CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
panan12 wrote:HMMMM patrzę bo myślałam że krwawię ale to jest brudzenie...dziwna sprawa boje się żebym nie miała tak jak kiedyś że do terminu @ negatyw a po miesiączce pozytyw.....
Panan12 daj się małpie rozkręcić....beta ujemna=brak ciąży zluzuj"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Witam Was ciepło dziewczyny
Sis, dbaj o siebie
U mnie jakiś pechowy piątek ( a niby nie 13 ) kurier przywiózł paczkę jeden z kubków zbityrobiłam śniadanie mężowi wbiłam ostatnie jajko na patelnie i cała zawartość idzie do kosza bo zepsute jajo...co jeszcze dziś??
Pozytywnego nastroju na resztę dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:10
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:Witam Was ciepło dziewczyny
Sis, dbaj o siebie
U mnie jakiś pechowy piątek ( a niby nie 13 ) kurier przywiózł paczkę jeden z kubków zbityrobiłam śniadanie mężowi wbiłam ostatnie jajko na patelnie i cała zawartość idzie do kosza bo zepsute jajo...co jeszcze dziś??
Pozytywnego nastroju na resztę dnia
Sis, dzięki, dbam;)
Moja wróżba na dziś: zepsute jajo na patelni - fantastyczne jajo w jajniku!
Ściskam!Wedmoczka, roma lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Sis, dzięki, dbam;)
Moja wróżba na dziś: zepsute jajo na patelni - fantastyczne jajo w jajniku!
Ściskam!
Super wróżba
Nawet nie wiem tym cyklu czy było a jeśli tak to jakie...do lekarza po zabiegu dopiero 11.08 teraz ma urlop...a ja gdzieś w okolicach 20dc więc na cud nie liczę w tym cykluPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Cześć dziewczyny! Życzę wam miłego dnia! U mnie przerwa się przeciąga. Myślałam, że już we wrześniu będę mogła rozpocząć starania - a tu jednak dopiero od października
no nic - w tym czasie podreperuję swój organizm i może też schudnę.
Trzymajcie się! -
ankaa81 wrote:Duphaston może wydłużyć cykl. Ja sama miałam kiedyś cykl 53 dni. Mało tego miałam dawkę na wywołanie @ 2x2 przez 3 dni i okres dostałam dopiero po 1,5 tygodnia od odstawienia dupka. Jak go nie biorę to mam krótsze cykle. Także uważam, że każdy reaguje inaczej.
dzieki slicznie za odpowiedź chyba jednak kombinować nie będę.Kurcze sama już nie wiem
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualny
-
Hej,
Dziewczyny czy przy dawce clo 0,5 tabletki 50mg konieczny jest monitoring? Bo moja gin stwierdziła że nie, pregnyl mam dopiero od drugiego cyklu... Mam pcos i przy okazji niedomogę lutealną i zastanawiam się czy po prostu nie pójść prywatnie do drugiego gina na usg.5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.
Starania od czerwca 2014. -
Angie 31 wrote:dzieki slicznie za odpowiedź chyba jednak kombinować nie będę.Kurcze sama już nie wiem
No wiesz to, że ja tak miałam to nie znaczy, że Tobie też się tak wydłuży. Mnie po prostu duphaston nie służy. Od zawsze mam z nim jazdę ale teraz w tym cyklu też lekarz kazał mi go brać od 16 dc do 25 dc. Mam we wrześniu laparoskopię więc boję się żeby @ znowu mi nie pokrzyżowała planów:/
-
arturowa wrote:Hej,
Dziewczyny czy przy dawce clo 0,5 tabletki 50mg konieczny jest monitoring? Bo moja gin stwierdziła że nie, pregnyl mam dopiero od drugiego cyklu... Mam pcos i przy okazji niedomogę lutealną i zastanawiam się czy po prostu nie pójść prywatnie do drugiego gina na usg.
Monitoring jest po to żebyś wiedziała jak reagujesz na taką dawkę clo. Uważam, że przy stymulacji lekami jest on niezbędny i najbardziej wiadygodny. -
ojejku wrote:Dziewczyny, czy któraś bierze zastrzyk z pregnylu/ovitrelle na pęknięcie?
-
arturowa wrote:Hej,
Dziewczyny czy przy dawce clo 0,5 tabletki 50mg konieczny jest monitoring? Bo moja gin stwierdziła że nie, pregnyl mam dopiero od drugiego cyklu... Mam pcos i przy okazji niedomogę lutealną i zastanawiam się czy po prostu nie pójść prywatnie do drugiego gina na usg.
Monitoring zawsze jest konieczny, bez względu na to jaka jest dawka. Chodzi po prostu o to żebyś Ty i lekarz wiedzieli jak organizm w ogóle reaguje na lek. Bo może się okazać że to za mała i przy Twoim PCO pęcherzyki w ogóle nie urosna. Ja tak miałam-zareagowalam dopiero na dawkę 2×1 tabletka a pierwszy cykl 1×1 był bezowulacujny. A może się okazać że jajko ładnie urośnie. Ale bez usg się tego nie dowiesz03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Dzięki dziewczyny
Czyli tak jak myślałam, muszę się zapisać do innego gina na wizytę. Moja pani dr na urlopie do września..
Umówiłam do prywatnie do innego gina na sobotę. Mam brać po całej tabletce bo te pół to podobno jakieś żarty i strata cyklu. Tak to jest jak się chodzi do gina na nfz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:28
5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.
Starania od czerwca 2014. -
nick nieaktualny
-
moniaaa_1988 wrote:Monitoring zawsze jest konieczny, bez względu na to jaka jest dawka. Chodzi po prostu o to żebyś Ty i lekarz wiedzieli jak organizm w ogóle reaguje na lek. Bo może się okazać że to za mała i przy Twoim PCO pęcherzyki w ogóle nie urosna. Ja tak miałam-zareagowalam dopiero na dawkę 2×1 tabletka a pierwszy cykl 1×1 był bezowulacujny. A może się okazać że jajko ładnie urośnie. Ale bez usg się tego nie dowiesz1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Malowanka wrote:Monia miałaś chyba wizytę, co się nic nie chwalisz ??? Udało Wam się poznać plec ? I jak maluch?duży już? Bo mój pewnie podobnie
Byłam, byłamwszystko dobrze, jeśli chodzi o wielkość to lekarz powiedział że coraz trudniej będzie mierzyć tym bardziej że Maluch przyjął taką pozycje że ja w ogóle nie wiedziałam gdzie co jest
w każdym razie ma ok 12cm oczywiście plus nogi, gin mówi że mniej więcej taka wielkość że na dłoni by się zmieścił więc już całkiem spory
i oczywiście płci nie znamy bo nic nie było widać
leżał z pupą i nogami wypchnietymi do góry a głową zadartą do tyłu, ogólnie do góry nogami
akrobata ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:12
Malowanka, ana1122 lubią tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta