Equoral,Azatiopryna i steryd.
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvuś wrote:Plan na przyszły rok to AZ.
Jeszcze kilka badań do powtórzenia po poronieniu, ale musi upłynąć 12 tyg.po#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Raczej na moje komórki.
niskie amh, słabe zarodki, nigdy dobrej blastki:-(
Kariotypy ok
Immunologia też raczej ogarnięta w podstawach, ale sukcesu brak.
Kiedyś kwalifikowany jako niepłodność idiopatyczna, ale dr wytłumaczył że jak pojawiła się ciąża to ten zapis nie jest odpowiedni.
Tylko przyczyną wciąż nie znana...W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
sylvuś wrote:Raczej na moje komórki.
niskie amh, słabe zarodki, nigdy dobrej blastki:-(
Kariotypy ok
Immunologia też raczej ogarnięta w podstawach, ale sukcesu brak.
Kiedyś kwalifikowany jako niepłodność idiopatyczna, ale dr wytłumaczył że jak pojawiła się ciąża to ten zapis nie jest odpowiedni.
Tylko przyczyną wciąż nie znana...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
W moim przypadku AZ nic to nie da, pytałam.
Para oddajaca zarodek nie miała takiego badania więc nic nie porownam.
To jest bardzo dobre badanie przy staraniach a nie adopcji, pokazuje tak naprawdę NK w macicy, a tylko one są prawdziwe, te z krwi nic nie dają jak się okazujeW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
sylvuś wrote:W moim przypadku AZ nic to nie da, pytałam.
Para oddajaca zarodek nie miała takiego badania więc nic nie porownam.
To jest bardzo dobre badanie przy staraniach a nie adopcji, pokazuje tak naprawdę NK w macicy, a tylko one są prawdziwe, te z krwi nic nie dają jak się okazujenjut, sylvuś lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Yoselyn82 wrote:A ja sie zastanawialam czy aby na pewno u mnie immuno tak szwankuje, ja podejrzewam u mnie zarodki ze mam wadliwe, pewnie immuno ma tam swoje racje ale nie wydaje mi sie ze az tyle razy..tym bardziej ze bylam obstawiona na lekach.. no nic, walczymy dalej
Odnosnie AZ to albo tez jakies byly nie halo albo po prostu sie nie przyjely, no bo immuno to troszeczke z boku w tym wypadku no ale na pewno tez ma jakies znaczenie.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Yoselyn82 wrote:dzis mam 30dc ale cykle mam troche nie regularne wiec czekam dalej. czasem czuje podbrzusze ale to pewnie @ sie zbliza..
Jakos nie mam nadziei ze mi sie uda naturalnie.. no ale ponoc nadzieja umiera ostatnia#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Witajcie dziewczyny!
Czy mogę dołączyć do wątku?
Staramy się z mężem od 4 lat, jedno poronienie na koncie. Tak na prawdę przyczyną naszych niepowodzeń są przeciwciała w nasieniu, które atakują plemniki. W związku z tym końcem kwietnia mamy wizytę u dr. Paśnika. Chciałam zapytać czy warto na pierwszą wizytę mieć już wcześniej porobione badania? My mamy tylko test na przeciwciała przeciwplemnikowe u męża- dodatni i badanie w kierunku ANA - ujemne. Ja z immunologii nic nie tknęłam. Robić coś na własną rękę czy czekać na zalecenia? Myślałam, żeby napisać do Pana Doktora maila z pytaniem o badania przed wizytą, ale zastanawiam się czy to nie będzie zbyt duże faux pas?25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
Witam ja próbuje zapisać sie na wizytę do Dr Pasnika z uwagi na 3 poronienia w 4 tygodniu ciąży, Ana 2 dodatnie .... jednak niestety nie mam szczęścia wszystkie terminy zajęte a zalezy mi aby zrobic te badania jak najszybciej. Czy ktoś może pomoże? Dzwoniłam do Łodzi na nr 42-640-95-52 i do Warszawy na Aleje Wilanowską nr tel 22 5228500... czy dr jeszcze gdzieś przyjmuje? Czy to norma że pomimo prywatnej wizyty nie mozna się dostąć ?
-