X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Ana1122 to będziemy razem się zapładniać;) hehe, ja też we wtorek monitoring a jak ok to w piątek IUI;) czy zatem Angie użyczy mi swego 2 rękawa, żebym nasmarkała, jak znów mi się pójdzie?
    Moze do was dolącze bo prawdopodobnie moge miec ovu w piątek :-) tez mialam miec monit we wtorek ale nie moglam znalezc dobrego lekarza a jak znalazlam to wizyta moze byc tylko w poniedzialek.Tak wiec jutro bede wiedziec czy cos uroslo

ana1122, mamakejti lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja się nie obrazilam. Byłam na zakupach , teraz jestem u babci na imieninach a pozniej jadę na koncert. Ogólnie to wszystko dziwne kiedy miałam ciałko żółte a robiliśmy to to nigdy nie było ciazy . Zobaczymy co będzie ale czemu takie wysokie temp? Nie biorę leków podwyzszajacych temp

f2w3k0s3plke7odf.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam pytanie do babeczek które brały clo i udało wam się zajść w ciąże. Generalnie chodzi mi o to, ile miałyście pęcherzyków i czy pękały wam wszystkie. Ja mam zapchany jeden jajowod a owulacje zawsze z tego jajnika właśnie. Teraz jestem pierwszy cykl na clo. Na dobrym jajniku urosły mi 3 pecherzyki, dwa po 17mm i jeden 24mm. Tak było w 9dc. Dostałam zastrzyk z pregnylu. 11 dc okazało sie że pękł tylko jeden. Z dwóch zrobiły sie torbiele. Jak było u was? Chciałabym zeby sie udało ale jakos nie mam wiary w to ze uda mi sie na pierwszym stymulowanym cyklu. Dzieki za odpowiedz.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Nie ja się nie obrazilam. Byłam na zakupach , teraz jestem u babci na imieninach a pozniej jadę na koncert. Ogólnie to wszystko dziwne kiedy miałam ciałko żółte a robiliśmy to to nigdy nie było ciazy . Zobaczymy co będzie ale czemu takie wysokie temp? Nie biorę leków podwyzszajacych temp
    Juz kiedys pisałam ale napisze raz jeszcze.Dlugo mierzylam temperature,cykle jak w zegarku,@ przychodzila zaraz po przebudzeniu w swoim terminie a wykres piekny ksiązkowy przewaznie,zdziwieniem wiec bylo kiedy lekarz powiedzial ze moje cykle bezowulacyjne są,ze jajka nie pèkajà..Nie moglam uwierzyc bo przeciez ovu wedlug wykresu jest.Niestety musialsm uwierzyc we fakty,wszystko na usg bylo widoczne.Od tego czasu nie mierze temperatury tylko usg sie liczy.
    Jesli miewasz swoje ovu to moze problem z zagniezdzeniem bo raczej z zaplodnieniem nie ma problemu bo ciaza byla..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Hej dziewczyny! Mam pytanie do babeczek które brały clo i udało wam się zajść w ciąże. Generalnie chodzi mi o to, ile miałyście pęcherzyków i czy pękały wam wszystkie. Ja mam zapchany jeden jajowod a owulacje zawsze z tego jajnika właśnie. Teraz jestem pierwszy cykl na clo. Na dobrym jajniku urosły mi 3 pecherzyki, dwa po 17mm i jeden 24mm. Tak było w 9dc. Dostałam zastrzyk z pregnylu. 11 dc okazało sie że pękł tylko jeden. Z dwóch zrobiły sie torbiele. Jak było u was? Chciałabym zeby sie udało ale jakos nie mam wiary w to ze uda mi sie na pierwszym stymulowanym cyklu. Dzieki za odpowiedz.
    Mnie sie udalo na pierwszym cyklu ale poroniłam w 7tyg.Teraz jestem na piątym cyklu ale pierwszym na letrozole,lekarz zmienił clo na ten lek bo juz tak nie ciacha endometrium.Pecherzyki dwa cykle były po jednym i wtedy z jednego ciàza byla,raz byly dwa pŕcherzyki i raz trzy ale dwa dominujàce z tego,pèkaly dzieki zastrzykowi bo nie miewam ovu naturalnych.Dwa cykle w tyl mislam torbiel wiec miesiac bylo przerwy.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam pytanie do tych które biorą duphaston. Czy tez dostajecie okresu w trakcie brania duphastonu a nie dopiero po odstawieniu? Ja mam tak za każdym razem i boje sie ze mam tak niski progesteron ze spada nawet podczas wspomagania sie tym syntetycznym.. W takim wypadku nigdy nie donosilabym ewentualnej ciazy. Dzisiaj 6 dzien brania duphastonu i rano miałam plamienia teraz nie ma nic... Mój drugi cykl z clo i chyba znowu nieudany :(
    Justyna ja biorę duphaston i zawsze okresu dostaje po odstawieniu ok 4-5 dni. Nigdy mi się nie zdarzyło dostać w czasie brania. A już 10 miesięcy go biorę.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• madlenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Jagna :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Juz kiedys pisałam ale napisze raz jeszcze.Dlugo mierzylam temperature,cykle jak w zegarku,@ przychodzila zaraz po przebudzeniu w swoim terminie a wykres piekny ksiązkowy przewaznie,zdziwieniem wiec bylo kiedy lekarz powiedzial ze moje cykle bezowulacyjne są,ze jajka nie pèkajà..Nie moglam uwierzyc bo przeciez ovu wedlug wykresu jest.Niestety musialsm uwierzyc we fakty,wszystko na usg bylo widoczne.Od tego czasu nie mierze temperatury tylko usg sie liczy.
    Jesli miewasz swoje ovu to moze problem z zagniezdzeniem bo raczej z zaplodnieniem nie ma problemu bo ciaza byla..

Zobaczymy co będzie . Jakaś dziewczyna mi pisała na innym wątku ze była w takiej samej sytuacji ze nie zawsze widać ciałko żółte. Dobra skończmy ten temat bo to dla mnie stresujące

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam!
    Uwaga! Szczęście koniczynki trwa do piątku!
    Życzę Nam Wam wszystkim szczęścia❤
    Liczę na to że się uda!

Olcc., ana1122, marzusiax, mamakejti lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Ana1122 to będziemy razem się zapładniać;) hehe, ja też we wtorek monitoring a jak ok to w piątek IUI;) czy zatem Angie użyczy mi swego 2 rękawa, żebym nasmarkała, jak znów mi się pójdzie?

Oczywiście❤ smarcz kochana oby ze szczęścia☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Znalazłam!
    Uwaga! Szczęście koniczynki trwa do piątku!
    Życzę Nam Wam wszystkim szczęścia❤
    Liczę na to że się uda!
    To pewnie sie zalapie na to szczescie bo ovu w piątek tak jakos wypada :-) jeszcze te koniczyne musze znalezc..oby ci przyniosla Angie <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już chyba w zadno szczęście nie uwierzę. Mój mąż pojechał na ryby i jadąc przez Las dziki mu wybiegly przed koła i spadł autem ze skarpy. Auto napewno do kasacji idzie . Mówił że ma warge rozwalona ale więcej nic narazie nie wiem. Załamie się jak ten pech się nie skończy. Jedno tylko dobre bo miał z nim mój mały jechać ale nie wstał rano.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    O to super . Jagna do nas dojdzie i w grupie siła. Więc na pewno za 2 tygodnie będą nie 2 kreski Ale 6:-)

mamakejti lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Ja to już chyba w zadno szczęście nie uwierzę. Mój mąż pojechał na ryby i jadąc przez Las dziki mu wybiegly przed koła i spadł autem ze skarpy. Auto napewno do kasacji idzie . Mówił że ma warge rozwalona ale więcej nic narazie nie wiem. Załamie się jak ten pech się nie skończy. Jedno tylko dobre bo miał z nim mój mały jechać ale nie wstał rano.
    Przykro mi. Najważniejsze że partnerowi się nic nie stało. A jak mówią samochód to tylko rzecz nabyta

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Hej mi się udało w pierwszym cyklu, na pierwszym monitoringu 12dc jeden pęcherzyk 14mm, drugi monit dwa pęcherzyki po 22mm to był 15dc. W ten dzień też podany miałam pregnyl. Na następnym dzień miałam znów monitoring i jednego pęcherzyka już nie bylo a drugi jeszcze był. Lekarz powiedział że teoretycznie nie powinien już pęknąć ale może. Nie wiem czy pękł. Nie sprawdziłam już tego. Jeśli nie to ciąża jest z jednego pęcherzyka.

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Kinia <3 <3 dobrze ze màz wyszedł calo,tyle szczęscia w nieszczęsciu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka ile razy dziennie bralas clo i w których dniach cyklu. Czy bralas luteine po owulacji ? Trzecie pytanie ile dpo testowalas ?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana może się coś odblokowało po ciąży i @ po poronieniu nie będzie? Nie nakręcam ale widziałam takie przypadki na of :-) dziewczyny myślały, że beta nie spada po zabiegu a tam był zonk :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga masakra :( dobrze że nic mu nie jest :( widział go lekarz, tak dla pewnosci?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Malowanka ile razy dziennie bralas clo i w których dniach cyklu. Czy bralas luteine po owulacji ? Trzecie pytanie ile dpo testowalas ?
    Clo bralam raz dziennie od 5 do 9dc. Luteiny ani dhupastonu nie bralam, test zrobiłam w 15 dni po owulacji a 16 dnia po owulacji beta 299

ojejku lubi tę wiadomość

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ