X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Co robic??

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliber wrote:
    Tak mi się wydawało że bez drugiego wyniku to ten nie ma sensu, rtg jest dość inwazyjne i wolałabym nie robić. MRI miałam jakieś 3 lata temu i było wszystko w normie. Przeraził mnie ten wynik, bo mam jakieś dolegliwości ale myślałam że wszystko będzie w normie.
    A bylas odpowiednio przygotowana do badania? Na czczo, 1-3h po obudzeniu, odpoczelas przed pobraniem krwi, nie wspolzylas dzien wczesniej itp itd?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Koliber Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na czczo z 1h po obudzeniu. Ale dzień przed byłam na jodze! A zaraz po badaniach miałam trudną rozmowę w pracy. Poprawię wynik - zobaczymy. Wiem że to nie wyrok, ale wydawało mi się że jestem młoda i nic nie powinno się dziać ;) Moja mama miała hiperprolatynemię i mówiła że przez to miała prawdopodobnie mięśniaki (jest po operacji). Ja też mam mięśniaka, a poza tym wydaje mi się że coś z hormonami jest u mnie nie tak bo mam wciąż torbiele na jajnikach (jak miałam 18 lat to zauważono pierwsze, miałam wtedy też operację) no i mam jakieś zwłóknienia gruczołów w piersi (niegroźne, podobno od zmian hormonalnych). Ale póki co żaden lekarz nie dał mi skierowań na żadne badania, zastanawiam się czy prywatnie nie porobić. Wolę wcześniej, niż rok próbować zajść w ciążę i nie móc z jakiejś błahej przyczyny.

14 tc <3
  • kasiakelo Znajoma

Wysłany: 26 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się! :D w piątek dwa testy pozytywne (28 dzień od pierwszego dnia ostatniej miesiączki), a wczoraj (29 dzień) zrobiona beta 552 U/l :D jutro do lekarza :)

Bella93 lubi tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ