Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr.Sydor immunolog aktualności
Odpowiedz

Dr.Sydor immunolog aktualności

Oceń ten wątek:
  • Flowergirl Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Ja robilam w Lublinie, także tym bardziej nie będzie Ci pasowało 🫣 jak dobrze pamiętam, to do Krosna można się dodzwonić od środy do piątku od 13 do 15, ale może cos się zmieniło w międzyczasie 🤔
    A gdzie robiłaś w Lublinie? Może znajdę coś podobnego w okolicach u siebie.

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowergirl wrote:
    A gdzie robiłaś w Lublinie? Może znajdę coś podobnego w okolicach u siebie.
    Przychodnia Provivo. Oni ogólnie zajmują się leczeniem niepłodnosci.
    Ciekawe, ze w Krośnie Ci nie powiedzieli gdzie mozna pobrać- mi wskazali konkretną lekarkę z Lublina 🤔

👱‍♀️ 34l👦🏻37l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia

2025 I IVF
    -25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 punkcja, 5 x ❄️
    -08.03/08.04 I i II FET❌️
    -08.05 III FET poronienie 21dpt💔
    -17.07 IV FET❌️
    -08-12.2025 leczenie immunologiczne
    -20.12 V FET CB💔
    2026 II IVF
    -10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -22.01 punkcja, 6 x ❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
    -30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
    -07.08 IPLE ⏳️
    -02.10 Histeroskopia nr 3, Barska Clinic ⏳️
    4 x ❄️ na zimowisku

Wysłany: 31 sierpnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Przychodnia Provivo. Oni ogólnie zajmują się leczeniem niepłodnosci.
    Ciekawe, ze w Krośnie Ci nie powiedzieli gdzie mozna pobrać- mi wskazali konkretną lekarkę z Lublina 🤔
    Babeczka w Krośnie kompletnie nic mi nie powiedziała 😔 tylko tyle, że oni muszą dostać materiał, a pobranie to już we własnym zakresie.
    Nie chce robić tego we własnym zakresie, bo zapezpiecznie, potem transport medyczny , a obdzwonilam już masę miejsc we Wrocławiu i nikt nie chce się czegoś takiego podjąć. Każdy ma własne laboratorium i nie ma możliwości żeby wysłać w inne miejsce. Tak z ciekawości, bo rozumiem że tam pobierasz biopsję i oni to potem wysyłają do Krosna? Ile za coś takiego zapłaciłaś?

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowergirl wrote:
    Babeczka w Krośnie kompletnie nic mi nie powiedziała 😔 tylko tyle, że oni muszą dostać materiał, a pobranie to już we własnym zakresie.
    Nie chce robić tego we własnym zakresie, bo zapezpiecznie, potem transport medyczny , a obdzwonilam już masę miejsc we Wrocławiu i nikt nie chce się czegoś takiego podjąć. Każdy ma własne laboratorium i nie ma możliwości żeby wysłać w inne miejsce. Tak z ciekawości, bo rozumiem że tam pobierasz biopsję i oni to potem wysyłają do Krosna? Ile za coś takiego zapłaciłaś?
    Tak, dokladnie. Poszłam najpierw na wizytę z usg potwierdzającym owulację (250zl), musialam zrobic badania estradiolu i progesteronu (60zl). Na kolejnej wizycie było pobranie biopsji (2700zl). Wysyłka do Krosna byla po stronie przychodni.
    Wiem, ze dziewczyny wysyłają próbki normalnie kurierem. W mailu z Krosna jest informacja, ze nie wymagają specjalnego transportu ani warunków przechowywania (od 4 do 25°C), ale jak mialam wybór to wolałam juz zrobic w miejscu, w ktorym wszystko ogarną sami.
    Jesli masz Facebooka, to od czasu do czasu na grupie dra S. pojawiają się pytania, gdzie wykonać IPLE. Moze tam ktoś z Twoich okolic coś pisał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 15:31

👱‍♀️ 34l👦🏻37l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia

2025 I IVF
    -10.02 punkcja, 5 x ❄️
    -17.07 IV FET❌️
    -20.12 V FET CB💔
    2026 II IVF
    -22.01 punkcja, 6 x ❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
    -30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
    -07.08 IPLE ⏳️
    4 x ❄️ na zimowisku
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowergirl wrote:
    Flowergirl wrote:
    Tylko właśnie nie chce tego pobierać na własną rękę ,a nie mogę znaleźć żadnego laboratorium które się tego podejmie 🙈 w Krośnie też nie udzieli mi żadnej informacji,tylko tyle że muszą otrzymać próbkę. Dostałam od doktora Sydora wytyczne i skierowanie,ale nie mam pojęcia jak to ogarnąć tak prawdę powiedziawszy.
    Ja wysłałam na IPLE bloczki histopatologiczne z poprzedniej biopsji. Pobranie miałam w Femimea na Bielanach - to była zwykła biopsja endometrium tylko w odpowiednim dniu cyklu. Bloczki histopatologiczne wypożyczyłam z laboratorium, wysłałam kurierem do Krosna razem ze skierowaniem od dr i dokumentami.

Może spróbuj jeszcze raz skontaktować się z Krosnem i dopytaj o placówki z nimi współpracujące. Mi Pani na infolinii wymieniała, gdzie mogę pobrać biopsję, ale akurat mi to nie było potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 17:20

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, allo 0%, cross ~50%, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰
    preg.png

Wysłany: 31 sierpnia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Ja wysłałam na IPLE bloczki histopatologiczne z poprzedniej biopsji. Pobranie miałam w Femimea na Bielanach - to była zwykła biopsja endometrium tylko w odpowiednim dniu cyklu. Bloczki histopatologiczne wypożyczyłam z laboratorium, wysłałam kurierem do Krosna razem ze skierowaniem od dr i dokumentami.

Może spróbuj jeszcze raz skontaktować się z Krosnem i dopytaj o placówki z nimi współpracujące. Mi Pani na infolinii wymieniała, gdzie mogę pobrać biopsję, ale akurat mi to nie było potrzebne.
    Dzwoniłam do femimea ,ale pytałam czy jest możliwość wysłania do innego laboratorium to powiedzieli,że nie. Bez problemu pobrali Ci tam biopsję i przekazali materiał? Mi w jednym powiedzieli, że nie ma takiej opcji bo to lekarz odpowiada za materiał i też tylko do ich laboratorium można wysłać (już nie pamiętam która klinika) bo dużo obdzwonilam. Napiszę jeszcze dzisiaj maila do Krosna i zapytam jeszcze raz o te placówki współpracujące 🙈

Wysłany: 31 sierpnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Tak, dokladnie. Poszłam najpierw na wizytę z usg potwierdzającym owulację (250zl), musialam zrobic badania estradiolu i progesteronu (60zl). Na kolejnej wizycie było pobranie biopsji (2700zl). Wysyłka do Krosna byla po stronie przychodni.
    Wiem, ze dziewczyny wysyłają próbki normalnie kurierem. W mailu z Krosna jest informacja, ze nie wymagają specjalnego transportu ani warunków przechowywania (od 4 do 25°C), ale jak mialam wybór to wolałam juz zrobic w miejscu, w ktorym wszystko ogarną sami.
    Jesli masz Facebooka, to od czasu do czasu na grupie dra S. pojawiają się pytania, gdzie wykonać IPLE. Moze tam ktoś z Twoich okolic coś pisał?
    Jeszcze coś kombinuje 😃 Ale dziękuję Ci ślicznie za odpowiedź ☺️ Jeszczd znalazłam Kraków i Łódź,ale w Krakowie wymagają taką masę badań, że szok 🙈

Mq1991 lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 sierpnia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:

Rozumiem, że te bloczki wypozyczylas z femimea i nie było z tym problemu?

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 1 września, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowergirl wrote:
    Rozumiem, że te bloczki wypozyczylas z femimea i nie było z tym problemu?
    Już Ci tłumaczę. U mnie to było tak, że biopsję robiłam miesiąc przed wizytą u dr, wtedy jeszcze nie wiedziałam że będę robić IPLE. Na wizycie dr mi zaproponował, że jeśli mam poprzednią biopsję z pasującego do IPLE dnia cyklu (akurat to był 17dc) to gotowe bloczki mogę wypożyczyć z labu (Femimea pobrała biopsję, wysłali do Cellgen bo z nimi współpracują, a jak był już gotowy wynik biopsji i opracowany materiał zabezpieczony w formie bloczków to ja się kontaktowałam bezpośrednio z Cellgen z wnioskiem o ich wypożyczenie na 3 miesiące). Bloczki odebrałam i wysłałam kurierem do Krosna z dokumentami. Po badaniu bloczki zostały mi odesłane i trzeba je zwrócić do labu.

Nie jest to najprostsza droga, bo jednak więcej zajmuje czasu bo wysyłasz gotowe bloczki, a nie świeży materiał, ale podaję mój przykład jako alternatywę🙂

Kojarzy mi się, że na infolinii pani proponowała najbliżej Wrocławia właśnie Łódź.

teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

IPLE & minihistero❌
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰
    preg.png

Wysłany: 1 września, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Już Ci tłumaczę. U mnie to było tak, że biopsję robiłam miesiąc przed wizytą u dr, wtedy jeszcze nie wiedziałam że będę robić IPLE. Na wizycie dr mi zaproponował, że jeśli mam poprzednią biopsję z pasującego do IPLE dnia cyklu (akurat to był 17dc) to gotowe bloczki mogę wypożyczyć z labu (Femimea pobrała biopsję, wysłali do Cellgen bo z nimi współpracują, a jak był już gotowy wynik biopsji i opracowany materiał zabezpieczony w formie bloczków to ja się kontaktowałam bezpośrednio z Cellgen z wnioskiem o ich wypożyczenie na 3 miesiące). Bloczki odebrałam i wysłałam kurierem do Krosna z dokumentami. Po badaniu bloczki zostały mi odesłane i trzeba je zwrócić do labu.

Nie jest to najprostsza droga, bo jednak więcej zajmuje czasu bo wysyłasz gotowe bloczki, a nie świeży materiał, ale podaję mój przykład jako alternatywę🙂

Kojarzy mi się, że na infolinii pani proponowała najbliżej Wrocławia właśnie Łódź.
    Ojej,to faktycznie 😁 trochę z tym zachodu. Tak, już właśnie też dzwoniłam do Łodzi 🤣
    A tak jeszcze z ciekawości podpytam, czy coś Ci dało te badanie?
    Widzę, że już jesteś na końcówce ciąży ,więc gratulacje ☺️ U mnie na pokładzie już prawie dwulatka ,ale chciałabym zawalczyć o rodzeństwo dla niej ☺️

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 1 września, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowergirl wrote:
    Ojej,to faktycznie 😁 trochę z tym zachodu. Tak, już właśnie też dzwoniłam do Łodzi 🤣
    A tak jeszcze z ciekawości podpytam, czy coś Ci dało te badanie?
    Widzę, że już jesteś na końcówce ciąży ,więc gratulacje ☺️ U mnie na pokładzie już prawie dwulatka ,ale chciałabym zawalczyć o rodzeństwo dla niej ☺️
    Dziękuję🙏 Tak, wynik IPLE całkowicie zmienił przygotowanie do transferu.

teratozoospermia

03.2023 - 03.2025

IPLE & minihistero❌
    preg.png
  • Weteranka82 Koleżanka

Wysłany: 2 września, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy dr zalecal Wam pobranie wycinka pod iple w cyklu sztucznym? Czy to zawsze musi byc cykl sztuczny? Czy wystarczy przypilnowanie okienka implantacyjnego?

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 2 września, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weteranka82 wrote:
    Mam pytanie, czy dr zalecal Wam pobranie wycinka pod iple w cyklu sztucznym? Czy to zawsze musi byc cykl sztuczny? Czy wystarczy przypilnowanie okienka implantacyjnego?
    Ja nie mialam zalecenia na cyklu sztucznym, tylko po owulacji. Tak naprawdę nie wiem od czego to zależy jak dr zaleca 🤔

👱‍♀️ 34l👦🏻37l

2025 I IVF
    -10.02 punkcja, 5 x ❄️
    -17.07 IV FET❌️
    -20.12 V FET CB💔
    2026 II IVF
    -22.01 punkcja, 6 x ❄️
    -07.08 IPLE ⏳️
    4 x ❄️ na zimowisku
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 2 września, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weteranka82 wrote:
    Nie, ja robiłam biopsję w cyklu naturalnym, musiało się zgadzać okienko.

teratozoospermia

03.2023 - 03.2025

IPLE & minihistero❌
    preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weteranka82 wrote:

Mi też dr mówił, aby pobrać biopsję w okienku implantacyjnym. Nic nie wspominał, aby się przygotować do tego jak do transferu.

Starania od 11.2018
    🧔‍♂️ 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia
    👱‍♀️ 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
    Komórki NK z krwi 21.3%❌, KIR AA ❌, Cross-match❌
    IPLE ❌, Ebiom+✅

I IVF 12/2023
    10 🥚, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1x ❄️zdrowy
    ➡️I FET 17/06/2024,
    Beta: 8dpt: 13,50, 10dpt: CB 💔
    II IVF 10/2024 (zmiana kliniki)
    16 🥚, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, 3x ❄️,
    (1 prawidłowy, 1 mozaika)
    ➡️II FET 28/01/2025
    Accofil, Smoflipid
    Beta: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 💔
    ➡️III FET 28/04/2025
    Immunosupresja,Accofil, Smoflipid, Encorton
    Beta: 8dpt 15,30, 10dpt: CB 💔
    III IVF 11.2025 -15 🥚, 10 dojrzałych, 3x❄️ (1 prawidłowy)
    IV IVF 01.2026 -13 🥚, 7 dojrzałych, 4x❄️(4 prawidłowe)
    ➡️IV FET 08.06.2026
    Beta: 8dpt-31,90, 10dpt-CB 💔

Wysłany: 2 września, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weteranka82 wrote:
    Mi ostatnio powiedział, że w okienku implantacyjnym (5 dni po owulacji),więc tutaj nie było mowy o cyklu sztucznym, zresztą ja tak też podchodzę do transferów na cyklu naturalnym.

‹‹ 56 57 58 59 60
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ