CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuchcinka wrote:Kochane czy CLO zawyża temp? Jestem w 8dc a wczoraj miałam temp 37,2 czyli taka jaka mam zawsze po owu, przed owu mam zazwyczaj 36.6-36,8. To mój drugi cykl z CLO, w poprzednim tez miałam ciagle wysoka temp ale jakoś sie tym nie przejęłam teraz jednak postanowiłam Was zapytać czy tez tak macie? Dodam ze jedynym efektem ubocznym u mnie po CLO to uderzenia gorąca. W nocy jest mi raz cholernie goraca a po chwili cholernie zimno
Ps. Zimno mi jest dlatego bo skręciłam prawie do zera kaloryfery przez te uderzenia gorącamąż sie trzęsie z zimna cała noc a ja leżę na klodrze
Miałam około 37 całą fazę po owu właściwie do @, ale przed owulacją na poziomie około 36,6. Ale każdy organizm reaguje inaczej. Gdzieś czytałam, że clo generalnie wpływa na temperaturę co zaburza obserwację, ale mogę się mylić.
Marlena88 wrote:mi się też tak wydaje, ja nigdy nie byłam w ciąży a miałam już spuchnięte cycki, zawroty głowy, niesmak w ustach, czułość na zapachy, senność i inne
to siedzi w naszej głowie moim zdaniem
Dokładniepsycha wysiada i do tego te leki też zapewne robią swoje...
Ja ostatnio spałam po 10h dziennie, zwymiotowałam na zapach odświeżacza powietrza, a ciąży ani śladuWojcinka lubi tę wiadomość
28 lat,pcos,4 cs,obecnie 2 cs z Clo - podcięte skrzydła
-
tris30 wrote:cześć dziewczyny
napiszcie mi proszę czy wy miałyście długo ten straszny ból brzucha po clo? u mnie 28d.c z tego od 4 dni strasznie boli a cykle mam 34 dniowe więc do @ jeszcze troche
A więc clo brałam od5-9 i już od 8dc czułam jajniki z każdym dniem intensywniej,radziłam się na forum bo każdego dnia myslałam,że mam owulacje :Pno,ale w koncu 18dc to juz był taki ból,(ze az mnie dziewczyny torbielami przestraszyły)nie szłowytrzymać,nie mogłam zgiąć sie w pól i wtedy była owulacja na 99%i od tego momentu tylko lekkie kłucia.Od 20dc juz mam bóle miesiaczkowe,które są strasznie uporczywe i dosc mocne niestety ehhh nie wiem czy to przez clo czy przez cona szczescie nastepny cykl z monitoringiem to nie bede wiecej gdybac.
-
Paulinucha87 wrote:A więc clo brałam od5-9 i już od 8dc czułam jajniki z każdym dniem intensywniej,radziłam się na forum bo każdego dnia myslałam,że mam owulacje :Pno,ale w koncu 18dc to juz był taki ból,(ze az mnie dziewczyny torbielami przestraszyły)nie szłowytrzymać,nie mogłam zgiąć sie w pól i wtedy była owulacja na 99%i od tego momentu tylko lekkie kłucia.Od 20dc juz mam bóle miesiaczkowe,które są strasznie uporczywe i dosc mocne niestety ehhh nie wiem czy to przez clo czy przez co
na szczescie nastepny cykl z monitoringiem to nie bede wiecej gdybac.
Ja mam 8dc, czwarty z Clo, jajnik lewy boli, i nie mogę spać w nocy -
nick nieaktualnySolina super AMH masz
Jak ja pol roku temu i przed laparo...i tez doktorek mowil, ze super i mamy czas, bo jajek jest jeszcze duzo. Szkoda, ze u mnie sie tak diametralnie obnizylo.
Dziewczyny, ja chyba jak mi nie wyjdzie w tym cyklu, zabieram sie za IVF. Jeszcze 100% decyzji nie podjelismy, czekamy na wizyte we wtorek i albo zrobimy jeszcze jeden cykl stymulowany albo od przyszlego cyklu IVF.
Przy moim wieku, AMH i endo 3 stopnia chyba nie mam na co czekac dluzej, bo potem moze byc za pozno...
Paulinucha ja tez bralam clo 5-9dc i tez czulam jajniki i podbrzusze. A ostatnio nawet mnie troszke klul jajnik, na ktorym nie bylo zadnego pecherzyka tzn nie bylo dominujacego, bo jakies chyba zawsze sa prawda?Selina, Mamma-mia lubią tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Wedmoczka racja:))) trraz mi się przypomniało że wspominała:))
Może to ze jest pusto nie było zbyt trafnym określeniem,chodziło mi o to ze tych dziewczyn starszych stażem tutaj nie ma albo piszą baardzo rzadko:)
Ale w sumie to wątek o clo więc ważne że dzieje się w tym temacie a stare ciężarówki może uciekły pod wpływem tej uwagi z zeszłego tygodnia;(((mam nadzieję że wrócą
Aniu fajnie się patrzy na twój suwaczek . Jeszcze troszke i będziesz tuliła swoje maleństwo ❤Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
nick nieaktualnyAch i tez mam te uderzenia ciepla, zimna w nocy, az sie zastanawialam, myslalam ze to od bromergeronu.
I sutki mnie bola, a odkad biore bromka to zero bolu piersi. Zwalam to na pregnyl...
Jej, jutro musze o 5.30 wstac, bo o 7 mam byc na badaniu krwito mordercza pora jak na mnie...
-
Kuchcinka wrote:Kochane czy CLO zawyża temp? Jestem w 8dc a wczoraj miałam temp 37,2 czyli taka jaka mam zawsze po owu, przed owu mam zazwyczaj 36.6-36,8. To mój drugi cykl z CLO, w poprzednim tez miałam ciagle wysoka temp ale jakoś sie tym nie przejęłam teraz jednak postanowiłam Was zapytać czy tez tak macie? Dodam ze jedynym efektem ubocznym u mnie po CLO to uderzenia gorąca. W nocy jest mi raz cholernie goraca a po chwili cholernie zimno
Ps. Zimno mi jest dlatego bo skręciłam prawie do zera kaloryfery przez te uderzenia gorącamąż sie trzęsie z zimna cała noc a ja leżę na klodrze
Ja nie zauważyłam wyższej temperatury, u mnie normalnie, jestem w 8dc. CLO mam brać od 5-9dc. Jeszcze tylko jutro i czekam na jajeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 20:50
-
nick nieaktualnyjoasia1982 wrote:Solina super AMH masz
Jak ja pol roku temu i przed laparo...i tez doktorek mowil, ze super i mamy czas, bo jajek jest jeszcze duzo. Szkoda, ze u mnie sie tak diametralnie obnizylo.
Dziewczyny, ja chyba jak mi nie wyjdzie w tym cyklu, zabieram sie za IVF. Jeszcze 100% decyzji nie podjelismy, czekamy na wizyte we wtorek i albo zrobimy jeszcze jeden cykl stymulowany albo od przyszlego cyklu IVF.
Przy moim wieku, AMH i endo 3 stopnia chyba nie mam na co czekac dluzej, bo potem moze byc za pozno...
Paulinucha ja tez bralam clo 5-9dc i tez czulam jajniki i podbrzusze. A ostatnio nawet mnie troszke klul jajnik, na ktorym nie bylo zadnego pecherzyka tzn nie bylo dominujacego, bo jakies chyba zawsze sa prawda?
Joasia trzymam kciuki żeby teraz się udało. Ale dobrze, że masz plan B. Najważniejsze jest działaniea nie bezczynne czekanie
Powodzenia!!!
joasia1982 lubi tę wiadomość
-
Ja CLO biorę 2-6dc, jestem bardzo jestem ciekawa co zobaczę na usg w piątek
juz sie nie moge doczekać
jak na razie szyjkę mam nisko twarda i zamknięta wiec do owu jeszcze troche
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 21:22
-
Kinia no powiem Ci ze nie do wiary że czas tak szybko leci...
A co u Ciebie???kiedy laparo??przepraszam ale już zapomniałam co tam u Ciebie,tez Cię dawno nie bylo;) -
tris30 wrote:Właśnie mnie kłuje jajnik z którego byla owu i cale podbrzusze jak na @ a chwilami jeszcze mocnej, a @ mialaś w terminie po clo? czy coś Ci sie przesunęło?
Znalazłam dziś moje zapiski z części ówczesnych starań. Skopiuję tutaj takie info, może sie którejś przyda, bo czasami chcecie porownac z kims innym:
przy clo2x1 i pregnylu 5000 plus donq quai, castagnusie, dostinexie (zamiast bromergonu) i euthyroxie miałam owulkę w 12/13 dc (łamane, poniewaz @ dostałam mniej wiecej o północy, jak nigdy).
7/8 dpo progesteron 43,11ng/mL
8/9 dpo zniecierpliwiona zrobilam test czulosci 10 i wyszla druga jasnorozowa kreska, ale jeszcze sie nie cieszlam
9/10 dpo kolezanki mnie namowily na kolejny test i zrobilam tym razem czulosci 25 - nic nie bylo
10/11 dpo - w nocy wybudzil mnie straaaaszny bol jajnika i podbrzusza, mialam wrazenie, ze nastapi @ roku, a zarazem wydelo mnie od pepka w dol, choc gazow brak. Rano 3 tesy roznych firm pozytywne
Poszlam na bete i byla 35,6mIU/mL
na kolejna bete poszlam po 45h i przyrost byl o 371% wynik 132
13 dpo - przeziebienie sie zaczelo
pozniej jeszcze bete powtorzylam tzn. trafilam do szpitala i oni zrobili, chyba w 14/15 dpo, ale nie mam zapisanego i bla 628. Po 29h poworzli i bylo 1724 i byl juz pecherzyk w macicicynastepnego dnia pecherzyk w macicy mial 6 mm.
a w 5t6d pecherzyk ciazowy mial 15mm a zarodek 2,64 mmjoasia1982 lubi tę wiadomość
-
joasia1982 wrote:Solina super AMH masz
Paulinucha ja tez bralam clo 5-9dc i tez czulam jajniki i podbrzusze. A ostatnio nawet mnie troszke klul jajnik, na ktorym nie bylo zadnego pecherzyka tzn nie bylo dominujacego, bo jakies chyba zawsze sa prawda?może i u Was tak będzie :*
joasia1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AniaStaraczka85 wrote:Wedmoczka racja:))) trraz mi się przypomniało że wspominała:))
Może to ze jest pusto nie było zbyt trafnym określeniem,chodziło mi o to ze tych dziewczyn starszych stażem tutaj nie ma albo piszą baardzo rzadko:)
Ale w sumie to wątek o clo więc ważne że dzieje się w tym temacie a stare ciężarówki może uciekły pod wpływem tej uwagi z zeszłego tygodnia;(((mam nadzieję że wrócą
Mam nadzieje ze przez najblizsze dni nadrobie zaleglosci na clo i innych wątkach.Pozdrawiam staraczki i zacisksm kciuki za piekne jajeczka,pozytywne testy no i sciskam wszystkie cięzaróweczki
Mamma-mia, Gosia1989 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna na kotkę jest sposób, trzeba ja wysterylizować
-
Marlena88 wrote:słyszałam od wielu dziewczyn, że nawet w dzień @ test był jeszcze negatywny
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Kinia no powiem Ci ze nie do wiary że czas tak szybko leci...
A co u Ciebie???kiedy laparo??przepraszam ale już zapomniałam co tam u Ciebie,tez Cię dawno nie bylo;)Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Gosia1989 wrote:Nie wiem jak wy ale ja za clo placilam ok 25zł?
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Gosia1989 wrote:Nie wiem jak wy ale ja za clo placilam ok 25zł?
ale widze ze moderatorzy juz sie tym zajęli i usunęli post i całe konto tego oferenta