Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endokrynolog Warszawa - bez AH- pomocy!!!
Odpowiedz

Endokrynolog Warszawa - bez AH- pomocy!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nattttttt Nowa

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety,
    Poszukuję świetnego endokrynologa, który jest cierpliwy i wnikliwy i który nie zapisuje od razu antykoncepcji hormonalnej bądź innych silnych leków.
    Moja poprzednia pani ginekolog-endokrynolog zdiagnozowała u mnie PCOS i od razu przypisała AH.
    Zbagatelizowała natomiast fakt, że mam TSH 2,5 i FT4 20%. Temperatura zazwyczaj poniżej 36 stopni, zawsze zmarznięta z zamarzającymi dłońmi i stopami. O tym, że to mogą być problemy z tarczycą dowiedziałam się po zrobieniu dochodzenia tutaj na forum (dziękuję dziewczyny!).
    Dodam, że już wcześniej brałam AH i zawsze czułam się źle - migreny, stany depresyjne, poczucie ciężkości i opuchnięcia, mimo że dostawałam najmniejsze i najlżejsze dawki. Oczywiście żaden z lekarzy nie wspomniał, że przy AH powinnam się mocno suplementować, ponieważ wyjałowiają one ciało z witamin i minerałów :(
    Dlatego teraz zależy mi na lekarzu, który rozpisze ze mną suplementację, podpowie mi co powinnam jeść etc. a leki wprowadzi dopiero, kiedy to podejście nie pomoże. Sama na własną rękę zaczęłam wprowadzać suple i jem białkowe śniadania, ale chciałabym to zrobić pod okiem specjalisty.
    Jestem pewna, że któraś z Was trafiła na takiego cudownego lekarza.
    Dobrego wieczoru i dużo szczęścia przy staraniach 🌞

• STOKROTKA87 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej polecam dr Anię Calik, jest ginekologiem ale robi specjalizacje z endokrynologi i dodatkowo pracuje w szpitalu, mi bardzo pomogla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2024, 19:40

👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
    12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
    trombofilia wrodzona
    10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
    01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
    06.2023 - II FET beta 0 😞
    10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
    01.2024 -3 FET beta 0 😞
    AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
    02.11.2024 FET
    Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
    28dpt ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ