X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Lena887 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Sikne jeszcze raz 10dpt. W klinice kazali mi zrobic bete dopiero 14dpt.
    Wczesniej nie pojde, bo we Francji badania sa bardzo drogie i kazda beta bez skierowania mnie kosztuje 40€…
    Napisalam do Lenki, bo tydzien byla na urlopie, zeby mi wyslala raport z transferu, bo nawet nie wiem jaki zarodek mi zostal.
    Niestety nawet nie wiem jak mam sie teraz zorganizowac, aby po ten ostatni zarodek pojechac :/ na pewno w tym roku sobie juz odpuszcze…
    Nie wiem, nie wiem co robic dziewczyny 😭 dzis robilam test razem z moim mezem, ktory sie stresowal bardziej ode mnie, a potem byl tak zawiedziony i smutny, ze mi serce pekalo…

😥 Neytiri a te wszystkie KIRy, immunologie masz przebadane?

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Milenka Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Gyncentrum dobie daruj, zarówno polskie jak i czeskie. Długo by opowiadać. Nic nie załatwisz, nic się nie dowiesz, zapłacisz i będziesz dalej w tym samym miejscu. Szkoda czasu i pieniędzy. Moje kilkuletnie doświadczenie. Może inni mają lepsze.
    OlaWi bardzo dziękuję za inf. Zapisałam się do dr Lachciny. Nadmienię że w Polsce też jedna pani dr z Łodzi zapytała do czego nam się tak spieszy że ona nawet ma panie które rodzą dopiero po 40 roku życia pierwsze dziecko...I wtedy to była tam już ostatnia nasza wizyta. Uważam że niektórzy to żerują na nieszczęściu innych. Człowiek wierzy bo to przecież lekarze że pomogą... Przykre to wszystko i tyle.

FlyingDutchman lubi tę wiadomość

• Neytiri Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, nie, nie mam przebadanej immuno, bo po poprzednich probach wszyscy zwalali wine na zarodki. Ledwo mielismy jakies i to slabej jakosci. KD mialo byc rozwiazaniem problemu. Teraz na pewno lepiej sie przygotuje do ostatniej proby.

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • Zmykam z polski Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Lena, nie, nie mam przebadanej immuno, bo po poprzednich probach wszyscy zwalali wine na zarodki. Ledwo mielismy jakies i to slabej jakosci. KD mialo byc rozwiazaniem problemu. Teraz na pewno lepiej sie przygotuje do ostatniej proby.

A robilas biopsje endometrium? Przynajmniej oznaczenie cd138?

Dwie nieudane procedury w Polsce
    Transfer swiezy ❌
    Transfer na cyklu sztucznym ❌

Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
    ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    3 zarodki przebadane genetycznie
    Problem cienkiego endometrium
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2

10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
    Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷‍♀️
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam z polski wrote:
    A robilas biopsje endometrium? Przynajmniej oznaczenie cd138?
    Tak jak pisalam nic takiego nie robilam, bo wczesniej mialam jedynie 2 transfery bardzo slabych zarodkow i problem mial lezec w komorkach, a nie w endo. Teraz poszukam przyczyny glebiej. U nas robia takie badanie jak MatriceLab.

✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • Lena887 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Tak jak pisalam nic takiego nie robilam, bo wczesniej mialam jedynie 2 transfery bardzo slabych zarodkow i problem mial lezec w komorkach, a nie w endo. Teraz poszukam przyczyny glebiej. U nas robia takie badanie jak MatriceLab.

Mam nadzieję, że do następnego transferu uda się tak dobrać leki żeby tym razem zaskoczyło. Naprawdę bardzo mi przykro, co tu więcej dodać 😥

Neytiri lubi tę wiadomość

Eurofertil Ostrava
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g

Wysłany: 2 listopada 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:

U mnie wlasnie tez byli takie podejrzenie ,że problem tylko w jakości zarodkow.
    Chcoiaz Ryszard nie chciał to zbadaliśmy zarodki i okazało się ze problem wcale nie leży w ich jakości tylko w moim endo.
    Dalej nie zostałam skierowana na żadne badania dodatkowe. Wszystko trzeba robić na własną rękę.

Transfer swiezy ❌

ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

• Juska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Sikne jeszcze raz 10dpt. W klinice kazali mi zrobic bete dopiero 14dpt.
    Wczesniej nie pojde, bo we Francji badania sa bardzo drogie i kazda beta bez skierowania mnie kosztuje 40€…
    Napisalam do Lenki, bo tydzien byla na urlopie, zeby mi wyslala raport z transferu, bo nawet nie wiem jaki zarodek mi zostal.
    Niestety nawet nie wiem jak mam sie teraz zorganizowac, aby po ten ostatni zarodek pojechac :/ na pewno w tym roku sobie juz odpuszcze…
    Nie wiem, nie wiem co robic dziewczyny 😭 dzis robilam test razem z moim mezem, ktory sie stresowal bardziej ode mnie, a potem byl tak zawiedziony i smutny, ze mi serce pekalo…
    Bardzo mi przykro kochana...
    Zbadaj co możesz przed kolejnym transferem. U mnie też lekarz problem w nie udanych transferach widział w słabej jakości zarodków. W drugiej procedurze przy przebadanych 4 na 4 zdrowe. Jestem po 5 transferach i powiem tak, że żal po każdym z nich doprowadził mnie do depresji. Obecnie doprowadzam się do stanu normalności i przed kolejnym transferem robię test ERA i stan zapalny w macicy jak i komórki NK.
    Lachcina tego nie zlecił a inni lekarze nie mieli wątpliwości, że trzeba te badania wykonać.
    Ściskam Cię mocno!

Neytiri, AgnieszkaH lubią tę wiadomość

• Neytiri Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska, a gdzie robisz te wszystkie badania? Ja szukam jakis specjalistow we Wroclawiu… mam taka prace, ze moge akurat na jakis czas zostac w Polsce i porobic co trzeba… we Francji jest z tym bardzo ciezko, moj gin nawet nie slyszal o kirach :/

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • Baby89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Juska, a gdzie robisz te wszystkie badania? Ja szukam jakis specjalistow we Wroclawiu… mam taka prace, ze moge akurat na jakis czas zostac w Polsce i porobic co trzeba… we Francji jest z tym bardzo ciezko, moj gin nawet nie slyszal o kirach :/
    Bardzo mi przykro Neytiri….😢
    Jeśli chodzi o badania immunologiczne to ja np kiry robiłam w Gyncentrum w Katowicach. Z tego co pamietam mają więcej badan immunologicznych w ofercie
    . W Łodzi przyjmuje bardzo dobry immunolog- dr Paśnik. Dzisiaj odbywają się online za pośrednictwem maila zapisy na przyszły rok. Generalnie jest bardzo cieżko zdobyć termin u niego.
    Wiem natomiast że Invimed ma w swojej ofercie badania immunologiczne ale nie wiem jakie dokładnie? Zadzwoń moze do Wrocławia i zapytaj
    . Aha Jeśli chodzi natomiast o kiry to to badania powinno wykonywać się z partnerem. Tak mi Panie powiedziały wtedy w recepcji i tez pojechałam zrobic te badania z narzeczonym

Ona- 32 lat
    On- 33 lata

-Styczeń 2019- rozpoczęcie starań naturalnych
    Klinika w Niemcach :
    -Październik 2020- nieudane IUI
    -Listopad 2020- nieudana IUI
    -Grudzień 2020- nieudana IUI
    -Styczeń 2021- nieudane IUI
    Zmiana kliniki Invimed Wrocław:
    - Czerwiec 2021- punkcja-pobrano 18 dojrzałych pęcherzyków- mamy dwie blastocysty 4 BB, 4BB ❄️❄️
    - Lipiec 2021- transfer blastocysty - beta <0,5 😢
    - Październik 2021- transfer blastocysty- beta 2,4 😢
    Zmiana kliniki- Czechy:
    - czerwiec 2022- transfer blastocysty
    26.07 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Czesc dziewczyny, niestety u mnie lipa.
    Zrobilam sikacza z rana 8dpt i biel vizira. Nie ma nawet cienia cienia :( Nie chce mi sie az wierzyc, ze zaden zarodek sie nie zagniezdzil 😭
    A jakiej firmy test? Bo różnie to bywa z tymi testami, choć wiadomo nie chcę robić złudnej nadziei. Poczekaj może na betę 14dpt, bo nigdy nic nie wiadomo choć jest to przykre, jakiś cień cienia powinno być widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska wrote:
    Bardzo mi przykro kochana...
    Zbadaj co możesz przed kolejnym transferem. U mnie też lekarz problem w nie udanych transferach widział w słabej jakości zarodków. W drugiej procedurze przy przebadanych 4 na 4 zdrowe. Jestem po 5 transferach i powiem tak, że żal po każdym z nich doprowadził mnie do depresji. Obecnie doprowadzam się do stanu normalności i przed kolejnym transferem robię test ERA i stan zapalny w macicy jak i komórki NK.
    Lachcina tego nie zlecił a inni lekarze nie mieli wątpliwości, że trzeba te badania wykonać.
    Ściskam Cię mocno!
    Dokładnie, żeby mieć pewność, że w macicy jest porządek koniecznie trzeba zrobić cd138 i komórki nk to już z immunologii. Skoro zarodki są piękne to gdzieś coś musi szwankować i trzeba to wyeliminować. I dobrze jest zbadać inne elementy immuno. Wtedy z czystym sumieniem można podejść do transferu.

• Baby89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby89 wrote:
    Bardzo mi przykro Neytiri….😢
    Jeśli chodzi o badania immunologiczne to ja np kiry robiłam w Gyncentrum w Katowicach. Z tego co pamietam mają więcej badan immunologicznych w ofercie
    . W Łodzi przyjmuje bardzo dobry immunolog- dr Paśnik. Dzisiaj odbywają się online za pośrednictwem maila zapisy na przyszły rok. Generalnie jest bardzo cieżko zdobyć termin u niego.
    Wiem natomiast że Invimed ma w swojej ofercie badania immunologiczne ale nie wiem jakie dokładnie? Zadzwoń moze do Wrocławia i zapytaj
    . Aha Jeśli chodzi natomiast o kiry to to badania powinno wykonywać się z partnerem. Tak mi Panie powiedziały wtedy w recepcji i tez pojechałam zrobic te badania z narzeczonym
    Warte tez zbadać z immunologii cytokiny- zeby wiedzieć czy organizm nie wytwarza przeciwciał które niszczą zarodek. W następnym cyklu możesz tez zbadać alloMLR to jest badane które pokazuje czy Twój organizm wytwarza tzw”parasol ochronny”. Nie wiem czy robiłaś tez pakiet na trombofilii? Warto zrobic chociażby zeby wiedziec czy nie masz przypadkiem mutacji PAI, która uniemożliwia zagnieżdżenie- jeśli masz tą mutacje to musisz brać heparynę.

Ona- 32 lat
    On- 33 lata

Klinika w Niemcach :
    - Czerwiec 2021- punkcja-pobrano 18 dojrzałych pęcherzyków- mamy dwie blastocysty 4 BB, 4BB ❄️❄️
    Zmiana kliniki- Czechy:
    26.07 ❤️
  • Baby89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    We Wrocławiu nie ma niestety żadnego immunologa! Sama byłam w szoku jak przerabiałam temat immunologii u siebie. Najbliżej to chyba masz do Katowic- dr Sydor w Gyncentrum- do niego tez niestety są kolejki ale moze z odrobina szczęścia uda Ci sie zdobyć jakis termin. Kolejni Immunologiwie to juz tylko Łódź- doc Paśnik, dr Malinowski. Do wszystkich niestety są kolejki ale do Malinowskiego mniejsze, z tym że on nie akceptuje żadnych wyników z innych laboratoriów. Kiedyś czytałam że pakiet badan u niego to Ok 2000zl
    Niestety na całą Polskę jest tylko kilku immunologiw- stąd te kolejki bo jak widac jest duzo par u których problem nie leży tylko w zarodkach, tylko ma głębsza naturę. Niestety większość par zaczyna badać immunolgię dopiero w monecie kiedy nie udaje sie nawet z super klasy zarodkami. Ja postanowiłam zrobic inaczej i pomimo że badania są generalnie drogie to umówiłam się do immunologa juz przed pierwszym transferem i okazało sie juz na start że mam problemu z kirami, brakuje mi praktycznie wszystkich implatacyjnych- dostałam na to accofil w zastrzyk. Pomimo że u nas generalnie lekarz w klinice mówił że mamy problem z komórkami i plemnikami, i że jedyna szansa dla nas to invitro to nie żałuje że zrobiłam jeszcze immunologie bo wiem że problemow mamy więcej…
    Niestety mimo zaleceń immunologicznych przed każdym z dwóch transferów- żaden sie nie udał…
    Ale dobrze, starczy juz o mnie… co chciałam Ci jeszcze napisac to jeśli będziesz robic badania to musisz nastawić się na to że czas oczekiwania jest triche długi zanim dostaniesz wyniki. Na Kiry z tego ci pamietam czeka sie do 6 tygodni, na pakiet na trombofilii tez CHyba koło miesiąca. Na cytokiny chyba 2 tygodnie- ale to badanie możesz zrobic 3 tygodnie od momentu kiedy nie bierzesz juz sterydu- jeśli miałaś Np włączony do transfery. Na allo MLR tez czeka sie chyba 14 dni roboczych

Neytiri, FlyingDutchman lubią tę wiadomość

Ona- 32 lat
    On- 33 lata

Klinika w Niemcach :
    Zmiana kliniki- Czechy:
    26.07 ❤️
  • Baby89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fc jest takie forum: Starając się z pomocą dr P. Immunologia.
    Na tym forum znajdziesz mnóstwo informacji o immunologii. Tam wypowiadają sie dziewczyny, które leczą sie u doc Paśnika. Często tez mozna znaleść wolne terminy, które są zwalniane do docenta.

Ona- 32 lat
    On- 33 lata

Klinika w Niemcach :
    Zmiana kliniki- Czechy:
    26.07 ❤️
  • Baby89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Zadzwoń tez do Invimedu we Wrocławiu. Oni maja pakiet badan immunologicznych ale nie wiem dokładnie które wykonują

Ona- 32 lat
    On- 33 lata

Klinika w Niemcach :
    Zmiana kliniki- Czechy:
    26.07 ❤️
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na pewno skorzystam z waszych rad. Jest co badać przed kolejnym transferem!

SŁUCHAJCIE TEGO, BO JE*ŁAM przed chwilą!! Napisałam do Lenki, ze chcę raport z transferu. Pytałam o niego już w zeszły poniedziałek, ale ona od wtorku była na urlopie i kazała się przypomnieć dzisiaj.
    Dostałam przed chwila odpowiedź, ze podany był JEDEN zarodek klasy 4AA, a dwa zostały. Ja się pytam jak to jest możliwe??? Na kilka dni przed transferem gadałam z nią przez SMSy i ustaliliśmy, ze będą podane 2 zarodki + embryoglue. Przed samym transferem widziałam Lenkę na szybko w okienku jak podawała słomki Ryśkowi i potwierdziła, ze przygotowała mi 2 zarodki. Przynajmniej ja tak zrozumiałam! Jak spytałam Lachciny, czy na pewno 2 umieścił to powiedział, ze on nie wie, bo nie widzi co Lenka przygotowała. Normalnie padłam! Teraz się zastanawiam czy w ogóle mi ten embryoglue dodała, bo jakoś dziwnie nie kazała mi płacić za niego, a wcześniej mówiła, ze to dodatkowy koszt 2500 koron. Jakbym była jeszcze w PL to bym się do niech normalnie przejechała zaraz, taka jestem wku*wiona!!

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • Lena887 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Dzięki dziewczyny, na pewno skorzystam z waszych rad. Jest co badać przed kolejnym transferem!

SŁUCHAJCIE TEGO, BO JE*ŁAM przed chwilą!! Napisałam do Lenki, ze chcę raport z transferu. Pytałam o niego już w zeszły poniedziałek, ale ona od wtorku była na urlopie i kazała się przypomnieć dzisiaj.
    Dostałam przed chwila odpowiedź, ze podany był JEDEN zarodek klasy 4AA, a dwa zostały. Ja się pytam jak to jest możliwe??? Na kilka dni przed transferem gadałam z nią przez SMSy i ustaliliśmy, ze będą podane 2 zarodki + embryoglue. Przed samym transferem widziałam Lenkę na szybko w okienku jak podawała słomki Ryśkowi i potwierdziła, ze przygotowała mi 2 zarodki. Przynajmniej ja tak zrozumiałam! Jak spytałam Lachciny, czy na pewno 2 umieścił to powiedział, ze on nie wie, bo nie widzi co Lenka przygotowała. Normalnie padłam! Teraz się zastanawiam czy w ogóle mi ten embryoglue dodała, bo jakoś dziwnie nie kazała mi płacić za niego, a wcześniej mówiła, ze to dodatkowy koszt 2500 koron. Jakbym była jeszcze w PL to bym się do niech normalnie przejechała zaraz, taka jestem wku*wiona!!

Skandal jaki tam jest burdel 😡Niech teraz na szybko sprawdza ile zarodków Wam zostało

Eurofertil Ostrava
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam odpowiedź, że przecież ona mi powiedziała przed transferem, że teraz poda jeden, a jak się nie uda to następnym razem podadzą 2 🤬 ja się pytam kiedy ona mi to powiedziała? Nasza rozmowa trwała 10 sekund. Odpisałam jej, że jechałam do nich specjalnie 2000 km licząc na 2 zarodki.

Ręce mi opadły dziewczyny.

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Dostałam odpowiedź, że przecież ona mi powiedziała przed transferem, że teraz poda jeden, a jak się nie uda to następnym razem podadzą 2 🤬 ja się pytam kiedy ona mi to powiedziała? Nasza rozmowa trwała 10 sekund. Odpisałam jej, że jechałam do nich specjalnie 2000 km licząc na 2 zarodki.

Ręce mi opadły dziewczyny.

U mnie też było podobnie z emryoglue. Prosiłam zeby było dodane do transferu, ale tego nie zrobili. Jak chcieliśmy zapłacić dodatkowo to powiedzieli ze nie trzeba . Teraz rozumiem,że dlatego ze go po prostu nie było.
    Zaczynają być jaja w tej klinice.

Transfer swiezy ❌

ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ