X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Diagnostyka jajnika / usg przepływowe
Odpowiedz

Diagnostyka jajnika / usg przepływowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mam pytanie, czy któraś z Was robiła :

a )ROZSZERZONY PAKIET DIAGNOSTYCZNY BŁONY ŚLUZOWEJ (ENDOMETRIUM) MACICY
    obejmuje: biopsję aspiracyjną endometrium z oceną histopatologiczną materiału oraz ginekologiczną tomografię ultrasonograficzną z zastosowaniem USG 3D i badaniem przepływów naczyniowych

b) ROZSZERZONY PAKIET DIAGNOSTYCZNY JAJNIKA 1 (<40 roku życia)
    obejmuje: badanie poziomu markerów nowotworowych AFP, HCG i LDH oraz ginekologiczną tomografię ultrasonograficzną z zastosowaniem USG 3D i badaniem przepływów naczyniowych ze standaryzowaną oceną ryzyka złośliwości zmiany - MODEL IOTA

Staramy się o dziecko, miałam w tym miesiącu pierwszą owulację ale coś nie pykło ;) zatrzymujemy się na chwilę bo mam brać distreptazę przez przynajmniej dwa cykle (zrosty po operacji). Zastanawiam się czy warto zrobić te powyższe (jedno z dwóch) albo samo usg przepływowe (TUI)? Co o tym sądzicie? To lepsze niż HSG? Czy mylę to i HSG jest czymś zupełnie innym i przepływowe badanie nie sprawdzi drożności? Dopytam jeszcze mojej ginki ale tak się zastanawiam... (planuje wydatki :P ) Mam ednometrioze II stopnia i zastanawiam się nad badaniem endometrium... A jajnik mam jeden i też wyglądał licho...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie przeplywowe, sprawdza przeplyw krwi na naczyciach macicy, a hsg to badanie droznosci jajowodow.

Seli lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nie byłam tego pewna czy tak to rozumiem :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ