X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    @ dzis zaczyna sie rozkrecac, zaczynam nowy cykl, drugi na clo i mam nadzieję ze ostatni ;) a jesli nie to w kwietniu laparoskopia, mam nadzieję ze lekarz sie zgodzi :)

To będzie na pewno ostatni cykl !! Przykro mi :(

Lonia1990 lubi tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie piękne kobietki w naszym dniu :) niech faceci będą dziś dla nas jak najlepsi:)

Lonia, dobrze, że masz pozytywne nastawienie. zawsze nowy cykl to nowe nadzieje :) powodzenia

Susanna, ja w żadnym cyklu nie zaobserwowałam bezsenności. mnie bolały raczej tylko jajniki.

Mamma mia, kuruj się. zrób sobie może inhalacje z soli morskiej czy nawet zwykłą parówkę. mi pomaga na katar. dostałam na święta od mamy saunę do twarzy, która świetnie o dziwo sprawdza się też jako właśnie taki inhalator. wprawdzie nie do tego służy, ale nos oczyszcza przy okazji wygładzania buzi :)

a mnie spadł kamień z serca wczoraj bo.. uwaga, uwaga ... obrączka się znalazła :) mój mąż miał wczoraj nocną zmianę i w ciągu dnia był w domu. powiedział, że stanie na uszach a ją znajdzie, bo to nie byle co, żeby to olać. przewrócił JESZCZE RAZ wszystko do góry nogami i znalazła się w miejscu gdzie wcześniej oboje sprawdzaliśmy- w łóżku pod materacem na szczebelkach. przecież ja ten materac podnosiłam z każdej strony, no ale jak to się mówi diabeł ogonem przykrył. teraz leży w bezpiecznym miejscu a mąż jest przeszczęśliwy :)

Mamma-mia, Lonia1990, Gosia1989 lubią tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis test 10 negatywny. Jutro robie ostatni i odstawiam dupka.

Lonia - chociaż o tyle dobrze,ze na wredna nie musisz czekać... Nowy cykl, nowe szansę. Oby sie udalo :*

Marlena - dzięki :* właśnie robie juz sobie inhalacje z soli, ale i tak mnie zatyka grr
    Dziś mi sie przypomniało,ze kiedyś były takie lampki na podczerwień,one pomagały na katar i zatoki. Muszę zapytać mamy czy jeszcze na ma.
    Dobrze,ze obrączka znaleziona! :) my swoich teraz tez nie nosimy, musimy zwiekszyc /zmniejszyć :/

Lonia1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiadka mi dziś powiedziała,że został jej Dostinex,a ze ona w ciąży (już połowa za nia), to nie bierze i skapnela się,ze data jest tylko do konca kwietnia. Mówiła,ze mi dziś D tabletki przyniesie, zamiast wywalic. Super,bo akurat skonczylam swoje i miałam iść dziś kupić :)

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mój mąż powiedział dziś rano do mnie? że ja mam z nim codziennie dzień kobiet :):P żartowniś

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • kasienka001 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! muszę się Wam poradzić.. od dłuższego czasu staramy sie z mężem o dziecko i bez rezultatów , mąż ma dosyć kiepskie nasienie (bierze Androvid) ja natomiast mam Pco (zawsze jakoś ciężko było nam trafić na "te" dni.. jestem na clo od 3-5 dnia cyklu w 13 dniu cyklu byłam na monitoringu 21mm pęcherzyk wieczorem zastrzyk ovitrelle i po 23h współżycie na drugi dzień dla pewności i być może zwiększenie szansy jeszcze raz:) i rano skok temperatury.. w dniu zastrzyku płodny sluz i bół jajnika

powiedzcie mi proszę czy przy obiżonych parametrach nasienia a być może trafieniu w "te dni" są większę szanse?

Jak Wy to widzicie? pozdrawiam serdecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka001 wrote:
    Hej dziewczyny! muszę się Wam poradzić.. od dłuższego czasu staramy sie z mężem o dziecko i bez rezultatów , mąż ma dosyć kiepskie nasienie (bierze Androvid) ja natomiast mam Pco (zawsze jakoś ciężko było nam trafić na "te" dni.. jestem na clo od 3-5 dnia cyklu w 13 dniu cyklu byłam na monitoringu 21mm pęcherzyk wieczorem zastrzyk ovitrelle i po 23h współżycie na drugi dzień dla pewności i być może zwiększenie szansy jeszcze raz:) i rano skok temperatury.. w dniu zastrzyku płodny sluz i bół jajnika

powiedzcie mi proszę czy przy obiżonych parametrach nasienia a być może trafieniu w "te dni" są większę szanse?

Jak Wy to widzicie? pozdrawiam serdecznie
    Mój miał morfologię 3% a dwa razy zaszłam dzięki clo. Macie szanse :-)

• kasienka001 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ,dziękuje bardzo za odpowiedz ;) jestem dobrej myśli ;)

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z Was bierze luteinę dowcipnie? Wczoraj wieczorem miałam podany pregnyl i dokładnie nie pamiętam od którego dnia brać lutkę:/ coś mi świta 3-4dni od owulacji, ale jak długo?

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)
    10 dni temu zaczęłam swój pierwszy cykl z aromkiem; dziś wdrożyłam medrol na zagnieżdżenie. Monitoring w dniu dzisiejszym: endometrium 8,5 prawy jajnik 12mm, lewy jajnik 9 mm. Owulacja zaplanowana na weekend.
    Tak z Waszego doświadczenia, chyba jest ok, nie?

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3

Wysłany: 8 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja juz 4 noc bezsenna praktycznie mam, jakos mi sie to wiaze z 4 tabletkami clo. Dzis bedzie ostatnia. Miala tak ktoras z was?

Ja na clo też miałam problemy ze snem, ale one wynikały raczej z tego, że miałam koszmarne uderzenia gorąca, które budziły mnie kilka razy w nocy i nie pozwalały zasnąć ponownie.

mam Córeczkę <3
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Cześć Dziewczyny! :)
    10 dni temu zaczęłam swój pierwszy cykl z aromkiem; dziś wdrożyłam medrol na zagnieżdżenie. Monitoring w dniu dzisiejszym: endometrium 8,5 prawy jajnik 12mm, lewy jajnik 9 mm. Owulacja zaplanowana na weekend.
    Tak z Waszego doświadczenia, chyba jest ok, nie?

endo jak na przedowulacyjnie całkiem całkiem, przy owu będzie napewno jeszcze ładniejsze. wg mnie wyniki spoko. tylko teraz jak owu wystąpi prawdopodobnie w weekend, to nie szalejcie teraz żeby do tego czasu Twój się ze wszystkiego nie wyprztykał :P

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Co dalej???
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dziś bete 5 340 wynik w poniedziałek było 2 668. chyba wyniki są ok i przyrost jest dobry.

Mamma-mia, Marlena88, Selina, Gosia1989, Klara Wysocka, Patus_777, Lonia1990, Parsleyek, Kinga40 lubią tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    a czy któraś z Was bierze luteinę dowcipnie? Wczoraj wieczorem miałam podany pregnyl i dokładnie nie pamiętam od którego dnia brać lutkę:/ coś mi świta 3-4dni od owulacji, ale jak długo?
    ok 10 dni sie bierze.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, myślę podobnie jak Marlena :-) i planowanie, planowaniem ale atakuj swojego mężczyznę i po weekendzie bo owu nie zawsze można tak dokładnie przewidzieć. Od piątku co dwa dni aż do wyczerpania ;-)

Klara Wysocka, Mamma-mia, Eska lubią tę wiadomość

• kerka Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Ja na clo też miałam problemy ze snem, ale one wynikały raczej z tego, że miałam koszmarne uderzenia gorąca, które budziły mnie kilka razy w nocy i nie pozwalały zasnąć ponownie.

ooo to juz wiem skad i moje uczucia goraca przez caly dzien... ogolnie jestem zmarzlakiem a od dwoch dni mi mega goraco :| i problem z zasnieciem tez sie u mnie pojawil

a jeszcze sie spytam - kiedy zaczelyscie czuc jajniki w cyklu z clo?

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam dziś bete 5 340 wynik w poniedziałek było 2 668. chyba wyniki są ok i przyrost jest dobry.

Super :D gratulacje :*

ania1985 lubi tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kerka wrote:

a jeszcze sie spytam - kiedy zaczelyscie czuc jajniki w cyklu z clo?

ja od zakończenia brania czyli mniej więcej od 7-8dc czuję takie subtelne kłucia, takie że wiem że to jajniki, ale nie jakoś specjalnie bolące. potem około 13dc już tak bardziej. i pierwszy raz w ostatnim cyklu wiedziałam kiedy dokładnie była owulacja, bo tak mnie brzuch bolał, że gości odwołałam, oczywiście potem została potwierdzona przez gina, nie że sobie wkręcam :)

w tym cyklu tak mniej czułam, ale jajniki mnie bolały trochę. dziś 16dc ale bóli nie mam żadnych.

Co dalej???

Wysłany: 8 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kerka, ja w pierwszym i drugim cyklu brania clo jajniki czułam dopiero od owulacji. W każdym kolejnym nieustannie, z tym że owu była u mnie tak intensywna, i potwierdzona przez gina, że nie było wątpliwości.

mam Córeczkę <3
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś brzuch daje popalic.
    Malowalam szafę dla odstresowania, nawet pomaga ;)

Byliśmy dziś z młodym u psychologa. Dała jeden pomysł odnośnie tego,co robić, powiedziała,że jak w ciągu miesiaca-dwóch nie będzie efektów,to mamy przyjąć ponownie. Poza tym mówiła,ze młody jest bardzo inteligentny i bystry,ale cfany i ze jak wie,iz nie ugra wszystkiego, to próbuje ugrać cokolwiek. Oraz ze wylacza sie na bodźce zewnętrzne, dlatego mija się z celem tłumaczeń mu dlaczego tak i siak sie nie robi. W jego przypadku ma skutkować najbardziej: jego zle zachowanie -> nasze dzialanie (póki co mamy spróbować spróbować karnym krzeselkiem,bo mówiła,ze ważne jest żebyśmy w 100%mieli kontrolę nad ta kar i jej forma, a samo wznoszenie go do jego pokoju daje mu mozliwosc przybrania tam roznych pozycji; jak chce wstac z krzesla,to mamy trzymac jego miednice i tak w kolko). Dzis juz tego probowalam - cholera,20 min szarpania sięz nim na krześle, a on silny jest.. ale może podziała.
    Powiedziała,ze nie jest duzo tak temperamentnych dzieci,jak on,także rozumie problem i pocieszenie jest takie,ze właśnie T dzieci sa bardziej inteligentne,a dwa - w starszym wieku z latwiejsze do wychowania.

Eska lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ