X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Ginewra Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Cześć dziewczyny, czy wizyta on line także jest darmowa? I jak ona wygląda? Czy dr dzwoni na telefon,czy trzeba mieć jakiegoś skype itp.?

Tak darmowa. W Eurofertil lekarz dzwoni i rozmowa przez telefon, w Reprofit na teams`ach video- wysyłają link wcześniej.

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginewra wrote:
    Tak darmowa. W Eurofertil lekarz dzwoni i rozmowa przez telefon, w Reprofit na teams`ach video- wysyłają link wcześniej.

Dziękuję Ci ogromne :)

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_Pomarancza wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam się zapytać, od którego dnia cylku są ministymulacje?
    Ja mialam od 2dc ale chyba mozna tez od 3dc

Różowa_Pomarancza lubi tę wiadomość

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki jest koszt takiej ministymulacji? Jakie dawki leków?
    Orientujecie się może czy robia stymulacje w drugiej fazie cyklu przy niskim amh ?

• Różowa_Pomarancza Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Ja mialam od 2dc ale chyba mozna tez od 3dc
    Dzięki wielkie :)

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które korzystały z KD: dokupowałyście komórki (pozostałe oprócz gwarantowanych 6)?, ile miałyście zarodków? Wiem, że gwarantują 1-2 blastki, ale chcę się dowiedzieć, czy tylko na te 2 można liczyć, czy zdarzają się więcej.
    Jestem po rozmowie z lekarzem. W zasadzie...dziwnie. Najpierw usłyszałam po przeanalizowaniu wszystkich moich prób in vitro, że oni mają cudu teraz dokonać...Po czym,jak powiedziałam,że chcę KD to mnie namawiał jednak na stymulację 🙈
    Amh 0,18 więc szału nie ma.

• emm80 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Dziewczyny które korzystały z KD: dokupowałyście komórki (pozostałe oprócz gwarantowanych 6)?, ile miałyście zarodków? Wiem, że gwarantują 1-2 blastki, ale chcę się dowiedzieć, czy tylko na te 2 można liczyć, czy zdarzają się więcej.
    Jestem po rozmowie z lekarzem. W zasadzie...dziwnie. Najpierw usłyszałam po przeanalizowaniu wszystkich moich prób in vitro, że oni mają cudu teraz dokonać...Po czym,jak powiedziałam,że chcę KD to mnie namawiał jednak na stymulację 🙈
    Amh 0,18 więc szału nie ma.

Im naprawdę udaje się przy niskich AMH
    Mnie dr wysłuchał i powiedział że można by było mini spróbować, ale szybszą i pewniejszą drogą jest AK

Gwarantują 2 blastocysty, ale często są 3 albo 4.

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Im naprawdę udaje się przy niskich AMH
    Mnie dr wysłuchał i powiedział że można by było mini spróbować, ale szybszą i pewniejszą drogą jest AK

Gwarantują 2 blastocysty, ale często są 3 albo 4.

Mówił mi,że w tamtym tygodniu potwierdził ciążę u dziewczyny w moim wieku z amh 2,0. Ale też mówił,że wcale nie musi się udać. Ja miałam 4 stymulację, tylko 1 transfer, zero ❄. Mam mutację w genie Brca i onkolog,ginekolog i genetyk dają mi jeszcze rok czasu na dziecko,a później muszę wyciąć wszystko.
    Nie dość, że mam tą mutację to jeszcze jestem jej nosicielem,więc w sumie dr powiedział, że gdyby nie ona i wynik Frax to namawiałby mnie bardziej na stymulację, ale tak to godzi się na KD.
    Mówił o 2 zarodkach,ale próbuje to wszystko poukładać. W Polsce nie dają żadnych gwarancji,ale można mieć więcej komórek, więc muszę sobie to przemyśleć.
    To na pewno będzie moja ostatnia próba więc bardzo mi zależy na wyborze dobrej kliniki.

• Ginewra Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Mówił mi,że w tamtym tygodniu potwierdził ciążę u dziewczyny w moim wieku z amh 2,0. Ale też mówił,że wcale nie musi się udać. Ja miałam 4 stymulację, tylko 1 transfer, zero ❄. Mam mutację w genie Brca i onkolog,ginekolog i genetyk dają mi jeszcze rok czasu na dziecko,a później muszę wyciąć wszystko.
    Nie dość, że mam tą mutację to jeszcze jestem jej nosicielem,więc w sumie dr powiedział, że gdyby nie ona i wynik Frax to namawiałby mnie bardziej na stymulację, ale tak to godzi się na KD.
    Mówił o 2 zarodkach,ale próbuje to wszystko poukładać. W Polsce nie dają żadnych gwarancji,ale można mieć więcej komórek, więc muszę sobie to przemyśleć.
    To na pewno będzie moja ostatnia próba więc bardzo mi zależy na wyborze dobrej kliniki.

AGAaa skoro masz taką sytuację, że dają Ci rok na dziecko to przy KD dowiedz się ile czasu czeka się na dawczynie bo w Twoim przypadku wydaje sie to ważne. Np. w Eurofertil to mówią nawet że do pół roku można czekać choć p.Lenka mówi że w sumie 3 miesiące raczej, natomiast przykładowo w Reprofit dziewczyny miały prawie od ręki. Pod tym względem Reprofit wydaje się mieć trochę lepsze warunki i po prostu lepszy dostęp do dawczyń ( być może dlatego kosztuje troszkę więcej ).

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginewra wrote:
    AGAaa skoro masz taką sytuację, że dają Ci rok na dziecko to przy KD dowiedz się ile czasu czeka się na dawczynie bo w Twoim przypadku wydaje sie to ważne. Np. w Eurofertil to mówią nawet że do pół roku można czekać choć p.Lenka mówi że w sumie 3 miesiące raczej, natomiast przykładowo w Reprofit dziewczyny miały prawie od ręki. Pod tym względem Reprofit wydaje się mieć trochę lepsze warunki i po prostu lepszy dostęp do dawczyń ( być może dlatego kosztuje troszkę więcej ).

Tak robię. Oficjalnie mam czas 2 lata, do 40r.ż. ale wiadomo,że im szybciej tym lepiej i dlatego dają mi rok na zajście w ciążę,bo jak mi się uda,to są później zalecenia,żeby jak najdłużej karmić piersią itp. Zresztą najpierw wycinają cały dół, a piersi dopiero w późniejszej kolejności.
    W Unice mają od ręki, ale czekam jeszcze na konsultację online u nich, w Europe czeka się tydzień, w Repromedzie 1 miesiąc, w Reproficie mi napisali,że cała procedura od rozmowy wstępnej do pobrania jajeczek u dawczyni to 2-3 miesiące.
    Póki co myślę o EuroFertil (pomijając czas oczekiwania) tylko dlatego,że dają gwarancję zarodków.
    W Polsce w Bocianie czeka się ponoć do 3 miesięcy ale już od koordynatorki wiem,że nawet w miesiąc się udaje znaleźć dawczynię tylko też nie dają żadnych gwarancji.

Jeszcze też staram się jakoś porównać ilość jajeczek,bo wiadomo,że im więcej to nawet bez gwaracji większa szansa,że się więcej (bądź w ogóle coś) zapłodni.
    Powiem Ci,że myslalam,że samo podjęcie decyzji o KD jest najtrudniejsze a później już z górki będzie..... Taaaa...jasne 🙈

Ps. Właśnie przeglądam maile i zauważyłam, że Reprofit w ogóle mi nic nie odpisał. Ma ktoś może maila do koordynatorki albo kogoś odpowiedzialnego za obsługę? Z góry dziękuję za pomoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 13:39

• emm80 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Tak robię. Oficjalnie mam czas 2 lata, do 40r.ż. ale wiadomo,że im szybciej tym lepiej i dlatego dają mi rok na zajście w ciążę,bo jak mi się uda,to są później zalecenia,żeby jak najdłużej karmić piersią itp. Zresztą najpierw wycinają cały dół, a piersi dopiero w późniejszej kolejności.
    W Unice mają od ręki, ale czekam jeszcze na konsultację online u nich, w Europe czeka się tydzień, w Repromedzie 1 miesiąc, w Reproficie mi napisali,że cała procedura od rozmowy wstępnej do pobrania jajeczek u dawczyni to 2-3 miesiące.
    Póki co myślę o EuroFertil (pomijając czas oczekiwania) tylko dlatego,że dają gwarancję zarodków.
    W Polsce w Bocianie czeka się ponoć do 3 miesięcy ale już od koordynatorki wiem,że nawet w miesiąc się udaje znaleźć dawczynię tylko też nie dają żadnych gwarancji.

Jeszcze też staram się jakoś porównać ilość jajeczek,bo wiadomo,że im więcej to nawet bez gwaracji większa szansa,że się więcej (bądź w ogóle coś) zapłodni.
    Powiem Ci,że myslalam,że samo podjęcie decyzji o KD jest najtrudniejsze a później już z górki będzie..... Taaaa...jasne 🙈

Ps. Właśnie przeglądam maile i zauważyłam, że Reprofit w ogóle mi nic nie odpisał. Ma ktoś może maila do koordynatorki albo kogoś odpowiedzialnego za obsługę? Z góry dziękuję za pomoc :)
    Ja właśnie czekam na dawczynię w Eurofertil.
    W pl mają mrożone komórki, które ogólnie źle znoszą mrożenie a w Czechach używają świeżych więc to jest ogromny plus.
    Zresztą tam mają lepszych embriologów niż w PL.

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Ja właśnie czekam na dawczynię w Eurofertil.
    W pl mają mrożone komórki, które ogólnie źle znoszą mrożenie a w Czechach używają świeżych więc to jest ogromny plus.
    Zresztą tam mają lepszych embriologów niż w PL.

W Bocianie są świeże i tylko oni w PL mają cokolwiek do zaoferowania.
    W Eurofertil tylko z rozmrożonych zarodków transfer prawda?
    A długo już czekasz?
    RL mówił, że mają problem z dawczyniami o jasnych oczach i dlatego długo się czeka.

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Dziewczyny a jaki jest koszt takiej ministymulacji? Jakie dawki leków?
    Orientujecie się może czy robia stymulacje w drugiej fazie cyklu przy niskim amh ?
    Ja placilam 7tys plus leki plus transfer.
    Ale... Cena zależy od ilości zaplodnionych komorek. Im więcej komórek tym cena będzie większa.
    I nie wiem czy teraz od nowego roku ceny nie będą większe.
    Co do drugiego pyt to nie wiem. Ale mogę powiedzieć że doktor wie co robi ☺️
    Ja w Polsce z trzech procedur mialam jedna slabiutka blastke, a tam mam 4, z czego 3 super jakości 🥰 gdzie polskie kliniki wysyłały mnie juz na KD.

Jeszcze sie balam bo na samym początku 3 ciej stymulacji zaszczepilam się na covid, a dziewczyny pisaly ze słabo po szczepionce wychodzą stymulacje... Pamiętam że wtedy myslalam ze sukces zalezy od lekarza i embriologow a nie szczepionki... I mialam rację. Ta 3cia procedura że szczepionką wyszla najlepiej, bo najładniejsze blastki i to aż dwie! 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 10:40

Emily0723 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Zmykam z polski Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy orientujecie się może czy można do eurofertil zamówić nasienie wybranego z jakiegoś banku nasienia? Czy oni korzystają tylko i wyłącznie ze swoich zasobów?

Dwie nieudane procedury w Polsce
    Transfer swiezy ❌
    Transfer na cyklu sztucznym ❌

Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
    ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    3 zarodki przebadane genetycznie
    Problem cienkiego endometrium
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2

10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
    Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷‍♀️
  • Dziama1980 Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem tu nowa. Moj wpis jest trochę inny niz większość tutaj. Opiszę krótko moja sytuację. Może ktos mial podobnie. Obecnie Mam 42 lata. 3 lata trwala moja historia z invitro. W Polsce mialam 2 próby invitro. Przy jednej zakonczylo sie informacja, ze nie ma co odemnie pobrac, po symulacji lekami uzyslalismy 2 komorki jajowe male, zlej jakosci -procedura przerwana. Amh 1.54.
    Za pół roku kolejna proba, tym razem 6 komorek. 3 dobrej jakości, jedna zaplodniona-blasyocysta klasa AA. Zabieg invitro w listopadzie 2020- niestety jedyny zarodek nie przyjął się. I najgorsza wiadomość, ze juz nigdy nie bede mama. Niestety mój czas minął-taka wiadomość otrzymalam. Grudzien 2020 wizyta w Eurofertil i decyzja o AZ. Styczeń 2021 cud nad cudami-2 kreski na teście ciążowym. Naturalny cud, ktory.ma teraz 4 miesiace i leży kolo mnie. Luty 2021 telefon z EF, ze jest dla nas gotowy zarodek.....
    I teraz do sedna. Ciaze przeszlam źle, obawiam sie kolejnej. I czy moze ktoras z Was miala sytuacje, ze chciała odstąpić od procedury w EF. Czy moge przekazac komus gotowy zarodek, czy klinika moze wybranej przeze mnie osobie go oddać? Czy jesli rezygnuje z procedury, a wszystko mam juz oplacone wlacznie z transferem, to musze sie zrzec zarodka? Temat jest dla mnie bardzo ciężki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 12:13

Dziama
  • Awro Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Czyli miałaś 3 ministymulacje w Czechach ? Jakie to są dawki leków? Czy dużo jestvw8zyt w trakcie procedury ?
    Ja jestem z Warszawy więc logistycznie byłoby to dla mnie trudne no ake może jakoś bym sue zorganizowała.
    I jesscze pytanko czy możesz tam polecić jakiegoś konkretnego lekarza ?

Bardzo dziękuję za informację:) Ja chyba też powoli m dosyć klinik w Polsce

Też chętnie się dowiem więcej o tych ministymulacjach. Jakiego lekarza polecasz?

U mnie w dwóch klinikach kiepsko, bez rezultatów, do tego nie chcą stosować nic innego niż standardowe leki/protokoły.

37 lat
    endometrioza III/IV, Hashimoto
    AMH 0.44, FSH 7.0, TSH 1.13
    2014 - laparoskopia, usunięcie torbieli endometrialnych na obu jajnikach
    nasienie A+B 17%, C 17%, D 66%
  • emm80 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    W Bocianie są świeże i tylko oni w PL mają cokolwiek do zaoferowania.
    W Eurofertil tylko z rozmrożonych zarodków transfer prawda?
    A długo już czekasz?
    RL mówił, że mają problem z dawczyniami o jasnych oczach i dlatego długo się czeka.

Tak wiem o Bocianie, ale nie jestem pewna czy komórki nie są od leczącej się dziewczyny bo u nas to nie jest unormowane prawnie a w Czechach mogą tylko zdrowe kobiety oddawać komórki.

Tak tylko z mrożonych, ale zarodki nie są aż tak delikatne.

Zaczyna się 3 miesiąc, ale były święta. Mi nie zależy na oczach ani włosach. RL mi mówił że teraz do 4 mc oczekiwania jest.
    Oni tam mają duży ruch teraz.

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Tak wiem o Bocianie, ale nie jestem pewna czy komórki nie są od leczącej się dziewczyny bo u nas to nie jest unormowane prawnie a w Czechach mogą tylko zdrowe kobiety oddawać komórki.

Tak tylko z mrożonych, ale zarodki nie są aż tak delikatne.

Zaczyna się 3 miesiąc, ale były święta. Mi nie zależy na oczach ani włosach. RL mi mówił że teraz do 4 mc oczekiwania jest.
    Oni tam mają duży ruch teraz.

Ponoć istnieje polska baza dawczyń i właśnie Bocian z niej korzysta. Nie wiem,jak to jest możliwe, skoro u nas nie można sprzedawać komórek...a może się coś zmieniło i można. Hm... muszę jutro podpytać.

To prawda- ruch mają wielki- terminy do lekarza na marzec już są 🙈

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedźcie proszę, czy tą gwarancję zarodków miałyście wpisaną w umowę (i czy w ogóle jest jakaś umowa,która się dostaje- bo w invimedzie się podpisywało 2 egz.i żadnej nie dawali), czy to wszystko na słowo?

• emm80 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Dziewczyny podpowiedźcie proszę, czy tą gwarancję zarodków miałyście wpisaną w umowę (i czy w ogóle jest jakaś umowa,która się dostaje- bo w invimedzie się podpisywało 2 egz.i żadnej nie dawali), czy to wszystko na słowo?
    Strasznie dużo papierów dostałam do podpisu ale one były dla nich. Ja nic na piśmie nie mam.

Dr mówił że gwarantują 2 zarodki i wydaje mi się że to było w dokumentach aczkolwiek palców za to nie dam sobie obciąć. Byłam trochę zestresowana i chyba nie wszystko pamiętam.

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ