X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr Lewandowski - IVF po poronieniach
Odpowiedz

Dr Lewandowski - IVF po poronieniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emwu wrote:
    Ja byłam w Novum. Po czterech transferach i dwóch ciążach mam jeden sukces- za chwilę skończy 7 miesięcy.
    Możemy pogadać na priv.
    Lewandowskiego nie polecam. Przereklamowany gość.
    Przereklamowany i nie polecam. Cudotwórca nie jest wg mnie

Elka198321 lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Hej, odgrzebałam wątek. Czy komuś się może nie udało u dra Lewandowskiego?
    Jestem po 7 transferach i teraz chcę iść do Novum. Ostatnia deska ratunku..
    Byłam w Invimed I Novuum niemam dobrych doświadczeń tam.
    Finalnie udało się dopiero w 3 klince Invicta Warszawa

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Hej, odgrzebałam wątek. Czy komuś się może nie udało u dra Lewandowskiego?
    Jestem po 7 transferach i teraz chcę iść do Novum. Ostatnia deska ratunku..
    Zdecydowanie wybierz klinikę w której zbadają Ci zarodki i zaproponują dodatkowe badania.
    W invimed też miałam.biochemiczna ciążę.
    W invicta drążyli i wyszło że nadkurczliwa macica (test uma) zaproponowali wlew atosibanu, na mutacje dali Neoparin (heparynę),dodatkowo zwiększyli liczę kontroli po transferze. Wyszło że słabo mi się progesteron wchłaniał i to mogło prowadzić między innymi do poronień.
    Ps. Miałam naprawdę końskie dawki leków.
    Na koncie mamy już synka 13 miesiecy,obecnie w 2 ciąży połówka.
    Oba transfery udane w Invicta.

• Grażyna Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam teraz badać zarodki, ale mamy jeden tylko i nawet nie wiem, czy dotrwa. Więc uznaliśmy, że jednego zarodka nie będziemy badać, bo nie da nam to żadnej odpowiedzi. Szkoda, że przy poprzedniej próbie, gdy mieliśmy 6 zarodków, nie zbadaliśmy.
    Nie wiem już co robić. Nie wiem, czy mam siłę. Najbardziej się boję powikłań po lekach. Zaczęły mi się robić guzy w piersi, ale póki co lekarz każe obserwować na usg.
    To mnie najbardziej blokuje.
    Myślę jeszcze o komórce dawczyni.
    I tu chyba Invicta jest spoko.
    Nie wiem sama.

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)

⏳️⏳️⏳️ kd?

CD138 ok ✅️
    CD56 nieznacznie podwyższone, podobno ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    immunologia i genetyka ok ✅️
    Własne cykle✅️
    Endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia wykluczone ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
  • Emwu Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Właśnie wiem, dlatego jestem mega ciekawa, jak to dr rozegra. A gdy umawiałaś się na wizytę, to mówiłaś o tych zarodkach?
    Za konsultacje tez 4 stowki; )
    A pisałyście tu dziewczyny, że Lewandowski w 2017 brał za konsultację 400 zł. Ja byłam u niego raz w 2022 i wziął 950 zł. Kurtyna.

• Emwu Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Miałam teraz badać zarodki, ale mamy jeden tylko i nawet nie wiem, czy dotrwa. Więc uznaliśmy, że jednego zarodka nie będziemy badać, bo nie da nam to żadnej odpowiedzi. Szkoda, że przy poprzedniej próbie, gdy mieliśmy 6 zarodków, nie zbadaliśmy.
    Nie wiem już co robić. Nie wiem, czy mam siłę. Najbardziej się boję powikłań po lekach. Zaczęły mi się robić guzy w piersi, ale póki co lekarz każe obserwować na usg.
    Nie wiem sama.

Robiłaś scratching? Próbowałaś cyklu sztucznego? Ja miałam dwie ciąże przy tym właśnie protokole. Do tego końskie dawki progesteronu i heparyny...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Nie wiem sama.
    Przy ostatniej procedurze na moich komórkach do blastki dotrwał 1 zarodek ale był za mały aby pobrać materiał do badań i przedłużyli hodowlę o dobę i niestety rozwój stanął, po tym zdecydowaliśmy na kd.
    Jeśli zdecydujesz się ba kd to nie Novuum bo oni mają z zagranicy komórki i słyszałam że jakość ich też pozostawia wiele do życzenia.
    Polecam zrobić kd w Invicta I 1 dxurn przed transferem test uma.
    U mnie to pomogło że przede wszystkim zainplantowal się zarodek.
    Z procedur dodatkowych przy transferze mieliśmy dodatkowo embrioglue, naciecie otoczki ah plus wiadomo wlew atosibanu i wiadomo potem odpowiednia odstawa lekowa.
    Do transferu polecam dr Pałaszewskiego, do procedury przygotowywał mnie dr Kunicki.

Grażyna lubi tę wiadomość

• Grażyna Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emwu wrote:
    A pisałyście tu dziewczyny, że Lewandowski w 2017 brał za konsultację 400 zł. Ja byłam u niego raz w 2022 i wziął 950 zł. Kurtyna.

Teraz dzwoniłam, to 1500 kosztuje wizyta u lekarza + nadzór Lewandowskiego... podobno już sam nie prowadzi par

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)

⏳️⏳️⏳️ kd?

CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    Własne cykle✅️
    Endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
  • Grażyna Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emwu wrote:
    Robiłaś scratching? Próbowałaś cyklu sztucznego? Ja miałam dwie ciąże przy tym właśnie protokole. Do tego końskie dawki progesteronu i heparyny...

Scratchingu nie, bo chciałam ponowić teraz histeroskopię. Zbadać stan zapalny. Może coś się zmieniło.. nie wiem.
    Na cyklu sztucznym głównie jestem. Choć i na naturalnym biochem.
    Heparyna acard prog - wszystko było..
    Boję się że to jakość komórek.
    Myślę o dawczyni. Już nie mam siły na swoje

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️

⏳️⏳️⏳️ kd?

CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    Własne cykle✅️
    Endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
  • Grażyna Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Przy ostatniej procedurze na moich komórkach do blastki dotrwał 1 zarodek ale był za mały aby pobrać materiał do badań i przedłużyli hodowlę o dobę i niestety rozwój stanął, po tym zdecydowaliśmy na kd.
    Jeśli zdecydujesz się ba kd to nie Novuum bo oni mają z zagranicy komórki i słyszałam że jakość ich też pozostawia wiele do życzenia.
    Polecam zrobić kd w Invicta I 1 dxurn przed transferem test uma.
    U mnie to pomogło że przede wszystkim zainplantowal się zarodek.
    Z procedur dodatkowych przy transferze mieliśmy dodatkowo embrioglue, naciecie otoczki ah plus wiadomo wlew atosibanu i wiadomo potem odpowiednia odstawa lekowa.
    Do transferu polecam dr Pałaszewskiego, do procedury przygotowywał mnie dr Kunicki.

A skąd mają zarodki w Invicta?
    Wiesz może?

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️

⏳️⏳️⏳️ kd?

CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    Własne cykle✅️
    Endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Teraz dzwoniłam, to 1500 kosztuje wizyta u lekarza + nadzór Lewandowskiego... podobno już sam nie prowadzi par
    Szczerze byłam przereklamowane. ...mogłabym o nim poemat napisać..uważam że szkoda kasy u niego zostawać..w stolicy jest wielu dobrych invitro lekarzy i jest dużo taniej a wiedzę mają na takim samym poziomie jak on i za dużo mniejsze pieniądze.
    Generalnie w Novum nieczulam się dobrze zaopiekowana...zdecydowanie z 3 klinik w których byłam, niezależnie od tego iż w Invicta mieliśmy sukces to tą klinikę polecam, dka mnie tam jest vardzuej kameralnie niż Novuum i wszystko było moim zdaniem bardziej dopilnowane niż w Invimed czy Novuum...
    Robiliśmy akurat procedurę z kd komercyjnie prEx wejscurm programu ale niezałuje ani jednej zł wydabrj tam...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    A skąd mają zarodki w Invicta?
    Wiesz może?
    Co do zarodków niewiem ale do dawczyni to po zapytaniu udxurkaha informacji..My mieliśmy info ze Polka ,wszystkie cechy hej,grupę krwi gdzie są komórki i jakie.
    Moja siostrzenica tam pescowaka akurat po mojej procedurze i wiem że te dawczynie to są bardzo zadbane dziewczyny i mocno przebadanego,bo hskby niepatrzyc kliniki niestacjonarne na wtopy, a tu dsja gwarancję zarodków..
    My z mrożonych komorek uzyskaliśmy 2 zarodki 3bb,gdzie był otobkem z nasueniem męża też.
    Z 1 jest syn, teraz obecnie 2 ciąża z dziewczynką...

Grażyna lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ