X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endokrynolog Warszawa - bez AH- pomocy!!!
Odpowiedz

Endokrynolog Warszawa - bez AH- pomocy!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nattttttt Nowa

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety,
    Poszukuję świetnego endokrynologa, który jest cierpliwy i wnikliwy i który nie zapisuje od razu antykoncepcji hormonalnej bądź innych silnych leków.
    Moja poprzednia pani ginekolog-endokrynolog zdiagnozowała u mnie PCOS i od razu przypisała AH.
    Zbagatelizowała natomiast fakt, że mam TSH 2,5 i FT4 20%. Temperatura zazwyczaj poniżej 36 stopni, zawsze zmarznięta z zamarzającymi dłońmi i stopami. O tym, że to mogą być problemy z tarczycą dowiedziałam się po zrobieniu dochodzenia tutaj na forum (dziękuję dziewczyny!).
    Dodam, że już wcześniej brałam AH i zawsze czułam się źle - migreny, stany depresyjne, poczucie ciężkości i opuchnięcia, mimo że dostawałam najmniejsze i najlżejsze dawki. Oczywiście żaden z lekarzy nie wspomniał, że przy AH powinnam się mocno suplementować, ponieważ wyjałowiają one ciało z witamin i minerałów :(
    Dlatego teraz zależy mi na lekarzu, który rozpisze ze mną suplementację, podpowie mi co powinnam jeść etc. a leki wprowadzi dopiero, kiedy to podejście nie pomoże. Sama na własną rękę zaczęłam wprowadzać suple i jem białkowe śniadania, ale chciałabym to zrobić pod okiem specjalisty.
    Jestem pewna, że któraś z Was trafiła na takiego cudownego lekarza.
    Dobrego wieczoru i dużo szczęścia przy staraniach 🌞

• STOKROTKA87 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej polecam dr Anię Calik, jest ginekologiem ale robi specjalizacje z endokrynologi i dodatkowo pracuje w szpitalu, mi bardzo pomogla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2024, 19:40

👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
    12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
    trombofilia wrodzona
    10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
    01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
    06.2023 - II FET beta 0 😞
    10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
    01.2024 -3 FET beta 0 😞
    AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
    02.11.2024 FET
    Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
    28dpt ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ