DHEA Eljot - czy ktoś stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosia tak jak pisano niedobór witaminy D może zaniżać poziom AMH. Mój pierwszy wynik to 0,39 a po suplementacji m.in. witaminą D i po wielu stymulacjach w tym do ivf wynik AMH to 0,90 coś...
Poza tym na twoim miejscu sprawdziłabym drożność, dla mnie dziwne to jest że lekarz zaleca ivf bez tak podstawowego badania...
Ja brałam dhea jedną tabletkę dziennie, nie wiem czy pomogło. Można zbadać poziom dhea-s. Ja później miałam w górnej granicy, miałam stosować co drugi dzień i poziom ten szybko zaczął spadać więc zaczęłam znowu brać codziennie. Dhea na pewno mi nie pomógł na ilość komórek, bo tu była tragedia, ale jakość bardzo dobra
Przy okazji mam do sprzedania dwa opakowania za łączną kwotę 50 zł.Małgosia2000, GosiaX lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Małgosia2000 wrote:Tak dokładnie Dr Chrostowski kazał zrobić badania kariotyp i mutacji w genie FMR1, który znajduje się na chromosomie X. Pewnie lekarz nie widział potrzeby u Ciebie takiego badania. Są to bardzo kosztowne badania za oba zapłaciłam 800zł a na wynik trzeba czekać 3-4 tygodni. U mnie po prostu szuka przyczyny tak złych wyników w moim wieku. Przecież mam 8 rodzeństwa a moja mama rodziła najmłodszego brata gdy miała 40 lat. W naszej rodzinie jest to zupełnie nie do ogarnięcia, że my mamy problem z zajściem w ciąże. Napisz mi jeszcze jeśli możesz, czy uważasz, że uzupełnienie niedoborów wit D coś może tu pomóc?
Małgosiu myślę, że koniecznie u Ciebie będzie suplementowanie witaminy D jeżeli masz tak zaniżony wynik.
Dziewczynki a słyszałyście może o suplementowaniu melatoniny przed in vitro? Gdzieś kiedyś czytałam, że to też bardzo pomaga na jakość komórek...coś wiecie na ten temat??ania8306 lubi tę wiadomość
-
AniaT wrote:Aniu masz do sprzedania DHEA eljot? jaka dawka, ile tabletek? Może bym była zainteresowana
Dhea Eljot 25 mg 30 sztuk - 2 opakowania
O melatoninie nie słyszałam żeby pomagała przed in vitro. Zapytaj może na wątku ivf Coś mi się kojarzy że nie można jej brać jak ktoś ma kłopoty z tarczycą.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
AniaT wrote:Małgosiu myślę, że koniecznie u Ciebie będzie suplementowanie witaminy D jeżeli masz tak zaniżony wynik.
Dziewczynki a słyszałyście może o suplementowaniu melatoniny przed in vitro? Gdzieś kiedyś czytałam, że to też bardzo pomaga na jakość komórek...coś wiecie na ten temat??
Hej! Dziękuję bardzo wszystkim aktywnym na tym forum za wspólną pomoc.
Tak się składa, że przeszukaliśmy cały internet w tej materii i również znaleźliśmy wpis na jednej ze stron która w haśle leczenie zwiera:
"- suplementacja melatoniną, która może przywrócić płodność."
aby nie być gołosłownym zachęcam do przeczytania, podaje link (opis leczenia na samym dole strony)
http://www.towsrodku.pl/obnizona-rezerwa-jajnikowa-czyli-o-tym-dlaczego-jajniki-przestaja-dzialac-sie-starzeja/Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:13
AniaT lubi tę wiadomość
Gosia -
ania8306 wrote:Dhea Eljot 25 mg 30 sztuk - 2 opakowania
O melatoninie nie słyszałam żeby pomagała przed in vitro. Zapytaj może na wątku ivf Coś mi się kojarzy że nie można jej brać jak ktoś ma kłopoty z tarczycą.
Aniu a skąd Ty jesteś? Zastanawiam się nas tymi tabletkami bo jedno opakowanie by mi się jeszcze przydało bo właśnie mi się skończyło a wizytę w klinice mam dopiero 30 listopada.
-
nick nieaktualny
-
Gosiaa wrote:cześć, dziewczyny czy możecie mi powiedzieć jaką dawkę dhea brać? Mój lekarz nic o tym nie mówił a ja bym chciała spróbować Czy ktoś z Was brał koenzym Q10, jeśli tak to też proszę dajcie znać jaką dawkę brać. Dziękuję
-
Witam wszystkich
Justine wrote:Za mną dwie nieudane procedury
1: pobrano 6 komórek, 4 się zdegradowały, 2 zapłodniły, jeden zarodek podany w 3 dobie, zero mrozaków
2: pobrano 6 komórek, 6 się zapłodniło, 2 podane w 3 dobie, zero mrozaków
Po kuracji:
3x dhea 25mg
1x q10
3x wit C 500mg
3x wit E 400mg
1x kompleks witamin B
2x omega 3,6,9
Efekt:
3: pobrano 7 komórek, 7 się zapłodniło, 1 blastka podana, 2 mrozaki
Nie jestem pewna czy jest to efekt "kuracji" która trwała ponad 3msc czy zbieg okoliczności, ale pierwszy raz udało się zamrozić blastki. Dodatkowo miałam piękne endometrium- w 11dc 12mm
Justine to jest świetny wynik, powiedz mi czy ilość branych suplementów lekarz dostosowywał do wieku, wagi, jakości komórek? I czy nie bałaś się efektów ubocznych takiej ilości DHEA (mnie przeraża utrata miesiączki lub nadmierne owłosienie)
Chyba zacznę też je stosować ponieważ nasz lekarz zupełnie olewa tę kwestię po pobraniu (7) moje komórki się zapłodniły ale na dzień dobry były C i niestety nie udało się nawet zrobić transferu nie mówiąc o mrożeniu, żadna nie podzieliła się prawidłowo.
Lekarz też jest taki sobie, raz, że wizyty u niego trwają 15 min. więc zwykle nie ma czasu nic powiedzieć, albo mu się nie chce; dwa że zachowuje się jakby chciał tylko wyciągnąć kasę.Ale niestety nie damy rady jeździć gdzie indziej, czytaj dalej, do innego miasta ze względu na pracę.
Stwierdził, że jakości komórek jajowych nie da się poprawić (ja się załamałam), może próbować inne leki do stymulacji następnym razem bo on nie wierzy, że DHEA działa, a dla mnie to ostatnia szansa, nie damy rady finansowo na kolejny zabieg i próbowanie leków bo nie ma refundacji, więc tonący brzytwy się chwyta. Moje endometrium zawsze jest dość niskie 8,2-8,5 wiec może ta kuracja mi też by pomogła bo jakoś nie wierzę, że inne leki (starsze) do stymulacji coś tu zmienią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 16:35
Ka890 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA właśnie mi się przypomniało, lekarz mi powiedział na ostatniej wizycie, że przed stymulacją się to odstawia bo ma niekorzystny wpływ na endometrium więc nie sądzę aby to pomagało w zagnieżdżeniu. W moim przypadku to ma uwrażliwić jajniki na leki do stymulacji bo jestem poor responder.
-
Małgosia2000 wrote:Tego jeszcze nie sprawdzałam. Narazie muszę zrobić badania: Kariotyp i mutację genu. Jeszcze prosiłabym tylko o info na temat DHEA czy to jest bezpieczne bez konsultacji z lekarzem. PozdrawiamStarania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
♂️ 34
Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
- słaba morfologia
- słabe HBA i fragmentacja
-
Aszha wrote:Hej Wiem, że stary wątek ale właśnie się zastanawiałam jak Ci wyszły wyniki mutacji tego genu? Również szukam u siebie przyczyn wygasania jajnikow i zastanawiam się nad tym badaniem. Dodałam Cię do przyjaciółek.
Ja stosowalam i tutaj były sprzeczne opinie. Ginekolog-endokrynolog mówiła max 50 mg. Mój ginek zeby zwiększać aż do 75 mg a z kolei inny lekarz mówił że skuteczność dhea nie jest potwierdzona.AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -