X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Dziewczyny kiedy robić betę i sikanca blastki 5 dniówej. Przez covid rozjechały się mi strasznie cukry i tsh. Jeszcze ten progesteron niski więc nie mam już nadziei. Chciałabym przepłacać swoje i ogarnąć się na święta tylko nie wiem kiedy mogę zrobić sikanca i bete
    Zrobiłabym bete 7dpt
    Możesz utrogestan też doustnie brać.
    Nie wiem czy dobrze pamiętam, byłaś też w angeliusie?

Morska lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Jakoś do przodu, ale dopiero grudzień przyniósł poprawę (odpukać, oby się nie popsuło). Wyszłam z pozycji leżącej, zaczęłam chodzić po domu, pare razy wyszłam do apteki 😃 Krwiak jeszcze nie zniknął, ale przestał się wylewać póki co i jakoś spokojniej. Biorę cały czas progesteron, a to powoduje ze są dni, które w sumie przesypiam prawie całe. nie powiem mąż tez się cieszy, bo już nie musi mi podawać jedzenia do łóżka i mogę sama podsmażyć pierogi 😃
    Który to już tydzień? Tylko się nie forsuj przez święta.

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Morska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Zrobiłabym bete 7dpt
    Możesz utrogestan też doustnie brać.
    Nie wiem czy dobrze pamiętam, byłaś też w angeliusie?
    Tak byłam, zakończyłam we wrześniu angelius

karolcia35 lubi tę wiadomość

• Milenka Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja teraz odrabiam zaległości w czytaniu forum i widzę ze klinika nieczynna od czwartku do 2 stycznia...
    Chyba jeszcze jutro muszę się skontaktować z Lenką bo po nowym roku mamy wizytę (eh, mimo że to u nich pierwsza wizyta i jesteśmy na początku drogi to zaczynam się już stresować).

Przepraszam za pytanie ale powiedzcie mi czy ktoś teraz po zaostrzeniu obostrzeń przekraczał granice? Kontrolują teraz na granicy? Nie wiem wykonujecie testy (jeżeli nie jesteście w pełni zaszczepieni) i tłumaczycie na angielski?
    Czytam te różne rozporządzenia i już głupia jestem🙄
    Dziękuję za każdą odpowiedź

• Ginewra Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka wrote:
    Dziewczyny ja teraz odrabiam zaległości w czytaniu forum i widzę ze klinika nieczynna od czwartku do 2 stycznia...
    Chyba jeszcze jutro muszę się skontaktować z Lenką bo po nowym roku mamy wizytę (eh, mimo że to u nich pierwsza wizyta i jesteśmy na początku drogi to zaczynam się już stresować).

Przepraszam za pytanie ale powiedzcie mi czy ktoś teraz po zaostrzeniu obostrzeń przekraczał granice? Kontrolują teraz na granicy? Nie wiem wykonujecie testy (jeżeli nie jesteście w pełni zaszczepieni) i tłumaczycie na angielski?
    Czytam te różne rozporządzenia i już głupia jestem🙄
    Dziękuję za każdą odpowiedź

Hej, ja mam wizytę 06.01 i wczoraj dostałam mailem dla nas tzw. przepustki z kliniki, nie wiem na ile są respektowane na granicy :D ale są wystawiane. Trzeba napisać żeby wystawili, ja napisałam i na drugi dzień z laboratorium już mi przesłali. Czymam kciuki !

Milenka lubi tę wiadomość

• Milenka Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginewra wrote:
    Hej, ja mam wizytę 06.01 i wczoraj dostałam mailem dla nas tzw. przepustki z kliniki, nie wiem na ile są respektowane na granicy :D ale są wystawiane. Trzeba napisać żeby wystawili, ja napisałam i na drugi dzień z laboratorium już mi przesłali. Czymam kciuki !

To my 04.01. Dzięki za informację. Już będę pisać @ do kliniki.
    A mogę się zapytać czy będziecie robicie test przed wyjazdem?

Dziękuję, życzę także powodzenia 😊

• Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Który to już tydzień? Tylko się nie forsuj przez święta.

Wychodzi 17+4. Nie ja to prawie nic nie robie, także nie ma mowy o forsowaniu. A jak u Ciebie ? Bierzesz cały czas leki na endo, czy antykoncepcję bo przepraszam Cię ale nie pamietam co lekarz Ci przepisał ? Mam nadzieje ze niedługo bedziesz mogła podejść do transferu☺️

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA
    On: asthenozoospermia
    8.09.21 - procedura z KD, 1 transfer
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Wychodzi 17+4. Nie ja to prawie nic nie robie, także nie ma mowy o forsowaniu. A jak u Ciebie ? Bierzesz cały czas leki na endo, czy antykoncepcję bo przepraszam Cię ale nie pamietam co lekarz Ci przepisał ? Mam nadzieje ze niedługo bedziesz mogła podejść do transferu☺️
    Biorę Orgametril. Wkrótce kończę to się zobaczy co będzie.

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
  • Baby89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka02 wrote:
    Dziewczyny sorki ze tak wbijam do Was na wątek. Dostałam lek immunologiczny którego już nie można kupić w Polsce. Czy może któraś z Was będzie w najbliższych dniach w Czechach i mogłaby go kupić? Chodzi o plaquenil🙏🙏🙏
    Ja mam wizytę w Ostravie w Reprofit 29.12.

Ona- 32 lat
    On- 33 lata

-Styczeń 2019- rozpoczęcie starań naturalnych
    Klinika w Niemcach :
    -Październik 2020- nieudane IUI
    -Listopad 2020- nieudana IUI
    -Grudzień 2020- nieudana IUI
    -Styczeń 2021- nieudane IUI
    Zmiana kliniki Invimed Wrocław:
    - Czerwiec 2021- punkcja-pobrano 18 dojrzałych pęcherzyków- mamy dwie blastocysty 4 BB, 4BB ❄️❄️
    - Lipiec 2021- transfer blastocysty - beta <0,5 😢
    - Październik 2021- transfer blastocysty- beta 2,4 😢
    Zmiana kliniki- Czechy:
    - czerwiec 2022- transfer blastocysty
    26.07 ❤️
  • Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Biorę Orgametril. Wkrótce kończę to się zobaczy co będzie.
    Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Bedziesz miała powtórne histero ?

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA
    On: asthenozoospermia
    8.09.21 - procedura z KD, 1 transfer
  • Lilly.T Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Trafiłam tu dopiero wczoraj więc witam wszystkie bardzo serdecznie.

Jesteśmy z mężem na początku walki przy pomocy in vitro.
    Ja: 31l. Niedrożność lewego jajowodu, Niedoczynność tarczycy leczona od lat Letroxem, prawdopodobnie endometrioza ale to dopiero hipoteza. AMH z 06.2020: 3,8. On: 33l. Morfologia poprawiona z 2% do 4% niska ruchliwość.

Jesteśmy po pierwszych wizytach w Gyncentrum Ostrava (na pewno nie będziemy kontynuowali tam leczenia) i w Eurofertil. Dr Lachcina no co tu dużo pisać, no gbur taki trochę. Mnie zlewał a rozmawiał bardziej z mężem. Ale tlumaczylam to sobie że dobra nie musi być miły ważne żeby dobrze robotę robił. Ale trafiłam tutaj i teraz mam mętlik w głowie czy w ogóle kontynuować u nich leczenie, czy nie lepiej zacząć wszystko od razu w Reprofit.
    Teraz pytanie o Reprofit (wątek tej kliniki nie jest zbyt rozbudowany). Jak długo czeka się na wizytę, czy mają przerwę świąteczną? Jak się z nimi kontaktowalyscie: formularz na str. czy tel. i czy macie jakiegoś konkretnego lekarza do polecenia?

Ja już sama nie wiem jak do tego podejść. Widziałam że wiele kobiet chwaliło Eurofertil i wielu się udało i być może u Nas też tak będzie, ale... jesteśmy na początku swojej drogi, ja jestem zielona w kwestii immunologii. Boje się tego co będzie gdy 1,2,3 transfer się nie uda. U Lachciny będzie to pewnie zmiana kliniki ale też nie chce zakładać z góry że się nie uda, że będą komplikacje. Mam wrażenie że Eurofertill popsuł się w zasadzie nie dawno, że wcześniej tak z rok temu i więcej oni dużo lepiej leczyli pod względem kontaktu z pacjentem i podejścia.

Z góry dziękuję Wam za odpowiedzi i trzymam mocno kciuki za te które czekają na II kreski :)

• Ginewra Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly.T wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Trafiłam tu dopiero wczoraj więc witam wszystkie bardzo serdecznie.

Jesteśmy z mężem na początku walki przy pomocy in vitro.
    Ja: 31l. Niedrożność lewego jajowodu, Niedoczynność tarczycy leczona od lat Letroxem, prawdopodobnie endometrioza ale to dopiero hipoteza. AMH z 06.2020: 3,8. On: 33l. Morfologia poprawiona z 2% do 4% niska ruchliwość.

Jesteśmy po pierwszych wizytach w Gyncentrum Ostrava (na pewno nie będziemy kontynuowali tam leczenia) i w Eurofertil. Dr Lachcina no co tu dużo pisać, no gbur taki trochę. Mnie zlewał a rozmawiał bardziej z mężem. Ale tlumaczylam to sobie że dobra nie musi być miły ważne żeby dobrze robotę robił. Ale trafiłam tutaj i teraz mam mętlik w głowie czy w ogóle kontynuować u nich leczenie, czy nie lepiej zacząć wszystko od razu w Reprofit.
    Teraz pytanie o Reprofit (wątek tej kliniki nie jest zbyt rozbudowany). Jak długo czeka się na wizytę, czy mają przerwę świąteczną? Jak się z nimi kontaktowalyscie: formularz na str. czy tel. i czy macie jakiegoś konkretnego lekarza do polecenia?

Ja już sama nie wiem jak do tego podejść. Widziałam że wiele kobiet chwaliło Eurofertil i wielu się udało i być może u Nas też tak będzie, ale... jesteśmy na początku swojej drogi, ja jestem zielona w kwestii immunologii. Boje się tego co będzie gdy 1,2,3 transfer się nie uda. U Lachciny będzie to pewnie zmiana kliniki ale też nie chce zakładać z góry że się nie uda, że będą komplikacje. Mam wrażenie że Eurofertill popsuł się w zasadzie nie dawno, że wcześniej tak z rok temu i więcej oni dużo lepiej leczyli pod względem kontaktu z pacjentem i podejścia.

Z góry dziękuję Wam za odpowiedzi i trzymam mocno kciuki za te które czekają na II kreski :)

Lilly, myślę że ostateczną decyzje tak czy siak musisz podjąć sama tak jak czujesz. W pewnym sensie jest to ruletka. To co obie kliniki mają w miarę spójne to dobre labo i ogólnie wyniki statystyczne.

To co rożni to juz toche poczytałaś na tym forum więc jakis obraz masz dotyczący głownie komunikacji. Mnie się osobiście z dr. Lachciną rozmawiało dobrze, bo do pewnego rodzaju sztywności, szorstkości, przekazywania informacji w taki sposób jestem przyzwyczajona bo pracuje jako inżynier też na budowach i często mam kontakt z tego typu komunikacją na zasadzie BO TAK. Bardzo rozumiem że wielu, szczególniee kobietom ten styl może nie odpowiadać i tutaj przyznaje, że w Reproficie z dr. Wrana można rozmawiać bardzo otwarcie i swobodnie i jest to przefajny gość. Podobno p.Martina koordynatorka juz nie pracuje więc najlepiej jak wyslesz formularz lub skontaktujesz się bezpośrednio przez telefon z Reprofit, na 1 izyte oczekiwałam chyba max 3 tygodnie. Dla porównania w Euroferil 3 miesiące.

Co do immunologii na 1 wizycie podejście w Euroferitil i Reprofit podobne czyli żadne. Miałam trochę badań ale nie wnikali, w Reproficie też powiedziano że jak nie mam zaleceń od immunologa to oni też nie. Tak więc myśle że jak problem jest immunologiczny to i tak trzeba samemu to u nas ogarniać.

Trzymaj się ciepło i życzę Ci aby się po prostu udało i to za pierwszym razem w każdej klinice jaką wybierzesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała pomimo estrofemu pęcherzyk owulacyjny ? U mnie tak wyszło po wczorajszym USG, zrobiłam dzisiaj progesteron i 2.3... miałam go zrobić według zaleceń dr Lachciny dopiero 29 grudnia żeby wdrożyć progesteron jak będzie niski, ale chciałam zrobić dla siebie. On już nie spadnie prawda ?

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna1990 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała pomimo estrofemu pęcherzyk owulacyjny ? U mnie tak wyszło po wczorajszym USG, zrobiłam dzisiaj progesteron i 2.3... miałam go zrobić według zaleceń dr Lachciny dopiero 29 grudnia żeby wdrożyć progesteron jak będzie niski, ale chciałam zrobić dla siebie. On już nie spadnie prawda ?

A który to dzień cyklu? Jeżeli 1-2 dzień, to ja bym jeszcze powtórzyła trzeciego dnia. Wtedy jest jeszcze szansa, że spadnie.

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena887 wrote:
    A który to dzień cyklu? Jeżeli 1-2 dzień, to ja bym jeszcze powtórzyła trzeciego dnia. Wtedy jest jeszcze szansa, że spadnie.

Niestety, to 14 dzień cyklu. Wczoraj miałam USG sprawdzające endometrium no i wyszło że oprócz ładnego endometrium to jeszcze pęcherzyk owulacyjny. No i chyba sobie właśnie pękł albo pęknie skoro progesteron podniesiony. No nic trzeba czekać na kolejny cykl

• Lilly.T Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginewra wrote:
    Lilly, myślę że ostateczną decyzje tak czy siak musisz podjąć sama tak jak czujesz. W pewnym sensie jest to ruletka. To co obie kliniki mają w miarę spójne to dobre labo i ogólnie wyniki statystyczne.

To co rożni to juz toche poczytałaś na tym forum więc jakis obraz masz dotyczący głownie komunikacji. Mnie się osobiście z dr. Lachciną rozmawiało dobrze, bo do pewnego rodzaju sztywności, szorstkości, przekazywania informacji w taki sposób jestem przyzwyczajona bo pracuje jako inżynier też na budowach i często mam kontakt z tego typu komunikacją na zasadzie BO TAK. Bardzo rozumiem że wielu, szczególniee kobietom ten styl może nie odpowiadać i tutaj przyznaje, że w Reproficie z dr. Wrana można rozmawiać bardzo otwarcie i swobodnie i jest to przefajny gość. Podobno p.Martina koordynatorka juz nie pracuje więc najlepiej jak wyslesz formularz lub skontaktujesz się bezpośrednio przez telefon z Reprofit, na 1 izyte oczekiwałam chyba max 3 tygodnie. Dla porównania w Euroferil 3 miesiące.

Co do immunologii na 1 wizycie podejście w Euroferitil i Reprofit podobne czyli żadne. Miałam trochę badań ale nie wnikali, w Reproficie też powiedziano że jak nie mam zaleceń od immunologa to oni też nie. Tak więc myśle że jak problem jest immunologiczny to i tak trzeba samemu to u nas ogarniać.

Trzymaj się ciepło i życzę Ci aby się po prostu udało i to za pierwszym razem w każdej klinice jaką wybierzesz :)

Ginewra bardzo Ci dziękuję za odp.
    Spróbuję z wizytą w Reprofit i porównam ;)

Pozdrawiam cieplutko i życzę Wesołych świąt :)

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2021, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 16:25

Lena887, Gabka86, Milenka, Ginewra, Lilly.T lubią tę wiadomość

• iza@ Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie prosze
    Po tym invitro nie dostalam okresu
    Mialam dzisiaj zaczac kolejna stymulacje
    Rozmawialam z doktorem musze czekac na okres
    Czy to normalne czy jednak nienormalne ze nie ma okresu
    Zastanawiam sie nad powtorzeniem bety
    Czy ktos rozwieje moje watpliwosci

• Gabka86 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza@ wrote:
    Dziewczyny powiedzcie prosze
    Po tym invitro nie dostalam okresu
    Mialam dzisiaj zaczac kolejna stymulacje
    Rozmawialam z doktorem musze czekac na okres
    Czy to normalne czy jednak nienormalne ze nie ma okresu
    Zastanawiam sie nad powtorzeniem bety
    Czy ktos rozwieje moje watpliwosci

Mi lekarz mówił, że po odstawieniu lekow tak do 14 dni powinna sie pojawić miesiączka.

Ja mam w drugą stronę..Szykuję sie na transfer w styczniu i dzisiaj dostalam @ w 22 dc, albo sa to jakies dziwne plamienia... nie wiem co o tym myśleć i czy zaczac juz brac leki, ktore sa od 2 dc 🙄 nie chce tez ryzykowac, bo mamy tylko 2 zarodki :/

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka86 wrote:
    Ja mam w drugą stronę..Szykuję sie na transfer w styczniu i dzisiaj dostalam @ w 22 dc, albo sa to jakies dziwne plamienia... nie wiem co o tym myśleć i czy zaczac juz brac leki, ktore sa od 2 dc 🙄 nie chce tez ryzykowac, bo mamy tylko 2 zarodki :/

Estrofem można zacząć brać od 2 lub 3 dc i nke ma to dużego znaczenia, więc ja bym się wstrzymała jeden dzień i zobaczyła czy okres się rozkręci

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ