Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Yuki wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała robioną podwójną stymulację, stymulację w fazie lutealnej? Jakie uzyskałyście efekty? Jaki to miało nas Was wpływ?
Ale kilka dziewczyn tu miało może się odezwa.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Karolcia dzięki, czytałam całe froum, ale na razie widzę, tylko kilka dziewczyn z planami podwójnej, która jednak się nie odbyła. Zastanawia mnie, czy jest rzeczywiście jest sens robić stymulację zaraz po punkcji...
-
Yuki wrote:Karolcia dzięki, czytałam całe froum, ale na razie widzę, tylko kilka dziewczyn z planami podwójnej, która jednak się nie odbyła. Zastanawia mnie, czy jest rzeczywiście jest sens robić stymulację zaraz po punkcji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 15:38
Yuki lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:Karolcia dzięki, czytałam całe froum, ale na razie widzę, tylko kilka dziewczyn z planami podwójnej, która jednak się nie odbyła. Zastanawia mnie, czy jest rzeczywiście jest sens robić stymulację zaraz po punkcji...
Yuki na miesięcznym była Monkey. Musiałabyś sprawdzić, czy jeszcze się odzywa.
Ona na pewno miała takie stymulację i nawet udostępniała wykresy z porównaniami jak wychodziły jej stymulacje pojedyncze a jak podwójne. Jeśli dobrze pamiętam, to ona miała chyba z 19 stymulacji,bo zbierali zarodki do badań.
Udało im się -
AGAaa wrote:Yuki na miesięcznym była Monkey. Musiałabyś sprawdzić, czy jeszcze się odzywa.
Ona na pewno miała takie stymulację i nawet udostępniała wykresy z porównaniami jak wychodziły jej stymulacje pojedyncze a jak podwójne. Jeśli dobrze pamiętam, to ona miała chyba z 19 stymulacji,bo zbierali zarodki do badań.
Udało im się
Dzięki 🙂 chyba już się nie udziela... Czyli musiał być u nich dobry efekt. Ja się trochę obawiam powikłań, ale w sumie nie ma za wile info z tym tematem związanych. -
Yuki wrote:Dzięki 🙂 chyba już się nie udziela... Czyli musiał być u nich dobry efekt. Ja się trochę obawiam powikłań, ale w sumie nie ma za wile info z tym tematem związanych.
Hej. Ja jestem obecnie w trakcie 2 stymulacji. Nie wiem co wyjdzie... Też się boję... Ale nie chce się nakręcać... Wierzę że lekarz wie co robi... Każdy organizm jest inny i tak naprawdę będą osoby którym się udało i którym się nie udało. W poniedziałek mam usg więc zobaczymy. -
Yuki wrote:Dzięki 🙂 chyba już się nie udziela... Czyli musiał być u nich dobry efekt. Ja się trochę obawiam powikłań, ale w sumie nie ma za wile info z tym tematem związanych.
Yuki poszukaj sobie wpisów Monkey, wydaje mi się, że ona miała bardzo dużo opisów jak to wygląda, wykresów itp.
Na pewno wrzucala linki do nich.
Monkey jest ze Stanów więc chyba też pisała o tym,co znalazła w amerykańskich artykułach na ten temat,ale musiałabyś to sprawdzić.
Mi lekarz też wspominał o tych podwójnych stymulacjach więc swojego czasu śledziłam te wpisy, ale u mnie to nie doszło do skutku.
-
Dzięki Dziewczyny 🙂
Milenka daj znać koniecznie w poniedziałek 😁 a jak poszła pierwsza stymulacja? Jaki efekt?
Na jakich lekach jesteś?
-
The_sleeping_beauty wrote:AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Yuki wrote:Dzięki Dziewczyny 🙂
Milenka daj znać koniecznie w poniedziałek 😁 a jak poszła pierwsza stymulacja? Jaki efekt?
Na jakich lekach jesteś?
Ok, dam znać😊
Mam amh 0,63 więc dla mnie każde jajeczko to cud... Ale chcemy jednak spróbować najpierw na swoich komórkach.
Mam clostilbegyt, provera, menopur. Pierwsza stymulacja dała 3 jajeczka i ostatecznie 1 zarodek (poszedł do genetyki, dopiero będę w poniedziałek pytać czy już wiadomo czy jest ok czy odrzucony, ale mam złe przeczucia...)Yuki, Gutek lubią tę wiadomość
-
Milenka wrote:Ok, dam znać😊
Mam amh 0,63 więc dla mnie każde jajeczko to cud... Ale chcemy jednak spróbować najpierw na swoich komórkach.
Mam clostilbegyt, provera, menopur. Pierwsza stymulacja dała 3 jajeczka i ostatecznie 1 zarodek (poszedł do genetyki, dopiero będę w poniedziałek pytać czy już wiadomo czy jest ok czy odrzucony, ale mam złe przeczucia...)
Zakaz złych przeczuć... póki nic nie wiadomo trzeba myśleć pozytywnie Musisz wierzyć w swoje zarodki, kto jak nie Ty?? Trzymam kciukiMilenka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, czy są wśród Was, którym udało się w Czechach na własnych komórkach przy niskim AMH i niskiej jakości komórkach? Czy w Czechach mieli na Was pomysł? Czy się poddawali i od razu proponowali KD? Do jakiego wieku stymulują na własnych komórkach?Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
Yuki wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała robioną podwójną stymulację, stymulację w fazie lutealnej? Jakie uzyskałyście efekty? Jaki to miało nas Was wpływ?
Yuki, Gutek, Milenka lubią tę wiadomość
-
Anka_77 wrote:Cześć dziewczyny, czy są wśród Was, którym udało się w Czechach na własnych komórkach przy niskim AMH i niskiej jakości komórkach? Czy w Czechach mieli na Was pomysł? Czy się poddawali i od razu proponowali KD? Do jakiego wieku stymulują na własnych komórkach?
Anka_77 lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:Zakaz złych przeczuć... póki nic nie wiadomo trzeba myśleć pozytywnie Musisz wierzyć w swoje zarodki, kto jak nie Ty?? Trzymam kciuki
Odbyłam dziś wizytę. Ten jeden zarodek jest ok😁 dziś mam 3 piękne pęcherzyki w czwartek kolejne usg i potem punkcja. Dr powiedział że jest bardzo zadowolony więc mu mówię ja tym bardziej 😊 mówił że zobaczymy ile teraz wyjdzie zarodków ale jest dobrej myśli i mówił że reaguje na leki tak jak on chce więc to chyba dobrze. Transfer zbliża się wielkimi krokami...Gutek, Gabka86 lubią tę wiadomość
-
Milenka gratuluję! No i oby tak dalej 🍀🤞 Punkcja pewnie na początku kolejnego tygodnia.
Nikinat wynik rzeczywiście rewelacyjny i wręcz zachęcający do podwójnej stymulacji. Ale jak tak trochę rozeznałam się w temacie to widzę, że jednak różnie to bywa 🤷♀️ Jakie dalsze plany? -
emm80 wrote:Mi dr Lachcina proponowała mini, chociaż powiedział że to loteria. Ja jechałam z zamierem AK I nie chciałam już zmieniać zdania.Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
Dziewczyny po udanych transferach powiedzcie mi proszę do kiedy Lachcina i w jakich dawkach zalecał Wam branie estrofemu i progesteronu?☺️Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168