X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną DUPHASTON 16-25 dc
Odpowiedz

DUPHASTON 16-25 dc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadziejka-30 Znajoma

Wysłany: 20 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jestem ,,świeża" na Ovufriend.Wiem,że gdzies temat krąży po forum ale nie mogę go znaleźć na liście. Dostałam Duphaston na 3 m-ce, mam brać między 16-25 dc . Cykle mam 28-30 dni, czyli w miarę regularne. czy jeżeli go odstawię czy może zaszkodzić ewentualnej ciąży. 26 dc test ciążowy negatywny. czy ktoś miał ,że dopiero po kilku dniach test był pozytywny i wszytsko było wporządku? Staram się już od prawie 2 lata o drugie dziecko i nic.. po drodze było poronienie samoistne 6 m-cy temu. jak narazie bez rezultatu. Dostałam- w sumie można poweidziec wyprosiłam od gina Duphaston cały czas zwracam juz kilku lekrzom ,że pomio regularnych miesiączek plamie w drugiej fazie cyklu. Każdy mówi to samo -ale ma Pani regularne cykle..O zgrozo w zeszłym cyklu od 18 dnia... teraz jest wporządku, przy Duphaston.

2011 stan przdrzucawkowy i HELLP
    36 tydzień 1,5kg szczęścia

2019 paźdzernik pozytywny test
    2019 listopad poronienie zatrzymane

2021 kwiecień poronienie zatrzymane

Kiedy to się skończy dobrze...

c1fd13506d4c43522a9b9e48ba0b0c81.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ