Dr Paśnik
-
WIADOMOŚĆ
-
*Iskrzynka* wrote:Przeczytałam Twoja historię i bardzo się wzruszyłam, ogromnie mi przykro z powodu tego, co przeszliście. Masz moje wsparcie, nie mogłam wiele się dorzucić, bo sama walczę i jestem wypłukana z kasy, wiem, że to maleńka kropla w morzu Waszych potrzeb, ale mam nadzieję, że znajdzie się mnóstwo ludzi, których Wasza historia także poruszy i uda Wam się uzbierać potrzebną kwotę, żeby Wasze marzenie się wreszcie spełniło. Trzymam mocno kciuki ✊ ❤️
-
Hej dziewczyny,
pisałam jakiś czas temu z zapytaniem jak możliwie szybko dostać wizytę do docenta gdy w APC nie ma jeszcze zapisów.
Follow-up jest taki, że jestem po pierwszej wizycie w APC. Na wizytę dostałam się dzięki mojemu ginekologowi, który od kilku lat wysyła pacjentki do docenta. Gdy dowiedział się jaki jest termin na wizytę tj półroczne oczekiwanie, uruchomił znajomość mailowo z lekarzem. I udało się dostać termin z tygodnia na tydzień.
Być może ta wiadomość przyda się komuś na przyszłość.
Ps. Od nowego roku 2022 wizyty z 350 zł na 400 zł.
Pozdrawiam2018- AMH 0,89 2018- po laparoskopiach AMH 0,21 Późna diagnoza endometriozy III/IV stopień Mąż - ok 2019- nieudane in vitro z wlasnej komorki 2021- 2 nieudane in vitro z DO Dwa zarodki czekaja w pogotowiu na to co immunolog powie. -
nick nieaktualny
-
Hej
Subpopulacje limfocytów lepiej 19 dc czy 26
Cykle ok 27-29 dniStarania od 05. 2018 👶
Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023
💉Badania 💉
Amh 3,5–>3,3
Hormony ok Kariotyp ok
Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
Wysokie Nk i cytokiny
Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
———————————————-
IUI- 06.2021
1 Ivf 09.2021
-pobrano 9 komórek, - z 5komórek zapłodniło się 2 finalnie 1❄️ Kl 4.2.2
3.11.2021 transfer🐣 9 dpt bhcg 29.4 12dpt bhcg 4,2 💔 CB
2 Ivf 05.2022 5zarodkizdegenerowały
3ivf 09.2023 4 zarodkizdegenerowały
01.2023 Ivf KD Reprofit 6❄️
29.03 transfer bhcg 2,8 💔
27.07 transfer z ivig->7dpt-97bhcg-9dpt-350-12dpt-912 jest pęcherzyk
23dpt jest ❤️ -
Pytanie do dziewczyn które miały szczepienia limfocytami męża. Ile ich jest i w jakich odstępach czasu? Kiedy najszybciej można podchodzić do in vitro?Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
Anka_77 wrote:Pytanie do dziewczyn które miały szczepienia limfocytami męża. Ile ich jest i w jakich odstępach czasu? Kiedy najszybciej można podchodzić do in vitro?
Krakowska lubi tę wiadomość
-
Subpopulacja limfocytów takie nieprawidłowości
Mam wynik
Cd4/cd8 3.3 norma od (1.1-2.
Nk 18,6
Da radę cos na to poradzić
Ana1i 2 ujemneStarania od 05. 2018 👶
Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023
💉Badania 💉
Amh 3,5–>3,3
Hormony ok Kariotyp ok
Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
Wysokie Nk i cytokiny
Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
———————————————-
IUI- 06.2021
1 Ivf 09.2021
-pobrano 9 komórek, - z 5komórek zapłodniło się 2 finalnie 1❄️ Kl 4.2.2
3.11.2021 transfer🐣 9 dpt bhcg 29.4 12dpt bhcg 4,2 💔 CB
2 Ivf 05.2022 5zarodkizdegenerowały
3ivf 09.2023 4 zarodkizdegenerowały
01.2023 Ivf KD Reprofit 6❄️
29.03 transfer bhcg 2,8 💔
27.07 transfer z ivig->7dpt-97bhcg-9dpt-350-12dpt-912 jest pęcherzyk
23dpt jest ❤️ -
mt30 wrote:Invitro lepiej zrobić przed szczepieniami. Szczepienia niektórym pomagają niektórym szkodzą np. mi wywołały nieodwracalne skutki. Dr zleca 3 zazwyczaj w odstępie co 3 tygodnie, pozniej po 3 tyg po ostatnim szczepieniu trzeba zrobić badanie allo. Jak będzie mały poziom to jeszcze doszczepienia pullowe jak ok to można transferować. Szczepienia w zależności od wartości utrzymują allo do 6 miesięcy. Ogólnie zanim się poszczepisz co 1000 razy się zastanów to minimum 4 miesiące trzeba założyć.
Podłączam się do pytania Emily.
mt30 jesteś w stanie napisać więcej szczegółów?
Ja już przeszłam nieodwracalne skutki laparoskopii, jeśli będę w perspektywie miała zalecone takie szczepienia to chciałabym być świadoma na co się godzę...
Jest wiele sygnałów od kobiet, że nie wszystkim służą.Emily0723, Krakowska lubią tę wiadomość
2018- AMH 0,89 2018- po laparoskopiach AMH 0,21 Późna diagnoza endometriozy III/IV stopień Mąż - ok 2019- nieudane in vitro z wlasnej komorki 2021- 2 nieudane in vitro z DO Dwa zarodki czekaja w pogotowiu na to co immunolog powie. -
Szczepienia jednym służą drugim nie. Po szczepieniach wytworzyły się przeciwciała anty HLA, są kosmiczne nie do zbicia i to jest ten skutek nieodwracalny...Gdybym potrzebowała przeszczepu odpukać to wiadomo, że będzie odrzut bo mój organizm wytworzył przeciwciała i zwalcza wszystko. One się pojawiają po ciązy ale są małe wartości natomiast po szczepieniach u niektórych osób pojawiają się w tysiącach. Ci immunolodzy co szczepią, nawet nie robią takiego badania, a dr. informował tylko w stylu, żeby "pamiętać, że przy przytoczeniu krwi, żeby powiedzieć"
-
Emily0723 wrote:No właśnie to vo pisałam zero informacji na piśmie jakie mogą być konsekwencje. Zero odpowiedzialności za tak inwazyjny zabieg. Ja myślałam, że to jest jakaś zindywidualizowana terapia a jak zobaczyłam w tym całym APC z 50 par z całej Polski to dobie mówię kolejna sciema. Sorry ale ja już Pasnikowi nie uwierzę. Po szczepieniach i dwóch nieudanych transferach oraz zrobieniu na własną rękę badania cytokin wyslalam fo niego badania co robić dalej. Oczywiście się doszczepic bo vo by innego. Przed kolejnym transferem dostsam od profesor jerzak prograf I wlew domaciczny z acvofil i ma tym miałam dobra zdrowa ciaze. Straciłam ją w 20 tyg. Prze z niewydolnosc szyjki ale to już z immunologia nie miało nic innego. Podsumowując ja dla mnie to niemoralne nie informować o innych mniej inwazyjnych sposobach tylko ładować od razu szczepienia. Jest to według mnie eksperyment, za który jeszcze każe die płacić ludziom na którym się przeprowadza ten eksperyment.
-
Emily0723 wrote:2 razy 1 mg, 2 dni przed transferem i cały czas kontynuacja. Fo tegobten accofil, metformina oraz wszystkie suple które daje Jerzak. Ona twierdzi że to musi być cały zestaw i wówczas pomaga przy implantacji oraz zapobiega poronieniem.
-
Emily0723 wrote:2 razy 1 mg, 2 dni przed transferem i cały czas kontynuacja. Fo tegobten accofil, metformina oraz wszystkie suple które daje Jerzak. Ona twierdzi że to musi być cały zestaw i wówczas pomaga przy implantacji oraz zapobiega poronieniem.
Jakie to suplementy?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Emily0723 wrote:Tylko wlew bo ja mam kir bx.
Z supli miałam kwas foliowy 5 mg, laktoferyna, colostrum, miosytogin, alanerw, life extension homocysteine resist, miovelia nac i dużo magnezu.
Te 11 szczepień to raczej u Maliny, P tak nie doszczepia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 10:27
-
Emily0723 wrote:Bylam kiedyś również u Litmanowicza, z którym można sobie swobodnie pogadac i myślę, że jest lekarzem który przepisze o co się jego poprodi. Opowiadał mi o dziewczynie, która przeszła 11 szczepien i nadal jej sue nie udało. Nie będę sue wyrażała co myślę o takiej sytuacji bo musiałabym użyć niecenzuralnych słów. Dodam tylko jeszcze fo tej całej mojej sytuacji, że mój zarodek, z którego miałam ciaze, nie był jakimś mocarzem bo yo była blastka 1BC z sxostej doby. Mój jedyny niestety zarodek.
Więc moim zdaniem kombinacja tych leków bardzo dobrze zadziałała plus miałam test be ready i w przygotowaniu fo transferu dużo chodziłam na akupunture. I moim zdaniem w takie rzeczy jak dobre suple oraz akupunkruta/fizjoterapia należy inwestować bo one fobrze dobrane zmniejszają stan zapalny dzuaja immunomodulacyjne i prozdrowotnie a nie w jakieś głupie szczepienia limfocytami, zupełnie niezbadane z którymi później może być problem.
Też jestem za nieinwazyjnymi metodami. Z racji endometriozy poszłam w fitoterapię i zioła przeciwzapalne od niedawna i uważam, że ma to lepsze efekty niż ciężkie leki typu analogi, akurat w moim przypadku.
Orientujecie się, czy jest tu osobny wątek o samych szczepieniach u dr Paśnika?
Mimo, że mam mieszane uczucia co do takiej terapii i zaczyna mi się robić o tego wszystkiego niedobrze, to chciałabym być pewna na co się będę musiała ewentualnie decydować, bądź nie.2018- AMH 0,89 2018- po laparoskopiach AMH 0,21 Późna diagnoza endometriozy III/IV stopień Mąż - ok 2019- nieudane in vitro z wlasnej komorki 2021- 2 nieudane in vitro z DO Dwa zarodki czekaja w pogotowiu na to co immunolog powie. -
Emily0723 wrote:Brałam praktycznie do 18 tyg bo wtedy już trafiłam do szpitala.Pasnik napisał mi w mailu ze prograf nie jest dla mnie.....No wiadomo na szczepieniach lepszy zarobek niż na eizycie i wypisaniu recepty. Suple brała dwa cykle przed.
-
Emily0723 wrote:Ja na Paśnika już nie wydam ani złotówki. Moim zdaniem powinnaś powalczy o prograf.
P.s my chyba jesteśmy w tej samej klinice ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 11:28
Emily0723 lubi tę wiadomość
-
Emily0723 wrote:Tylko wlew bo ja mam kir bx.
Z supli miałam kwas foliowy 5 mg, laktoferyna, colostrum, miosytogin, alanerw, life extension homocysteine resist, miovelia nac i dużo magnezu.starania od 2016
*IVF 01.20 ☹️
*IVF 07.20
✓07.20 Transfer 🥳
Nic nie boli bardziej, niż śmierć
spełnionego marzenia 💔
💔 Oleńka 34tc [*] 💔👼🏼02.21
Walczymy dalej 🍀
*IVF 09.2021
°7 komórek 🤩 wszystkie
zapłodnione
° 6 blastek 🤩
✓09.21 transfer - CB 💔