Czy in vitro to jedyne wjscie z takimi wynikami?
-
Czesc dziewczyny,
lekarka w klinice zaproponowala nam in vitro bo maz ma kiepskie nasienie. Tylko ja nie wiem czy nie probuje nas naciagnac na kase czy zeczywiscie to jedyne wyjscie.
Wyniki meza:
Morfologia 5%
Plemniki o szybkim i wolnym ruchu postępowym- 19%
Ruch niepostepowy 15%
Nieruchowe 66%
Ilosc calkownita 43,97 mln
Koncentracja 6,56 mln w ml
Objetosc 6,7 mln
Zywotnosc 34%
Ph 7,7
Czas uplynnienia 30 Min
Co myslicie? Dzieki. -
Zerknij sobie tutaj:
http://badanie-nasienia.pl/o-badaniu-nasienia/interpretacja-wynikow-badania-nasienia/
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
xgirl wrote:Czesc dziewczyny,
lekarka w klinice zaproponowala nam in vitro bo maz ma kiepskie nasienie. Tylko ja nie wiem czy nie probuje nas naciagnac na kase czy zeczywiscie to jedyne wyjscie.
Wyniki meza:
Morfologia 5%
Plemniki o szybkim i wolnym ruchu postępowym- 19%
Ruch niepostepowy 15%
Nieruchowe 66%
Ilosc calkownita 43,97 mln
Koncentracja 6,56 mln w ml
Objetosc 6,7 mln
Zywotnosc 34%
Ph 7,7
Czas uplynnienia 30 Min
Co myslicie? Dzieki.
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Jest ich trochę mało, ale jeśli macie czas i chęci powalczyć naturalnie to ja bym zdecydowanie zastosowała suplementy. Trzeba je brać 3 miesiące żeby zobaczyć jakiś efekt i wtedy powtórzyć badanie. Najpierw wybrałabym się jednak do androloga zeby wykluczyć żylaki, infekcję, problemy z hormonami. Na pierwszą wizytę niech partner idzie już z podstawowymi wynikami hormonów i posiewem nasienia.
Kup mężowi: l-karnityna, kwas foliowy, selen, cynk, koenzym q10, Wit. E, D, C, B12. Potrzebne są duże dawki. Nie podchodziłabym od razu do in vitro bez próby polepszenia wyników. No chyba, że ktoś śpi na kasieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 07:50
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
nick nieaktualnyWyniki są obniżone na tyle, że na pewno w naturalna ciążę może być trudniej zajść. Ile masz lat? Ile razy był seminogram?
Na Twoim miejscu poszłabym do innego miejsca po konsultację, żeby się upewnić. Dlaczego tak piszę? Jak my się dowiedzieliśmy o kiepskim nasieniu (tragicznym) to inaczej się czuliśmy jak pierwszy lekarz powiedział: tylko in vitro bo nie ma co liczyć na cud a jeszcze w państwa wieku; a inaczej jak drugi lekarz stwierdził: macie państwo największą szansę na dziecko przy pomocy metody ivf, naturalnym sposobem też są szanse ale niewątpliwie będzie trudno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:56
-
Dzieki dziewczyny za rady.
Czasu zbyt wiele nie mamy. Ja mam prawie 33 lata, moj maz 50. Spermiogram byl robiony dwa razy w odstepie 3,5 miesiaca. Wszystko wyszlo mniej wiecej tak samo, mimo ze po pierwszych wynikach maz rzucil epapierosa, dawalam mu kwas filiowy, mace, fertilman. Moze za mnalo? Fertilmanu zamiast 4 tabletek dziennie, bral tylko dwie.
Ogolnie kase mamy.. Ach sama nie wiem. W ogole te wszystkie badania sa potrzebne nawet jesli zdecydujemy sie na in vitro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 21:32
-
nick nieaktualny
-
Ok jutro ide do apteki i nakupuje selenu, cynku, koenzymu q10, Wit. E, D, C, B12, l-karnityny. W ogole lepiej osobno czy w jednym preparacie? Jak uwazacie?
Sprobuje podreperowac mu nasienie. Damy sobie czas max do wiosny..
Ech jak to pisze to nie pasuje mi to. Chcialabym wszystko juz -
nick nieaktualnyxgirl wrote:Ok jutro ide do apteki i nakupuje selenu, cynku, koenzymu q10, Wit. E, D, C, B12, l-karnityny. W ogole lepiej osobno czy w jednym preparacie? Jak uwazacie?
Sprobuje podreperowac mu nasienie. Damy sobie czas max do wiosny..
Ech jak to pisze to nie pasuje mi to. Chcialabym wszystko juz -
nick nieaktualnySelina wrote:U mojego pomogła bardzo Maca może być w tabletkach, ale w aptece raczej nie dostaniesz, ewentualnie sklepy z suplami dla sportowców lub przez neta, chyba 1000mg miał brać. Poczytaj o tym, pomaga zwiększyć ilość plemników i poprawić ich jakość. Do tego wit.C 1000j. Brał też FertilMan plus (ma dużo różnych tych witamin które wymieniłaś), ale jakoś słabo pomógł. Najlepiej wpłynął chyba ExtraSperm, ale to też do kupienia przez neta
Widziałam macę w sieci superpharm!
A te wyniki to do IUI się nie nadają??
-
nick nieaktualnyfujitsu wrote:Widziałam macę w sieci superpharm!
A te wyniki to do IUI się nie nadają??
Nie mam pojęcia z ale myślę, że wyniki do IUI też się nadają. Trzeba z lekarzem pogadać. W końcu przed IUI nasienie jest preparowane, duża ilość (w mln) nie zostanie podana, ale na wątku widziałam, że dziewczyny zachodziły już przy ilości do 10mln w preparacie -
W aptece bylam, wszystko kupilam i jak cene uslyszalam to sie przekrecilam
Mace, kwas foliowy i wit D juz bierze, teraz mam zapas na 3 miesiace fertilman plus. Wszystko co potrzebne tam jest. Dajemy sobie teraz 4 miesiace i jak sie nie uda to kierunek poznan i in vitro. Nie mam czasu na pierdolyEwa1984, fujitsu, Nuch lubią tę wiadomość
-