X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, ja też się na tym oszukuje. tak z tydzień przed końcem cyklu jestem już prawie pewna że @ przyjdzie, a jak zrobie jakieś wyniki i wyjdą super to tak się nakręcam, że potem jestem na siebie strasznie zła za tę naiwność. raz na monicie wyszło wszystko super, no nic tylko zaciążać. i co ? dupa. potem robiłąm proga, wynik super, owulka była no i co?? dupa blada. sama wiem, że to trudne, ale chyba trochę się trzeba zdystansować, bo zwariujemy. nie teraz to w kolejnym cyklu :)

Ania, w każdym razie trzymam kciuki, żeby było ok :)

u mnie dopiero połowa cyklu. jeszcze z dwa tygodnie do terminu @. jeju ten czas mi się teraz tak dłuży, że szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:21

ania1985 lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Martyś__93 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane,
    Jestem tu nowa,ale od kilku miesięcy śledzę forum. Staramy się z mężem od grudnia 2015r. Niestety nie udaje nam się zajść w ciążę. Po roku starań postanowiłam zrobić badania na tarczycy i wyszła sporo niedoczynność bo aż 9.030 przy normie 4.200 :-( byłam załamana zaczęłam czytać objawy i faktycznie że też nie wpadłam na to wcześniej od listopada 2016 jestem pod opieką endokrynologa i po 2 miesiącach brania tabletek spadlo do wyniku 1.650 przy normie 4.200 dostałam zielone światło od endokrynolog i staramy si3 od stycznia z tym, że w lutym zaczęłam brać clo który przepisałem mi ginekolog.czekam na testowania ale boję się że to będzie kolejna lipa i się załamie. Dziewczyny wyczytałam w ulotce clo że niby owulacja ma być między 11 a 15 dniem co jeśli testy owulacyjne nie pokazywaly 2 kresek. A były widocznie dopiero wtedy kiedy faktycznie miała być czyli parę dni później

Niedoczynność tarczycy, hashimoto
    Clo, luteina
    oy6jvd4k2x2zri1o.png
    Walczymy, czekamy
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyś, witaj.

to kiedy będzie owulka, zależy od tego jak długie masz cykle, od organizmu, poziomu progesteronu i innych hormonów i wielu innych czynników. to co jest napisane w ulotce olej. nie załamuj się jeśli teraz Ci się nie uda, dopiero co ogarnęłaś tarczycę, więc daj czas dla organizmu. może uda się teraz, jak nie uda się następnym razem :) co do testów, to ja przestałam je robić, bo na 5 sztuk jakie były w pudełku zawsze na wszystkich miałam 2 kreski i nie umiałam tego zinterpretować. a nie zawsze dwie kreski oznaczają odbytą owulkę. co z tego, że pokazywały jak miałam problem z pęcherzykami, za szybko pękały. także czekaj na testowanie niecierpliwie i powodzenia :)

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Martyś__93 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88,

Sraram się odpuścić wyluzowac ale myślenie o tym całe dnie sprawia że mam wszystkie objawy ciąży nawet 7 dnia robiłam test ale tłumacze sobie ze to za wcześnie i ciągle żyje nadzieję że uda się. Wariuje z tego wszystkiego

Clo, luteina
    oy6jvd4k2x2zri1o.png
    Walczymy, czekamy
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyś__93 wrote:
    Marlena88,

Sraram się odpuścić wyluzowac ale myślenie o tym całe dnie sprawia że mam wszystkie objawy ciąży nawet 7 dnia robiłam test ale tłumacze sobie ze to za wcześnie i ciągle żyje nadzieję że uda się. Wariuje z tego wszystkiego

wiem, że to nie takie proste. sama czasem nie mogę przestać o tym myśleć. to jest główny temat w mojej głowie. tym bardziej, że naokoło pełno ciężarnych i dzieci. to frustrujące, ale nie masz na to wpływu. każde niepowodzenie boli, ale trzeba się podnieść i walczyć dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 13:30

Co dalej???
  • Martyś__93 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej zawołała mnie ze to ze gdy poszłam do mojej ginekolog do której chodzę prywatnie i wydaje kupe pieniędzy na te wizyty. Kiedy powiedziałam jej o problemach z tarczyca powiedziała " jakoś mnie to nie dziwi" byłam w szoku przepisałem mi clo zbadala wcześniej i wyszłam. Teraz czekam do kwietnia czy coś los przyniesie i muszę znaleźć chyba innego ginekologa, który mnie zrozumie.

Clo, luteina
    oy6jvd4k2x2zri1o.png
    Walczymy, czekamy
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyś__93 wrote:
    A najbardziej zawołała mnie ze to ze gdy poszłam do mojej ginekolog do której chodzę prywatnie i wydaje kupe pieniędzy na te wizyty. Kiedy powiedziałam jej o problemach z tarczyca powiedziała " jakoś mnie to nie dziwi" byłam w szoku przepisałem mi clo zbadala wcześniej i wyszłam. Teraz czekam do kwietnia czy coś los przyniesie i muszę znaleźć chyba innego ginekologa, który mnie zrozumie.
    Martys bardzo dobrze Cię rozumiem bo ja tez o niczym innym nie myślałam tylko o dziecku. I tez robiłam po kilka testów w miesiącu. I wiem, że to wcale nie jest takie proste jak wszyscy mówią wyluzuj i nie myśl o tym, bo tak się nie da. Ale przede wszystkim to musisz miec dobrego ginekologa takiego , który będzie Cie wspierał i do którego będziesz miała zaufanie. I lepiej teraz poszukać niż tkwić u jednego. Ja akurat chodziłam do dwóch na nfz i dupa z nich była, w końcu poszłam prywatnie i po 3 latań starań udało się. Ale mój lekarz był na każde moje zapytanie. W nocy mogłam zadzwonić z wynikami badań i sie konsultować. I tez ostatnio powiedział, że jak się nie uda to proponuje mi klinikę niepłodności. A teraz jak sie udało to cieszy sie razem ze mną. Powiedź gdzie sie leczysz?

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Martyś__93 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z okolic Katowic chodzę do dr Ewy Snaczke. Przyjemna babeczka ale wydaje mi się, że poprostu traktuje to lajtowo. Albo poprostu ja jestem przerwazliwiona już na tym punkcie. Bo lekarz spojrzy na wiek i mówi " pani jest młoda ma pani czas" ale my chce juz mieć ten swój skarb.

Clo, luteina
    oy6jvd4k2x2zri1o.png
    Walczymy, czekamy
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyś__93 wrote:
    Jestem z okolic Katowic chodzę do dr Ewy Snaczke. Przyjemna babeczka ale wydaje mi się, że poprostu traktuje to lajtowo. Albo poprostu ja jestem przerwazliwiona już na tym punkcie. Bo lekarz spojrzy na wiek i mówi " pani jest młoda ma pani czas" ale my chce juz mieć ten swój skarb.
    A to ja z Warszawy wiec kawałek. Ja bym na Twoim miejscu szukała kogoś innego skoro ona podchodzi tak do tematu. Rozumiem z niku że jesteś 93 rocznik?

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Martyś__93 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w tym roku 24 lata. Więc może dlatego podchodzi tak do tematu. Z tym że dała mi clo na stymulacje więc już nic z tego nie rozumiem. Skoro rok nic nie wychodziło to powinna pomyśleć o badaniach na tarczyce. Jak bym sama nie zrobiła tych badań to dalej bym stała w miejscu i traciła czas i pieniądze na testy które nigdy by nie pokazały 2 kresek

Clo, luteina
    oy6jvd4k2x2zri1o.png
    Walczymy, czekamy
  • Martyś__93 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po owulacji dopadł mnie katar i troszkę gardło i boję się że to może mieć wpływ na zagnieżdżanie. A do @ zostało mi 5 dni.

Clo, luteina
    oy6jvd4k2x2zri1o.png
    Walczymy, czekamy
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyś__93 wrote:
    Tak w tym roku 24 lata. Więc może dlatego podchodzi tak do tematu. Z tym że dała mi clo na stymulacje więc już nic z tego nie rozumiem. Skoro rok nic nie wychodziło to powinna pomyśleć o badaniach na tarczyce. Jak bym sama nie zrobiła tych badań to dalej bym stała w miejscu i traciła czas i pieniądze na testy które nigdy by nie pokazały 2 kresek
    Ale badania tarczycy to pierwsze z podstawowych badań przy staraniu sie o dziecko. Mój lekarz bez badań hormonów niczego mi nie dawał, dopóki nie wiedział co i jak. Warto tez prolaktynę sprawdzić bo u mnie własne to było przyczyną. I chociaż robiłam wcześniej badanie prolaktyny to wychodziło mi ok ale ona strasznie skacze wiec trzeba ja często badać żeby stwierdzi czy jest ok. A Ty miałaś jakis badania zlecone? czy po prostu dała Ci CLO?

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyś__93 wrote:
    Po owulacji dopadł mnie katar i troszkę gardło i boję się że to może mieć wpływ na zagnieżdżanie. A do @ zostało mi 5 dni.
    Akurat podobno osłabienie organizmu pomaga w zagnieżdżaniu także tym się nie martw.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Martyś__93 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Ale badania tarczycy to pierwsze z podstawowych badań przy staraniu sie o dziecko. Mój lekarz bez badań hormonów niczego mi nie dawał, dopóki nie wiedział co i jak. Warto tez prolaktynę sprawdzić bo u mnie własne to było przyczyną. I chociaż robiłam wcześniej badanie prolaktyny to wychodziło mi ok ale ona strasznie skacze wiec trzeba ja często badać żeby stwierdzi czy jest ok. A Ty miałaś jakis badania zlecone? czy po prostu dała Ci CLO?

Staraliśmy się bez wspomagaczy i po tym jak zbiłam tarczyce poszłam z aktualnymi badaniami po czym dała mi clo. Nie brałam tarczycy pod uwagę a sama pani gin nie mówiła nic o badaniach. Jedyne co podejrzewała to były jajniki policystyczne i ciągle tego się trzymała.

Clo, luteina
    oy6jvd4k2x2zri1o.png
    Walczymy, czekamy
  • Martyś__93 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła o tych jajnikach po czym jak byłam w styczniu u niej to powiedziała że jednak chyba to nie jajniki bo żeby to stwierdzić to musi być przynajmniej 12 pęcherzyków a ja mam 7. Nic z tego nie rozumiałam. I po tej wizycie stwierdziłam, że czas zmienić lekarza.

Clo, luteina
    oy6jvd4k2x2zri1o.png
    Walczymy, czekamy
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh doczekalam się wyników i eee jeszcze mniej wiem niż przed nimi.

Bhcg 0.45 (a zawsze wszędzie,też u nich miałam <0.1)
    Progesteron 37

Chyba powtorze bhcg za 2 dni,może coś się kroi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 15:07

age.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:

Progesteron 37

No dziwna ta beta. A jakie masz normy podane? dla progesteronu?

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron
    faza folik. 0.6-4.7
    Owulacyjna 2.4-9.4
    Lutealna 5.3-86
    Postmenopauzalna 0.3-2.5

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:

Progesteron 37

a beta w jakim dniu cyklu? no taki wynik nic nie mówiący. prog dobrze

Co dalej???
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Progesteron
    faza folik. 0.6-4.7
    Owulacyjna 2.4-9.4
    Lutealna 5.3-86
    Postmenopauzalna 0.3-2.5
    Progesteron masz ok, w normie ale pierwszy raz spotkałam taka bete.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

‹‹ 2398 2399 2400 2401 2402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ