Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Morska wrote:Dziewczyny może wiecie ile wizyt w Czechach jest po udanym transferz
Ano gdyby nie wątek angeliusa to nic bym nie wiedziała 😉
Gratulacje 🍀🍀🍀😍
Nie byłam w takiej sytuacji Ale myślę że wcale nie musisz tam jechać tylko od razu ogarnąć lekarza w pl. A tylko do Lenki napisać co i jak.Morska lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Cześć dziewczyny. Nie wiem czy komuś przyda się to co napisze ale może akurat. Jesteśmy po pierwszej wizycie u Lachciny. Nie wiem czy miał dzisiaj dobry dzień czy taki jest zawsze ale nasze pierwsze odczucie i wrażenie jest bardzo pozytywne - był konkretny, nie owijał w bawełnę, rozładował całe napięcie i nasz strach swoim pogodnym nastrojem, "stonowanymi" żartami, wytłumaczeniem naszej sytuacji, rozważeniem co będzie dla nas dobre. Panie pielęgniarki latały koło nas obojga jak koło jajek 😉 ja wiem że nic za darmo ale w Polsce nawet za pieniądze tego nie doświadczyliśmy. Wiem też że nie można wrzucać wszystkich do jednego wora ale my najwyraźniej w Polsce źle trafiliśmy... A dzisiaj poczułam się zaopiekowana pod każdym względem i oby to tylko nie było jednorazowe więc jeszcze może aż tak bardzo nie będę się cieszyć. Wizyta trwała ponad godzinę. Zostałam zbadana. Pobrali mi jeszcze krew do badania, mężowi nasienie. Ponieważ mamy w miarę blisko to ustaliliśmy się że przyjedziemy na jeszcze jedną wizytę (oglądnie wyniki, zrobi jeszcze raz badanie) i zaczynamy ministymulacje od następnego cyklu. Także trzymajcie za nas kciuki.
Jeżeli chodzi o przejazd do Ostravy to droga spokojna, nikt nigdzie nas nie kontrolował ani nie zatrzymywał.
Jeszcze jedno chyba nie zdawałam sobie sprawy ile nas jako polskich par tam się przewija... Nawet jeżeli był to dzień w którym przyjmował tylko polskie pary...
paulik1507, karolcia35, maklerka86, Lea78 lubią tę wiadomość
-
Milenka wrote:Cześć dziewczyny. Nie wiem czy komuś przyda się to co napisze ale może akurat. Jesteśmy po pierwszej wizycie u Lachciny. Nie wiem czy miał dzisiaj dobry dzień czy taki jest zawsze ale nasze pierwsze odczucie i wrażenie jest bardzo pozytywne - był konkretny, nie owijał w bawełnę, rozładował całe napięcie i nasz strach swoim pogodnym nastrojem, "stonowanymi" żartami, wytłumaczeniem naszej sytuacji, rozważeniem co będzie dla nas dobre. Panie pielęgniarki latały koło nas obojga jak koło jajek 😉 ja wiem że nic za darmo ale w Polsce nawet za pieniądze tego nie doświadczyliśmy. Wiem też że nie można wrzucać wszystkich do jednego wora ale my najwyraźniej w Polsce źle trafiliśmy... A dzisiaj poczułam się zaopiekowana pod każdym względem i oby to tylko nie było jednorazowe więc jeszcze może aż tak bardzo nie będę się cieszyć. Wizyta trwała ponad godzinę. Zostałam zbadana. Pobrali mi jeszcze krew do badania, mężowi nasienie. Ponieważ mamy w miarę blisko to ustaliliśmy się że przyjedziemy na jeszcze jedną wizytę (oglądnie wyniki, zrobi jeszcze raz badanie) i zaczynamy ministymulacje od następnego cyklu. Także trzymajcie za nas kciuki.
Jeżeli chodzi o przejazd do Ostravy to droga spokojna, nikt nigdzie nas nie kontrolował ani nie zatrzymywał.
Jeszcze jedno chyba nie zdawałam sobie sprawy ile nas jako polskich par tam się przewija... Nawet jeżeli był to dzień w którym przyjmował tylko polskie pary...
Długo czekałaś na wizytę? Czy pierwszą wizytę miałaś on-line? Ja rozważam zaprzestanie procedur w PL. -
Milenka wrote:Cześć dziewczyny. Nie wiem czy komuś przyda się to co napisze ale może akurat. Jesteśmy po pierwszej wizycie u Lachciny. Nie wiem czy miał dzisiaj dobry dzień czy taki jest zawsze ale nasze pierwsze odczucie i wrażenie jest bardzo pozytywne - był konkretny, nie owijał w bawełnę, rozładował całe napięcie i nasz strach swoim pogodnym nastrojem, "stonowanymi" żartami, wytłumaczeniem naszej sytuacji, rozważeniem co będzie dla nas dobre. Panie pielęgniarki latały koło nas obojga jak koło jajek 😉 ja wiem że nic za darmo ale w Polsce nawet za pieniądze tego nie doświadczyliśmy. Wiem też że nie można wrzucać wszystkich do jednego wora ale my najwyraźniej w Polsce źle trafiliśmy... A dzisiaj poczułam się zaopiekowana pod każdym względem i oby to tylko nie było jednorazowe więc jeszcze może aż tak bardzo nie będę się cieszyć. Wizyta trwała ponad godzinę. Zostałam zbadana. Pobrali mi jeszcze krew do badania, mężowi nasienie. Ponieważ mamy w miarę blisko to ustaliliśmy się że przyjedziemy na jeszcze jedną wizytę (oglądnie wyniki, zrobi jeszcze raz badanie) i zaczynamy ministymulacje od następnego cyklu. Także trzymajcie za nas kciuki.
Witaj. Możemy jakoś się na priv skontaktować ? FB, messanger albo nawet mail lub SMS. Też się zastanawiam nad ta klinika ....w ogóle się zastanawiam, czy jeszcze probowac. Jakie poniesliscie koszty na tej wizycie? Mówił coś lekarz o kosztach mini? -
Gabka86 wrote:Zmykam z polski, jak u Ciebie sytuacja? Zdecydowałaś sie na ten transfer 03.01?
Zdecydowalam🙉 Nie wiem czy dobrze, ale już za późno 🙃Gusia1985, karolcia35, Gabka86, Lena887 lubią tę wiadomość
Dwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
Transfer na cyklu sztucznym ❌
Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
3 zarodki przebadane genetycznie
Problem cienkiego endometrium
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2
10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷♀️ -
Zmykam z polski wrote:Zdecydowalam🙉 Nie wiem czy dobrze, ale już za późno 🙃AMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Ginewra wrote:Dziewczyny, mam pytanko. Czy na pierwszej wizycie kupowałyście leki gdzieś na terenie kliniki czy trzeba apteki gdzieś dalej szukać? w tzw. mieście
Hej, ja kupowałam w klinice. Przypilnuj sobie daty ważności, bo u mnie stymulacja przesunęła się o miesiąc i lęk był już przeterminowany i musiałam na szybko załatwiać receptę w Polsce.
Ginewra a mogę zapytać dlaczego wybrałaś eurofertil a nie Reprofit?
Zmykam kciuki 🍀🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 14:34
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Lena887 wrote:Hej, ja kupowałam w klinice. Przypilnuj sobie daty ważności, bo u mnie stymulacja przesunęła się o miesiąc i lęk był już przeterminowany i musiałam na szybko załatwiać receptę w Polsce.
Ginewra a mogę zapytać dlaczego wybrałaś eurofertil a nie Reprofit?
Zmykam kciuki 🍀🍀🍀
Lena dzięki, to fajnie, że można kupić na miejscu!
Na wybór Eurofertil złożyło się w sumie kilka rzeczy i tak popłynęło: po pierwsze w Reprofit były zmiany kadrowe i jak pisałam do nich po wizycie online to nie było odzewu, więc stwierdziłam, że skoro takie okoliczności to napisze do P.Lenki, od razu po kilku minutach miałam odpowiedź i propozycje terminu. Pomyślałam też wtedy, że te 5 tys różnicy wydam na pogłębione badania jeśli będzie potrzeba a jednak tych kosztów opórcz samego in vitro troche jest więc to tez był dla mnie argument. Mnie się dobrze rozmawiało z RL więc nie miałam w tym względzie blokady, wiadomo że później moze być inaczej ale nie nastawiam się. Ufam, że facet się zna na tym robi. No i "jakos" tak wyszło a jaki będzie tego finał to jak mówi staropolskie powiedzenie Who(J) KnowsLena887 lubi tę wiadomość
-
paulik1507 wrote:Długo czekałaś na wizytę? Czy pierwszą wizytę miałaś on-line? Ja rozważam zaprzestanie procedur w PL.
To była tam nasza pierwsza wizyta osobista. Nie miałam wizyty on-line ponieważ powiedziała p. Lenka że zawsze to lepiej osobiście i miała rację. Na wizytę czekaliśmy 2 miesiące ale jak się umawiałam to p.Lenka napisała że do dr Lachciny jest długi termin i czy chce tyle czekać czy zapisać do kogoś innego. Więc z pełną świadomością czekaliśmy. Teraz wizytę mam już przed kolejnym cyklem więc termin dostosowany pode mnie.
Ja Polski mam dosyć. Mam dosyć wydawania tu kasy za nic...a czas ucieka i młodsi nie będziemy. Tu nikt nas nie słucha. 10 lat wystarczy mydlenia oczu. Nie wiem czy w Czechach się uda bo 100% gwarancji nikt nie da ale działamy póki jest jeszcze w nas nadzieja. -
Ginewra wrote:Lena dzięki, to fajnie, że można kupić na miejscu!
Na wybór Eurofertil złożyło się w sumie kilka rzeczy i tak popłynęło: po pierwsze w Reprofit były zmiany kadrowe i jak pisałam do nich po wizycie online to nie było odzewu, więc stwierdziłam, że skoro takie okoliczności to napisze do P.Lenki, od razu po kilku minutach miałam odpowiedź i propozycje terminu. Pomyślałam też wtedy, że te 5 tys różnicy wydam na pogłębione badania jeśli będzie potrzeba a jednak tych kosztów opórcz samego in vitro troche jest więc to tez był dla mnie argument. Mnie się dobrze rozmawiało z RL więc nie miałam w tym względzie blokady, wiadomo że później moze być inaczej ale nie nastawiam się. Ufam, że facet się zna na tym robi. No i "jakos" tak wyszło a jaki będzie tego finał to jak mówi staropolskie powiedzenie Who(J) KnowsAMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
NK 16,5%
maklerka86 wrote:Witaj. Możemy jakoś się na priv skontaktować ? FB, messanger albo nawet mail lub SMS. Też się zastanawiam nad ta klinika ....w ogóle się zastanawiam, czy jeszcze probowac. Jakie poniesliscie koszty na tej wizycie? Mówił coś lekarz o kosztach mini?
Hej. Jeżeli macie tylko kasę i siłę to próbować - takie moje zdanie.
Wizyta darmowa, zapłaciłam tylko 500 koron za moje badania, za męża kompletnie nic (ponoć w gratisie albo żartował i doliczą później 🤷♀️)
My będziemy działać na swoich komórkach i nam powiedział całkowity koszt wszystkiego na nasze zł 14 tys plus ewentualnie genetyka zarodków (1500zl badanie i 1000zl każdy zarodek-bynajmniej tak zrozumieliśmy)
Mogę podać @ tylko nie wiem gdzie tutaj można działać jako wiadomości prywatne? Może ktoś pomoże bo nie rozgryzłam jeszcze tu tego.....?
Sherlook lubi tę wiadomość
-
Morska wrote:Dziewczyny może wiecie ile wizyt w Czechach jest po udanym transferz
-
Ginewra wrote:Lena dzięki, to fajnie, że można kupić na miejscu!
Na wybór Eurofertil złożyło się w sumie kilka rzeczy i tak popłynęło: po pierwsze w Reprofit były zmiany kadrowe i jak pisałam do nich po wizycie online to nie było odzewu, więc stwierdziłam, że skoro takie okoliczności to napisze do P.Lenki, od razu po kilku minutach miałam odpowiedź i propozycje terminu. Pomyślałam też wtedy, że te 5 tys różnicy wydam na pogłębione badania jeśli będzie potrzeba a jednak tych kosztów opórcz samego in vitro troche jest więc to tez był dla mnie argument. Mnie się dobrze rozmawiało z RL więc nie miałam w tym względzie blokady, wiadomo że później moze być inaczej ale nie nastawiam się. Ufam, że facet się zna na tym robi. No i "jakos" tak wyszło a jaki będzie tego finał to jak mówi staropolskie powiedzenie Who(J) Knows
Ginewra a skąd Ci wyszło 5 tysięcy różnicy? Ja sobie liczyłam koszt tu i tu i wyszedł mi prawie taki samOna: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168