X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Encorton

Oceń ten wątek:
  • Dot Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparynę dostałam tez ze względu na pai1 i mthr.

Zaczęłaś brać encorton od pozytywnego testu?

• PustynnyKwiat Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki wynik PAI 1 miałaś? ( bo nie wiem skąd piszą że i wiedzą że ktoś ma hetero)

Mthr nie robiłam

Dopiero tydzień później miałam wl. wszystko więc 4tc+4dni zaczęłam brac

2020 początek starań
    2022 8tc 💔
    2023 musi się udać 🤞

27.07⏸️🙈
    29.07 beta 77.3
    31.07 beta 213.5
    04.08 beta 1205.1
    05.08 6mm pecherzyk
    17.08 160/min jest❤️
    30.08 20mm człowieczka 🥹
    27.09 6,6cm 😍
    25.10 chłopczyk💙😍
    20.12 wizyta 🤞
    preg.png
  • Dot Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam pakiet badań na trombofilie i przy wykrytych nieprawidłowościach piszą jaki to polimorfizm
    Pai 1 homo MTHFR 1298c homo i v2 hetero

PustynnyKwiat lubi tę wiadomość

• Dot Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was która brała encorton mierzyła nadal sobie temperaturę? Albo czy objawy ciążowe były takie same czy raczej są stłamszone przez encorton ?

• MartA Nowa

Wysłany: 22 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Niestety na wątku immunologia tylko ja coś piszę o ASA a wątek przeciwciała przeciwplemnikowe umarł, więc za bardzo nie ma się kogo poradzić, tak czy siak służę pomocą, bo mam już spora wiedzę w temacie, tak myślę ;)
    Jak napisać do Ciebie wiadomość prywatną. ?

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam przepisany encorton od potwierdzenia ciąży. Za mną 2 straty. Czy któraś z Was biorąc go miała problemy z cukrami ? Mam IO i obawiam się, że moja insulina zwariuje. Jednak immunolog wiedział o moich problemach a przepisał lek.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Hej dziewczyny, mam przepisany encorton od potwierdzenia ciąży. Za mną 2 straty. Czy któraś z Was biorąc go miała problemy z cukrami ? Mam IO i obawiam się, że moja insulina zwariuje. Jednak immunolog wiedział o moich problemach a przepisał lek.

Ja brałam encorton po udanym transferze około 1 miesiąca w małej dawce. W ulotce wpisane jest, ze powoduje wzrost poziomu cukru we krwi. Nie wiem czy miało to jakiś wpływ, ale robiłam glukozę we krwi podczas brania leku i wyszła wysoka (nie mam problemów z cukrami ogolnie). Lekarz kazał mi zrobić ponowne badania min. 7 dni po odstawieniu leku. Jutro robię krzywa cukrzycowa wiec się okaże, czy poprzedni wynik był spowodowany lekiem :)

• Magsty Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jest tu jeszcze ktoś?
    Dziewczyny macie może jakieś doświadczenia/informacje odnoście skuteczności encortonu podczas starań naturalnych lub in vitro u dziewczyn, które mają też endometiozę?

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)

12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
    1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

5-9.24 - antybiotyki na bakterie w tym biodacyna

8.11 - transfer blastki 4BB (estrofem, neoparin, accofil, cyclogest, progesteron besins)
    17.11 - beta 0,8

12.12 - korekta niszy
  • Asik85 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 5 transferach. 4 i 5 transfer na encortonie - ciąże biochemiczne. Przy pierwszych 3 bez encortonu nawet beta nie drgnęła. Przed świętami będę podchodzić do 6 transferu 5 dniowej blastocysty (3.1.2). Czy zwiększenie dawki encortonu pomogło której z Was utrzymać ciążę do końca :)? Mam już córkę 11 lat przy której brałam tylko duphaston.

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ