Encorton
-
WIADOMOŚĆ
-
Alrauna1987 wrote:Hej 🙂
brałam przy crio encorton. Od 1dc 10mg później od momentu włączenia prg zwiększyłam na 15 i tak zostało. Schodzić zaczęłam co 5mg od 10tc a odstawiłam w 13tc.
A z jakiego powodu lekarz Ci włączył encorton? Muszę pogadać z moim o wprowadzeniu.endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:A z jakiego powodu lekarz Ci włączył encorton? Muszę pogadać z moim o wprowadzeniu.
Ze wzgledu na słabe wyniki cytokin plus hashi. Tzn lekarz zalecił 10 sama sobie podniosłam na 15 😁😁😁 po killu latach walki , nieustajacych wizytach,procedurach i wzietych lekach patrzylam troche przez palce na zalecenia lekarzy i robilam troszke po swojemu jak mi intuicja podpowiadala i doswiadczenie, ale dzieki temu mam synka w brzuszku 😉Hope89 lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Homozygota MTHFR nie ma znaczenia dla encortonu. Jedynie ANA mogą mieć tu znaczenie. Mam dużo większe problemy immunologiczne i mam brać encorton 10 mg od 10 dc do końca 7 tc, w 8 tc 5 mg, w 9 tc 2,5 mg. Ale to z uwagi na niedobór interleukin.
Okebu lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Mam na zbyciu 2 opakowania encortonu 20.
Nieaktualne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 19:04
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Czy ktoś obecnie bierze Encorton 5mg? Ja zaczęłam w tym tygodniu i zastanawiam się czy brać więcej kwasu foliowego. Czy jest konieczność zwiększenia dawki do 2mg czy wystarczy brać 400ug 2 lub 3 razy dziennie. Ma ktoś wiedzę na temat tego jak bardzo zwiększa się zapotrzebowanie na kwas przy encortonie?👩🏻🦱36 🧔36
Starania od 2018
👩🏻🦱 badania Ok, wrogi śluz i przeciwciała p/plemnikowe (++)
🧔 morfologia 3%, niskie parametry nasienia
03/2020 odwołany IVF przez 🦠
08/2020 krótki protokół
🔆IVF start 07/08/2020
35 jajeczek
18 zapłodnionych
12 embrionów w 3 dobie
7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
❌Transfer wrzesień/październik - cykl odwołany (brak owulacji)
✅FET na cyklu naturalnym listopad
❄️4AA jest ze mną od 28/11
-
Marcelina85 wrote:Cześć dziewczyny, ja właśnie od wczoraj zaczęłam brać Encorton, też w dawce 20 mg. U mnie to ze względu na dodatnie ANA2 - miano 1:320 (przeciwciała przeciwjądrowe), wykryte po poronieniu. Od owulacji biorę jeszcze Acard. Po stymulacji Clo urosły 4 pęcherzyki, dostałam zastrzyk Ovitrelle, pękły wszystkie. Dostałam receptę na 20 tabletek sterydu po 10 mg, ale to chyba za mało, bo mam brać 2 x 10 mg dziennie od 16 dc do momentu wystąpienia @, a jeśli się uda mam kontynuować. Te 20 tabletek wystarczy na 10 dni - zabraknie do typowego terminu @, a akurat musiałam wyjechać i nie mogę iść do ginki po kolejną receptę... Od dzisiaj biorę jeszcze Duphaston 2x1 przez 10 dni. Czy któraś z Was miała dawkę 20 mg? Czy można to tak po prostu odstawić po 10 dniach? Czy może przy Encortonie i Duphastonie będę miała krótszy cykl? Tak bardzo liczę, że się uda, a moja ginka chyba nie, skoro tak mało mi tego przepisała Czy może któraś z Was ma nadwyżkę do odsprzedania?
Marcelina wysłałam ci zaproszenie. Mam kilka pytań.. -
Kupie Encorton [email protected]2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka ! -
Sprzedam:
1. Encorton 5mg, całe nowe opakowanie 20 tabl + 5 tabletek z poprzedniego, ważne do 2025. (12 zł)
2. Equoral 50 mg, 23 kapsułki ważne do 03.2024 (10 zł)
3. Acard 75 mg, 29 sztuk tabletek, ważne do 04.2025 (4 zł)
proszę o maila na [email protected]
zdjęcia:
https://zapodaj.net/plik-szpMRgQVfs
https://zapodaj.net/plik-vSqIVL5Xgt
https://zapodaj.net/plik-0piwCgu5tX
https://zapodaj.net/plik-SJw9Arp2nV
https://zapodaj.net/plik-OERzKOPeFQ -
Hej czy ktoś tu jeszcze jest co bierze encorton ? 🤗
-
Cześć.
Mi ercorton ( tabletki 20mg )przepisał immunolog . Mam go brac po pół tabletki w pierwszej połowie cyklu a w drugiej całą tabletkę zobaczymy czy to coś da. Od kilku lat choruje na małopłytkowość. Dodatkowo od ponad 3lat staramy się z mężem o dziecko ale bez efektów niestety. Ogólnie moje wyniki i męża są dobre. Przeciwciał przeciwpleminkowych nie mam i ANA 3 tez wyszło negatywne. Jesli to nic nie da to mam wrócić do immunologa i będziemy szukać dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 17:49
Ona: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏czekamy...
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Dot wrote:Z chęcią tez bym się dowiedziała czego można się po nim spodziewać.
Jakieś porady skutki uboczne ? Czy laczylyscie encorton z heparyna? I czy bralyscie wieksza dawkę kwasu foliowego?
Dziękuje 🌸
Ja tak samo mam połączone z hepryna ale Kokotki Nk miałam 14, też poroniłam w 8tc nie utrzymało się- teraz Gin zabezpieczyła mnie właśnie enortonem i zastrzykami.
Czy ktoś się po nich zle czuł? Udało się utrzymać ciążę? Itd. -
kasia25760 wrote:Ja juz nie biorę ale brałam.Co chcesz wiedzieć?
Na co brałaś? Jakieś skutki uboczne ktoś z miał z Was ? -
PustynnyKwiat wrote:Ja tak samo mam połączone z hepryna ale Kokotki Nk miałam 14, też poroniłam w 8tc nie utrzymało się- teraz Gin zabezpieczyła mnie właśnie enortonem i zastrzykami.
Czy ktoś się po nich zle czuł? Udało się utrzymać ciążę? Itd.
A jak do tej pory się czujesz? Bo rozumiem ze bierzesz i encorton i heparynę teraz. -
Dot wrote:A jak do tej pory się czujesz? Bo rozumiem ze bierzesz i encorton i heparynę teraz.
Dopiero będę brała trzeci dzień, więc dobrze się czuje
Jedynie już siniaki mam po zastrzykach, bardzo delikatna skórę mam 😅