CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Igibarz wrote:Hej, ja zaczynam przygodę z Clo od kolejnego cyklu, teraz mój ginekolog kazał mi brać tabletki antykoncepcyjne na wyciszenie jajników, bo mam wysokie AMH = 12,45 miala któraś taką sytuacje?Jezu ufam Tobie
-
ulaaaa:( wrote:Dam;) choć w cuda nie wierze:(
Ulaaaa:( ja też sobie mówię, że się nie napalam ale gdzieś tam w głębi czuję się już jakbym w ciąży była. Do testu chyba zniosę jajko. Tak bardzo chce być w ciąży.... -
nick nieaktualnyU mnie temat ciąży w głowie 24h staram sie jakos rozganiać te myśli,boję sie kolejny raz rozczarowac..potem nie moge sie długo pozbierać.
Nie wiem ile jeszcze wytrzymam takiego stanu tym bardziej ze jestem bardzo emocjonalnym człowiekiem.
Ale będę mocno trzymać za ciebie kciuki aby tobie sie powiodło w tym cyklu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagt wrote:Dziewczyny to mój pierwszy monitorowany cykl z CLO, wczoraj robiliśmy zastrzyk z Pregnylu i do dziś czuję ból jajników. Teoretycznie dziś powinna być owu.... ile czasu czułyście te jajniki, zaczynam się martwić że one nie pękły.
-
ulaaaa:( wrote:U mnie temat ciąży w głowie 24h staram sie jakos rozganiać te myśli,boję sie kolejny raz rozczarowac..potem nie moge sie długo pozbierać.
Nie wiem ile jeszcze wytrzymam takiego stanu tym bardziej ze jestem bardzo emocjonalnym człowiekiem.
Ale będę mocno trzymać za ciebie kciuki aby tobie sie powiodło w tym cyklu.
Mam podobnie tym bardziej, że zmagam się jeszcze z nerwica lękową która jest wyciszona aczkolwiek myśl o ciąży i kolejnym nieudanym cyklu w cale mi nie pomaga a wręcz przeciwnie. Trzymam kciuki równie mocno za CiebieWierzę, że damy radę
ulaaaa:( lubi tę wiadomość
-
Oj ja też przeczytałam ulotkę i do tego opinię na internecie i skutków ubocznych nie miałam a bałam się jak cholera. Mam wrażenie, skutki uboczne mogą wystąpić i to moim zdaniem poważne (zaburzenia widzenia np), ale jakoś nie występują często, patrząc nawet ile dziewczyn z forum to bierze i mało która pisze, że miała meeeega skutki uboczne. Chyba najczęstszym były bóle jajników. Choć i mimo to trochę boje się (jestem trochę z tych panikar), że przy drugim cyklu z clo jakieś będę miała, ale pocieszam się, że skoro raz było ok to i drugi raz też musi.
kinga27.30 wrote:Heej. Dopisuję się do Was...
Dzisiaj dostałam @, decyzja: zaczynamy z CLO.
Na początek 3 - 7 dc po 0,5 tabl.
To będzie mój pierwszy cykl stymulowany.
Przeczytałam ulotkę i natknęłam się na kilka nurtujących mnie skutków ubocznych (powiecie: "głupia") i zastanawia mnie, czy faktycznie stymulacja CLO wpływa negatywnie na prowadzenie samochodu? Miałyście z tym problem? -
Cześć dziewczynki
Jak to jest z tym monitoringiem przy CLO? Wczoraj się dowiedziałam, że moja ginka nagle poszła na urlop i kurczę...nikt mnie nie chce przyjąć tak z dnia na dzień
Teraz panikuję...dodatkowo miałam dość nieprzyjemne skutki uboczne. Mianowicie zaburzenia ostrości widzenia. Utrzymywały się tylko przez 2-3 dni w trakcie brania, teraz raczej minęły. Mam nadzieję, że szybciutko CLO pomoże i będę miała lepsze powody do zmartwień
-
Paulas wrote:A w ogóle dziewczyny jakie bierzecie suplementy diety, witaminy? Ja biorę tylko ten ovarin dwa razy dziennie.17.07. 2017-> 2 cs z clo
19.08.2017-> cykl bez stymulacji
30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
26.10.2017 - 4 cykl z clo
W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje
2018- 2020 starania naturalne
2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
01.2021 - stymulacja do IVF
02.2021 - punkcja, transfer odroczony
Transfer 1 - nieudany
Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
Transfer 3 - ciąża biochemiczna
Transfer 4 - nieudany -
Anna0o wrote:Cześć dziewczynki
Jak to jest z tym monitoringiem przy CLO? Wczoraj się dowiedziałam, że moja ginka nagle poszła na urlop i kurczę...nikt mnie nie chce przyjąć tak z dnia na dzień
Teraz panikuję...dodatkowo miałam dość nieprzyjemne skutki uboczne. Mianowicie zaburzenia ostrości widzenia. Utrzymywały się tylko przez 2-3 dni w trakcie brania, teraz raczej minęły. Mam nadzieję, że szybciutko CLO pomoże i będę miała lepsze powody do zmartwień
17.07. 2017-> 2 cs z clo
19.08.2017-> cykl bez stymulacji
30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
26.10.2017 - 4 cykl z clo
W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje
2018- 2020 starania naturalne
2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
01.2021 - stymulacja do IVF
02.2021 - punkcja, transfer odroczony
Transfer 1 - nieudany
Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
Transfer 3 - ciąża biochemiczna
Transfer 4 - nieudany -
Anna0o wrote:Cześć dziewczynki
Mój gin tez mial urlop, ale od razu powiedział, że umówi mnie do swojeg kolegi i cena będzie ta sama.
koniecznie znajdź jakiegoś ginekologa i zgłoś jemu też te objawy -
Witam, jestem tutaj nowa ale często zaglądałam na ovufriend. Moja historia jest taka: 2 lata temu porobilam we wczesnej ciazy, nie planpwalismy dzidziusia. Po tym zdarzeniu zapragnęliśmy potomka. Od zawsze miałam nieregularne cykle. Lekarz stwierdził u mnie PCOS. Zaczęliśmy kuracje CLO. Moj organizm nie reagował na 1x1, 1x2 i 1x3 tabletki. W marcu tego roku miałam laparoskopię. Cos jakby sie poprawiło, ake regularne cykle nie powróciły w pełni. W czerwcu ponownie zaczęłam kuracje CLO 1x1. Wczoraj zrobiłam test i udało sie17/09/2015 Aniołek ❤️ 5Tc; 2016 diagnoza PCOS; 27/03/2017 laparoskopia https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxsek20ymn49fw.png
-
Mamma mia no właśnie, gdzie te nasze dziewczyny? Selina jak poszła na urlop to nie potrafi z niego wrócić
A co tam u Ciebie? kiedy możesz wrócić do starań?
U mnie chyba drugi cykl po laparoskopii negatywny. Zrobiłam dziś test bo od kilku dni bolały mnie jajniki i niestety. Dziś mniej więcej 12 dzień po owulacji. Może za szybko test, ale ból raczej zwiastuje tą cholerną @...więc nawet i urlop nic nie pomógłWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:37
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione