Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Neytiri wrote:Sikne jeszcze raz 10dpt. W klinice kazali mi zrobic bete dopiero 14dpt.
Wczesniej nie pojde, bo we Francji badania sa bardzo drogie i kazda beta bez skierowania mnie kosztuje 40€…
Napisalam do Lenki, bo tydzien byla na urlopie, zeby mi wyslala raport z transferu, bo nawet nie wiem jaki zarodek mi zostal.
Niestety nawet nie wiem jak mam sie teraz zorganizowac, aby po ten ostatni zarodek pojechac na pewno w tym roku sobie juz odpuszcze…
Nie wiem, nie wiem co robic dziewczyny 😭 dzis robilam test razem z moim mezem, ktory sie stresowal bardziej ode mnie, a potem byl tak zawiedziony i smutny, ze mi serce pekalo…
😥 Neytiri a te wszystkie KIRy, immunologie masz przebadane?Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
OlaWi wrote:Gyncentrum dobie daruj, zarówno polskie jak i czeskie. Długo by opowiadać. Nic nie załatwisz, nic się nie dowiesz, zapłacisz i będziesz dalej w tym samym miejscu. Szkoda czasu i pieniędzy. Moje kilkuletnie doświadczenie. Może inni mają lepsze.
FlyingDutchman lubi tę wiadomość
-
Lena, nie, nie mam przebadanej immuno, bo po poprzednich probach wszyscy zwalali wine na zarodki. Ledwo mielismy jakies i to slabej jakosci. KD mialo byc rozwiazaniem problemu. Teraz na pewno lepiej sie przygotuje do ostatniej proby.Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Neytiri wrote:Lena, nie, nie mam przebadanej immuno, bo po poprzednich probach wszyscy zwalali wine na zarodki. Ledwo mielismy jakies i to slabej jakosci. KD mialo byc rozwiazaniem problemu. Teraz na pewno lepiej sie przygotuje do ostatniej proby.
A robilas biopsje endometrium? Przynajmniej oznaczenie cd138?Dwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
Transfer na cyklu sztucznym ❌
Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
3 zarodki przebadane genetycznie
Problem cienkiego endometrium
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2
10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷♀️ -
Zmykam z polski wrote:A robilas biopsje endometrium? Przynajmniej oznaczenie cd138?Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Neytiri wrote:Tak jak pisalam nic takiego nie robilam, bo wczesniej mialam jedynie 2 transfery bardzo slabych zarodkow i problem mial lezec w komorkach, a nie w endo. Teraz poszukam przyczyny glebiej. U nas robia takie badanie jak MatriceLab.
Mam nadzieję, że do następnego transferu uda się tak dobrać leki żeby tym razem zaskoczyło. Naprawdę bardzo mi przykro, co tu więcej dodać 😥Neytiri lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
Eurofertil Ostrava
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
Neytiri wrote:Tak jak pisalam nic takiego nie robilam, bo wczesniej mialam jedynie 2 transfery bardzo slabych zarodkow i problem mial lezec w komorkach, a nie w endo. Teraz poszukam przyczyny glebiej. U nas robia takie badanie jak MatriceLab.
U mnie wlasnie tez byli takie podejrzenie ,że problem tylko w jakości zarodkow.
Chcoiaz Ryszard nie chciał to zbadaliśmy zarodki i okazało się ze problem wcale nie leży w ich jakości tylko w moim endo.
Dalej nie zostałam skierowana na żadne badania dodatkowe. Wszystko trzeba robić na własną rękę.Neytiri lubi tę wiadomość
Dwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2
10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷♀️ -
Neytiri wrote:Sikne jeszcze raz 10dpt. W klinice kazali mi zrobic bete dopiero 14dpt.
Wczesniej nie pojde, bo we Francji badania sa bardzo drogie i kazda beta bez skierowania mnie kosztuje 40€…
Napisalam do Lenki, bo tydzien byla na urlopie, zeby mi wyslala raport z transferu, bo nawet nie wiem jaki zarodek mi zostal.
Niestety nawet nie wiem jak mam sie teraz zorganizowac, aby po ten ostatni zarodek pojechac na pewno w tym roku sobie juz odpuszcze…
Nie wiem, nie wiem co robic dziewczyny 😭 dzis robilam test razem z moim mezem, ktory sie stresowal bardziej ode mnie, a potem byl tak zawiedziony i smutny, ze mi serce pekalo…
Zbadaj co możesz przed kolejnym transferem. U mnie też lekarz problem w nie udanych transferach widział w słabej jakości zarodków. W drugiej procedurze przy przebadanych 4 na 4 zdrowe. Jestem po 5 transferach i powiem tak, że żal po każdym z nich doprowadził mnie do depresji. Obecnie doprowadzam się do stanu normalności i przed kolejnym transferem robię test ERA i stan zapalny w macicy jak i komórki NK.
Lachcina tego nie zlecił a inni lekarze nie mieli wątpliwości, że trzeba te badania wykonać.
Ściskam Cię mocno!Neytiri, AgnieszkaH lubią tę wiadomość
-
Juska, a gdzie robisz te wszystkie badania? Ja szukam jakis specjalistow we Wroclawiu… mam taka prace, ze moge akurat na jakis czas zostac w Polsce i porobic co trzeba… we Francji jest z tym bardzo ciezko, moj gin nawet nie slyszal o kirachStarania o pierwsze dziecko od 05/2018
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Neytiri wrote:Juska, a gdzie robisz te wszystkie badania? Ja szukam jakis specjalistow we Wroclawiu… mam taka prace, ze moge akurat na jakis czas zostac w Polsce i porobic co trzeba… we Francji jest z tym bardzo ciezko, moj gin nawet nie slyszal o kirach
Jeśli chodzi o badania immunologiczne to ja np kiry robiłam w Gyncentrum w Katowicach. Z tego co pamietam mają więcej badan immunologicznych w ofercie
. W Łodzi przyjmuje bardzo dobry immunolog- dr Paśnik. Dzisiaj odbywają się online za pośrednictwem maila zapisy na przyszły rok. Generalnie jest bardzo cieżko zdobyć termin u niego.
Wiem natomiast że Invimed ma w swojej ofercie badania immunologiczne ale nie wiem jakie dokładnie? Zadzwoń moze do Wrocławia i zapytaj
. Aha Jeśli chodzi natomiast o kiry to to badania powinno wykonywać się z partnerem. Tak mi Panie powiedziały wtedy w recepcji i tez pojechałam zrobic te badania z narzeczonymNeytiri lubi tę wiadomość
Ona- 32 lat
On- 33 lata
-Styczeń 2019- rozpoczęcie starań naturalnych
Klinika w Niemcach :
-Październik 2020- nieudane IUI
-Listopad 2020- nieudana IUI
-Grudzień 2020- nieudana IUI
-Styczeń 2021- nieudane IUI
Zmiana kliniki Invimed Wrocław:
- Czerwiec 2021- punkcja-pobrano 18 dojrzałych pęcherzyków- mamy dwie blastocysty 4 BB, 4BB ❄️❄️
- Lipiec 2021- transfer blastocysty - beta <0,5 😢
- Październik 2021- transfer blastocysty- beta 2,4 😢
Zmiana kliniki- Czechy:
- czerwiec 2022- transfer blastocysty
26.07 ❤️ -
nick nieaktualnyNeytiri wrote:Czesc dziewczyny, niestety u mnie lipa.
Zrobilam sikacza z rana 8dpt i biel vizira. Nie ma nawet cienia cienia Nie chce mi sie az wierzyc, ze zaden zarodek sie nie zagniezdzil 😭 -
nick nieaktualnyJuska wrote:Bardzo mi przykro kochana...
Zbadaj co możesz przed kolejnym transferem. U mnie też lekarz problem w nie udanych transferach widział w słabej jakości zarodków. W drugiej procedurze przy przebadanych 4 na 4 zdrowe. Jestem po 5 transferach i powiem tak, że żal po każdym z nich doprowadził mnie do depresji. Obecnie doprowadzam się do stanu normalności i przed kolejnym transferem robię test ERA i stan zapalny w macicy jak i komórki NK.
Lachcina tego nie zlecił a inni lekarze nie mieli wątpliwości, że trzeba te badania wykonać.
Ściskam Cię mocno!Neytiri lubi tę wiadomość
-
Baby89 wrote:Bardzo mi przykro Neytiri….😢
Jeśli chodzi o badania immunologiczne to ja np kiry robiłam w Gyncentrum w Katowicach. Z tego co pamietam mają więcej badan immunologicznych w ofercie
. W Łodzi przyjmuje bardzo dobry immunolog- dr Paśnik. Dzisiaj odbywają się online za pośrednictwem maila zapisy na przyszły rok. Generalnie jest bardzo cieżko zdobyć termin u niego.
Wiem natomiast że Invimed ma w swojej ofercie badania immunologiczne ale nie wiem jakie dokładnie? Zadzwoń moze do Wrocławia i zapytaj
. Aha Jeśli chodzi natomiast o kiry to to badania powinno wykonywać się z partnerem. Tak mi Panie powiedziały wtedy w recepcji i tez pojechałam zrobic te badania z narzeczonymNeytiri lubi tę wiadomość
Ona- 32 lat
On- 33 lata
Klinika w Niemcach :
- Czerwiec 2021- punkcja-pobrano 18 dojrzałych pęcherzyków- mamy dwie blastocysty 4 BB, 4BB ❄️❄️
Zmiana kliniki- Czechy:
26.07 ❤️ -
Neytiri wrote:Juska, a gdzie robisz te wszystkie badania? Ja szukam jakis specjalistow we Wroclawiu… mam taka prace, ze moge akurat na jakis czas zostac w Polsce i porobic co trzeba… we Francji jest z tym bardzo ciezko, moj gin nawet nie slyszal o kirach
Niestety na całą Polskę jest tylko kilku immunologiw- stąd te kolejki bo jak widac jest duzo par u których problem nie leży tylko w zarodkach, tylko ma głębsza naturę. Niestety większość par zaczyna badać immunolgię dopiero w monecie kiedy nie udaje sie nawet z super klasy zarodkami. Ja postanowiłam zrobic inaczej i pomimo że badania są generalnie drogie to umówiłam się do immunologa juz przed pierwszym transferem i okazało sie juz na start że mam problemu z kirami, brakuje mi praktycznie wszystkich implatacyjnych- dostałam na to accofil w zastrzyk. Pomimo że u nas generalnie lekarz w klinice mówił że mamy problem z komórkami i plemnikami, i że jedyna szansa dla nas to invitro to nie żałuje że zrobiłam jeszcze immunologie bo wiem że problemow mamy więcej…
Niestety mimo zaleceń immunologicznych przed każdym z dwóch transferów- żaden sie nie udał…
Ale dobrze, starczy juz o mnie… co chciałam Ci jeszcze napisac to jeśli będziesz robic badania to musisz nastawić się na to że czas oczekiwania jest triche długi zanim dostaniesz wyniki. Na Kiry z tego ci pamietam czeka sie do 6 tygodni, na pakiet na trombofilii tez CHyba koło miesiąca. Na cytokiny chyba 2 tygodnie- ale to badanie możesz zrobic 3 tygodnie od momentu kiedy nie bierzesz juz sterydu- jeśli miałaś Np włączony do transfery. Na allo MLR tez czeka sie chyba 14 dni roboczychNeytiri, FlyingDutchman lubią tę wiadomość
Ona- 32 lat
On- 33 lata
Klinika w Niemcach :
Zmiana kliniki- Czechy:
26.07 ❤️ -
Na fc jest takie forum: Starając się z pomocą dr P. Immunologia.
Na tym forum znajdziesz mnóstwo informacji o immunologii. Tam wypowiadają sie dziewczyny, które leczą sie u doc Paśnika. Często tez mozna znaleść wolne terminy, które są zwalniane do docenta.Neytiri lubi tę wiadomość
Ona- 32 lat
On- 33 lata
Klinika w Niemcach :
Zmiana kliniki- Czechy:
26.07 ❤️ -
Neytiri lubi tę wiadomość
Ona- 32 lat
On- 33 lata
Klinika w Niemcach :
Zmiana kliniki- Czechy:
26.07 ❤️ -
Dzięki dziewczyny, na pewno skorzystam z waszych rad. Jest co badać przed kolejnym transferem!
SŁUCHAJCIE TEGO, BO JE*ŁAM przed chwilą!! Napisałam do Lenki, ze chcę raport z transferu. Pytałam o niego już w zeszły poniedziałek, ale ona od wtorku była na urlopie i kazała się przypomnieć dzisiaj.
Dostałam przed chwila odpowiedź, ze podany był JEDEN zarodek klasy 4AA, a dwa zostały. Ja się pytam jak to jest możliwe??? Na kilka dni przed transferem gadałam z nią przez SMSy i ustaliliśmy, ze będą podane 2 zarodki + embryoglue. Przed samym transferem widziałam Lenkę na szybko w okienku jak podawała słomki Ryśkowi i potwierdziła, ze przygotowała mi 2 zarodki. Przynajmniej ja tak zrozumiałam! Jak spytałam Lachciny, czy na pewno 2 umieścił to powiedział, ze on nie wie, bo nie widzi co Lenka przygotowała. Normalnie padłam! Teraz się zastanawiam czy w ogóle mi ten embryoglue dodała, bo jakoś dziwnie nie kazała mi płacić za niego, a wcześniej mówiła, ze to dodatkowy koszt 2500 koron. Jakbym była jeszcze w PL to bym się do niech normalnie przejechała zaraz, taka jestem wku*wiona!!Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Neytiri wrote:Dzięki dziewczyny, na pewno skorzystam z waszych rad. Jest co badać przed kolejnym transferem!
SŁUCHAJCIE TEGO, BO JE*ŁAM przed chwilą!! Napisałam do Lenki, ze chcę raport z transferu. Pytałam o niego już w zeszły poniedziałek, ale ona od wtorku była na urlopie i kazała się przypomnieć dzisiaj.
Dostałam przed chwila odpowiedź, ze podany był JEDEN zarodek klasy 4AA, a dwa zostały. Ja się pytam jak to jest możliwe??? Na kilka dni przed transferem gadałam z nią przez SMSy i ustaliliśmy, ze będą podane 2 zarodki + embryoglue. Przed samym transferem widziałam Lenkę na szybko w okienku jak podawała słomki Ryśkowi i potwierdziła, ze przygotowała mi 2 zarodki. Przynajmniej ja tak zrozumiałam! Jak spytałam Lachciny, czy na pewno 2 umieścił to powiedział, ze on nie wie, bo nie widzi co Lenka przygotowała. Normalnie padłam! Teraz się zastanawiam czy w ogóle mi ten embryoglue dodała, bo jakoś dziwnie nie kazała mi płacić za niego, a wcześniej mówiła, ze to dodatkowy koszt 2500 koron. Jakbym była jeszcze w PL to bym się do niech normalnie przejechała zaraz, taka jestem wku*wiona!!
Skandal jaki tam jest burdel 😡Niech teraz na szybko sprawdza ile zarodków Wam zostałoOna: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
Eurofertil Ostrava
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
Dostałam odpowiedź, że przecież ona mi powiedziała przed transferem, że teraz poda jeden, a jak się nie uda to następnym razem podadzą 2 🤬 ja się pytam kiedy ona mi to powiedziała? Nasza rozmowa trwała 10 sekund. Odpisałam jej, że jechałam do nich specjalnie 2000 km licząc na 2 zarodki.
Ręce mi opadły dziewczyny.
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Neytiri wrote:Dostałam odpowiedź, że przecież ona mi powiedziała przed transferem, że teraz poda jeden, a jak się nie uda to następnym razem podadzą 2 🤬 ja się pytam kiedy ona mi to powiedziała? Nasza rozmowa trwała 10 sekund. Odpisałam jej, że jechałam do nich specjalnie 2000 km licząc na 2 zarodki.
Ręce mi opadły dziewczyny.
U mnie też było podobnie z emryoglue. Prosiłam zeby było dodane do transferu, ale tego nie zrobili. Jak chcieliśmy zapłacić dodatkowo to powiedzieli ze nie trzeba . Teraz rozumiem,że dlatego ze go po prostu nie było.
Zaczynają być jaja w tej klinice.Dwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow