X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr Lewandowski - IVF po poronieniach
Odpowiedz

Dr Lewandowski - IVF po poronieniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emwu wrote:
    Ja byłam w Novum. Po czterech transferach i dwóch ciążach mam jeden sukces- za chwilę skończy 7 miesięcy.
    Możemy pogadać na priv.
    Lewandowskiego nie polecam. Przereklamowany gość.
    Przereklamowany i nie polecam. Cudotwórca nie jest wg mnie

Elka198321 lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Hej, odgrzebałam wątek. Czy komuś się może nie udało u dra Lewandowskiego?
    Jestem po 7 transferach i teraz chcę iść do Novum. Ostatnia deska ratunku..
    Byłam w Invimed I Novuum niemam dobrych doświadczeń tam.
    Finalnie udało się dopiero w 3 klince Invicta Warszawa

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Hej, odgrzebałam wątek. Czy komuś się może nie udało u dra Lewandowskiego?
    Jestem po 7 transferach i teraz chcę iść do Novum. Ostatnia deska ratunku..
    Zdecydowanie wybierz klinikę w której zbadają Ci zarodki i zaproponują dodatkowe badania.
    W invimed też miałam.biochemiczna ciążę.
    W invicta drążyli i wyszło że nadkurczliwa macica (test uma) zaproponowali wlew atosibanu, na mutacje dali Neoparin (heparynę),dodatkowo zwiększyli liczę kontroli po transferze. Wyszło że słabo mi się progesteron wchłaniał i to mogło prowadzić między innymi do poronień.
    Ps. Miałam naprawdę końskie dawki leków.
    Na koncie mamy już synka 13 miesiecy,obecnie w 2 ciąży połówka.
    Oba transfery udane w Invicta.

• Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam teraz badać zarodki, ale mamy jeden tylko i nawet nie wiem, czy dotrwa. Więc uznaliśmy, że jednego zarodka nie będziemy badać, bo nie da nam to żadnej odpowiedzi. Szkoda, że przy poprzedniej próbie, gdy mieliśmy 6 zarodków, nie zbadaliśmy.
    Nie wiem już co robić. Nie wiem, czy mam siłę. Najbardziej się boję powikłań po lekach. Zaczęły mi się robić guzy w piersi, ale póki co lekarz każe obserwować na usg.
    To mnie najbardziej blokuje.
    Myślę jeszcze o komórce dawczyni.
    I tu chyba Invicta jest spoko.
    Nie wiem sama.

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    ⏳️⏳️⏳️ kd?

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Zespół antyfosfolipidowy ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • Emwu Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Właśnie wiem, dlatego jestem mega ciekawa, jak to dr rozegra. A gdy umawiałaś się na wizytę, to mówiłaś o tych zarodkach?
    Za konsultacje tez 4 stowki; )
    A pisałyście tu dziewczyny, że Lewandowski w 2017 brał za konsultację 400 zł. Ja byłam u niego raz w 2022 i wziął 950 zł. Kurtyna.

• Emwu Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Miałam teraz badać zarodki, ale mamy jeden tylko i nawet nie wiem, czy dotrwa. Więc uznaliśmy, że jednego zarodka nie będziemy badać, bo nie da nam to żadnej odpowiedzi. Szkoda, że przy poprzedniej próbie, gdy mieliśmy 6 zarodków, nie zbadaliśmy.
    Nie wiem już co robić. Nie wiem, czy mam siłę. Najbardziej się boję powikłań po lekach. Zaczęły mi się robić guzy w piersi, ale póki co lekarz każe obserwować na usg.
    Nie wiem sama.

Robiłaś scratching? Próbowałaś cyklu sztucznego? Ja miałam dwie ciąże przy tym właśnie protokole. Do tego końskie dawki progesteronu i heparyny...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Nie wiem sama.
    Przy ostatniej procedurze na moich komórkach do blastki dotrwał 1 zarodek ale był za mały aby pobrać materiał do badań i przedłużyli hodowlę o dobę i niestety rozwój stanął, po tym zdecydowaliśmy na kd.
    Jeśli zdecydujesz się ba kd to nie Novuum bo oni mają z zagranicy komórki i słyszałam że jakość ich też pozostawia wiele do życzenia.
    Polecam zrobić kd w Invicta I 1 dxurn przed transferem test uma.
    U mnie to pomogło że przede wszystkim zainplantowal się zarodek.
    Z procedur dodatkowych przy transferze mieliśmy dodatkowo embrioglue, naciecie otoczki ah plus wiadomo wlew atosibanu i wiadomo potem odpowiednia odstawa lekowa.
    Do transferu polecam dr Pałaszewskiego, do procedury przygotowywał mnie dr Kunicki.

Grażyna lubi tę wiadomość

• Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emwu wrote:
    A pisałyście tu dziewczyny, że Lewandowski w 2017 brał za konsultację 400 zł. Ja byłam u niego raz w 2022 i wziął 950 zł. Kurtyna.

Teraz dzwoniłam, to 1500 kosztuje wizyta u lekarza + nadzór Lewandowskiego... podobno już sam nie prowadzi par

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    ⏳️⏳️⏳️ kd?

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emwu wrote:
    Robiłaś scratching? Próbowałaś cyklu sztucznego? Ja miałam dwie ciąże przy tym właśnie protokole. Do tego końskie dawki progesteronu i heparyny...

Scratchingu nie, bo chciałam ponowić teraz histeroskopię. Zbadać stan zapalny. Może coś się zmieniło.. nie wiem.
    Na cyklu sztucznym głównie jestem. Choć i na naturalnym biochem.
    Heparyna acard prog - wszystko było..
    Boję się że to jakość komórek.
    Myślę o dawczyni. Już nie mam siły na swoje

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    ⏳️⏳️⏳️ kd?

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Przy ostatniej procedurze na moich komórkach do blastki dotrwał 1 zarodek ale był za mały aby pobrać materiał do badań i przedłużyli hodowlę o dobę i niestety rozwój stanął, po tym zdecydowaliśmy na kd.
    Jeśli zdecydujesz się ba kd to nie Novuum bo oni mają z zagranicy komórki i słyszałam że jakość ich też pozostawia wiele do życzenia.
    Polecam zrobić kd w Invicta I 1 dxurn przed transferem test uma.
    U mnie to pomogło że przede wszystkim zainplantowal się zarodek.
    Z procedur dodatkowych przy transferze mieliśmy dodatkowo embrioglue, naciecie otoczki ah plus wiadomo wlew atosibanu i wiadomo potem odpowiednia odstawa lekowa.
    Do transferu polecam dr Pałaszewskiego, do procedury przygotowywał mnie dr Kunicki.

A skąd mają zarodki w Invicta?
    Wiesz może?

1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    ⏳️⏳️⏳️ kd?

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Teraz dzwoniłam, to 1500 kosztuje wizyta u lekarza + nadzór Lewandowskiego... podobno już sam nie prowadzi par
    Szczerze byłam przereklamowane. ...mogłabym o nim poemat napisać..uważam że szkoda kasy u niego zostawać..w stolicy jest wielu dobrych invitro lekarzy i jest dużo taniej a wiedzę mają na takim samym poziomie jak on i za dużo mniejsze pieniądze.
    Generalnie w Novum nieczulam się dobrze zaopiekowana...zdecydowanie z 3 klinik w których byłam, niezależnie od tego iż w Invicta mieliśmy sukces to tą klinikę polecam, dka mnie tam jest vardzuej kameralnie niż Novuum i wszystko było moim zdaniem bardziej dopilnowane niż w Invimed czy Novuum...
    Robiliśmy akurat procedurę z kd komercyjnie prEx wejscurm programu ale niezałuje ani jednej zł wydabrj tam...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    A skąd mają zarodki w Invicta?
    Wiesz może?
    Co do zarodków niewiem ale do dawczyni to po zapytaniu udxurkaha informacji..My mieliśmy info ze Polka ,wszystkie cechy hej,grupę krwi gdzie są komórki i jakie.
    Moja siostrzenica tam pescowaka akurat po mojej procedurze i wiem że te dawczynie to są bardzo zadbane dziewczyny i mocno przebadanego,bo hskby niepatrzyc kliniki niestacjonarne na wtopy, a tu dsja gwarancję zarodków..
    My z mrożonych komorek uzyskaliśmy 2 zarodki 3bb,gdzie był otobkem z nasueniem męża też.
    Z 1 jest syn, teraz obecnie 2 ciąża z dziewczynką...

Grażyna lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ