula sie jak ns jakis psychotropach,u mnie kolejne cykle juz spokojnie,delikatne objawy.
    Jesli chodzi o te badania mycoplazmy,ureaplazmy to zrobiono mi je z wymazu pochwy na pierwszej wizycie w klinice,chyba za oba 80zl placilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 08:56

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc po @ umowie się na wizytę. Powiem wam że biorę acard i teraz moja @ to jest prawdziwa. Nie ma plamien od razu żywa krew. I W końcu leci A nie kropi. Narazie brzuch mocno nie boli tak jak zawsze Ale nie chce jeszcze chwalić:)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,pierwszy raz w zyciu mam takà @...od wczoraj plamie czarną krwią,nie potrzebna nawet podpaska,zero czystej krwi,byly bóle i skórcze miesiaczkowe i wciaz nic.Kiedy sikam to widze sporo skrzepów w wc,wieczorem palcem sprawdzilam pochwe a tam pelno skrzepów i nie ma to jak zejsc bo brak krwawienia.Wizyte mam we wtorek,ciekawe co na to lekarz powie..nie wiem czy to wina tej cysty czy tego progesteronu który bralam.

Moze to zwiàzek z tymi opuchniętymi nogami tez,choc minely pare dni temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 08:55

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Cześć, mam pierwszy cykl z clo od 5-10 dc dzis jest 9dc a mnie strasznie bolą jajniki, obydwa... Do tego strasznie jestem senna i zmęczona, a przy podcieraniu kilka nitek krwi. Czy któraś z Was tak miała? Czy może coś mi jednak nie służy...?
    To są normalne objawy :-) powinny byc mniejsze w kolejnych cyklach czego nie zycze,oby pierwszy byl szczesliwym

Olcc. lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Hejo dziewczyny :) wcześniej pisałam wam o moim pierwszym razie z CLO :) Byłam na pierwszym monitoringu w 10 d.c i na lewym jajniku pokazały się dwa pęcherzyki 17mm i 15 mm:) co myślicie ? czy to dobrze:)? jak na ten dzień cyklu ?:)
    Pièkne jajca,owocnego cyklu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a5263298c6a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/7a5263298c6a.jpg.html

Specjalnie dla was F-16 :)

Ladybird:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dziewczyny,pierwszy raz w zyciu mam takà @...od wczoraj plamie czarną krwią,nie potrzebna nawet podpaska,zero czystej krwi,byly bóle i skórcze miesiaczkowe i wciaz nic.Kiedy sikam to widze sporo skrzepów w wc,wieczorem palcem sprawdzilam pochwe a tam pelno skrzepów i nie ma to jak zejsc bo brak krwawienia.Wizyte mam we wtorek,ciekawe co na to lekarz powie..nie wiem czy to wina tej cysty czy tego progesteronu który bralam.

Jagna ja to samo,ból jak fix,całe szczęście ze wzięłam ze sobą na wieś czopki z diclofenakiem na wszelki wypadek,zanim zaczął działać to myślałam że zajde, n a chwilę ulga i przerwa an potem się zaczynało,jak przy porodzie,mąż mnie wtedy malował po plecach na dole-polecam na przyszłość -niesamowita ulga.
    I tez skrzepy jakieś, lekarz w piątek jak mnie badał to mówił ze ed no 13 mm wiec TE pewnie dlatego ta malpa taka intensywna bo dla mnie endo 13 to mega dużo,a to u mnie było ciążowe endo bo jednak organizm nastawiony był na ciążę. Musze betę skontrolowac kolo piątku, powiedzieli mi w szpitalu ze ma spać do zera.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:

Piękny!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Teraz przeczytałam dokładniej Twój post,to jednak Ty nie masz klasycznej @,myślałam że masz a Ty piszesz ze nie masz krwawienia,wiec nie do końca mamy tak samo,ale może się rozkręci jeszcze. Ja zanim zaczęła się @ to przed zabiegiem i krótko po brudzilam właśnie jak to lekarz okreslil

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Drogie Kochane Dziewczęta! Look who's back;)
    Wracam! Cykl przerwy ale nie od Was, chociaż się nie udzielałam, wszytko czytałam.
    Witam nowe DZielne Staraczki!

AniuStaraczko85 - przeżywałam z Tobą Twoją cp, u mnie też była beta wolno opadająca, ale skończyło się na poronieniu samoistnym, to się zdarzyło po 2 IUI...lekarz powiedział mi wówczas, że wynik bety po IUI powinien być w 26 dc koło 100, ja miałam 15,6....więc od początku nie wróżyło zbyt dobrze....

U mnie dzisiaj 1 dc (c- jak ciąża;), tak symbolicznie więc wracam;) muszę lecieć we wtorek do doktorka po jakiś plan działania, ech mąż zapowiedział, że jeszcze tylko dwa razy zgodzi się zawalczyć o tytuł złotej ręki;) także lipiec i sierpień IUI, a potem cholera wie....
    bardzo mocno Was wszystkie ściskam i wracam do gry!
    To Ty po 2 iui miałaś pozytywne bety?bo pamiętam ze napewno pierwsza miałaś "udana"?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Teraz przeczytałam dokładniej Twój post,to jednak Ty nie masz klasycznej @,myślałam że masz a Ty piszesz ze nie masz krwawienia,wiec nie do końca mamy tak samo,ale może się rozkręci jeszcze. Ja zanim zaczęła się @ to przed zabiegiem i krótko po brudzilam właśnie jak to lekarz okreslil
    Wlasnie wszystko wskazuje na to ze to @,cos hamuje krwawienie,skrzepów we mnie duzo ale co dalej...mnie to zawsze cos sie musi stac inaczej byloby za nudno.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:

Super!my co roku wybieramy sie na takie pokazy i konczy sie tylko na wybieraniu się :-) :-) zazdroszcze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:

Gdzie byłaś na pokazach ?:) ja też będę dzisiaj, bo wczoraj niestety nie udało mi się bo byłam na imprezie rodzinnej :))

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ