Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginewra wrote:Trombofilie, celiaklie i kariotyp robiłam po 1-szym poronieniu, właśnie w testdna i tam też zauważyłam, że jest badanie immunofenotypu nad którym się zastanawiam, hmm mam poczucie że po 2 stratach zrobiłam się człowiekiem małej wiary w moje ciało. Tęsknie też za czasami, kiedy posiadanie dziecka nie było w mojej głowie tematem nr1...
Wiem o czym piszesz Ginewra. Ja jestem po trzech poronieniach. Za każdym razem bardzo duży ból. Teraz miałam pierwsza stymulacje i jak narazie moje jajka są do kitu. Spróbuje jeszcze raz Ale chyba zaczynam wątpić w to że kiedykolwiek będę matka. Ja robiłam wszystkie badania świata, tak naprawdę nawet nie pamiętam już jakie bo tylko lekarz mi mówił A ja robiłam i wszystko wychodziło dobrze. Genetyczne,immunologiczne i niestety nie umieją u mnie znaleźć przyczyny. Ale myślę że warto zrobić wszystko żeby mieć poczucie że zrobiło się wszystko . A ja czekam na okres i znowu walka z zastrzykami i lekami 😏 -
Catarina bardzo mi przykro 😥 a co na to Lachcina? Rozumiem, że do drugiej stymulacji będziesz mieć inne leki?
Pewnie już robiłaś te badania, ale może warto sprawdzić krzywą cukrową i insulinową?Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Lena887 wrote:Catarina bardzo mi przykro 😥 a co na to Lachcina? Rozumiem, że do drugiej stymulacji będziesz mieć inne leki?
Pewnie już robiłaś te badania, ale może warto sprawdzić krzywą cukrową i insulinową?AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
karolcia35 wrote:A u Ciebie jakie decyzje? Najpierw leki A za 2 miesiące stymulacja czy ruszasz od razu ze stymulacja?
Ruszam od razu. Nie wiem czy to dobra decyzja, ale tak mi doradziła lekarka. Zobaczymy.karolcia35 lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Catarina, bardzo mi przykro kochana… in vitro to jednak loteria
Bambi, u mnie ok, dalej bezobjawowo. Jakos tego nie czuje jednak jutro nie ide na bete, bo nie chce sobie psuć ostatniego dnia w PL. Idziemy z rodzina do restauracji itd. Zrobie bete w przyszlym tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 18:35
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Lena887 wrote:Catarina bardzo mi przykro 😥 a co na to Lachcina? Rozumiem, że do drugiej stymulacji będziesz mieć inne leki?
Pewnie już robiłaś te badania, ale może warto sprawdzić krzywą cukrową i insulinową?
Tak ,zamienił mi na inne leki tzn tylko zastrzyk na Meriofer (chyba dobrze zapamiętałam) A tabletki tylko zwiększył dawkę. Mam czekać na okres i w trzecim dniu ( ostatnio zaczynałam od drugiego dnia) Mam zacząć wszystko brać. Też zdecydowalam się od razu, nie będę czekać. -
iza@ wrote:Catarina wiem ze nic nie rozwieje twojego samopoczucia
Jesli masz sile to walcz dalej prosze😍
Dziękuję Iza@. No samopoczucie okropne Ale mam nadzieję że jutro będzie już lepiej. Myślę że jeszcze spróbuje raz lub dwa . Zobaczę co przyniesie następny miesiąc . Może drugi jajnik zacznie pracować lepiej i będzie tego więcej. Pytałam się też Ile razy można się stymulować. Lekarz powiedział że to zależy od kobiety . Można od razu przejść do transferu A można parę razy się stymulować. Tak więc wydaje mi się że dużo zależy poprostu od naszych decyzji. A ja byłam dzisiaj u innego lekarza, hm nie wiem jak się nazywał . Nie rozmawiał po polsku Ale rozumiał. Ja w miarę możliwości też Pytałam się ogólnie o cenę, Lenka mówi że pod koniec dostanę fakturę z podliczeniem wszystkiego Ale co do szczegółów muszę się zapytać lekarza. Jak pojadę teraz na usg to dopytam się dokładnie. Wiem że teraz to się nie liczy Ale chce być przygotowana finansowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 19:50
-
Neytiri wrote:Catarina, bardzo mi przykro kochana… in vitro to jednak loteria
Bambi, u mnie ok, dalej bezobjawowo. Jakos tego nie czuje jednak jutro nie ide na bete, bo nie chce sobie psuć ostatniego dnia w PL. Idziemy z rodzina do restauracji itd. Zrobie bete w przyszlym tyg.
Oj tak , dużo zależy od szczęścia. Mam nadzieję że przyszły miesiąc będzie lepszy . Podziwiam Cię że wytrzymasz nie robiąc bety,ja to bym chyba nie wytrzymała . Ale masz rację po co sobie psuć nerwami pobyt w pl. Mam nadzieję że to że nic nie czujesz to dobra oznaka i że pomalutku tam w tobie dzieją się cudowne rzeczy . 👍Neytiri lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny. Jestem tu nowa. Staramy się z mężem o dzidziusia kilka lat (dokładnie 9lat!!). Ja niedoczynność tarczycy, pcos, io reszta u mnie niby ok a mąż że ma słabe nasienie. W Polsce jesteśmy odsyłani od jednego lekarza do drugiego. Nie będę może rozwijała tutaj tego wątku, bo to szkoda słów i nerwów.... W każdym bądź razie postanowiliśmy wziąć sprawy w swoje ręce i działać w Czechach. Proszę Was dziewczyny podpowiedzcie nam, bo macie ogromną jak i wiedzę tak i doświadczenie, którą klinikę w Czechach wybrać? Patrzyliśmy na eurofertil i gyncentrum - mamy mętlik w głowie.... Będziemy wdzięczni za każdą informację.
-
Milenka, hej! Gyncentrum jest raczej odradzane. Lepiej wybierac miedzy Eurofertil a Reprofit.
Milenka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Neytiri wrote:Catarina, bardzo mi przykro kochana… in vitro to jednak loteria
Bambi, u mnie ok, dalej bezobjawowo. Jakos tego nie czuje jednak jutro nie ide na bete, bo nie chce sobie psuć ostatniego dnia w PL. Idziemy z rodzina do restauracji itd. Zrobie bete w przyszlym tyg.
Trzymam kciuki za przyszły tydzień 🍀Neytiri lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Milenka wrote:Dzień dobry dziewczyny. Jestem tu nowa. Staramy się z mężem o dzidziusia kilka lat (dokładnie 9lat!!). Ja niedoczynność tarczycy, pcos, io reszta u mnie niby ok a mąż że ma słabe nasienie. W Polsce jesteśmy odsyłani od jednego lekarza do drugiego. Nie będę może rozwijała tutaj tego wątku, bo to szkoda słów i nerwów.... W każdym bądź razie postanowiliśmy wziąć sprawy w swoje ręce i działać w Czechach. Proszę Was dziewczyny podpowiedzcie nam, bo macie ogromną jak i wiedzę tak i doświadczenie, którą klinikę w Czechach wybrać? Patrzyliśmy na eurofertil i gyncentrum - mamy mętlik w głowie.... Będziemy wdzięczni za każdą informację.
-
Milenka wrote:Dzień dobry dziewczyny. Jestem tu nowa. Staramy się z mężem o dzidziusia kilka lat (dokładnie 9lat!!). Ja niedoczynność tarczycy, pcos, io reszta u mnie niby ok a mąż że ma słabe nasienie. W Polsce jesteśmy odsyłani od jednego lekarza do drugiego. Nie będę może rozwijała tutaj tego wątku, bo to szkoda słów i nerwów.... W każdym bądź razie postanowiliśmy wziąć sprawy w swoje ręce i działać w Czechach. Proszę Was dziewczyny podpowiedzcie nam, bo macie ogromną jak i wiedzę tak i doświadczenie, którą klinikę w Czechach wybrać? Patrzyliśmy na eurofertil i gyncentrum - mamy mętlik w głowie.... Będziemy wdzięczni za każdą informację.
Ja byłam tylko w eurofertil Ale polecam. W porównaniu z klinikami polskimi to niebo a ziemia . W innych nie byłam więc nie mogę porównać. Spróbuj w eurofertil, idź na pierwszą wizytę i zobaczysz jakie wrażenie i co ci powie lekarz.Milenka lubi tę wiadomość
-
Ja również proponuję Eurofertil lub Reprofit. Skoro jesteś odsyłana cały czas do innych lekarzy to może jednak Reprofit bo tutaj (eurofertil) polsko języczny lekarz raczej nie bada przyczyn niepowodzeń. W Reprofit z kolei wizyta odbywa się z udziałem koordynatorki z uwagi na to że lekarze nie mówią po polsku. Gyncentrum odradzam, też nad nimi myślałam bo za 12tys zaproponowali cały cykl wraz z lekami ale wiele dziewczyn się na nich zawiodło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 19:58
-
Gusia1985 wrote:Witajcie, chciałam do Was dołączyć😉
Nie jestem pacjentką Waszej kliniki. Za tydzień się wybieram na pierwszą wizytę do Reprofit. I z racji tego że jesteście na bieżąco to chciałam zapytać jak sytuacja na granicy, mamy z mężem zaświadczenie że się leczymy, nie jesteśmy szczepieni.
Za Wszystkie trzymam mocne kciuki i życzę powodzenia 😘✊🍀
Gusia i jak? Byłaś już na wizycie? Jak wrażenia? -
Na forum klinika w Czechach apropo gynentrum👇 odpowiedź arzu:
No niestety mam doświadczenia, miałam za duże dawki leków, od których zrobiła mi się zmiana naczyniowa na jajniku, którą mam do dziś, nie pracują w weekend, na sali po punkcji leżałam z dziewczynami po aborcji, uważam że to powinno być jakoś rozdzielone skoro świadczą takie usługi, dla mnie to było zaskakujące jak mnie dziewczyna na sali zapytała czy to moja pierwsza aborcja to odpowiedziałam że tak z tego szoku, nie jestem przeciwnikiem aborcji, ale mieszanie że tak powiem grup docelowych kliniki na jednej sali, klientów w zakresie in vitro im nie przysporzy. Poza tym mam wątpliwości co do ich laboratorium embriologicznego, w którym jakieś ok. 25-letnie dziewczyny pracują jak się okazało. Tak naprawdę po aborcjach najwięcej wykonują inseminacji parom jednopłciowym... Jak tam trafiłam to nie byłam jeszcze na tym forum, w życiu nikomu tego miejsca nie polecę chyba że w celach aborcyjnych czy inseminacji jeśli dziewczyny są parą...czy jakaś samotna dziewczyna pragnie dziecka to tak...
Uniqa nie znam, ale jestem zapisana do eurofertil w sprawie komórki dawczyni, wizytę mam w październiku... Ale dziewczyny na wątku o tej klinice raczej nie widziałam żeby miały powody do niezadowolenia...Milenka lubi tę wiadomość