endometrioza
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm...no to może powinnam te plamienia powiązać z tym lutenylem...bo w sumie nigdy tak nie miałam. Mam nadzieję, że jutro zrobi mi usg i powie czy mam się martwić czy nie...jedyny plus w tym miesiącu taki, że jajnik na którym jest torbiel nie boli tylko w sumie bardziej po drugiej stronie w okolicach miednicy, jakby nie widoczny siniak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 18:05
-
Także byłam u lekarza. Żadna cholera się nie przyplątała, chodzi mi o nadżerke czy inne takie... torbiel jest nie zmniejszył się ani nie zwiększył... jeszcze na 3 miesiące tym razem luteina (bo poprosiłam o coś tańszego ). Miałam cztery opcje i wybrałam to a krwawienie to zapewne sprawka lutenylu.
-
Uuee to faktycznie lepiej nie podpadać pracodawcy hehe :>
Zespół LUF – zespół luteinizacji niepękniętego pęcherzyka jajnikowego. Pęcherzyki Graffa nie chcą pękać, czasem z pomocą leku również...
Z tym markerem - dobry pomysł Ci podsunęłaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 16:46
-
Ja mam endometriozę i 2 razy musiałam mieć laparoskopie, przez tą endomende mam niskie amh I zostało mi tylko in vitro. Powodzenia życzę żeby Wam się udało2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
IVF robię w inviccie (Warszawa), ale to moje IUI to szkoda gadać lekarz to chyba mało doświadczenia miał w tym, zapisałam się gdzie indziej ale już następny powiedział że tylko IVF, spróbować możesz2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
hej dziewczyny, ja też mam endometriozę. W ciagu ostatnich kilku lat miałam laparoskopię i laparotomię. Od zeszłego roku staramy się o dziecko ze wspomaganiem. Mam za soba dwa nieudane iui (w moim przypadku to strata czasu i pieniedz) oraz jedne nieudane podejscie do ivf. Przy stymulacji pobrano mi mało pęcherzyków (tylko 4), bo jeden z jajnikow "schował" się za macicę i nie mieli do niego dojścia. W sumie miałam tylko jeden zarodek 4a, który niestety z nami nie pozostał we wrześniu decydujemy się na drugie podejście.
Moim problemem jest także słaba odpowiedź na stymulację, więc lekarz zmodyfikuje protokoł, aby uzyskać lepsze i więcej pecherzyków.endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
a jakie macie amh ?endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
nick nieaktualnyWitam dziewczyny
Dołączam się do Waszego wątku. W maju tego roku miałam laparoskopię + hiteroskopię, bo było podejrzenie endometriozy. Zabieg potwierdził, że mam endometriozę 3 stopnia, na prawym jajniku torbiel czekoladowa 3 cm - za mała, żeby operować i małe dwa mięśniaki. U męża jest dużo poważniejszy problem - ma przeciwciała przeciwplemnikowe, są bardzo małe szanse lub żadne na naturalne zajście w ciążę. Od roku chodzimy do kliniki Provita w Katowicach. Będziemy podchodzić do IMSI.
Pozdrawiam