Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, czy ktoś ostatnio był eurofertil w sprawie kd? I orientuje się jaki jest okres oczekiwania ?
Co ze sobą należy na pierwszą wizytę przynieść - wystarcza te protokoły od embriologow z poprzednich ivf i podstawowe badania męża/moje czy coś jeszcze ? -
Emily0723 wrote:Dziewczyny jakie są Wasze doświadczenia z intralipidem, czy warto go wziąć? Czy tylko przy wysokich nk sue stosuje czy ogólnie jako pomoc przy implantacji ?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Emily0723 wrote:Dziewczyny, w pon mam wizytę w ostrawue celem weryfikacji grubości śluzówki do transferu. Dzisiaj w 10 dniu cyklu tylko 5,5 mm. Czy do poniedziałku jeszcze dużo może urosnac? Lachcina ba urlopie więc jego nie spytam
-
nick nieaktualnyMilenka wrote:Gratuluję i oby tak dalej 😍
mogę zapytać który to transfer? I czy działaliście na swoich zarodkach ?
Ja niestety miałam 3 nieudane transfery i nie wiemy już co dalej robić. Czy korzystać z obu dawców czy tylko z dawczyni... Nie wiem czy jest sens dalej walczyć...😔
W Kriobanku zarodek adopcja z wizytami kosztuje 4000zł. Do niedawna było to 2000złMilenka lubi tę wiadomość
-
Emily0723 wrote:Dziewczyny, w pon mam wizytę w ostrawue celem weryfikacji grubości śluzówki do transferu. Dzisiaj w 10 dniu cyklu tylko 5,5 mm. Czy do poniedziałku jeszcze dużo może urosnac? Lachcina ba urlopie więc jego nie spytam
Emily0723 lubi tę wiadomość
KD Eurofertil Ostrava
14.05.2021 - pierwsza wizyta
11.08.2021 - 4 zarodki 🍀 klasy A
1 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 03.09.2021
2 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 07.10.2021
3 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 30.09.2022
3 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 30.09.2022
8 dpt beta 46,6
10 dpt beta 123
12 dpt beta 290
14 dpt beta 727
17 dpt beta 2039
21 dpt beta 6 482❤️
Hashimoto - niedoczynność tarczycy
Przedwczesne wygaśnięcie jajników
AMH - 0,02
PAI-1 4G hetero
MTHFR_1298A hetero
nasienie męża -super -
Emily0723 wrote:To nk to miałaś robione z krwi czy z macicy ? Pamiętam że i mnie z krwi to było chyba 9 więc mało.
Emily0723 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Milenka wrote:Gratuluję i oby tak dalej 😍
mogę zapytać który to transfer? I czy działaliście na swoich zarodkach ?
Ja niestety miałam 3 nieudane transfery i nie wiemy już co dalej robić. Czy korzystać z obu dawców czy tylko z dawczyni... Nie wiem czy jest sens dalej walczyć...😔Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:A wykorzystałaś juz wszystkei możliwości? Badalas immunologie? Badalas zarodki? Czy transferowane mialas blastki czy 3dniowe? Histeroskopie mialas wykonywana?
Hej. Tak, immunologia, histeroskopia zrobione, nasza genetyka też. Transferowane były blastki. Badania zarodków nie robiliśmy bo Lachcina był przeciwny, wybił nam to z głowy bał się że nie zostanie nam ani jeden zarodek z 3 stymulacji mieliśmy tylko 3 zarodki dlatego obawiam się że kolejne stymulacje cudów nie przyniosą chociaż jak tak czytam to cuda czasami się zdarzają.
We wrześniu mamy wizytę co dalej robimy i czy coś robimy. Nie wiem czy Lachcina będzie nam coś sugerował czy nie.
Podziwiam Was dziewczyny że psychicznie to wszystko ogarniacie. Mi skrzydła opadły dla mnie to porażka choć jakaś iskierka gdzieś w środku się pali.
-
Milenka wrote:Hej. Tak, immunologia, histeroskopia zrobione, nasza genetyka też. Transferowane były blastki. Badania zarodków nie robiliśmy bo Lachcina był przeciwny, wybił nam to z głowy bał się że nie zostanie nam ani jeden zarodek z 3 stymulacji mieliśmy tylko 3 zarodki dlatego obawiam się że kolejne stymulacje cudów nie przyniosą chociaż jak tak czytam to cuda czasami się zdarzają.
We wrześniu mamy wizytę co dalej robimy i czy coś robimy. Nie wiem czy Lachcina będzie nam coś sugerował czy nie.
Podziwiam Was dziewczyny że psychicznie to wszystko ogarniacie. Mi skrzydła opadły dla mnie to porażka choć jakaś iskierka gdzieś w środku się pali.
Zupełnie nie rozumiem logiki Lachciny jeśli chodzi o badanie zarodków. Przecież zarodek pozbawiony określonych chromosomów nie ma szans przy trasferze i niestety może się okazać, że z trzech wszystkie trzy będą wadliwe i trzeba zaczynać od początku. Czy jego zdaniem lepiej jest transferować w ciemno byle tylko formalnie były zarodki? Co innego mozaika, ale mozaikę można transferować. Jeżeli zdecydujesz się na kolejną procedurę, to naciskałabym na badanie zarodków.
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Lena887 wrote:Zupełnie nie rozumiem logiki Lachciny jeśli chodzi o badanie zarodków. Przecież zarodek pozbawiony określonych chromosomów nie ma szans przy trasferze i niestety może się okazać, że z trzech wszystkie trzy będą wadliwe i trzeba zaczynać od początku. Czy jego zdaniem lepiej jest transferować w ciemno byle tylko formalnie były zarodki? Co innego mozaika, ale mozaikę można transferować. Jeżeli zdecydujesz się na kolejną procedurę, to naciskałabym na badanie zarodków.
Ok. Dzięki, myślę że zrobimy jeszcze jedno podejście ale nie wiem czy nie ostatnie dlatego moja bolączka to czy korzystać już z dawczyni a może i dawcy czy jeszcze raz na swoich.... Trudny orzech do zgryzienia mamy.
Tak w wielkim skrócie i uproszczeniu powiedział nam to tak że badania zarodków to w sumie strata kasy, bo właśnie oni zawsze się do czegoś doczepiają, a i tak nie ma gwarancji że przebadany zarodek "zaskoczy", że to pierwsza nasza procedura...
Masz rację gdyby były przebadane zarodki nie miałabym pewnie żadnego transferu... -
To może jakaś mini stymulacja u Lachciny? Ja bym próbowała jeszcze na swoich. Z badaniem nie pomoge. Ja nie badalam i udało się za 1 razem 🤷♀️
Milenka lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Hej, pisalam tu chyba w czerwcu do Was z zapytaniem 😊W tej chwili sprawa wyglada troszke inaczej, operacja miala mi dac nadzieje na dziecko, nawet na naturalne starania a chyba ja odebrala. Porobilam badania i wedlug tabelek jestem juz w stanie menopauzy ...
Po paru dniach placzu z mezem obgadalismy sprawe kd i jestesmy zdecydowani. Nawet nie chce juz probowac na swoich bo mam bardzo zaawansowana endometrioze, co chwila nowe torbiele, na zwyklej stymulacji Clo mi sie choroba rozszalala. Komorek juz chyba nawet nie produkuje bo fsh mam na poziomie 49.
Wizyte mamy u Lachciny dopiero na kwiecien i zaczynam zastanawiac sie nad Reprofitem bo szybciej, ale drozej. U mnie czas sie liczy tez bo ciagle powstaja nowe zmiany chorobowe 😞 To bedzie nasza pierwsza i ostatnia proba bo koszty sa ogromne.
Immuno nie badalam a chyba powinnam ale nie wiem od czego zaczac, do glownych immunologow sie dostac to graniczy z cudem. -
Mysza123 wrote:Hej, pisalam tu chyba w czerwcu do Was z zapytaniem 😊W tej chwili sprawa wyglada troszke inaczej, operacja miala mi dac nadzieje na dziecko, nawet na naturalne starania a chyba ja odebrala. Porobilam badania i wedlug tabelek jestem juz w stanie menopauzy ...
Po paru dniach placzu z mezem obgadalismy sprawe kd i jestesmy zdecydowani. Nawet nie chce juz probowac na swoich bo mam bardzo zaawansowana endometrioze, co chwila nowe torbiele, na zwyklej stymulacji Clo mi sie choroba rozszalala. Komorek juz chyba nawet nie produkuje bo fsh mam na poziomie 49.
Wizyte mamy u Lachciny dopiero na kwiecien i zaczynam zastanawiac sie nad Reprofitem bo szybciej, ale drozej. U mnie czas sie liczy tez bo ciagle powstaja nowe zmiany chorobowe 😞 To bedzie nasza pierwsza i ostatnia proba bo koszty sa ogromne.
Immuno nie badalam a chyba powinnam ale nie wiem od czego zaczac, do glownych immunologow sie dostac to graniczy z cudem.
Głowa do góry! Tez tak miałam. Dostałam Diemono na kilka tygodni i nagle ucichło co mnie baaardzo zdziwiło a groziła mi kolejna operacja. FSH spadło ale piłam tez trawę pszeniczna. Nie poddawaj się, probuj. Młoda jesteś ) mnie tez wielu lekarzy przekreśliło, siedziałam w domu i wyłam a dziś mam 1 dc i od jutra przygotowuje się do transferu.’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Mysza123 wrote:Hej, pisalam tu chyba w czerwcu do Was z zapytaniem 😊W tej chwili sprawa wyglada troszke inaczej, operacja miala mi dac nadzieje na dziecko, nawet na naturalne starania a chyba ja odebrala. Porobilam badania i wedlug tabelek jestem juz w stanie menopauzy ...
Immuno nie badalam a chyba powinnam ale nie wiem od czego zaczac, do glownych immunologow sie dostac to graniczy z cudem.
Mi też zależało na czasie z powodów zdrowotnych i w Reproficie cała procedura od konsultacji online do transferu zamknęła się w 2 miesiącach. Fakt jest drożej ale masz więcej komórek- w Eurofertilu masz 6 a w Reproficie minimum 8 a tak naprawdę wszystkie komórki pobrane od dawczyni. W Eurofertilu jak chcesz więcej to dodatkowo trzeba dopłacić. No i ja bardzo Reprofit polecam- u nas oprócz moich komórek również problemy z nasieniem, a w ostaecznym rozrachunku skoczyliśmy z 5 zarodkami- 4 z 5 doby i 1 z 6tej. Transfer ze świeżego zarodka, na czym ogromnie mi zależało (w Eurofertilu mrożone). Pierwsza próba i obecnie 21tc. -
AGAaa wrote:Mi też zależało na czasie z powodów zdrowotnych i w Reproficie cała procedura od konsultacji online do transferu zamknęła się w 2 miesiącach. Fakt jest drożej ale masz więcej komórek- w Eurofertilu masz 6 a w Reproficie minimum 8 a tak naprawdę wszystkie komórki pobrane od dawczyni. W Eurofertilu jak chcesz więcej to dodatkowo trzeba dopłacić. No i ja bardzo Reprofit polecam- u nas oprócz moich komórek również problemy z nasieniem, a w ostaecznym rozrachunku skoczyliśmy z 5 zarodkami- 4 z 5 doby i 1 z 6tej. Transfer ze świeżego zarodka, na czym ogromnie mi zależało (w Eurofertilu mrożone). Pierwsza próba i obecnie 21tc.
-
AGAaa- ile Ci mniej wiecej wyszlo za ta procedure bo dzis jak liczylam to tak mniej wiecej w Reprofit 29 tys w Eurofertil wychodzi mi ok 10 mniej wiec roznica niestety jest 😞
Co do zarodkow to ja sie nie martwie co jezeli zostana, martwie sie jedynie ze mi ich zabraknie a na kolejna probe nie bedzie szans. Tylko to. Wiem ze to dla nas ostatnia deska ratunku i po prostu sie boje. Kiedys myslalam ze jakos to bedzie ale teraz ze wzgledu na moja endometrioze mam obawy czy jakis zarodek sie przyjmie. Bardzo trudne to wszystko a moj szalejacy mozg nie daje mi odpoczac 😅 -
Mysza123 wrote:AGAaa- ile Ci mniej wiecej wyszlo za ta procedure bo dzis jak liczylam to tak mniej wiecej w Reprofit 29 tys w Eurofertil wychodzi mi ok 10 mniej wiec roznica niestety jest 😞
Co do zarodkow to ja sie nie martwie co jezeli zostana, martwie sie jedynie ze mi ich zabraknie a na kolejna probe nie bedzie szans. Tylko to. Wiem ze to dla nas ostatnia deska ratunku i po prostu sie boje. Kiedys myslalam ze jakos to bedzie ale teraz ze wzgledu na moja endometrioze mam obawy czy jakis zarodek sie przyjmie. Bardzo trudne to wszystko a moj szalejacy mozg nie daje mi odpoczac 😅
Tez chętnie dowiem się jakie to koszty. Jak sobie liczyłam „po swojemu” to w reproficie nadstawialiśmy się na max 25 tys.
-
meerici wrote:Hej, pozwolę się wtrącić 😉 jak rozumiem z tego co piszesz to zostały Wam 4 zarodki ? Czy planujecie po wszystkie wrócić? Pytam, bo to jedna z tych rzeczy które mnie wstrzymują przed podjęciem ostatecznej decyzji… jak Wy do tego dziewczyny podchodzicie?
Meerici tak, mamy 4 zamrożone. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy będziemy mieli szansę powrotu po nie. Ja się bałam, że z wynikami nasienia męża nic nie będziemy mieli i trzymałam wielkie kciuki chociaż za 2 zarodki (bo nie przewidywałam sukcesu za 1 razem). Jestem nosicielką genu brca i dziecko to moja ostatnia szansa,bo wszyscy lekarze naciskają na wycinkę całego dołu i góry przed 40rż...jak u Angeliny Jolie. Jestem z dwóch stron obciążona rakiem, a urodzę pierwsze dziecko w wieku 39 lat więc przed 40rż nie zdążę wrócić po 2, a czy przeciągniemy wycinkę do późniejszego czasu to poki co nie wiem. Dla nas cudem jest ta ciąża więc nawet jak się nie uda,to i tak będziemy najszczęśliwszymi rodzicami na świecie.... Zresztą jak każda z nas,której po walce się udaje