X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną DUPHASTON 16-25 dc
Odpowiedz

DUPHASTON 16-25 dc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadziejka-30 Znajoma

Wysłany: 20 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jestem ,,świeża" na Ovufriend.Wiem,że gdzies temat krąży po forum ale nie mogę go znaleźć na liście. Dostałam Duphaston na 3 m-ce, mam brać między 16-25 dc . Cykle mam 28-30 dni, czyli w miarę regularne. czy jeżeli go odstawię czy może zaszkodzić ewentualnej ciąży. 26 dc test ciążowy negatywny. czy ktoś miał ,że dopiero po kilku dniach test był pozytywny i wszytsko było wporządku? Staram się już od prawie 2 lata o drugie dziecko i nic.. po drodze było poronienie samoistne 6 m-cy temu. jak narazie bez rezultatu. Dostałam- w sumie można poweidziec wyprosiłam od gina Duphaston cały czas zwracam juz kilku lekrzom ,że pomio regularnych miesiączek plamie w drugiej fazie cyklu. Każdy mówi to samo -ale ma Pani regularne cykle..O zgrozo w zeszłym cyklu od 18 dnia... teraz jest wporządku, przy Duphaston.

2011 stan przdrzucawkowy i HELLP
    36 tydzień 1,5kg szczęścia

2019 paźdzernik pozytywny test
    2019 listopad poronienie zatrzymane

2021 kwiecień poronienie zatrzymane

Kiedy to się skończy dobrze...

c1fd13506d4c43522a9b9e48ba0b0c81.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ