Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a dostała któraś z Was od RL Encorton? bo ja miałam taką sytuację że miałam od RL receptę na Encorton ale w aptece dali mi Prednison i powiedzili że u nich to tak się nazywa ten lek. Nie wiem czy to jest to samo 1:1 czy może jakiś zamiennik który się jednak różni działaniem ? (oby nie)
-
Ginewra wrote:Dziewczyny a dostała któraś z Was od RL Encorton? bo ja miałam taką sytuację że miałam od RL receptę na Encorton ale w aptece dali mi Prednison i powiedzili że u nich to tak się nazywa ten lek. Nie wiem czy to jest to samo 1:1 czy może jakiś zamiennik który się jednak różni działaniem ? (oby nie)
Jak byłam po swoją receptę mówił mi lekarz, że może nie być u nas danego leku dostępnego pod tą samą nazwą w Czechach.
Tak jak np oni dają Meriofert, a u nas występuje pod nazwą menopur.Ginewra lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ginewra wrote:Dziewczyny a dostała któraś z Was od RL Encorton? bo ja miałam taką sytuację że miałam od RL receptę na Encorton ale w aptece dali mi Prednison i powiedzili że u nich to tak się nazywa ten lek. Nie wiem czy to jest to samo 1:1 czy może jakiś zamiennik który się jednak różni działaniem ? (oby nie)
Ginewra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, w którym momencie jest pobierane nasienie od partnera? Nie pamiętam teraz czy Rysiek mówił.
W piątek za tydzień jedziemy na USG i badania.
I się zastanawiam czy to będzie wtedy czy przy punkcji.
Bo chyba jakoś się musi też "przygotować"?
W sensie, tak przy badaniu nasienia są wymogi co do czasu ostatniego stosunku itd?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Dziewczyny, w którym momencie jest pobierane nasienie od partnera? Nie pamiętam teraz czy Rysiek mówił.
W sensie, tak przy badaniu nasienia są wymogi co do czasu ostatniego stosunku itd?
Zwykle u nich pobieranie nasienia jest przy wizycie, czyli teraz byście mieli. Nasienie jest mrożone wtedy. Ale możecie sami powiedzieć (jak chcecie), że oddacie w innym terminie (tak mi Lenka powiedziała), ale szkoda 2 razy jeździć.
Tak, musi być 3-5 dni wstrzemięźliwości przed oddaniem nasienia.gacka89 lubi tę wiadomość
-
Cześć, może komuś pomogę lub dam nadzieję. Korzystałam z Eurofertil w latach 2016, 2017 w sumie 4 podejścia do ivf. Z początku RL super, ale z każdym następnym razem coraz mniej. Jeden raz udało mi się zajść w ciążę, gdy transfer robił ktosśinny.. Niestety tylko o 8 tc. Miałam dość i nie chciałam już podchodzić do procedury. Zmieniło się to w tamtym roku. Wybrałam Reprofit i mogę polecić. Całkiem inne podejście inny komfort. Lekarze nie mówią po polsku, ale są super koordynatorki, jedna była z nami nawet przy transferze mówiła wszystko co i jak. Mam 38 lat, MTHFR heterozygote i PAI 1, kiry aa, i wysokie NK. Jestem aktualnie w 15 tc.
Emily0723, Lena887, AGAaa, Kammka7, Juska lubią tę wiadomość
-
AGAaa wrote:Zwykle u nich pobieranie nasienia jest przy wizycie, czyli teraz byście mieli. Nasienie jest mrożone wtedy. Ale możecie sami powiedzieć (jak chcecie), że oddacie w innym terminie (tak mi Lenka powiedziała), ale szkoda 2 razy jeździć.
Tak, musi być 3-5 dni wstrzemięźliwości przed oddaniem nasienia.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Dziewczyny, w którym momencie jest pobierane nasienie od partnera? Nie pamiętam teraz czy Rysiek mówił.
W sensie, tak przy badaniu nasienia są wymogi co do czasu ostatniego stosunku itd?
U nas pobranie było w dniu punkcji i z tego co wiem to jest to standardgacka89 lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
gacka89 wrote:Dzięki za info, no jechać drugi raz i tak będę musiała, bo w piątek mam usg żeby sprawdzić jak zareagowałam na stymulacje, więc pewnie i tak drugi raz będziemy musieli przyjechać na punkcje.
Aaaa bo Ty tam stymulację masz 🤦♀️ gapa ze mnie. To pewnie nasienie,tak,jak we wszystkich klinikach - w dniu punkcji. Na świeżogacka89 lubi tę wiadomość
-
Ginewra wrote:Tak mam receptę na Clexan od RL. Jak przyjechałam na wizytę to już w systemie miałam rozpisane jakie leki i m.in. heparynę ale dla mnie dopiero zaczęli szukać dawczyni więc przy dobrych wiatrach heparyna będzie mi potrzebna na wczesną wiosnę. Ale dzięki za info - w sumie spróbuje najpierw po prostu w aptece, i tak jest cena 100%.
-
AGAM wrote:Cześć, może komuś pomogę lub dam nadzieję. Korzystałam z Eurofertil w latach 2016, 2017 w sumie 4 podejścia do ivf. Z początku RL super, ale z każdym następnym razem coraz mniej. Jeden raz udało mi się zajść w ciążę, gdy transfer robił ktosśinny.. Niestety tylko o 8 tc. Miałam dość i nie chciałam już podchodzić do procedury. Zmieniło się to w tamtym roku. Wybrałam Reprofit i mogę polecić. Całkiem inne podejście inny komfort. Lekarze nie mówią po polsku, ale są super koordynatorki, jedna była z nami nawet przy transferze mówiła wszystko co i jak. Mam 38 lat, MTHFR heterozygote i PAI 1, kiry aa, i wysokie NK. Jestem aktualnie w 15 tc.
Jestem po 5 transferach w Eurofertil i zero ciąży mimo przebadanych zarodków 😔
Zrobiłam przerwę bo przez to tempo transferów popadłam w depresję.
Teraz przenoszę zarodki do innej kliniki i dałaś mi wiarę, że może się udać ❤️
-
emm80 wrote:A mogę zapytać czy to profilaktycznie czy masz może trombofilie?
mam MTHFR A1298C heterozygotyczny i Pai-1 heterozyotyczny, na pierwszej wizycie RL powiedział, że te nie maja większego znaczenia najważniejszy to czynnik II i V te mam akurat w porządku. Ale heparyn wypisał a nawet o to nie pytałam. -
OlaWi wrote:Cześć. Wróciłam.. Od razu z pytaniami, czy któraś brała ovitrelle po transferze? Jak wtedy z wynikami bety, przekłamuje czy nie?
Spotkałam się jak ktoś ma cykl naturalny stymulowany i bierze by pękł pecherzyk i za 5 dni wtedy transfer.
Może przełamać wyniki.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Ginewra wrote:mam MTHFR A1298C heterozygotyczny i Pai-1 heterozyotyczny, na pierwszej wizycie RL powiedział, że te nie maja większego znaczenia najważniejszy to czynnik II i V te mam akurat w porządku. Ale heparyn wypisał a nawet o to nie pytałam.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
karolcia35 wrote:Takie same mutacje mam. Zawsze mam heparyne od lekarzy z pl.
Karolcia, a jakie masz zlecenia co do heparyny czy zaleca się brać prawie do końca ciąży czy tylko np. w I trymestrze lub w okolicach transferu?
Przy tych mutacja ja od KILKU lekarzy w pl. słyszałam, że heparyny nie trzeba tylko acard. Tak jakby mieli jakiś problem żeby zalecić heparynę mimo, że dwa razy poroniłam i już z tego względu + te mutacje ja czułam, że jednak powinnam brać, nawet jeśli tylko profilaktycznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 12:08
Różowa_Pomarancza lubi tę wiadomość
-
Ginewra wrote:mam MTHFR A1298C heterozygotyczny i Pai-1 heterozyotyczny, na pierwszej wizycie RL powiedział, że te nie maja większego znaczenia najważniejszy to czynnik II i V te mam akurat w porządku. Ale heparyn wypisał a nawet o to nie pytałam.
To przy transferze dostałaś czy wcześniej? -
karolcia35 wrote:Po transferze? W jakim celu?
Spotkałam się jak ktoś ma cykl naturalny stymulowany i bierze by pękł pecherzyk i za 5 dni wtedy transfer.
Może przełamać wyniki.