X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Ginewra Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dostała któraś z Was od RL Encorton? bo ja miałam taką sytuację że miałam od RL receptę na Encorton ale w aptece dali mi Prednison i powiedzili że u nich to tak się nazywa ten lek. Nie wiem czy to jest to samo 1:1 czy może jakiś zamiennik który się jednak różni działaniem ? (oby nie)

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginewra wrote:
    Dziewczyny a dostała któraś z Was od RL Encorton? bo ja miałam taką sytuację że miałam od RL receptę na Encorton ale w aptece dali mi Prednison i powiedzili że u nich to tak się nazywa ten lek. Nie wiem czy to jest to samo 1:1 czy może jakiś zamiennik który się jednak różni działaniem ? (oby nie)
    Raczej to to samo, w każdym razie jedni drugie ma prednizon w składzie.
    Jak byłam po swoją receptę mówił mi lekarz, że może nie być u nas danego leku dostępnego pod tą samą nazwą w Czechach.
    Tak jak np oni dają Meriofert, a u nas występuje pod nazwą menopur.

Ginewra lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Gabka86 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginewra wrote:
    Mi Rysiek wypisal recepte papierowa na encorton i normalnie wykupilam w polskiej aptece. 😊

Ginewra lubi tę wiadomość

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym momencie jest pobierane nasienie od partnera? Nie pamiętam teraz czy Rysiek mówił.
    W piątek za tydzień jedziemy na USG i badania.
    I się zastanawiam czy to będzie wtedy czy przy punkcji.

Bo chyba jakoś się musi też "przygotować"?
    W sensie, tak przy badaniu nasienia są wymogi co do czasu ostatniego stosunku itd?

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Dziewczyny, w którym momencie jest pobierane nasienie od partnera? Nie pamiętam teraz czy Rysiek mówił.

W sensie, tak przy badaniu nasienia są wymogi co do czasu ostatniego stosunku itd?

Zwykle u nich pobieranie nasienia jest przy wizycie, czyli teraz byście mieli. Nasienie jest mrożone wtedy. Ale możecie sami powiedzieć (jak chcecie), że oddacie w innym terminie (tak mi Lenka powiedziała), ale szkoda 2 razy jeździć.
    Tak, musi być 3-5 dni wstrzemięźliwości przed oddaniem nasienia.

gacka89 lubi tę wiadomość

• AGAM Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, może komuś pomogę lub dam nadzieję. Korzystałam z Eurofertil w latach 2016, 2017 w sumie 4 podejścia do ivf. Z początku RL super, ale z każdym następnym razem coraz mniej. Jeden raz udało mi się zajść w ciążę, gdy transfer robił ktosśinny.. Niestety tylko o 8 tc. Miałam dość i nie chciałam już podchodzić do procedury. Zmieniło się to w tamtym roku. Wybrałam Reprofit i mogę polecić. Całkiem inne podejście inny komfort. Lekarze nie mówią po polsku, ale są super koordynatorki, jedna była z nami nawet przy transferze mówiła wszystko co i jak. Mam 38 lat, MTHFR heterozygote i PAI 1, kiry aa, i wysokie NK. Jestem aktualnie w 15 tc.

Emily0723, Lena887, AGAaa, Kammka7, Juska lubią tę wiadomość

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Zwykle u nich pobieranie nasienia jest przy wizycie, czyli teraz byście mieli. Nasienie jest mrożone wtedy. Ale możecie sami powiedzieć (jak chcecie), że oddacie w innym terminie (tak mi Lenka powiedziała), ale szkoda 2 razy jeździć.
    Tak, musi być 3-5 dni wstrzemięźliwości przed oddaniem nasienia.
    Dzięki za info, no jechać drugi raz i tak będę musiała, bo w piątek mam usg żeby sprawdzić jak zareagowałam na stymulacje, więc pewnie i tak drugi raz będziemy musieli przyjechać na punkcje.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Lena887 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:

U nas pobranie było w dniu punkcji i z tego co wiem to jest to standard

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Dzięki za info, no jechać drugi raz i tak będę musiała, bo w piątek mam usg żeby sprawdzić jak zareagowałam na stymulacje, więc pewnie i tak drugi raz będziemy musieli przyjechać na punkcje.

Aaaa bo Ty tam stymulację masz 🤦‍♀️ gapa ze mnie. To pewnie nasienie,tak,jak we wszystkich klinikach - w dniu punkcji. Na świeżo :)

• emm80 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka86 wrote:
    Mi Rysiek wypisal recepte papierowa na encorton i normalnie wykupilam w polskiej aptece. 😊
    A co było dla niego podstawą wypisania encortonu?

• emm80 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginewra wrote:
    Tak mam receptę na Clexan od RL. Jak przyjechałam na wizytę to już w systemie miałam rozpisane jakie leki i m.in. heparynę ale dla mnie dopiero zaczęli szukać dawczyni więc przy dobrych wiatrach heparyna będzie mi potrzebna na wczesną wiosnę. Ale dzięki za info - w sumie spróbuje najpierw po prostu w aptece, i tak jest cena 100%.
    A mogę zapytać czy to profilaktycznie czy masz może trombofilie?

• Juska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAM wrote:
    Cześć, może komuś pomogę lub dam nadzieję. Korzystałam z Eurofertil w latach 2016, 2017 w sumie 4 podejścia do ivf. Z początku RL super, ale z każdym następnym razem coraz mniej. Jeden raz udało mi się zajść w ciążę, gdy transfer robił ktosśinny.. Niestety tylko o 8 tc. Miałam dość i nie chciałam już podchodzić do procedury. Zmieniło się to w tamtym roku. Wybrałam Reprofit i mogę polecić. Całkiem inne podejście inny komfort. Lekarze nie mówią po polsku, ale są super koordynatorki, jedna była z nami nawet przy transferze mówiła wszystko co i jak. Mam 38 lat, MTHFR heterozygote i PAI 1, kiry aa, i wysokie NK. Jestem aktualnie w 15 tc.
    AGAM dajesz mi nadzieję 🥰
    Jestem po 5 transferach w Eurofertil i zero ciąży mimo przebadanych zarodków 😔
    Zrobiłam przerwę bo przez to tempo transferów popadłam w depresję.
    Teraz przenoszę zarodki do innej kliniki i dałaś mi wiarę, że może się udać ❤️

• Gabka86 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    A co było dla niego podstawą wypisania encortonu?

W sumie to nie powiedział 🙈 wydaje mi sie, ze bardziej zapobiegawczo. Mialam 3 transfery i dwa zarodki zagniezdzily sie ale później beta zaczęła spadać. ..

• Ginewra Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    A mogę zapytać czy to profilaktycznie czy masz może trombofilie?

mam MTHFR A1298C heterozygotyczny i Pai-1 heterozyotyczny, na pierwszej wizycie RL powiedział, że te nie maja większego znaczenia najważniejszy to czynnik II i V te mam akurat w porządku. Ale heparyn wypisał a nawet o to nie pytałam.

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wróciłam.. Od razu z pytaniami, czy któraś brała ovitrelle po transferze? Jak wtedy z wynikami bety, przekłamuje czy nie?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Cześć. Wróciłam.. Od razu z pytaniami, czy któraś brała ovitrelle po transferze? Jak wtedy z wynikami bety, przekłamuje czy nie?
    Po transferze? W jakim celu?
    Spotkałam się jak ktoś ma cykl naturalny stymulowany i bierze by pękł pecherzyk i za 5 dni wtedy transfer.
    Może przełamać wyniki.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginewra wrote:
    mam MTHFR A1298C heterozygotyczny i Pai-1 heterozyotyczny, na pierwszej wizycie RL powiedział, że te nie maja większego znaczenia najważniejszy to czynnik II i V te mam akurat w porządku. Ale heparyn wypisał a nawet o to nie pytałam.
    Takie same mutacje mam. Zawsze mam heparyne od lekarzy z pl.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Ginewra Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Takie same mutacje mam. Zawsze mam heparyne od lekarzy z pl.

Karolcia, a jakie masz zlecenia co do heparyny czy zaleca się brać prawie do końca ciąży czy tylko np. w I trymestrze lub w okolicach transferu?

Przy tych mutacja ja od KILKU lekarzy w pl. słyszałam, że heparyny nie trzeba tylko acard. Tak jakby mieli jakiś problem żeby zalecić heparynę mimo, że dwa razy poroniłam i już z tego względu + te mutacje ja czułam, że jednak powinnam brać, nawet jeśli tylko profilaktycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 12:08

Różowa_Pomarancza lubi tę wiadomość

• emm80 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginewra wrote:
    No właśnie ja mam mutację protrombiny i się zastanawiam czy będzie chciał wypisać?
    To przy transferze dostałaś czy wcześniej?

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Po transferze? W jakim celu?
    Spotkałam się jak ktoś ma cykl naturalny stymulowany i bierze by pękł pecherzyk i za 5 dni wtedy transfer.
    Może przełamać wyniki.
    Ma niby pomóc, podbić, nie mam pojęcia. Nie wiem dokładnie. Idę jutro na drugą bete, zobaczę czy jest przyrost przed kolejnym zastrzykiem.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ