X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No właśnie Kinga chyba pouciekaly...;(
    Szkoda bo tak zawsze mówilysmy że zawsze tu będziemy bo tyle przeżyć wspólnych,wspomnień a teraz jakby pusto nie obracając oczywiście dziewczyn które teraz tu są staraczkami,bardzo Wam kibicuje i trzymam za wszystkie kciuki,ale żal mi też znajomości z tamtym dziewczynami;(((
    Ja widzę,że naszym wątku coraz więcej się dzieje, dużo nowych dziewczyn. i to jest super ;-) Już jest nas coraz więcej do testowania 20-21 stycznia ;-) Mam nadzieje, że u Ciężarówek wszystko OK. Dajcie znać Dziewczyny!!!

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Wedlug mnie zdecydowanie pusto nie jest. Momentami nie wyrabiam z nadrabianiem. ;)
    Ja też ;-)

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Wiesz co dziwnie mam to opisane:
    25-29 lat 3,34 1,83-7,53
    30-34 lata 2,76 0,95-6,70

Nie czaje czemu po wieku podana jest liczba a potem zakres :/
    Z tego,co ja wiem,to też od wieku zależy wysokie AMH,więc pewnie dlatego

Selina lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja widzę,że naszym wątku coraz więcej się dzieje, dużo nowych dziewczyn. i to jest super ;-) Już jest nas coraz więcej do testowania 20-21 stycznia ;-) Mam nadzieje, że u Ciężarówek wszystko OK. Dajcie znać Dziewczyny!!!
    Zgadzam sie w 100%

age.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No właśnie Kinga chyba pouciekaly...;(
    Szkoda bo tak zawsze mówilysmy że zawsze tu będziemy bo tyle przeżyć wspólnych,wspomnień a teraz jakby pusto nie obracając oczywiście dziewczyn które teraz tu są staraczkami,bardzo Wam kibicuje i trzymam za wszystkie kciuki,ale żal mi też znajomości z tamtym dziewczynami;(((

Napiszę ( Sis może nie będzie miała mi za złe) mamakejti jest w szpitalu dziś miała zakładany szew o czym już wspominała wcześniej...więc pewnie wróci do nas jak dojdzie do siebie...Tak że trzymajmy kciuki i wysyłajmy pozytywna energię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 17:23

Olciaaa, anciaa, Selina, Kinga40 lubią tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina AMH masz bardzo ładne:) ja mam zakres referencyjny do 9 a mój wynik to 6,2 i lekarz powiedział mi ze troche za wysokie i zgłupiałam , ale potem powiedział ze prawidłowe AMH jest właśnie do 4,5. Sama juz teraz nie wiem co moje AMH 6,2 oznacza bo wszystkie inne hormony mam w normie i PCOS tez nie mam.

Ja dziewczęta ide na pierwszy monitoring w tym cyklu w piątek 13ego i ciekawa jestem co tym razem udało mi sie wychodować dzięki CLO ;) w zeszłym cyklu miałam 2 piękne pecherzyki po 23mm w dniu owu i jedna torbielke 31mm która sie juz raczej wchłonęła :)

Selina lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • tris30 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    napiszcie mi proszę czy wy miałyście długo ten straszny ból brzucha po clo? u mnie 28d.c z tego od 4 dni strasznie boli a cykle mam 34 dniowe więc do @ jeszcze troche

30lat ,49 c.s, Aniołek 7tydz.2008, niedoczynność tarczycy - letrox 75, hsg - niedrożny jajowód, AMH 2.8, IUI, CLO

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka - powodzenia na monicie :)

Tris - w tym cyklu nie. Lekko bolał mnienlewybjajnik,ale tylko czasami. Podbrzusze dopiero po Lamettcie.
    Ale w szczęśliwym cyklu z CLO miałam duży ból najpierw jajnika jednego a później podbrzusza.
    Także trzymam kciuki :)

Jagna chyba miała jechać do gina pogadać o aminopunkcji. Ciekawe co u nich.

A za mamekejti zaciskam kciuki!

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od rana mleczny śluz.yyy
    A już był wodnisty

age.png
  • tris30 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Kuchcinka - powodzenia na monicie :)

Tris - w tym cyklu nie. Lekko bolał mnienlewybjajnik,ale tylko czasami. Podbrzusze dopiero po Lamettcie.
    Ale w szczęśliwym cyklu z CLO miałam duży ból najpierw jajnika jednego a później podbrzusza.
    Także trzymam kciuki :)

Jagna chyba miała jechać do gina pogadać o aminopunkcji. Ciekawe co u nich.

A za mamekejti zaciskam kciuki!
    Właśnie mnie kłuje jajnik z którego byla owu i cale podbrzusze jak na @ a chwilami jeszcze mocnej, a @ mialaś w terminie po clo? czy coś Ci sie przesunęło?

30lat ,49 c.s, Aniołek 7tydz.2008, niedoczynność tarczycy - letrox 75, hsg - niedrożny jajowód, AMH 2.8, IUI, CLO

• tris30 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie chwilami kłuje i rwie podbrzusze, że az musze usiaść, troszkę się martwie ale do @ jeszcze 5-6 dni więc chce sie wstrzymać z wizytą u lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 17:51

• panan12 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super masz wynik AMH tylko się cieszyć . U mnie progesteron cały czas wzrasta niewiem co się dzieje .

Selina lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy CLO zawyża temp? Jestem w 8dc a wczoraj miałam temp 37,2 czyli taka jaka mam zawsze po owu, przed owu mam zazwyczaj 36.6-36,8. To mój drugi cykl z CLO, w poprzednim tez miałam ciagle wysoka temp ale jakoś sie tym nie przejęłam teraz jednak postanowiłam Was zapytać czy tez tak macie? Dodam ze jedynym efektem ubocznym u mnie po CLO to uderzenia gorąca. W nocy jest mi raz cholernie goraca a po chwili cholernie zimno

Ps. Zimno mi jest dlatego bo skręciłam prawie do zera kaloryfery przez te uderzenia gorąca :P mąż sie trzęsie z zimna cała noc a ja leżę na klodrze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 18:46

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • tris30 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja całymi dniami z termoforem chodzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka z uderzeniami mialam dokladnie tak samo, tylko wtedy takich mrozow nie bylo ;) Co do temp., to nie wiem, nigdy nie mierzylam

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia moje dziecko to anioł nie dziecko :-) ładnie je łyżeczką, potrafi się bawić sama dość długo, śpi całą noc, czasem trzeba jej tylko dac smoka, gdyby było gorzej to bym się nie zdecydowała na drugie dziecko tak szybko. Mnie w cyklu z ciążą mocno raz bolał jajnika, z którego była owu i w 10 dpo tak mnie bolały piersi, że myślałam że zwariuje, ale na tym jajniku był torbiel to on mógł boleć i piersi to brałam przez torbiel aż 3 dupki, wiec mogło to być od tego. Teraz co jakiś czas boli mnie brzuch/jajnik ale często tak mam, nic czasem mi niedobrze, ale pregnyl 10000 to poziom jak w 5-6 tyg. Ciazy wiec pewnie robi swoje.

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kochane czy CLO zawyża temp? Jestem w 8dc a wczoraj miałam temp 37,2 czyli taka jaka mam zawsze po owu, przed owu mam zazwyczaj 36.6-36,8. To mój drugi cykl z CLO, w poprzednim tez miałam ciagle wysoka temp ale jakoś sie tym nie przejęłam teraz jednak postanowiłam Was zapytać czy tez tak macie? Dodam ze jedynym efektem ubocznym u mnie po CLO to uderzenia gorąca. W nocy jest mi raz cholernie goraca a po chwili cholernie zimno

Ps. Zimno mi jest dlatego bo skręciłam prawie do zera kaloryfery przez te uderzenia gorąca :P mąż sie trzęsie z zimna cała noc a ja leżę na klodrze :P
    Ja mierzyłam temperaturę w moich obu cyklach z clo i w pierwszej fazie cyklu nigdy nie miałam takich wysokich temperatur. Ale na każdego ten lek inaczej wpływa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka czyli mamy razem kontrol w 10 dc w piątek - oby był szczęśliwy.

Selina dzięki za te normy.

Selina, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

Mi chyba zawyżał,bo w poprzednim cyklu bez clo miałamo wiele nizsze temperatury...wiec moze cos w tym jest.A uderzenia gorąca miałam,ale w stopniu umiarkowanym na szczescie. Mam nadzieje,że taksamo przyjme drugą serio clo (bo słyszałam,że czasem skutki uboczne nie wystepuja np w pierwszym cyklu,a mogaw nastepnym)wiec troszke sie obawiam bo ja przyjełam clo OK.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka racja:))) trraz mi się przypomniało że wspominała:))

Może to ze jest pusto nie było zbyt trafnym określeniem,chodziło mi o to ze tych dziewczyn starszych stażem tutaj nie ma albo piszą baardzo rzadko:)
    Ale w sumie to wątek o clo więc ważne że dzieje się w tym temacie a stare ciężarówki może uciekły pod wpływem tej uwagi z zeszłego tygodnia;(((mam nadzieję że wrócą:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 2290 2291 2292 2293 2294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ