Encorton
-
WIADOMOŚĆ
-
A jaki wynik PAI 1 miałaś? ( bo nie wiem skąd piszą że i wiedzą że ktoś ma hetero)
Mthr nie robiłam
Dopiero tydzień później miałam wl. wszystko więc 4tc+4dni zaczęłam brac -
Rucola wrote:Niestety na wątku immunologia tylko ja coś piszę o ASA a wątek przeciwciała przeciwplemnikowe umarł, więc za bardzo nie ma się kogo poradzić, tak czy siak służę pomocą, bo mam już spora wiedzę w temacie, tak myślę
-
Hej dziewczyny, mam przepisany encorton od potwierdzenia ciąży. Za mną 2 straty. Czy któraś z Was biorąc go miała problemy z cukrami ? Mam IO i obawiam się, że moja insulina zwariuje. Jednak immunolog wiedział o moich problemach a przepisał lek.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
nick nieaktualnyPinkflower wrote:Hej dziewczyny, mam przepisany encorton od potwierdzenia ciąży. Za mną 2 straty. Czy któraś z Was biorąc go miała problemy z cukrami ? Mam IO i obawiam się, że moja insulina zwariuje. Jednak immunolog wiedział o moich problemach a przepisał lek.
Ja brałam encorton po udanym transferze około 1 miesiąca w małej dawce. W ulotce wpisane jest, ze powoduje wzrost poziomu cukru we krwi. Nie wiem czy miało to jakiś wpływ, ale robiłam glukozę we krwi podczas brania leku i wyszła wysoka (nie mam problemów z cukrami ogolnie). Lekarz kazał mi zrobić ponowne badania min. 7 dni po odstawieniu leku. Jutro robię krzywa cukrzycowa wiec się okaże, czy poprzedni wynik był spowodowany lekiem -
Hej! Jest tu jeszcze ktoś?
Dziewczyny macie może jakieś doświadczenia/informacje odnoście skuteczności encortonu podczas starań naturalnych lub in vitro u dziewczyn, które mają też endometiozę?poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭
5-9.24 - antybiotyki na bakterie w tym biodacyna
8.11 - transfer blastki 4BB (estrofem, neoparin, accofil, cyclogest, progesteron besins)
17.11 - beta 0,8
12.12 - korekta niszy -
Jestem po 5 transferach. 4 i 5 transfer na encortonie - ciąże biochemiczne. Przy pierwszych 3 bez encortonu nawet beta nie drgnęła. Przed świętami będę podchodzić do 6 transferu 5 dniowej blastocysty (3.1.2). Czy zwiększenie dawki encortonu pomogło której z Was utrzymać ciążę do końca ? Mam już córkę 11 lat przy której brałam tylko duphaston.
-