X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dużo suplementów.
Odpowiedz

Dużo suplementów.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore: cyclodynon, ovarin, wiesiołek, acard, d3, żelazo, magnez, lek na tarczyce, metformax. Brałam tez kwas foliowy, b6 i b12.
    Zazwyczaj biorę wszystko naraz rano po śniadaniu i zastanawiam się czy to jest dobry pomysł. W pracy branie suplementów odpada. A wy kiedy i w jakich ilościach bierzecie suplementy?

Aniołek 07.2017
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metformax to nie suplement :)
    Ja mam w tym cyklu póki co 15 różnych lekow/witamin/suplementów, a dojdzie mi jeszcze zastrzyk.

Ja bym na Twoim miejscu nie łączyła metformaxu z innymi tabletkami.
    Euthyroxu z kolei nie wolno łączyć z niczym innym, chyba,ze z lękiem,który równie należy wylacznie brać 30 min przed śniadaniem. śniadaniem żadnymi witaminami go nie laczymy

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego odpada branie tabletek w pracy? Ja biorę. Przerwe ustawowa ma kazdy,więc na tej przerwie możesz wziąć tabletki.

age.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od wykonywanej pracy. Euthyrox biorę 45 min przed śniadaniem. Reszta po śniadaniu. Tabletki które mam podwójne ok 18 druga partię.Dobrze wiedzieć że nie można łączyć metformax z innymi tabletkami. Czasem wychodzi mi 6-7 tabletek na raz. Dziś rzucił mi się w oczy artykół żeby nie brać kilka różnych tabletek na raz nawet witamin bo osłabia to ich działanie.

Aniołek 07.2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ