X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas niestety możliwość przytulania była tylko dzisiaj rano . moze wystarczy? :(

• PaniEr Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14, jeśli partner ma dobre nasienie to być może wystarczy :) a ja zapomniałam Wam napisać ze teraz bede brała clo 2-6 dc po 3 tabletki i do wizyty również od 2 dc mam brać estrofem, tez miałyście takie zlecenia żeby od razu go brać?

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 786 ! Zaraz jade do lekarza. Dam znac.

PaniEr, Pionerka, ania14, blumchen30, Lonia1990, Agnessa, tym_janek, Eska, Szyszunia 89 lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Aaaa moje gratulacje!! Zazdroszczę! Oczywiście tak pozytywnie! :)

RedRose lubi tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • Pionerka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrose gratulacje :-) teraz już chyba możemy ;-)

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrose pięknie. ❤który to cykl starań? A który z clo? :)
    Jak wcześniej pisałaś to przepraszam nie doczytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 16:11

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza alr nic nie widac na USG: ( kazal przyjsc za 2 tygodnie. Chyba osiwieje do tegoczasu. Powiedzial zeby zadnych badan Narazie nie robic.. Nie wiem czy to dobrze. Chyba powinnam sprawdzić przyrost bety..?

Mi clo nie pomoglo za bardzo. To byl moj trzeci cykl z Lamettą. Ogólnie taki mocny okres staran łacznir ze stymulacja to od kwietnia ubiegłego roku. W tym milam przerwy tez.

Jezu ufam Tobie
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose gratulacje :)
    U mnie w 12 dc nie było pęcherzyka dominującego, a prawy jajnik cały czas mi dokucza i pobolewa. Nie wiem, czy to normalne... Ale co będzie to będzie, może po prostu do pracy te moje jajniki ruszyły. Endo miałam zwykle max 8 mm, a teraz miałam 10 mm. Dziwne to wszystko. Mega żałuję, że w przyszłym tygodniu nie mam możliwości pójść do mojego ginekologa, bo wyjeżdża na jakieś szkolenie. A tak to by chociaż sprawdził, czy owu była, czy coś urosło do tej pory...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Bylam u lekarza alr nic nie widac na USG: ( kazal przyjsc za 2 tygodnie. Chyba osiwieje do tegoczasu. Powiedzial zeby zadnych badan Narazie nie robic.. Nie wiem czy to dobrze. Chyba powinnam sprawdzić przyrost bety..?

Mi clo nie pomoglo za bardzo. To byl moj trzeci cykl z Lamettą. Ogólnie taki mocny okres staran łacznir ze stymulacja to od kwietnia ubiegłego roku. W tym milam przerwy tez.

Gratulacje!
    nio wydaje mi sie, ze teraz nikt nie ma juz wplywu na to co sie bedzie dzialo. Jak ma byc dobrze to bedzie i tego Ci mocno zycze.
    Pewnie ja bym nie wytrzymala i zrobila jeszcze raz bete dla samej siebie. Ale zalezy co wolisz zebys tez sie niepotrzebnie nie stresowala.
    Cos mowil jakbys miala znow plamienia? czy zwiekszyl Ci dawke luteiny?

82dox1hpk6gsfajc.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział ze plamienia delilatne moga byc ale jakby byly wieksze to zeby jechala do szpitala. A lutke mam brac 100 mg 2 razy na dobe. Teraz juz bede brala mimo sennosci. Bo tak to przerzucilam sie na 2 razy 50 mg ostatnio ale od jutro juz po 100 biore. Przepisal mi specjalne witaminy i powiedzial ze nie moge wspolzyc na pewno do kolejnej wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 18:24

Jezu ufam Tobie
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrose jeżeli czujesz potrzebę sprawdzania czy jest ok to zrób bete ale to generuje dodatkowy stres jednak.

Trzymam za Ciebie kciuki.
    Gratulacje.❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was jest stymulowana mimo ze owulacje występują a lekarz chce je wspomóc? U mnie owulacje występują a ciazy od 1,5 roku nie ma. Teraz jestem pierwszy cykl na clo i gonalu ale przeczytałam ulotki i zaczęłam się bać hiperstymulacji..

• RedRose Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia niektore dziewczyny pisaly ze mimo owulek dostawaly clo lub lamette. Badalas droznosc jajowodow i estradiol przed owulką?

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie badałam. Lekarz stwierdził ze jak ta stymulacja nie przyniesie efektów to wolałby zrobić laparoskopię z histeroskopia zamiast hsg. Ogólnie to od 1,5 roku się bujalam po lekarzach bo każdy twierdził ze wszystko ok. Dopiero ten zwrócił uwagę na nadmiar androgenów i zaproponował stymulację. Mam za sobą jedna ciąże biochemiczna w cyklu na luteinie i duphastonie. Pierwszy raz to brałam i coś zaskoczyło

• Bobisia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 ja mam potwierdzone owulację i także od 1.5 roku mniej więcej się staram.
    Tez bujalam się po lekarzach aż jeden stwierdził że mimo owulacji pęcherzyki które pękają mogą nie mieć komórki jajowej.

I od tego cyklu bede brać clo. Mój cykl się właśnie zaczyna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobisia to jesteśmy na podobnym etapie. U mnie właśnie 5 dzień cyklu, 3 dzień clo. W niedziele kończę i od poniedziałku gonal a dopiero w czwartek monitoring

• RedRose Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos slyszalam ze niektore dziewczyny zachodzą po hsg bo np mialy jakies zrosty a po tym im sie udroznilo. Ja jakbym teraz nie zaszla w ciążę to wlasnie kolejnym etapem miało byc hsg.

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o tym słyszałam ale na razie postanowiłam ze zaufam temu lekarzowi i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:

Gratulacje! <3 Tym, że na usg nic nie widać, to się zupełnie nie przejmuj, za 2 tygodnie już pewnie będzie widać :)
    Jest to bardzo dziwne, że nie kazał ci powtórzyć bety po 48h od ostatniego pobrania. Jak przyrost bety jest równy lub większy niż 100% to można spać spokojnie, a jak mniejszy, ale powyżej 60% to trzeba sprawdzić jeszcze raz, a jak jeszcze mniejszy i po kolejnych 48h nie przyspieszy to trzeba koniecznie poszerzyć diagnostykę bo może to być ciąża pozamaciczna.
    Lutkę grzecznie bierz :) A senna możesz być od ciąży ;) Licząc od ostatniej @, który to będzie tydzień teraz? :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TymJanek dzieki za info wobec tego sprawdze na wlasna rękę tą betę. Jak na zlosc moi zaufani lekarze sa na miesiac marzec w ogole wyłączeni z wizyyt i musialam isc do kogos innego wiec trochr jestem nieufna.
    Ostatnia miesiączka byla 2 lutego a owulka 20 lutego. Wiec tak na prawde to jest moze 17 dni po zaplodnieniu bo owulke mialam dosyc pozno.

tym_janek lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
‹‹ 2741 2742 2743 2744 2745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ