X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr Jarosz Invimed
Odpowiedz

Dr Jarosz Invimed

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Poszukuję informacji na temat leku Hydroxychloroquine Adamed. Czy któraś z Was ma lub miała doświadczenie z tym lekiem? Jesli tak, to jak długo go stosowalyscie i czy wystąpiły u Was skutki uboczne? Mam już złe doświadczenia z różnymi lekami, dlatego bardzo się obawiam po przeczytaniu ulotki 😔 Będę wdzięczna za odpowiedź albo pokierowanie mnie gdzie mogłabym znaleźć więcej informacji

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Cześć wszystkim! Poszukuję informacji na temat leku Hydroxychloroquine Adamed. Czy któraś z Was ma lub miała doświadczenie z tym lekiem? Jesli tak, to jak długo go stosowalyscie i czy wystąpiły u Was skutki uboczne? Mam już złe doświadczenia z różnymi lekami, dlatego bardzo się obawiam po przeczytaniu ulotki 😔 Będę wdzięczna za odpowiedź albo pokierowanie mnie gdzie mogłabym znaleźć więcej informacji
    Ja akurat nie jestem u dr Jarosz, a u prof Malinowskiego, ale mam ten lek, wcześniej plaquenil - to zmiennik k dokładnie takim składzie.
    Biorę go od stycznia ciągiem, razem z encorton 10-tką. Miałam teraz przerwę niecałe 4 tyg po punkcji i znów zaczęłam brać jako przygotowanie do transferu.
    U mnie jedynie co się działo to miałam objawy hipoglikemii biorąc ten zestaw razem z metformax. 9 dni się męczyłam, potem poskładałam puzzelki, że to być może to... I teraz metformax biorę do pierwszego śniadania, a hydro i encorton do drugiego śniadania i jest git 💪 Wcześniej do transferów miałam na sam encorton i mi nic się nie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2024, 22:11

Echo lubi tę wiadomość

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/białko S/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/białko C/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✔️3xIUI❌

BOCIAN SZCZECIN
    1.ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES)14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️5AA❌
    02/23➡️5BB❌
    03/23immuno+IPLE❌histero✔️
    05/23➡️4AA❌
    06/23➡️2x3BB💔6tc cb
    09/23➡️5CB💔cb?

ALLO 0/33,2
    CROSS 23,3/16,7/23,7/15/13,5

2.ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    09/24➡️5AA👼A.♀7tc
    11/24➡️5AA❌
    12/24➡️5AA💔5tc cb
    01/25minihistero❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25➡️4AA👼L .👼T. twins 1o1k♂9tc
    06/25➡️5AA👼6tc

Okruszku czy Ty tam gdzieś jesteś?

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept…”
  • Echo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Ja akurat nie jestem u dr Jarosz, a u prof Malinowskiego, ale mam ten lek, wcześniej plaquenil - to zmiennik k dokładnie takim składzie.
    Biorę go od stycznia ciągiem, razem z encorton 10-tką. Miałam teraz przerwę niecałe 4 tyg po punkcji i znów zaczęłam brać jako przygotowanie do transferu.
    U mnie jedynie co się działo to miałam objawy hipoglikemii biorąc ten zestaw razem z metformax. 9 dni się męczyłam, potem poskładałam puzzelki, że to być może to... I teraz metformax biorę do pierwszego śniadania, a hydro i encorton do drugiego śniadania i jest git 💪 Wcześniej do transferów miałam na sam encorton i mi nic się nie działo.

Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź ❤️ Czyli żadnego pogorszenia czy utraty wzroku, zmian skórnych, obrzęków itd nie doświadczylas? Dobrze wiedzieć, że może powodować lub pogłębiać hipoglikemię. Dzięki Tobie będę bardziej czujna i też najwyżej będę modyfikować pory stosowania leków 💋❤️

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź ❤️ Czyli żadnego pogorszenia czy utraty wzroku, zmian skórnych, obrzęków itd nie doświadczylas? Dobrze wiedzieć, że może powodować lub pogłębiać hipoglikemię. Dzięki Tobie będę bardziej czujna i też najwyżej będę modyfikować pory stosowania leków 💋❤️
    Nie, nic poza tym połączeniem z metformax mi nie jest. Teraz po przerwie w braniu, po powrocie również bez objawów które wymieniłaś.
    U mnie może tak działa, bo mam IO. Jak z cukrami nie masz problemu, to myślę że nie będzie problemu 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2024, 23:31

Echo lubi tę wiadomość

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/białko S/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/białko C/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✔️3xIUI❌

BOCIAN SZCZECIN
    1.ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES)14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️5AA❌
    02/23➡️5BB❌
    03/23immuno+IPLE❌histero✔️
    05/23➡️4AA❌
    06/23➡️2x3BB💔6tc cb
    09/23➡️5CB💔cb?

ALLO 0/33,2
    CROSS 23,3/16,7/23,7/15/13,5

2.ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    09/24➡️5AA👼A.♀7tc
    11/24➡️5AA❌
    12/24➡️5AA💔5tc cb
    01/25minihistero❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25➡️4AA👼L .👼T. twins 1o1k♂9tc
    06/25➡️5AA👼6tc

Okruszku czy Ty tam gdzieś jesteś?

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept…”
  • Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Ja już biorę 10 miesięcy. Jedyne co to lekarz prosi by sprawdzać "oczy" u okulisty co 4-6 miesięcy :)

Echo lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ