X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dużo suplementów.
Odpowiedz

Dużo suplementów.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore: cyclodynon, ovarin, wiesiołek, acard, d3, żelazo, magnez, lek na tarczyce, metformax. Brałam tez kwas foliowy, b6 i b12.
    Zazwyczaj biorę wszystko naraz rano po śniadaniu i zastanawiam się czy to jest dobry pomysł. W pracy branie suplementów odpada. A wy kiedy i w jakich ilościach bierzecie suplementy?

Aniołek 07.2017
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metformax to nie suplement :)
    Ja mam w tym cyklu póki co 15 różnych lekow/witamin/suplementów, a dojdzie mi jeszcze zastrzyk.

Ja bym na Twoim miejscu nie łączyła metformaxu z innymi tabletkami.
    Euthyroxu z kolei nie wolno łączyć z niczym innym, chyba,ze z lękiem,który równie należy wylacznie brać 30 min przed śniadaniem. śniadaniem żadnymi witaminami go nie laczymy

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego odpada branie tabletek w pracy? Ja biorę. Przerwe ustawowa ma kazdy,więc na tej przerwie możesz wziąć tabletki.

age.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od wykonywanej pracy. Euthyrox biorę 45 min przed śniadaniem. Reszta po śniadaniu. Tabletki które mam podwójne ok 18 druga partię.Dobrze wiedzieć że nie można łączyć metformax z innymi tabletkami. Czasem wychodzi mi 6-7 tabletek na raz. Dziś rzucił mi się w oczy artykół żeby nie brać kilka różnych tabletek na raz nawet witamin bo osłabia to ich działanie.

Aniołek 07.2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ