CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania14, jeśli partner ma dobre nasienie to być może wystarczy
a ja zapomniałam Wam napisać ze teraz bede brała clo 2-6 dc po 3 tabletki i do wizyty również od 2 dc mam brać estrofem, tez miałyście takie zlecenia żeby od razu go brać?
PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
armia męża OK, jajowody drożne.
3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą. -
RedRose wrote:Beta 786 ! Zaraz jade do lekarza. Dam znac.
RedRose lubi tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
armia męża OK, jajowody drożne.
3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą. -
Redrose gratulacje
teraz już chyba możemy
Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się!-->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Bylam u lekarza alr nic nie widac na USG: ( kazal przyjsc za 2 tygodnie. Chyba osiwieje do tegoczasu. Powiedzial zeby zadnych badan Narazie nie robic.. Nie wiem czy to dobrze. Chyba powinnam sprawdzić przyrost bety..?
Mi clo nie pomoglo za bardzo. To byl moj trzeci cykl z Lamettą. Ogólnie taki mocny okres staran łacznir ze stymulacja to od kwietnia ubiegłego roku. W tym milam przerwy tez.
Jezu ufam Tobie -
RedRose gratulacje
U mnie w 12 dc nie było pęcherzyka dominującego, a prawy jajnik cały czas mi dokucza i pobolewa. Nie wiem, czy to normalne... Ale co będzie to będzie, może po prostu do pracy te moje jajniki ruszyły. Endo miałam zwykle max 8 mm, a teraz miałam 10 mm. Dziwne to wszystko. Mega żałuję, że w przyszłym tygodniu nie mam możliwości pójść do mojego ginekologa, bo wyjeżdża na jakieś szkolenie. A tak to by chociaż sprawdził, czy owu była, czy coś urosło do tej pory...RedRose lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
RedRose wrote:Bylam u lekarza alr nic nie widac na USG: ( kazal przyjsc za 2 tygodnie. Chyba osiwieje do tegoczasu. Powiedzial zeby zadnych badan Narazie nie robic.. Nie wiem czy to dobrze. Chyba powinnam sprawdzić przyrost bety..?
Mi clo nie pomoglo za bardzo. To byl moj trzeci cykl z Lamettą. Ogólnie taki mocny okres staran łacznir ze stymulacja to od kwietnia ubiegłego roku. W tym milam przerwy tez.
Gratulacje!
nio wydaje mi sie, ze teraz nikt nie ma juz wplywu na to co sie bedzie dzialo. Jak ma byc dobrze to bedzie i tego Ci mocno zycze.
Pewnie ja bym nie wytrzymala i zrobila jeszcze raz bete dla samej siebie. Ale zalezy co wolisz zebys tez sie niepotrzebnie nie stresowala.
Cos mowil jakbys miala znow plamienia? czy zwiekszyl Ci dawke luteiny? -
Powiedział ze plamienia delilatne moga byc ale jakby byly wieksze to zeby jechala do szpitala. A lutke mam brac 100 mg 2 razy na dobe. Teraz juz bede brala mimo sennosci. Bo tak to przerzucilam sie na 2 razy 50 mg ostatnio ale od jutro juz po 100 biore. Przepisal mi specjalne witaminy i powiedzial ze nie moge wspolzyc na pewno do kolejnej wizyty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 18:24
Jezu ufam Tobie -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, czy któraś z Was jest stymulowana mimo ze owulacje występują a lekarz chce je wspomóc? U mnie owulacje występują a ciazy od 1,5 roku nie ma. Teraz jestem pierwszy cykl na clo i gonalu ale przeczytałam ulotki i zaczęłam się bać hiperstymulacji..
-
nick nieaktualnyNie badałam. Lekarz stwierdził ze jak ta stymulacja nie przyniesie efektów to wolałby zrobić laparoskopię z histeroskopia zamiast hsg. Ogólnie to od 1,5 roku się bujalam po lekarzach bo każdy twierdził ze wszystko ok. Dopiero ten zwrócił uwagę na nadmiar androgenów i zaproponował stymulację. Mam za sobą jedna ciąże biochemiczna w cyklu na luteinie i duphastonie. Pierwszy raz to brałam i coś zaskoczyło
-
Tosia2323 ja mam potwierdzone owulację i także od 1.5 roku mniej więcej się staram.
Tez bujalam się po lekarzach aż jeden stwierdził że mimo owulacji pęcherzyki które pękają mogą nie mieć komórki jajowej.
I od tego cyklu bede brać clo. Mój cykl się właśnie zaczyna.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
RedRose wrote:Beta 786 ! Zaraz jade do lekarza. Dam znac.
Gratulacje!Tym, że na usg nic nie widać, to się zupełnie nie przejmuj, za 2 tygodnie już pewnie będzie widać
Jest to bardzo dziwne, że nie kazał ci powtórzyć bety po 48h od ostatniego pobrania. Jak przyrost bety jest równy lub większy niż 100% to można spać spokojnie, a jak mniejszy, ale powyżej 60% to trzeba sprawdzić jeszcze raz, a jak jeszcze mniejszy i po kolejnych 48h nie przyspieszy to trzeba koniecznie poszerzyć diagnostykę bo może to być ciąża pozamaciczna.
Lutkę grzecznie bierzA senna możesz być od ciąży
Licząc od ostatniej @, który to będzie tydzień teraz?
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
TymJanek dzieki za info wobec tego sprawdze na wlasna rękę tą betę. Jak na zlosc moi zaufani lekarze sa na miesiac marzec w ogole wyłączeni z wizyyt i musialam isc do kogos innego wiec trochr jestem nieufna.
Ostatnia miesiączka byla 2 lutego a owulka 20 lutego. Wiec tak na prawde to jest moze 17 dni po zaplodnieniu bo owulke mialam dosyc pozno.tym_janek lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie