X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dziwne wyniki badań
Odpowiedz

Dziwne wyniki badań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo proszę o pomoc w interpretacji tych wyników badań. Badania wykonane w 6 DC (pomyliłam się, myślałam że robię w 5 a okazało się że jestem już w 6 😭) - podaje normy dla fazy pęcherzykowej
    Estradiol - 66 (norma do 251)
    LH - 3,43 (do 11,78)
    FSH - 10,06 (do 8,08)
    AMH - 2,9 (31-35 lat 0-7,35 mediana 1,88)

Zastanawiam się skąd to wysokie FSH skoro AMH nie jest tragiczne… co to może oznaczać ? Czy to że spóźniłam się dzień z badaniami może mieć na to wpływ? Jutro idę do lekarza ale bardzo się tym stresuje

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 10.2024

16 CS - cykl naturalny
    🩸 19.01

🔜 05.02 - pierwsza wizyta w klinice
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czy dziwne to nie wiem. FSH za duże w stosunku do LH ale tak jak mówisz amh ok.
    Ja bym powtórzyła LH i FSH w przyszłym cyklu w 3 dniu, wtedy wynik jest bardziej wiarygodny.

Martolina lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ