Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, czy możecie polecić gin we Wrocławiu który pomaga przygotować (oczywiście zna się) do procedury in vitro (KD) w Czechach?
Kammka7 lubi tę wiadomość
37 lat
endometrioza III/IV, Hashimoto
AMH 0.44, FSH 7.0, TSH 1.13
2014 - laparoskopia, usunięcie torbieli endometrialnych na obu jajnikach
nasienie A+B 17%, C 17%, D 66% -
karola wrote:Hej Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki.
Czy podchodząc do IVF w Czechach, mogę wykupić leki do stymulacji w PL (bo przysługuje mi refundacja).
Jeśli tak, to z recepta od czeskiego lekarza czy muszę jakiegoś w PL tu mieć jednocześnie i on mi wystawia?
Byłam w poradni przyszpitalnej bo najszybciej się dostałam. Bez problemu mi wypisał, nawet był zdziwiony że ten zastrzyk bjest tańszy u nas niż w Czechach.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Hej, ja dostałam receptę w Czechach, farmaceutka poradziła pójść mi do poradni po polska receptę wypisana na podstawie tej czeskiej.
Byłam w poradni przyszpitalnej bo najszybciej się dostałam. Bez problemu mi wypisał, nawet był zdziwiony że ten zastrzyk bjest tańszy u nas niż w Czechach.
Hej, a w tej poradni to wypisał Ci receptę ginekolog czy lekarz innej specjalizacji? Też muszę z heparyną pójść żeby wypisano mi na podstawie czeskiej recepty u nas i zastanawiam się czy internista może wypisać. Na pewno spróbuje pogadać z lekarzem rodzinnym a jak nie to wtedy dopiero do ginekologa.
Ps. potwierdzam że w EF z KD wirusówka tylko facet, moich badań to nawet nie chcieli zobaczyć mimo że miałam niedawno robione. Będą chcieli tylko progesteron, TS i ft4 ale to przed samym transferem. Generalnie miałam wrażenie, że mają trochę na badania wywalone, i najlepiej jednak być pod kontrolą jakiegoś swojego lekarza. Ale też nie mam porównania bo byłam tylko tam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 23:18
-
gacka89 wrote:Hej, ja dostałam receptę w Czechach, farmaceutka poradziła pójść mi do poradni po polska receptę wypisana na podstawie tej czeskiej.
Byłam w poradni przyszpitalnej bo najszybciej się dostałam. Bez problemu mi wypisał, nawet był zdziwiony że ten zastrzyk bjest tańszy u nas niż w Czechach.
Dziekuje! Bardzo wartościowa informacjagacka89 lubi tę wiadomość
-
Awro wrote:hej, czy możecie polecić gin we Wrocławiu który pomaga przygotować (oczywiście zna się) do procedury in vitro (KD) w Czechach?
-
Hej dziewczyny jestem po transferze 3 dzień - i tak powiem zero jakikolwiek objawów, bol brzucha czy cokolwiek 😅 zaczynam się obarczać nie potrzebnymi myślami. 🙈🤦🏽♀️04-06-2021 , - I transfer świeżaczka ❤️
04-06-2021 , - 3 ❄️ Na zimowisku ⛄️
17-06-2021 , beta <0.1
06-08-2021 - II transfer - nieudany
10-01-2022 , beta ruszyła ale nie na długo - III transfer - nieudany
07-07-2022 - IV transfer - czekamy
Brak mrozaczkow 🥲 -
Emily0723 wrote:Za wcześnie, nie nakręcaj się.04-06-2021 , - I transfer świeżaczka ❤️
04-06-2021 , - 3 ❄️ Na zimowisku ⛄️
17-06-2021 , beta <0.1
06-08-2021 - II transfer - nieudany
10-01-2022 , beta ruszyła ale nie na długo - III transfer - nieudany
07-07-2022 - IV transfer - czekamy
Brak mrozaczkow 🥲 -
Ginewra wrote:Hej, a w tej poradni to wypisał Ci receptę ginekolog czy lekarz innej specjalizacji? Też muszę z heparyną pójść żeby wypisano mi na podstawie czeskiej recepty u nas i zastanawiam się czy internista może wypisać. Na pewno spróbuje pogadać z lekarzem rodzinnym a jak nie to wtedy dopiero do ginekologa.
Ja byłam w poradni ginekologicznej przy szpitalu ginekologicznym. Ciężko mi powiedzieć czy internista może wypisać.
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
No to ja startuje jutro ze stymulacją i czekam na termin usg od Lenki właśnie wysłałam maila.
Jestem ciekawa co tam i ile urośnie.karolcia35 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
karola wrote:Dziekuje! Bardzo wartościowa informacjaLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Różowa_Pomarancza wrote:Takie szybkie pytanie, czym oni stymulują w Czechach ze im tam lepiej stymulacje wychodzą niż w pl?
Nawet te ministymulacje jeśli któraś z was miała.
Ja miałam standardowa stymulacje: elonva 150 / menopur / proveraRóżowa_Pomarancza lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Ginewra wrote:Hej, a w tej poradni to wypisał Ci receptę ginekolog czy lekarz innej specjalizacji? Też muszę z heparyną pójść żeby wypisano mi na podstawie czeskiej recepty u nas i zastanawiam się czy internista może wypisać. Na pewno spróbuje pogadać z lekarzem rodzinnym a jak nie to wtedy dopiero do ginekologa.
Ps. potwierdzam że w EF z KD wirusówka tylko facet, moich badań to nawet nie chcieli zobaczyć mimo że miałam niedawno robione. Będą chcieli tylko progesteron, TS i ft4 ale to przed samym transferem. Generalnie miałam wrażenie, że mają trochę na badania wywalone, i najlepiej jednak być pod kontrolą jakiegoś swojego lekarza. Ale też nie mam porównania bo byłam tylko tam.
U nas można wykupić na czeskiej. -
emm80 wrote:Rysiek wypisał Ci heparynę?
U nas można wykupić na czeskiej.
Tak mam receptę na Clexan od RL. Jak przyjechałam na wizytę to już w systemie miałam rozpisane jakie leki i m.in. heparynę ale dla mnie dopiero zaczęli szukać dawczyni więc przy dobrych wiatrach heparyna będzie mi potrzebna na wczesną wiosnę. Ale dzięki za info - w sumie spróbuje najpierw po prostu w aptece, i tak jest cena 100%. -
Nathi2468 wrote:Cześć dziewczyny. Mam do oddania za darmo tabletki:
- UTROGESTAN 100mg (progesteron) 6 pełnych paczek po 30 tabletek + 1/2 opakowania wszystkie ważne do końca kwietnia 2022r.
- PROVERA 5mg 9 tabletek ważne do 10/2024
Może którejś z was się przyda Mogę wysłać np do paczkomatu. Zainteresowane proszę o kontakt pod mailem [email protected]
Czy aktualne? Jestem chetna na utrogestan. Napisałam maila.