X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    @ dzis zaczyna sie rozkrecac, zaczynam nowy cykl, drugi na clo i mam nadzieję ze ostatni ;) a jesli nie to w kwietniu laparoskopia, mam nadzieję ze lekarz sie zgodzi :)

To będzie na pewno ostatni cykl !! Przykro mi :(

Lonia1990 lubi tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie piękne kobietki w naszym dniu :) niech faceci będą dziś dla nas jak najlepsi:)

Lonia, dobrze, że masz pozytywne nastawienie. zawsze nowy cykl to nowe nadzieje :) powodzenia

Susanna, ja w żadnym cyklu nie zaobserwowałam bezsenności. mnie bolały raczej tylko jajniki.

Mamma mia, kuruj się. zrób sobie może inhalacje z soli morskiej czy nawet zwykłą parówkę. mi pomaga na katar. dostałam na święta od mamy saunę do twarzy, która świetnie o dziwo sprawdza się też jako właśnie taki inhalator. wprawdzie nie do tego służy, ale nos oczyszcza przy okazji wygładzania buzi :)

a mnie spadł kamień z serca wczoraj bo.. uwaga, uwaga ... obrączka się znalazła :) mój mąż miał wczoraj nocną zmianę i w ciągu dnia był w domu. powiedział, że stanie na uszach a ją znajdzie, bo to nie byle co, żeby to olać. przewrócił JESZCZE RAZ wszystko do góry nogami i znalazła się w miejscu gdzie wcześniej oboje sprawdzaliśmy- w łóżku pod materacem na szczebelkach. przecież ja ten materac podnosiłam z każdej strony, no ale jak to się mówi diabeł ogonem przykrył. teraz leży w bezpiecznym miejscu a mąż jest przeszczęśliwy :)

Mamma-mia, Lonia1990, Gosia1989 lubią tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis test 10 negatywny. Jutro robie ostatni i odstawiam dupka.

Lonia - chociaż o tyle dobrze,ze na wredna nie musisz czekać... Nowy cykl, nowe szansę. Oby sie udalo :*

Marlena - dzięki :* właśnie robie juz sobie inhalacje z soli, ale i tak mnie zatyka grr
    Dziś mi sie przypomniało,ze kiedyś były takie lampki na podczerwień,one pomagały na katar i zatoki. Muszę zapytać mamy czy jeszcze na ma.
    Dobrze,ze obrączka znaleziona! :) my swoich teraz tez nie nosimy, musimy zwiekszyc /zmniejszyć :/

Lonia1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiadka mi dziś powiedziała,że został jej Dostinex,a ze ona w ciąży (już połowa za nia), to nie bierze i skapnela się,ze data jest tylko do konca kwietnia. Mówiła,ze mi dziś D tabletki przyniesie, zamiast wywalic. Super,bo akurat skonczylam swoje i miałam iść dziś kupić :)

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mój mąż powiedział dziś rano do mnie? że ja mam z nim codziennie dzień kobiet :):P żartowniś

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • kasienka001 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! muszę się Wam poradzić.. od dłuższego czasu staramy sie z mężem o dziecko i bez rezultatów , mąż ma dosyć kiepskie nasienie (bierze Androvid) ja natomiast mam Pco (zawsze jakoś ciężko było nam trafić na "te" dni.. jestem na clo od 3-5 dnia cyklu w 13 dniu cyklu byłam na monitoringu 21mm pęcherzyk wieczorem zastrzyk ovitrelle i po 23h współżycie na drugi dzień dla pewności i być może zwiększenie szansy jeszcze raz:) i rano skok temperatury.. w dniu zastrzyku płodny sluz i bół jajnika

powiedzcie mi proszę czy przy obiżonych parametrach nasienia a być może trafieniu w "te dni" są większę szanse?

Jak Wy to widzicie? pozdrawiam serdecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka001 wrote:
    Hej dziewczyny! muszę się Wam poradzić.. od dłuższego czasu staramy sie z mężem o dziecko i bez rezultatów , mąż ma dosyć kiepskie nasienie (bierze Androvid) ja natomiast mam Pco (zawsze jakoś ciężko było nam trafić na "te" dni.. jestem na clo od 3-5 dnia cyklu w 13 dniu cyklu byłam na monitoringu 21mm pęcherzyk wieczorem zastrzyk ovitrelle i po 23h współżycie na drugi dzień dla pewności i być może zwiększenie szansy jeszcze raz:) i rano skok temperatury.. w dniu zastrzyku płodny sluz i bół jajnika

powiedzcie mi proszę czy przy obiżonych parametrach nasienia a być może trafieniu w "te dni" są większę szanse?

Jak Wy to widzicie? pozdrawiam serdecznie
    Mój miał morfologię 3% a dwa razy zaszłam dzięki clo. Macie szanse :-)

• kasienka001 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ,dziękuje bardzo za odpowiedz ;) jestem dobrej myśli ;)

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z Was bierze luteinę dowcipnie? Wczoraj wieczorem miałam podany pregnyl i dokładnie nie pamiętam od którego dnia brać lutkę:/ coś mi świta 3-4dni od owulacji, ale jak długo?

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)
    10 dni temu zaczęłam swój pierwszy cykl z aromkiem; dziś wdrożyłam medrol na zagnieżdżenie. Monitoring w dniu dzisiejszym: endometrium 8,5 prawy jajnik 12mm, lewy jajnik 9 mm. Owulacja zaplanowana na weekend.
    Tak z Waszego doświadczenia, chyba jest ok, nie?

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3

Wysłany: 8 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja juz 4 noc bezsenna praktycznie mam, jakos mi sie to wiaze z 4 tabletkami clo. Dzis bedzie ostatnia. Miala tak ktoras z was?

Ja na clo też miałam problemy ze snem, ale one wynikały raczej z tego, że miałam koszmarne uderzenia gorąca, które budziły mnie kilka razy w nocy i nie pozwalały zasnąć ponownie.

mam Córeczkę <3
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Cześć Dziewczyny! :)
    10 dni temu zaczęłam swój pierwszy cykl z aromkiem; dziś wdrożyłam medrol na zagnieżdżenie. Monitoring w dniu dzisiejszym: endometrium 8,5 prawy jajnik 12mm, lewy jajnik 9 mm. Owulacja zaplanowana na weekend.
    Tak z Waszego doświadczenia, chyba jest ok, nie?

endo jak na przedowulacyjnie całkiem całkiem, przy owu będzie napewno jeszcze ładniejsze. wg mnie wyniki spoko. tylko teraz jak owu wystąpi prawdopodobnie w weekend, to nie szalejcie teraz żeby do tego czasu Twój się ze wszystkiego nie wyprztykał :P

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Co dalej???
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dziś bete 5 340 wynik w poniedziałek było 2 668. chyba wyniki są ok i przyrost jest dobry.

Mamma-mia, Marlena88, Selina, Gosia1989, Klara Wysocka, Patus_777, Lonia1990, Parsleyek, Kinga40 lubią tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    a czy któraś z Was bierze luteinę dowcipnie? Wczoraj wieczorem miałam podany pregnyl i dokładnie nie pamiętam od którego dnia brać lutkę:/ coś mi świta 3-4dni od owulacji, ale jak długo?
    ok 10 dni sie bierze.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, myślę podobnie jak Marlena :-) i planowanie, planowaniem ale atakuj swojego mężczyznę i po weekendzie bo owu nie zawsze można tak dokładnie przewidzieć. Od piątku co dwa dni aż do wyczerpania ;-)

Klara Wysocka, Mamma-mia, Eska lubią tę wiadomość

• kerka Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Ja na clo też miałam problemy ze snem, ale one wynikały raczej z tego, że miałam koszmarne uderzenia gorąca, które budziły mnie kilka razy w nocy i nie pozwalały zasnąć ponownie.

ooo to juz wiem skad i moje uczucia goraca przez caly dzien... ogolnie jestem zmarzlakiem a od dwoch dni mi mega goraco :| i problem z zasnieciem tez sie u mnie pojawil

a jeszcze sie spytam - kiedy zaczelyscie czuc jajniki w cyklu z clo?

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam dziś bete 5 340 wynik w poniedziałek było 2 668. chyba wyniki są ok i przyrost jest dobry.

Super :D gratulacje :*

ania1985 lubi tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kerka wrote:

a jeszcze sie spytam - kiedy zaczelyscie czuc jajniki w cyklu z clo?

ja od zakończenia brania czyli mniej więcej od 7-8dc czuję takie subtelne kłucia, takie że wiem że to jajniki, ale nie jakoś specjalnie bolące. potem około 13dc już tak bardziej. i pierwszy raz w ostatnim cyklu wiedziałam kiedy dokładnie była owulacja, bo tak mnie brzuch bolał, że gości odwołałam, oczywiście potem została potwierdzona przez gina, nie że sobie wkręcam :)

w tym cyklu tak mniej czułam, ale jajniki mnie bolały trochę. dziś 16dc ale bóli nie mam żadnych.

Co dalej???

Wysłany: 8 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kerka, ja w pierwszym i drugim cyklu brania clo jajniki czułam dopiero od owulacji. W każdym kolejnym nieustannie, z tym że owu była u mnie tak intensywna, i potwierdzona przez gina, że nie było wątpliwości.

mam Córeczkę <3
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś brzuch daje popalic.
    Malowalam szafę dla odstresowania, nawet pomaga ;)

Byliśmy dziś z młodym u psychologa. Dała jeden pomysł odnośnie tego,co robić, powiedziała,że jak w ciągu miesiaca-dwóch nie będzie efektów,to mamy przyjąć ponownie. Poza tym mówiła,ze młody jest bardzo inteligentny i bystry,ale cfany i ze jak wie,iz nie ugra wszystkiego, to próbuje ugrać cokolwiek. Oraz ze wylacza sie na bodźce zewnętrzne, dlatego mija się z celem tłumaczeń mu dlaczego tak i siak sie nie robi. W jego przypadku ma skutkować najbardziej: jego zle zachowanie -> nasze dzialanie (póki co mamy spróbować spróbować karnym krzeselkiem,bo mówiła,ze ważne jest żebyśmy w 100%mieli kontrolę nad ta kar i jej forma, a samo wznoszenie go do jego pokoju daje mu mozliwosc przybrania tam roznych pozycji; jak chce wstac z krzesla,to mamy trzymac jego miednice i tak w kolko). Dzis juz tego probowalam - cholera,20 min szarpania sięz nim na krześle, a on silny jest.. ale może podziała.
    Powiedziała,ze nie jest duzo tak temperamentnych dzieci,jak on,także rozumie problem i pocieszenie jest takie,ze właśnie T dzieci sa bardziej inteligentne,a dwa - w starszym wieku z latwiejsze do wychowania.

Eska lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ