CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
MisiaZ88 wrote:Kolejny mam za tydzień w środę, czyli 17 dc, pewnie będzie po owulacji, jeżeli jakaś będzie...
Mam jeszcze jedno pytanie. Skoro teraz tak zareagowałam na clo, to w następnym cyklach jakoś się to unormuje? organizm się przyzwyczai? -
nick nieaktualny
-
AniaStaraczka85 wrote:Sorki Niki69 ale nie pamiętam. Dokładnie na jakim teraz jesteś etapie w którym dc itp...
-
MisiaZ, ja na cyklu z clo zareagowałam podobnie 3 po jednej i 2 po drugiej i były w miarę podobne...lekarz się śmiał, że zamiast 500+ mogę się szykować na 2500+.
W kolejnym cyklu gdzie miałam już zwiekszoną dawkę, pojawiły się tylko 2 pęcherzyki...tak więc każdy organizm reaguje na clo inaczej...zobaczymy jak tym razem u u mnie będzie, gdyż przyjomwanie clo mam zacząć już od 2dc.
Dziewczyny odnośnie wiesiołka, od kiedy zacząć go stosować i w jakiej dawce?
-
Justyna911 wrote:Ja słyszałam ze wiesiołka nie powinno sie przyjmować razem z clo czy to prawda?
-
nick nieaktualnyblaira wrote:MisiaZ, ja na cyklu z clo zareagowałam podobnie 3 po jednej i 2 po drugiej i były w miarę podobne...lekarz się śmiał, że zamiast 500+ mogę się szykować na 2500+.
W kolejnym cyklu gdzie miałam już zwiekszoną dawkę, pojawiły się tylko 2 pęcherzyki...tak więc każdy organizm reaguje na clo inaczej...zobaczymy jak tym razem u u mnie będzie, gdyż przyjomwanie clo mam zacząć już od 2dc.
Dziewczyny odnośnie wiesiołka, od kiedy zacząć go stosować i w jakiej dawce?
Dziękizobaczę co wyjdzie za tydzień na monitoringu.
A co do wiesiołka ja biorę do owulacji w dawce tak jak jest na opakowaniu. I wczoraj szukając informacji o poprawie endometrium wyczytałam, że wiesiołek pomaga. Więc sama juz nie wiem -
blaira wrote:MisiaZ, ja na cyklu z clo zareagowałam podobnie 3 po jednej i 2 po drugiej i były w miarę podobne...lekarz się śmiał, że zamiast 500+ mogę się szykować na 2500+.
Dziewczyny odnośnie wiesiołka, od kiedy zacząć go stosować i w jakiej dawce? -
Justyna911 wrote:Ja słyszałam ze wiesiołka nie powinno sie przyjmować razem z clo czy to prawda?
-
Hej dziewczyny, widze ze jestescie mega obcykane w kwestii Clo. Ja miesiac temu bralam 5-9 dc a w tym 3-7 a juz 10 mialam ovu i teraz sie zastanawiam od czego to zalezy w jakim dniu zaczyna sie przyjmowac lek? Wiem ze to lekarz okresla kiedy zaczac ale ciekawi mnie co na to wplywa? Ktos cos?
-
Lago wrote:Hej dziewczyny, widze ze jestescie mega obcykane w kwestii Clo. Ja miesiac temu bralam 5-9 dc a w tym 3-7 a juz 10 mialam ovu i teraz sie zastanawiam od czego to zalezy w jakim dniu zaczyna sie przyjmowac lek? Wiem ze to lekarz okresla kiedy zaczac ale ciekawi mnie co na to wplywa? Ktos cos?
Hejka Lago,
ja brałam zawsze 3-7 dc i owu też przychodziła koło 10-11 dc, ufaj lekarzowi i bierz jak zaleci!Lago lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
cookiemonster wrote:Ale teraz masz wytłumaczenie-jesz za dwóch
a ja przynajmniej mam ciążę spożywczą ;p
Cookie, jaka ciąża spożywcza? po prostu jako odpowiedzialna przyszła matka przygotowujesz skórę brzucha na rozciągnięcie, żeby potem rozstępów nie było!buziak, ja też ćwiczę....
CzterolistnaKoniczyna, cookiemonster lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Cookie, jaka ciąża spożywcza? po prostu jako odpowiedzialna przyszła matka przygotowujesz skórę brzucha na rozciągnięcie, żeby potem rozstępów nie było!
buziak, ja też ćwiczę....
Ahahahaale się uśmiałam
Ja też przygotowuję organizm poprzez ciążę spożywczą
Co by potem nie było za mało miejsca na lokatora
cookiemonster lubi tę wiadomość
-
Lago wrote:Hej dziewczyny, widze ze jestescie mega obcykane w kwestii Clo. Ja miesiac temu bralam 5-9 dc a w tym 3-7 a juz 10 mialam ovu i teraz sie zastanawiam od czego to zalezy w jakim dniu zaczyna sie przyjmowac lek? Wiem ze to lekarz okresla kiedy zaczac ale ciekawi mnie co na to wplywa? Ktos cos?
Lago lubi tę wiadomość
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Hej dziołchy, a ja czekam na @ wg mnie powinna przyjść dziś lub jutro, ale że ja głupia gęś jestem to zmierzyłam sobie temp wczoraj i dziś i jest wyższa i teraz głupia siedze i myśle czy mogła być późniejsza owu. Monitoring był 14dc, żadnego pęcherzyka dominującego, dziś mam 30dc. A jak była? Jaka jest w ogóle wielkość wyjściowa pęcherzyka od jakiej zaczyna rosnąć? My za bardzo nie serduszkowaliśmy, byliśmy w rozjazdach, i teraz to ja nie mam pojęcia kiedy @ się pojawi
eh po co ja mierzyłam tą temp.
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Asia87 wrote:Hej dziołchy, a ja czekam na @ wg mnie powinna przyjść dziś lub jutro, ale że ja głupia gęś jestem to zmierzyłam sobie temp wczoraj i dziś i jest wyższa i teraz głupia siedze i myśle czy mogła być późniejsza owu. Monitoring był 14dc, żadnego pęcherzyka dominującego, dziś mam 30dc. A jak była? Jaka jest w ogóle wielkość wyjściowa pęcherzyka od jakiej zaczyna rosnąć? My za bardzo nie serduszkowaliśmy, byliśmy w rozjazdach, i teraz to ja nie mam pojęcia kiedy @ się pojawi
eh po co ja mierzyłam tą temp.
A po tym 14 dc nie byłaś już na monitoringu? Teoretycznie wszystko jest możliwe, również to, że owu jednak była. Po clo pęcherzyki rosną bardzo szybko, więc mógł się pojawić jakiś dominujący i szybko urosnąć, ale to tylko spekulacje. Równie dobrze może to być cykl bezowulacyjny. Ja bym się temperaturą nie sugerowała za bardzo, bo różnie to z nią bywa. Czasami wykres wygląda jak typowy, owulacyjny a monitoringi dowodzą, że owulacji w ogóle nie było. Z tego co pamiętam to nawet chyba Jagna pisała, że tak miała.
Chyba jedyne wyjście to po prostu czekać spokojnie na @ albo ewentualnie pójść na monitoring żeby zobaczyć czy coś się zmieniło, tzn. czy jest ciałko żółte, płyn w zatoce douglasa, natomiast nie jestem specem w tej dziedzinie i nie wiem jak długo po owu te sprawy są widoczne na monicie. Ja gdy miałam owulkę to chodziłam sprawdzić kilka dni (3-5) po żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
Może dziewczyny z większą wiedzą ode mnie doradzą coś sensownego