Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr Jarosz Invimed
Odpowiedz

Dr Jarosz Invimed

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Poszukuję informacji na temat leku Hydroxychloroquine Adamed. Czy któraś z Was ma lub miała doświadczenie z tym lekiem? Jesli tak, to jak długo go stosowalyscie i czy wystąpiły u Was skutki uboczne? Mam już złe doświadczenia z różnymi lekami, dlatego bardzo się obawiam po przeczytaniu ulotki 😔 Będę wdzięczna za odpowiedź albo pokierowanie mnie gdzie mogłabym znaleźć więcej informacji

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024❄️ zdrowy genetycznie
    2025 ♡ - IVF ✰
    - 02.2025
    ---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Cześć wszystkim! Poszukuję informacji na temat leku Hydroxychloroquine Adamed. Czy któraś z Was ma lub miała doświadczenie z tym lekiem? Jesli tak, to jak długo go stosowalyscie i czy wystąpiły u Was skutki uboczne? Mam już złe doświadczenia z różnymi lekami, dlatego bardzo się obawiam po przeczytaniu ulotki 😔 Będę wdzięczna za odpowiedź albo pokierowanie mnie gdzie mogłabym znaleźć więcej informacji
    Ja akurat nie jestem u dr Jarosz, a u prof Malinowskiego, ale mam ten lek, wcześniej plaquenil - to zmiennik k dokładnie takim składzie.
    Biorę go od stycznia ciągiem, razem z encorton 10-tką. Miałam teraz przerwę niecałe 4 tyg po punkcji i znów zaczęłam brać jako przygotowanie do transferu.
    U mnie jedynie co się działo to miałam objawy hipoglikemii biorąc ten zestaw razem z metformax. 9 dni się męczyłam, potem poskładałam puzzelki, że to być może to... I teraz metformax biorę do pierwszego śniadania, a hydro i encorton do drugiego śniadania i jest git 💪 Wcześniej do transferów miałam na sam encorton i mi nic się nie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2024, 22:11

Echo lubi tę wiadomość

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️5CB💔leki jw.+AH cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton A.👼7tc
    11/24➡️5AA❌ leki jw.+prograf
    12/24➡️5AA💔leki jw. 5tc cb
    01/25 minihistero❌CD138✓USG 3D✓z kontrastem✓

diphereline->FET 🌈

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Echo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Ja akurat nie jestem u dr Jarosz, a u prof Malinowskiego, ale mam ten lek, wcześniej plaquenil - to zmiennik k dokładnie takim składzie.
    Biorę go od stycznia ciągiem, razem z encorton 10-tką. Miałam teraz przerwę niecałe 4 tyg po punkcji i znów zaczęłam brać jako przygotowanie do transferu.
    U mnie jedynie co się działo to miałam objawy hipoglikemii biorąc ten zestaw razem z metformax. 9 dni się męczyłam, potem poskładałam puzzelki, że to być może to... I teraz metformax biorę do pierwszego śniadania, a hydro i encorton do drugiego śniadania i jest git 💪 Wcześniej do transferów miałam na sam encorton i mi nic się nie działo.

Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź ❤️ Czyli żadnego pogorszenia czy utraty wzroku, zmian skórnych, obrzęków itd nie doświadczylas? Dobrze wiedzieć, że może powodować lub pogłębiać hipoglikemię. Dzięki Tobie będę bardziej czujna i też najwyżej będę modyfikować pory stosowania leków 💋❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024❄️ zdrowy genetycznie
    2025 ♡ - IVF ✰
    - 02.2025
    ---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź ❤️ Czyli żadnego pogorszenia czy utraty wzroku, zmian skórnych, obrzęków itd nie doświadczylas? Dobrze wiedzieć, że może powodować lub pogłębiać hipoglikemię. Dzięki Tobie będę bardziej czujna i też najwyżej będę modyfikować pory stosowania leków 💋❤️
    Nie, nic poza tym połączeniem z metformax mi nie jest. Teraz po przerwie w braniu, po powrocie również bez objawów które wymieniłaś.
    U mnie może tak działa, bo mam IO. Jak z cukrami nie masz problemu, to myślę że nie będzie problemu 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2024, 23:31

Echo lubi tę wiadomość

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️5CB💔leki jw.+AH cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton A.👼7tc
    11/24➡️5AA❌ leki jw.+prograf
    12/24➡️5AA💔leki jw. 5tc cb
    01/25 minihistero❌CD138✓USG 3D✓z kontrastem✓

diphereline->FET 🌈

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Ja już biorę 10 miesięcy. Jedyne co to lekarz prosi by sprawdzać "oczy" u okulisty co 4-6 miesięcy :)

Echo lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ