X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dziwne wyniki badań
Odpowiedz

Dziwne wyniki badań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 30 września, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo proszę o pomoc w interpretacji tych wyników badań. Badania wykonane w 6 DC (pomyliłam się, myślałam że robię w 5 a okazało się że jestem już w 6 😭) - podaje normy dla fazy pęcherzykowej
    Estradiol - 66 (norma do 251)
    LH - 3,43 (do 11,78)
    FSH - 10,06 (do 8,08)
    AMH - 2,9 (31-35 lat 0-7,35 mediana 1,88)

Zastanawiam się skąd to wysokie FSH skoro AMH nie jest tragiczne… co to może oznaczać ? Czy to że spóźniłam się dzień z badaniami może mieć na to wpływ? Jutro idę do lekarza ale bardzo się tym stresuje

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️

Listopad
    🩸 13.11
    💉 11.12 (29 dc) pęcherzyk 23mm - pękł
    🥚 12.12
    🔜 testowanie 24.12 🌲
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 30 września, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czy dziwne to nie wiem. FSH za duże w stosunku do LH ale tak jak mówisz amh ok.
    Ja bym powtórzyła LH i FSH w przyszłym cyklu w 3 dniu, wtedy wynik jest bardziej wiarygodny.

Martolina lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ