X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No umówiłam się do VitroLive do dr Brelika na 20.09 :) Juhu:)

Kurcze obliczyłam, że będę wtedy coś koło 3-5 dc :/ Trochę lipa z badaniem no i z zaleceniem jakiegoś clo, czy letrozolu. Chyba, że jeszcze pójdę do mojego obecnego gina i sama wezmę wspomagacza od 3 dnia. No nie wiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 11:35

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Wiesz co ja w pierwszym cyklu bralam od 5do 9 dnia i na pierwszym monitoringu mialam słabe endo i dr mi powiedział ze jeśli sie nie uda to w nast cyklu będę brała od 3 do 7dnia żeby dac endo czas na podrosniecie, bo oo owulacji endo juz nie rośnie. Nie wiem jak to ma sie w praktyce bo w tym pierwszym cyklu sie udało ale moze to o to chodzi.

dzieki, faktycznie cos moze byc w tym zeby endo uroslo, no nic, czekam na skutki. Jak znow sie nie uda to chyba pozre cala fiolke tego Clo na raz, seseses

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    No umówiłam się do VitroLive do dr Brelika na 20.09 :) Juhu:)

Kurcze obliczyłam, że będę wtedy coś koło 3-5 dc :/ Trochę lipa z badaniem no i z zaleceniem jakiegoś clo, czy letrozolu. Chyba, że jeszcze pójdę do mojego obecnego gina i sama wezmę wspomagacza od 3 dnia. No nie wiem :/

Szczecinianka? :)

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Ahahaha :D ale się uśmiałam :D Ja też przygotowuję organizm poprzez ciążę spożywczą :) Co by potem nie było za mało miejsca na lokatora :)
    Ale dziewczyny coś w tym jest bo pamiętam jak moja koleżanka która była przed ciążą zawsze taka ubita tzn nie szczupła i nie przy kości i ona po bliźniakach ani pół rozstępu a łaska co z nią leżała na sali chuderlak 45 kg tez po bliźniakach i brzuch cały pooorany w rostepach

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 1 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Chyba też zacznę brać wiesiołka bo ja to w ogóle śluzu nie mam :/
    Śluz jest piękny po wiesku także polecam a jeszcze endo lepsze

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 1 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Hej dziewczyny, widze ze jestescie mega obcykane w kwestii Clo. Ja miesiac temu bralam 5-9 dc a w tym 3-7 a juz 10 mialam ovu i teraz sie zastanawiam od czego to zalezy w jakim dniu zaczyna sie przyjmowac lek? Wiem ze to lekarz okresla kiedy zaczac ale ciekawi mnie co na to wplywa? Ktos cos?
    Ja jak zaczynałam stymulacje z jednym takim lekarzem to on mi co chwile zmieniał raz od 3,raz od 2 dnia,czasami inaczej, mówił mi wtedy tak ze chodzi mu o to żeby endo chyba zdarzyło lepiej podrosnąć,jako tak.natomiast jak go zmieniłam to dwoch ginow zalecało 5 do 9 sztywno i bez żadnych zmian.

Lago lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 1 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Hej dziewczyny, widze ze jestescie mega obcykane w kwestii Clo. Ja miesiac temu bralam 5-9 dc a w tym 3-7 a juz 10 mialam ovu i teraz sie zastanawiam od czego to zalezy w jakim dniu zaczyna sie przyjmowac lek? Wiem ze to lekarz okresla kiedy zaczac ale ciekawi mnie co na to wplywa? Ktos cos?
    Ale powiem Ci ze z tym pierwszym g... dawało u mnie to zmienianie dni.zawsze miałam słabe endo i on mi dawał jeszcze estrofem lub progynova na poprawę niby i tez marnie było.a jak w klinice niepłodności miałam klasyka czyli 5 do 9 dc clo to endo w 19 dc miałam 5,5 mm co mnie przerazilo a gin pow ze dobrze jest,urośnie i nie trzeba żadnego estrofemu i faktycznie w 13 dc juz było 9 mm a owu akurat była inicjowana na 16 dc wiec wszystko poszło super,udało się wtedy ale wyszła niestety ciąża pozamaciczna

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 1 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być w 10 dc endo 5,5 sorki

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Szczecinianka? :)
    Z Koszalina:) Znasz tego doktorka?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ale powiem Ci ze z tym pierwszym g... dawało u mnie to zmienianie dni.zawsze miałam słabe endo i on mi dawał jeszcze estrofem lub progynova na poprawę niby i tez marnie było.a jak w klinice niepłodności miałam klasyka czyli 5 do 9 dc clo to endo w 19 dc miałam 5,5 mm co mnie przerazilo a gin pow ze dobrze jest,urośnie i nie trzeba żadnego estrofemu i faktycznie w 13 dc juz było 9 mm a owu akurat była inicjowana na 16 dc wiec wszystko poszło super,udało się wtedy ale wyszła niestety ciąża pozamaciczna

fajnie ze masz taka skale porownania, ja dopiero 2 miesiac jestem na Clo wiec za bardzo nie wiem ja u mnie jest lepiej. Na razie wiem, ze przyspieszylo mi ovu, bo zawsze bylo 14 dc a teraz 10-11. Dajesz nadzieje, dzieki :D

Wysłany: 1 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    fajnie ze masz taka skale porownania, ja dopiero 2 miesiac jestem na Clo wiec za bardzo nie wiem ja u mnie jest lepiej. Na razie wiem, ze przyspieszylo mi ovu, bo zawsze bylo 14 dc a teraz 10-11. Dajesz nadzieje, dzieki :D
    Trzymam kciuki za Ciebie,jak długo się już starasz?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Lago Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Trzymam kciuki za Ciebie,jak długo się już starasz?

wlasnie wczoraj liczylam ze stuknelo nam 15 miesiecy, ale na pocieszenie tak ze 3 nam wypadly jak to w zyciu bywa. W koncu zdecydowalismy sie na inseminacje, bo jakos trzeba pomoc chlopakom. U meza wyszla zawyzona lepkosc i aglutynacja a teraz jeszcze sie okazalo ze uplynnie jest za dlugie. Probowalismy roznych suplementow, Acc optima, flegamine i nic. No i doktorek podpowiedzial,zeby wiecej czasu nie tracic tylko korzystac z dostepnych metod.

Wysłany: 1 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    wlasnie wczoraj liczylam ze stuknelo nam 15 miesiecy, ale na pocieszenie tak ze 3 nam wypadly jak to w zyciu bywa. W koncu zdecydowalismy sie na inseminacje, bo jakos trzeba pomoc chlopakom. U meza wyszla zawyzona lepkosc i aglutynacja a teraz jeszcze sie okazalo ze uplynnie jest za dlugie. Probowalismy roznych suplementow, Acc optima, flegamine i nic. No i doktorek podpowiedzial,zeby wiecej czasu nie tracic tylko korzystac z dostepnych metod.
    A już jesteś po IUI czy przed?tez przeszłam w sumie udana,faktycznie warto,zwłaszcza jak się trafi na dobrego lekarza

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 1 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Acha i tez udaliśmy do kliniki niepłodności jak nam stuknelo 15 miesięcy haha

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Z Koszalina:) Znasz tego doktorka?

Ja Szczecin :) Niestety o nim akurat nic nie słyszałam ;/ Daj znać jak wizyta.

• Lago Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Acha i tez udaliśmy do kliniki niepłodności jak nam stuknelo 15 miesięcy haha

kurcze to ja chce podazac Twoim tropem :D
    IUI mialam w piatek, wiec teraz mam najgorszy czas czyliczekanie. Lekarz kategorycznie zabronil sie nakrecac, ale tak ciezko sie opanowac. Znaczy nic sobie nie wkrecam, tylko jakos tak w podswiadomosci mi sie wbilo, ze powinno sie udac, bo wszystko przebieglo zgodnie z planem. No nic....niech dzieje wola nieba, ja zrobilam to co trzeba :D

Wysłany: 1 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    kurcze to ja chce podazac Twoim tropem :D
    IUI mialam w piatek, wiec teraz mam najgorszy czas czyliczekanie. Lekarz kategorycznie zabronil sie nakrecac, ale tak ciezko sie opanowac. Znaczy nic sobie nie wkrecam, tylko jakos tak w podswiadomosci mi sie wbilo, ze powinno sie udac, bo wszystko przebieglo zgodnie z planem. No nic....niech dzieje wola nieba, ja zrobilam to co trzeba :D
    No to trzymam mocno kciuki!!!

Lago lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak laseczki... Pisałam ostatnio, że jak się wysoko lata to się boleśnie upada. No i ja właśnie upadłam na dupsko i długo będę masować obolałe pośladki... Pamiętacie moje ostatnie mega pozytywne nastawienie na mój cykl? No to dupa blada - moja @ ciągnie się już 3 tygodnie i prawdopodobnie czeka mnie kolejne łyżeczkowanie. Ostatnie miałam 29 kwietnia po obimarciu ciąży i chyba coś spieprzyli.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Ja Szczecin :) Niestety o nim akurat nic nie słyszałam ;/ Daj znać jak wizyta.
    A kogo ze Szczecina możesz polecić?? Ja chodzę do doktora Hajdasza

3jgx3e3k6oetpx65.png

Wysłany: 1 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    No i tak laseczki... Pisałam ostatnio, że jak się wysoko lata to się boleśnie upada. No i ja właśnie upadłam na dupsko i długo będę masować obolałe pośladki... Pamiętacie moje ostatnie mega pozytywne nastawienie na mój cykl? No to dupa blada - moja @ ciągnie się już 3 tygodnie i prawdopodobnie czeka mnie kolejne łyżeczkowanie. Ostatnie miałam 29 kwietnia po obimarciu ciąży i chyba coś spieprzyli.
    Ojej to przykro mi bardzo,ale jesteś już pewna??? Bądź dzielna,jesteśmy z Toba

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 1964 1965 1966 1967 1968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ