X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dużo suplementów.
Odpowiedz

Dużo suplementów.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore: cyclodynon, ovarin, wiesiołek, acard, d3, żelazo, magnez, lek na tarczyce, metformax. Brałam tez kwas foliowy, b6 i b12.
    Zazwyczaj biorę wszystko naraz rano po śniadaniu i zastanawiam się czy to jest dobry pomysł. W pracy branie suplementów odpada. A wy kiedy i w jakich ilościach bierzecie suplementy?

Aniołek 07.2017
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metformax to nie suplement :)
    Ja mam w tym cyklu póki co 15 różnych lekow/witamin/suplementów, a dojdzie mi jeszcze zastrzyk.

Ja bym na Twoim miejscu nie łączyła metformaxu z innymi tabletkami.
    Euthyroxu z kolei nie wolno łączyć z niczym innym, chyba,ze z lękiem,który równie należy wylacznie brać 30 min przed śniadaniem. śniadaniem żadnymi witaminami go nie laczymy

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego odpada branie tabletek w pracy? Ja biorę. Przerwe ustawowa ma kazdy,więc na tej przerwie możesz wziąć tabletki.

age.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od wykonywanej pracy. Euthyrox biorę 45 min przed śniadaniem. Reszta po śniadaniu. Tabletki które mam podwójne ok 18 druga partię.Dobrze wiedzieć że nie można łączyć metformax z innymi tabletkami. Czasem wychodzi mi 6-7 tabletek na raz. Dziś rzucił mi się w oczy artykół żeby nie brać kilka różnych tabletek na raz nawet witamin bo osłabia to ich działanie.

Aniołek 07.2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ