X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka ok dzieki za info, ciezko u mnie z logika, bo nadal mam podly nastroj z powodu wyniku AMH.

Ovitrelle tez trzymalam w lodowce.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny wtrące się również że ovitrelle musi być w lodówce,jak go kupowalam to nawet mi w aptece zapakowali w torbę izolacyjna i po przyjściu do domu niezwłocznie schowac do lodówki.

Wojcinka lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do clo to jie do końca jest tak ze nie ma wpływu na ciążę.
    Podobno wszystkie metody wspomagania rozrodu jak IUI, IVF czy tabletki na owulacje predysponuja do komplikacji aczkolwiek nie zawsze tak jest. Po prostu jednak jest to w jakiś sposób ingerowanie w naturę.Jak miałam c. Pozamaciczna to tez usłyszałam że IUI czy nawet samo clo już predysponuja do takich sytuacji choć oczywiście nie jest ro absolutnie reguła,są Tteż zdrowe ciąże,po.prostu więcej jest komplikacji w takich wspomaganych cyklach

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny ja mam dla Was info dla.staraczek i ciężarówek;)
    Dla staraczek-widziałam dziś w rossmanie oeparol femina i jestem w szoku bo jak potrzebowałam to w żadnej aptece nie było bo jakieś braki były;)także jak nie możecie znaleźć to rossman polecam.

A teraz dla ciężarówek-ponieważ wczoraj dość często napinal mi się brzuch,pani położnik która mnie niedługi przejmuje bo będzie przy porodzie kazała mi odstawić magne b6 i zamienić na asmag forte-ponoć witamina b6 w magne b6 powoduje zmniejszone wchłanianie magnezu,także może przyda Wam się ta info.
    Pozdrowienie dla wszystkich!
    ten Asmag poleciła mi przyjaciółka bo przedtem brałam inny z B6,powiedziała zebym sobie ten kupowała bo w szpitalu tylko ten podawali kiedy lezała z krwawieniem...za to na amnio jak pójde mam 3 dni przed i po i w dniu zabiegu mam brac 3 razy dziennie magnez 250mg z witB6 własnie i nospe tez 3x1 zeby nie było skórczów

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syringe wrote:
    Jagna ja wierzę że wszystko wyjdzie dobrze. Przecież te badania to są dane statystyczne. Nie zastanawialas się nad nifty? Może warto je wykonać. Ponoć są bardziej dokładniejsze. Tule mocno.
    rozmawiałam dzis z lekarzem genetykiem,wszyscy odradzają nifty gdyz w nich tez cos wyjdzie,zbyt wysokie ryzyko mamy,tylko amnio

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevergiveup wrote:
    Dziewczynki wiecie może ile przed podaniem ovitrelle wyciągnąć zastrzyk z lodówki? Czy można od razu po wyjęciu zrobić? Muszę zrobić jutro z rana bo w sobotę pierwsza inseminacja...
    ovitrelle w temp.pokojowej mozna przetrzymac 30 dni tyle ze potem nie nadaje sie do uzytku,wiec spokojnie.Inaczej ma sie do pregnylu,on musi byc w lodówce a miesza sie go tuz przed podaniem

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pregnyl i nic nie podpistwalam. Dostalam opakowanie utrzymujące temp przez czas transportu i tyle.
    Poprzednik razem także nic nie podpisywalam.

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Kuchcinka ok dzieki za info, ciezko u mnie z logika, bo nadal mam podly nastroj z powodu wyniku AMH.

Ovitrelle tez trzymalam w lodowce.
    Doskonale Cie rozumiem, ja od kilku dni tez mam podły nastrój i codziennie rycze. Wiem ze zaraz to minie ale chwilowo mi złe i niedobrze, mam dosyć tych staran i niepowodzen,,,

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka owocnej tej zabawy,niech clo działa a ty z nim..
    Co do twojego pytania odnosnie badan które robiłam..nie jestem przeciwko aborcji w trudnych przypadkach,a jesli dotyczy mojego dziecka...to trudne i w sumie nie zamierzam sie nad tym zastanawiac bo wiem ze jest zdrowe..jednak taka mozliwosc moze tez byc.Wszystko zalezy jakie te wady będą,jesli tylko ZD to mysle ze tez wszystko zalezy który bo chyba są trzy rodzaje,jesli dziecko tylko byłoby sprawne moge urodzic takie dziecko,jesli mowa znów o Z.Edwardsa to nie ma o czym mówic,nie mogłabym patrzec jak kazdego dnia moje dziecko umiera i cierpi,mniejsze cierpienie dla mnie dla niego by sie nie urodziło.
    Na razie widze ze z testu wynika raczej wysokie ryzyko ZD wiec jeszcze nie jest tak zle,choc z pewnoscią bedziemy prowadzic dalszą diagnostyke jesli sie to potwierdzi,wtedy podejmiemy decyzje ale niestety nie wiem na razie jaką.Będzie ona trudna,poniewaz oboje z męzem jestesmy po 40tce(41,44)a opieka nad chorym dzieckiem bedzie wymagała opieki przez wiele lat,czy damy rade...to trudne tematy,mysle ze te 6 tygodni zrobią swoje i dojrzejemy do jakis decyzji

Klara jesli ten cykl bedzie jak pozostałe to jaki dalszy plan?..choc nie zycze by był bezowocny

Katka80 kosc nosowa była widoczna,NT 1,7 Co do usg to ładnie wyszły wszystkie parametry dlatego wierze ze moje dziecko jest zdrowe,musze jednak miec pewnosc skoro test tak juz namieszał

Paulinuch jesli sie udało to dowiesz sie w swoim czasie,nie ma co zarywac nocy,wyspij sie teraz bo w ciązy bardzo słabo sie sypia :-) dziekuje za miłe słowa

Natalica masz racje,test jest czystą statystyką,ale moze nie przywiązywałabym wagi do tego gdyby statystyczny wynik pozostał taki jak po samym usg czyli ok.1:240,test zjechał nam totalnie na maxa niestety i po korekcji jest 1:8 a to daje do myslenia.Ale jestem spokojna,dzis zanim zdecydowalismy sie na amnio miałam rozmowe z genetykiem,powiedziała nam co najwiecej mogło wpłynąc na wynik i az tak go zanizyc...mój wiek,IVF oraz mega dawki progesteronu które biore,niestety nikt nie moze dac gwarancji ze progesteron az tyle namieszał w białku pappa i wolnej becie,tylko amnio powie prawde.Rozmawiałam o zabiegu,jest ryzyko,ale bardzo małe,wybrałam dobrego specjaliste od amnio na szczescie miłe panie w rejestracji dopisały mnie pomiedzy zabiegi bo z terminami do niego to krucho.Juz decydując sie na ciąze w moim wieku i w dodatku ivf miałam swiadomosc ryzyka,teraz jestem w miejscu kiedy musze to wyjasnic,niestety w jeden sposób.

Madziulla sukcesu zycze,odkąd pamietam miałas ładne jajca i tyle okazji..zupełnie jak ja,mam nadzieje ze wreszcie wyczerpiesz limit pustych cykli i wreszcie trafisz na ten szczesliwy

Trapa masz PCOS?Czasem przy takiej drobnicy zdarza sie pózniejsza ovulka ale to juz wtedy nie mowa o cyklach 28dni

Lona czyli gdzies w polowie stycznia hsg?a co do marzen o ciązy...mogą sie nie spełnic jesli przejdziesz menopauze inaczej zawsze są mozliwosci.W sumie nawet teraz menopauza nie jest przeszkodą,mój lekarz z kliniki przed swietami operował kobiete lat 30 po menopauzie,nie wiem na czym ona polegała ale cos tam zrobił z jej jajnikami ze na nowo podjęły działanie.Nie wiem kiedy bedzie wiadomo czy sie udało,ale jesli nie zapomne to zapytam go przy najblizszej wizycie.

Eska clo ma róznie działanie,wpływa na jakosc jajeczek,na ich wzrost jak i pobudzenie jajników do zwiększenia ilosci jajek w cyklu a co za tym idzie zwiekszenie szansy,niestety w ten sposób obnizamy swoje rezerwy,ale druga strona medalu jest taka ze pragniemy dziecka wiec po cholere nam tyle jajek,wazne by spelnic marzenie o jednym czy drugim dziecku.
    Co do clo bez monitoringu to juz bład,niewiadomo jak zareagujesz na lek,kiedy ovulacja i czy była no i co wazne kiedy zaaplikowac lutke bo jesli zrobisz to za wczesnie to mozesz zablokowac owulacje,bez sensu jest sie faszerowac tak niebezpiecznym lekiem skoro nic nie wiadomo,moim zdaniem od razu zmien lekarza skoro nie przykłada sie do tego co wazne.
    Co do wykresów one nigdy nie powiedzą prawdy czy ovu była,bo skok temperatury nie oznacza czesto ovulacji,jestem przykładem braku ovulacji przy pieknych ksiązkowych wykresach i cyklach 28 dni,tylko monitoring moze potwierdzic ovulacje a z pewnoscią ciąza ją potwierdza.
    Co do badania nasienia to mąz nie ma racji,byle infekcja,leki mogą wpływac na jakosc nasienia jak na ilosc.Mam kolege który z pierwszego małzenstwa ma synka,teraz okazało sie ze z drugą partnerką dzieci nie mogą miec gdyz w nasieniu znikoma ilosc plemników i tylko IVF ich ratuje.Syn z pewnoscią jego bo robił test na ojcostwo,po badaniu zaswieciła mu sie lampka czy aby to jego,na szczescie tak,tyle ze przez kilka lat jako kierowca pozycja siedząca doprowadziła do tego ze sa jakies zrosty .

Szatyneczka wiele przeszłas,ale widze ze wojowniczka z ciebie wielka,nie poddawaj sie,ja tez uwazam ze clo to dobry lek,moim zdaniem skuteczniejszy niz letrozole

Gosia1989 ja tez na pierwszym cyklu z clo zaszłam w ciąze,niestety wybił 7 tydzien i aniołek poszedł do nieba.Roiłam badania,wyszła mutacja mthfr ale czy tylko ona była przyczyną...wydaje mi sie ze nie tylko bo i proga miałam niskiego i niedobór witD ktora wazna jest przy zagniezdzeniu...do tej ciązy byłam przygotowana lepiej,bo i kwas foliowy w formie metylowej brałam i witD wyrównałam no i mega dawki proga biore...byc moze to pomogło albo poprostu maluszek był chory,tego sie nie dowiem

Joasia pregnyl zanim wymieszasz zdązy sie troszku ogrzac wiec prawidłowo

Wojcinka, Eska lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovitrelle pisze raz jeszcze zeprzechowuje sie w lodówce ale do 30 dni w temp pokojowej mozna,pisze na opakowaniu,tylko pregnyl zawsze w lodówce i po zmieszaniu od razu do zastosowania nie wolno zmieszac i zostawic a potem go uzyc

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna napidałam Ci wiadomość prywatna.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki (jeśli chcecie czytać to ok jeśli nie to omicie ten post;))
    Byłam u mojego gina na wizycie szybkiej żeby sprawdzić czy te skurcze które się u mnie zaczęły pojawiać dość regularnie przedwczoraj czy są efektywne.no i na szczęście szyjka trzyma,nie skrócila się,wszystko wygląda że jest ok,nawet podłączyli mnie do ktg wyjątkowo choć raczej nie robi się tego tak wcześnie i Tez ok ale na szczęście przy lekarzu mi się raz postawiła ta macica i mógł zobaczyć jak yo wygląda i rzeczywiście powoefzial że twardy tena brzuch
    No ale mam.brać ten magnez asmag forte i nic nie przemawia za zbliżającym się porodem przedwczesbym.powiedział że może to z tego że macica rośnie,dziecko teraz też intensywnie i to by się zgadzało bo faktycznie wywalilo mi brzuch ostatnio,nawet bluzkę pracowa która miałam przed sylwestrem jak założyłam po nowym roku to już wyglądałam jak Kubuś Puchatek i musiałam kupić nową,mam nadzieję że właśnie to jest powodem

Selina, Mamma-mia lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAgna masz rację, przy takim ryzyku 1:8 tylko amnio, zadne testy nieinwazyjne. Kiedy masz badanie? Będziemy trzymać kciuki, na fiolecie na dziale "z problemami" są dziewczyny, które robiły amnio, sa pewnie też takie które aktualnie czekają, zajrzyj tam, może dowiesz sie czegoś. Wiem, ze poza amnio badają jakąś mozaikowatość dodatkowo płatną itp, ale ja tego nie przerabiałam to dokładnie nie wiem. Powodzenia <3

• Szatyneczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska wrote:
    Dzięki Szatynka.
    Jestem dobrej myśli. Nie mogę już doczekać się @ żeby clo zacząć brać. Bo wydaje mi się że ten cykl też jest zmarnowany. Mój wykres głupieje.
    Mąż raczej nie da się namówić na badanie, to lekarz też polecił zrobić. Ale męska duma mu nie pozwala. Poza tym po co jak już jedno dziecko jest.

Może jeszcze nic straconego w tym cyklu ;-) A mąż dobrze by bylo jakby sie przepadal bo rozne czynniki zew. zmeczenie tryb zycia mogą spowodowac pogorszenie nsienia choć mam nadzieje ze tak nie jest. Wytłumacz mu ze meska duma nie ma tu nic do rzeczy ty jakos sie badasz chodzisz do ginekologa i tak dalej wiec i on moze sie poswiecic ;-)

Rocznik '90 starania od 2009
    9 ciąż naturalnych | 2 procedury 3transfer 4.12 - > transfer blastki 5AA ( wlew z immunoglobulin, intralipid, accofil,encorton10mg,heparyna,papaveryna➡️ 6dpt - 24,8 | prog. 18 ( w dniu FET 7)
    9dpt - 66,33 | prog. 16
    10dpt - 106,7 ( inne labo)
    11dpt - 147,89 | prog. 19🙏
    13dpt - 351,95 | prog. 23,15 ☺️
    17dpt - 2565,49 - - >usg pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    18dpt - > wizyta w klinice -pęcherzyk ciążowy 8,5mm i pęcherzyk żółtkowy 19dpt - 4657,30 prog.14,52
    24dpt - 23635 | prog. 11,36 mamy zarodek3,5mm
    26dpt- 34469,9|prog.25,29
    34dpt - usg crl 1,39cm 😍❤️
    14.01. 22- > dzidziuś macha nóżkami crl 2,12 tydz. 8+5 z usg z OM 8+2
    20.01--> tydz. 9+4 z usg crl 2,84 ❤️
    09.02 - >prenatalne 13+1 zdrowa dzidzia|01.03 - > 16+0 - będzie syn ❤️
    ANTOŚ URODZONY 05.08.2022 <-- MAŁY WIELKI CUD ❤️😍
    moja historia
  • Szatyneczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A co do clo to jie do końca jest tak ze nie ma wpływu na ciążę.
    Podobno wszystkie metody wspomagania rozrodu jak IUI, IVF czy tabletki na owulacje predysponuja do komplikacji aczkolwiek nie zawsze tak jest. Po prostu jednak jest to w jakiś sposób ingerowanie w naturę.Jak miałam c. Pozamaciczna to tez usłyszałam że IUI czy nawet samo clo już predysponuja do takich sytuacji choć oczywiście nie jest ro absolutnie reguła,są Tteż zdrowe ciąże,po.prostu więcej jest komplikacji w takich wspomaganych cyklach

Ania zgadzam sie ze clo moze powodowac ciaze pozamaciczna nawet w ulotce jest to napisane jako skutek uboczny. Ale wszystkie leki maja jakies skutki uboczne. Ale uwazam że jesli nic nie dziala to warto zaryzykowac bo lepiej sprobowac i zalowac niz nie sprobowac i zalowac a potem sie zastanawiac. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana;-) powodzeia.

Mamma-mia lubi tę wiadomość

Rocznik '90 starania od 2009
    9 ciąż naturalnych | 2 procedury 3transfer 4.12 - > transfer blastki 5AA ( wlew z immunoglobulin, intralipid, accofil,encorton10mg,heparyna,papaveryna➡️ 6dpt - 24,8 | prog. 18 ( w dniu FET 7)
    9dpt - 66,33 | prog. 16
    10dpt - 106,7 ( inne labo)
    11dpt - 147,89 | prog. 19🙏
    13dpt - 351,95 | prog. 23,15 ☺️
    17dpt - 2565,49 - - >usg pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    18dpt - > wizyta w klinice -pęcherzyk ciążowy 8,5mm i pęcherzyk żółtkowy 19dpt - 4657,30 prog.14,52
    24dpt - 23635 | prog. 11,36 mamy zarodek3,5mm
    26dpt- 34469,9|prog.25,29
    34dpt - usg crl 1,39cm 😍❤️
    14.01. 22- > dzidziuś macha nóżkami crl 2,12 tydz. 8+5 z usg z OM 8+2
    20.01--> tydz. 9+4 z usg crl 2,84 ❤️
    09.02 - >prenatalne 13+1 zdrowa dzidzia|01.03 - > 16+0 - będzie syn ❤️
    ANTOŚ URODZONY 05.08.2022 <-- MAŁY WIELKI CUD ❤️😍
    moja historia
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pytanie odnośnie CLO znowu:

Po CLO miesiączka jest zazwyczaj mneij obfita?

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

Kuchcinka ja po clo miałam krótszą miesiączkę bo 4 maksymalnie 5 dni. Obfitość była prawie taka sama nie wiele mniejsza.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u mojego ginekologa a wiec melduje co powiedział. Może dla przypomnienia powiem że na poczatku chodziłam do ginekologa na nfz i ten po badaniu hormonów stwierdził ze mam z a niski progesteron i dał mi clo na trzy cykle bez monitoringu. Więc umówiłam się prywatnie do ginekologa na ugs i tak chodziłam przez pierwsze trzy miesiące a później stwierdziłam , że ten z nfz to masakra i zostałam u prywatnego. On kontynuował leczenie tamtego po drodze zrobił mi jeszcze kilka badań. W między czasie okazało sie, że pojawił sie polip więc go usunął. I próbowaliśmy jeszcze raz po zabiegu z clo niestety nic z tego nie wyszło. Wczoraj siedziałam długo bo omawialiśmy dalsze leczenie. Powiedział, że on kontynuował leczenie tamtego i teraz chce od nowa zrobić badania i zobaczyć co i jak bo może leczenie tamtego wcale nie jest dobre. Mam w 20dc zrobić badania hormony. Mąż ma jeszcze raz zrobić badanie nasienia bo poprzednie było robione w styczniu 2016 wiec już rok. Mam odstawić wszystkie leki w tym cyklu, żeby wyniki były wiarygodne, zrobić usg jajników bez leków aby zobaczyć ich obraz. mam się dalej starać ale bez żadnych leków. Dodatkowo mam mierzyć temperaturę w tym cyklu bez stymulacji aby zobaczyć czy wystąpi owulacja. Po badaniach zobaczy wyniki i wtedy zmodyfikuje kuracje i spróbujemy jeszcze 2-3 miesiące a jeśli się nie uda to sam powiedział, że wyśle mnie do kliniki niepłodności. Chodzę do niego prywatnie i za wszystko płace więc teraz po tej wizycie widzę, że to nie jest naciągać żaden bo inny to by trzymał mnie żeby zarabiać. Z jednej strony to znowu czekanie ale z drugiej to może po tych badaniach się coś wyjaśni i pójdzie leczenie dalej.

Gosia1989, Wojcinka lubią tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A ja dziewczynki (jeśli chcecie czytać to ok jeśli nie to omicie ten post;))
    Byłam u mojego gina na wizycie szybkiej żeby sprawdzić czy te skurcze które się u mnie zaczęły pojawiać dość regularnie przedwczoraj czy są efektywne.no i na szczęście szyjka trzyma,nie skrócila się,wszystko wygląda że jest ok,nawet podłączyli mnie do ktg wyjątkowo choć raczej nie robi się tego tak wcześnie i Tez ok ale na szczęście przy lekarzu mi się raz postawiła ta macica i mógł zobaczyć jak yo wygląda i rzeczywiście powoefzial że twardy tena brzuch
    No ale mam.brać ten magnez asmag forte i nic nie przemawia za zbliżającym się porodem przedwczesbym.powiedział że może to z tego że macica rośnie,dziecko teraz też intensywnie i to by się zgadzało bo faktycznie wywalilo mi brzuch ostatnio,nawet bluzkę pracowa która miałam przed sylwestrem jak założyłam po nowym roku to już wyglądałam jak Kubuś Puchatek i musiałam kupić nową,mam nadzieję że właśnie to jest powodem
    Aniu na pewno wszystko jest ok. Nie martw się na zapas. Rośniecie i to jest efekt:)

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

Nie jestem pewna ale jeżeli clo upośledza endometrium to @ może być mniej obfita i krótsza.

‹‹ 2271 2272 2273 2274 2275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ