X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile mi wiadomo paciorkowca tylko antybiotykiem, tylko trzeba trafić w odpowiedni antybiotyk. Moja koleżanka parę serii przeszła.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy inaczej mam na razie dość...

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u ginekologa dał mi jakiś lek na plamienia żeby ustały i wtedy mam się pokazać i będziemy powtarzać glukozę i prolaktynę, da mi skierowanie na lh i fsh. Będę miała jakiś obraz żeby iść do lekarza z wynikami do tego na koniec września.

f2w3k0s3plke7odf.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam was w 1 dniu ciąży.
    Miłego dnia :)

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    byłam u ginekologa dał mi jakiś lek na plamienia żeby ustały i wtedy mam się pokazać i będziemy powtarzać glukozę i prolaktynę, da mi skierowanie na lh i fsh. Będę miała jakiś obraz żeby iść do lekarza z wynikami do tego na koniec września.
    Co to za lek?
    I w jakim celu powtórne badanie glukozy i prolaktyny?
    A co z resztą hormonów o ktorych Ci pisalam?

Jagna mnie tez bolal brzuch okresowo tydzien przed spodziewana miesiaczka w cyklu w ktorym sie udalo :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak patrzę na moje stare badania z kwietnia 3 dc. LH 5,77 (2,4---12,6) i FSH 4,96 (3,5--12,5) o czym to świadczy? Czy powinnam zrobić badanie rezerwy jajnikowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 10:44

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy sądzicie o tym, że w ciąży powinno się pracować przy komputerze maksymalnie 4 godziny?
    Jakie macie zdanie na ten temat?
    Mam możliwość pójścia na kurs gdzie cały czas pracuje się przy kompie i tak się zastanawiam czy iść czy odpuścić.
    Kurs trwa rok i jest co drugi weekend (pt-po południu, sob i niedz cały dzień)

Nie ukrywam, że jak tylko będę mogła to chcę wznowić starania.
    Jednak ten kurs też kusi.

• roma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes ja jestem korposzczurem spędzającym za biurkiem 8 godzin dziennie (no, poza krótkimi wizytami na produkcji ;-) ). W ciąży z Synkiem pracowałam do końca 8 miesiąca ciąży bez 1 dnia l4. Owszem, robiłam krótkie przerwy w ciągu dniówki ale w sumie pracowałam tak jak zwykle. Młody jest okazem zdrowia. A muszę dodać że na biurku mam 3 monitory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:06

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Co to za lek?

Jagna mnie tez bolal brzuch okresowo tydzien przed spodziewana miesiaczka w cyklu w ktorym sie udalo :-)

bo mialam troszkę podniesioną dał mi bromergon ostatnio i chce zobaczyc czy sie cos poprawilo. Lek nie powiem bo sie nie moge odczytac z jego pisma coś na R. Odłożymy z M kasę i w nasteponym tygodniu robimy badanie nasienia, ja robię fsh lh i tamte mi lekarz powtorzy nieodplatnie. AMH zrobię na własną rękę a i jeszcze testosteron.

f2w3k0s3plke7odf.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    bo mialam troszkę podniesioną dał mi bromergon ostatnio i chce zobaczyc czy sie cos poprawilo. Lek nie powiem bo sie nie moge odczytac z jego pisma coś na R. Odłożymy z M kasę i w nasteponym tygodniu robimy badanie nasienia, ja robię fsh lh i tamte mi lekarz powtorzy nieodplatnie. AMH zrobię na własną rękę a i jeszcze testosteron.

No ale wykupilas lek albo wykupisz to będziesz znać nazwę. Bo chyba planujesz go brać tak jak lekarz zlecił?

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Jaki lek dostałas?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Co to za lek?

Kochane jestescie.Mnie tez w cyklu z ciązą bolał brzuch i w cyklach bez ciàzy tez wiec to zaden znak.Zresztą nie wsluchuje sie w moje cialo nie szukam objawów bo mogą byc inne niz miałam albo nie byc zadnych.Jeszcze 3 dni dupka a po nim 3-4 dni termin @

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,robie kawe-ktos cos?Bo dwa razy prosic sie nie bede :-)

cookiemonster, agnes87 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Chętnie ale jeśli mogę prosić to herbatę, kaby ostatnio coś nie mogę pić.
    Znów mi się śniłas dziś! A ja miewam sny które coś znaczą, ostanio jak mi się śniłas to mąż miał piasek pamiętasz i był problem,teraz musi być coś na plus,zresztą cholera juz dwa razy ostatnio kichalam w stronę Chrzanowa!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    No ale wykupilas lek albo wykupisz to będziesz znać nazwę. Bo chyba planujesz go brać tak jak lekarz zlecił?

tak będę brała ale jeszcze go nie wykupiłam...napiszę wam jak będę znała nazwę i mam brać 3 dni 3x1, później 3 dni 2x1, i kolejne 3 dni 1x1 i mam przyjść robić badania

f2w3k0s3plke7odf.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kawę zawsze, ciacho też, a jeśli w pakiecie to już wsiadam do samochodu - w końcu daleko nie mam:) po drodze Romę zabiorę, Michalinę i jeśli ktoś jeszcze ze Śląska to miejsce się znajdzie ;p
    98eihv.gif

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Agnes ja jestem korposzczurem spędzającym za biurkiem 8 godzin dziennie (no, poza krótkimi wizytami na produkcji ;-) ). W ciąży z Synkiem pracowałam do końca 8 miesiąca ciąży bez 1 dnia l4. Owszem, robiłam krótkie przerwy w ciągu dniówki ale w sumie pracowałam tak jak zwykle. Młody jest okazem zdrowia. A muszę dodać że na biurku mam 3 monitory.
    Roma dzięki :) Ja w prawdzie nie miałabym 3 monitorów na biurku, ale byłabym na sali z ok 25 komputerami wokół mnie. Wiem, że nie powinnam ciągle się zastanawiać "co by było gdybym była w ciąży", tylko po prostu normalnie żyć.
    Ale gdzieś tam z tyłu głowy mam myśli, że jak się w końcu uda, to muszę się postarać by nic się dziecku nie stało.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie ja ciacha i słodkie uwielbiam,stąd ten obrazem,kocham ciasta,ciastka i ciasteczka,czekoladę i mogłabym się tym żywic dzień i noc i w ciąży wcale mi nie przeszło jak mojej mamie,która była pod tym względem lepsza niż ja a teraz potrafi jednego batonika jest 3 dni:))

cookiemonster lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cookie ja ciacha i słodkie uwielbiam,stąd ten obrazem,kocham ciasta,ciastka i ciasteczka,czekoladę i mogłabym się tym żywic dzień i noc i w ciąży wcale mi nie przeszło jak mojej mamie,która była pod tym względem lepsza niż ja a teraz potrafi jednego batonika jest 3 dni:))
    Ale teraz masz wytłumaczenie-jesz za dwóch :) a ja przynajmniej mam ciążę spożywczą ;p

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:

Zapisuj sobie ołówkiem na wyniku w którym dniu cyklu robiłaś badanie i wkladaj po kolei do segregatora... ułatwia to bardzo interpretację wyników

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
‹‹ 1961 1962 1963 1964 1965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ