Cześć Kobiety,
Poszukuję świetnego endokrynologa, który jest cierpliwy i wnikliwy i który nie zapisuje od razu antykoncepcji hormonalnej bądź innych silnych leków.
Moja poprzednia pani ginekolog-endokrynolog zdiagnozowała u mnie PCOS i od razu przypisała AH.
Zbagatelizowała natomiast fakt, że mam TSH 2,5 i FT4 20%. Temperatura zazwyczaj poniżej 36 stopni, zawsze zmarznięta z zamarzającymi dłońmi i stopami. O tym, że to mogą być problemy z tarczycą dowiedziałam się po zrobieniu dochodzenia tutaj na forum (dziękuję dziewczyny!).
Dodam, że już wcześniej brałam AH i zawsze czułam się źle - migreny, stany depresyjne, poczucie ciężkości i opuchnięcia, mimo że dostawałam najmniejsze i najlżejsze dawki. Oczywiście żaden z lekarzy nie wspomniał, że przy AH powinnam się mocno suplementować, ponieważ wyjałowiają one ciało z witamin i minerałów
Dlatego teraz zależy mi na lekarzu, który rozpisze ze mną suplementację, podpowie mi co powinnam jeść etc. a leki wprowadzi dopiero, kiedy to podejście nie pomoże. Sama na własną rękę zaczęłam wprowadzać suple i jem białkowe śniadania, ale chciałabym to zrobić pod okiem specjalisty.
Jestem pewna, że któraś z Was trafiła na takiego cudownego lekarza.
Dobrego wieczoru i dużo szczęścia przy staraniach 🌞