X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dr Paśnik

Oceń ten wątek:
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miałam telewizytę i jest spoko.
    Rozmawialiśmy ponad 20 minut, docent tłumaczył mi wyniki, które dostał przed wizytą, odpowiadał na pytania i dał swoje zalecenia.
    W Łodzi pierwsza wizyta jest zawsze face to face, kolejne już mogą być telefoniczne. Nie wiem jak sprawa wygląda w Salve.
    Przed teleporadą robisz przelew, wysyłasz potwierdzenie do recepcji i dzwonisz o konkretnej godzinie na numer, który Ci podadzą. Jeśli telefon jest zajęty lub docent np. ma jeszcze spotkanie, to oddzwaniają.

dot123 lubi tę wiadomość

• ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,
    Może któraś napisać jakie najlepiej zrobić badania przed wizytą u doktora . ? Wiecie jaka cena wizyty w Warszawie ?

ewelcia45
  • trodde Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Dziewczyny ,
    Może któraś napisać jakie najlepiej zrobić badania przed wizytą u doktora . ? Wiecie jaka cena wizyty w Warszawie ?

Ewelcia a jakie badania masz już zrobione?

783d57eae4.png

Starania od 07.2018, 38 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙

19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️

Lublin

"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trodde wrote:
    Ewelcia a jakie badania masz już zrobione?
    Żadnych nie mam. Jestem po pierwszej nieudanej procedurze , dwa transfery . Nie miałam dotąd żadnych badań zrobionych.

ewelcia45
  • trodde Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet podstawowych? Musiałaś coś robić przed transferem.
    Ja brałam całą pokaźną teczkę z dwóch lat wstecz i napisze Ci, które docent oglądał i o które pytał: hormony, badania tarczycy, poziom homocysteiny, kwasu foliowego, cukier i insulina (doc. pytał też o krzywe), przeciwciała antykariolipinowe, przeciwjądrowe, panel ANA, białko C i S, pytał też o histeroskopię ale nie miałam, posiewy moje i męża, bad. nasienia, fragmentacja DNA, kariotypy, bad mutacji MTHFR i PAI, V Leiden.
    Doc. wszystko spisał i zlecił tylko trzy dodatkowe badania: allo MLR, test IMK i cross-match.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

783d57eae4.png

Starania od 07.2018, 38 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙

19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️

Lublin

"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trodde wrote:
    Ja brałam całą pokaźną teczkę z dwóch lat wstecz i napisze Ci, które docent oglądał i o które pytał: hormony, badania tarczycy, poziom homocysteiny, kwasu foliowego, cukier i insulina (doc. pytał też o krzywe), przeciwciała antykariolipinowe, przeciwjądrowe, panel ANA, białko C i S, pytał też o histeroskopię ale nie miałam, posiewy moje i męża, bad. nasienia, fragmentacja DNA, kariotypy, bad mutacji MTHFR i PAI, V Leiden.
    Doc. wszystko spisał i zlecił tylko trzy dodatkowe badania: allo MLR, test IMK i cross-match.

dzięki za ten wpis :)

Ja jestem umówiona na konsultacje w sierpniu, na razie lista rezerwowa.

Wezmę te badania, które posiadam.
    Jak widzę nie mam homocysteiny, kwasu foliowego, itp. ale to mogę zrobić :)

trodde lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trodde wrote:

Kochana ja przed transferem robię tylko progesteron , lh i E2 . Nic więcej Amh z przed 4 lat . A i robialm inhibine b . Oraz te wszystkie wirusowe co państwo wymaga . TSH mam robione co 3 miesiace bo mam nadczynność tarczycy. Nic więcej nie mam żadnych przed procedura

ewelcia45
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trodde wrote:
    Z tych badań co podałaś mam jedynie hormony luteinę estrriadol progesteron, tarczycy i krzywa insuliny z tamtego roku, i posiew inhibina b i amh z 2016 roku Mąż ma fragmentację dna , mutacje mthfr , kariotyp, badanie nasienia ,

ewelcia45
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , któraś robiła te Badania w Warszawie ? Gdzie najtaniej?

ewelcia45
  • endowalka Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Może z doświadczenia będziecie lepiej wiedziały... jeżeli jestem zapisana na listę rezerwową na sierpień grzecznie czekać na telefon z laboratorium w celu ustalenia dokładnej daty czy lepiej zadzwonić samemu i się upomnieć? ;) Pani recepcjonistka mówiła, że na sierpień będą zapisywać na początku lipca. Wiem, że jest dopiero szósty, ale trochę się już niepokoje ciszą z ich strony, nie chciałabym czekać jeszcze dłużej niż do sierpnia na konsultacje z Paśnikiem...

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endowalka wrote:
    Cześć dziewczyny. Może z doświadczenia będziecie lepiej wiedziały... jeżeli jestem zapisana na listę rezerwową na sierpień grzecznie czekać na telefon z laboratorium w celu ustalenia dokładnej daty czy lepiej zadzwonić samemu i się upomnieć? ;) Pani recepcjonistka mówiła, że na sierpień będą zapisywać na początku lipca. Wiem, że jest dopiero szósty, ale trochę się już niepokoje ciszą z ich strony, nie chciałabym czekać jeszcze dłużej niż do sierpnia na konsultacje z Paśnikiem...
    Ponoć dzwonią i pilnują 🙂

endowalka lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • endowalka Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ponoć dzwonią i pilnują 🙂
    Super. Dziękuję za odpowiedź :) Postaram się w takim razie wytrzymać cierpliwie jeszcze parę dni 🙈

• atka666 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    Tak,lecze sie.Dr to tez moja ostatnia nadzieja.U mnie 10 transferow, i nic.Moj glowny problem to wiek,brak kirow implantacyjnych i niezbyt dobre cytokiny.
    Hej Carola co u Ciebie? U mnie podobnie jak u Ciebie brak kirów implantacyjnych, wysokie nk, rozchwiane cytokiny, o wieku już nie wspomnę ;) Jakie masz zalecenia? Ja jestem po kolejnej procedurze i na początku sierpnia transfer. Mam przepisany encorton, accofil podskórnie, wlew z acoffilu przed transferem i heparyne.
    Staram się myśleć pozytywnie...

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endowalka wrote:
    Ja dzwoniłam codziennie po kilka razy z pytaniem, czy zwolniło się jakieś miejsce, mówiłam, że bardzo mi zależy itd. Ktoś zrezygnował i mnie wcisnęły :) Próbuj dzwonić może Tobie tez się uda :) Trzymam kciuki !

jaina_proudmoore, endowalka lubią tę wiadomość

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • dot123 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endowalka wrote:
    Super. Dziękuję za odpowiedź :) Postaram się w takim razie wytrzymać cierpliwie jeszcze parę dni 🙈
    Daj znać jak zadzwonią. Ja w zeszłym tygodniu dzwoniłam by się umówić i też czekam na kontakt.

endowalka lubi tę wiadomość

• endowalka Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dot123 wrote:
    Daj znać jak zadzwonią. Ja w zeszłym tygodniu dzwoniłam by się umówić i też czekam na kontakt.
    Niestety nie należę do zbyt cierpliwych osób i zadzwoniłam dzisiaj do laboratorium sama ;) Pani mnie jednak zapewniała, że dzwonią po kolei do osób z listy, jeżeli ktoś czeka na wyniki badań robionych w ich laboratorium dzwonią dopiero jak mają komplet.

dot123 lubi tę wiadomość

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dot123 wrote:
    Też jestem na liście rezerwowej... 🙈 Ale czekam cierpliwie... Bo i tak wyniki będę mieć pod koniec lipca 😔

dot123 lubi tę wiadomość

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • dot123 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś do mnie dzwonili, więc cierpliwie trzeba czekać. :)

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dziś dzwonili 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie nie dzwonili 🤔

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ