X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea78 wrote:
    Witajcie:)

która z dziewczyn korzystała w okolicach transferów i przy transferach z takich leków jak: Accofil, Heparyna, Intralipid czy Ecorton i co pomogło najbardziej?
    Ja korzystałam z geparyny i encorton przy 2 nieudanym transferze wiec nie pomogło.

11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio :(
    Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
    Styczeń 2019 narodziny córeczki
    Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio :(
    01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    A kto tak Tobie przepisał? Do kiedy masz brać.
    Mi Jerzak przepisywała dwa dni przed transferem.
    Prof Malinowski.
    Mialam brac do transferu i jakbym zaszla w ciążę to mialam od razu zmienić na encortolon.

Lea ja mialam caly zestaw zarówno do nieudanego transferu jak i do szczęśliwego transferu 😉

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ma ktoś jutro transfer?:)

• Lea78 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

czy orientujecie się czy w Eurofertil można dokupić komórki jajowe? Ktoś wcześniej tu pisał, że można i że koszt 5000 CzK,...

• emm80 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea78 wrote:
    Hej dziewczyny,

czy orientujecie się czy w Eurofertil można dokupić komórki jajowe? Ktoś wcześniej tu pisał, że można i że koszt 5000 CzK,...
    Tak można i dokładnie tyle kosztuje jedna, ale to przed pobraniem od dawczyni o tym się decyduje że chce się więcej niż 6.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Zalezy od Ciebie. Ja chciałam. I nie robili problemów. Jak zmieniłam decyzję później to tez bylo ok (zanim pobrali materiał)

Ministymulacja to provera, menopur i clostibegyt?

• Lea78 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Tak można i dokładnie tyle kosztuje jedna, ale to przed pobraniem od dawczyni o tym się decyduje że chce się więcej niż 6.

Dziękuję za odpowiedź:))

• Doris123 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7, jak wrażenia po dzisiejszej wizycie? Weszłaś o czasie, bo my z mężem po 2,5 godz. opóźnienia. Dla mnie to trochę przegięcie było. Mój mąż był tak zrozpaczony, że chciał wracać do domu. Była to moja druga wizyta. I odczucia mam dziwne. Doktor wszystkie moje pomysły torpedował. Jak mu powiedziałam, że chcę świeży transfer to miał kontrargument, że przy stymulacji jaką on prowadzi to byłoby o wiele więcej wizyt. Jak mu powiedziałam, że chcę transfer na cyklu naturalnym to znów stwierdził, że więcej wizyt. Jak zapytałam o ovitrelle przed transferem to stwierdził, że nic nie daje a jeżeli chcę wydać 130 zł to nie ma nic przeciwko. I w sumie mam mieszane odczucia. Poza tym jak mu powiedziałam że że względu na nasienie nie chcę standardowego inv tylko np. Imsi z Macs to stwierdził, że to nie ma znaczenia... I mamy badać zarodki - może się okazać że wydamy 24 tys. zł i zostaniemy z niczym :(

Wysłany: 13 lipca 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7 wrote:
    Ministymulacja to provera, menopur i clostibegyt?
    Tak

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Oshin Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:
    Edyta7, jak wrażenia po dzisiejszej wizycie? Weszłaś o czasie, bo my z mężem po 2,5 godz. opóźnienia. Dla mnie to trochę przegięcie było. Mój mąż był tak zrozpaczony, że chciał wracać do domu. Była to moja druga wizyta. I odczucia mam dziwne. Doktor wszystkie moje pomysły torpedował. Jak mu powiedziałam, że chcę świeży transfer to miał kontrargument, że przy stymulacji jaką on prowadzi to byłoby o wiele więcej wizyt. Jak mu powiedziałam, że chcę transfer na cyklu naturalnym to znów stwierdził, że więcej wizyt. Jak zapytałam o ovitrelle przed transferem to stwierdził, że nic nie daje a jeżeli chcę wydać 130 zł to nie ma nic przeciwko. I w sumie mam mieszane odczucia. Poza tym jak mu powiedziałam że że względu na nasienie nie chcę standardowego inv tylko np. Imsi z Macs to stwierdził, że to nie ma znaczenia... I mamy badać zarodki - może się okazać że wydamy 24 tys. zł i zostaniemy z niczym :(
    Hej a dlaczego Doktor kazał badac zarodki?
    Jaki rodzaj stymulacji zaproponował?

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️
  • Doris123 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oshin wrote:
    Hej a dlaczego Doktor kazał badac zarodki?
    Jaki rodzaj stymulacji zaproponował?

Przy poprzedniej procedurze i 3 nieudanych transferach beta ani drgnęła. Leczyłam się immuno miałam immunoglobuliny, szczepienia. Na początku alllo miałam 0. Po szczepieniach było 26%. A trzy mies po szczepieniach i nieudanym transferze spadło do 0. Zarówno Lachcina jak i Sydor stwierdzili, że problem leży w zarodkach a nie we mnie. Sama już nie wiem.
    Mam klasyczną stymulację - krótki protokół.

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:

Doris Lachcina jest bardzo specyficzny, mi również było ciężko się z nim dogadać i również torpedował wszystkie moje pomysły, mam wrażenie że on bardzo lekko do wszystkiego podchodzi. Jak pytałam o dodatkowe rzeczy typu fertil chip to wręcz mnie wyśmiał. Ostatecznie stwierdziłam, że mu zaufam (oprócz badania zarodków - nam odradzał, ale ja się uparłam i to była najlepsza decyzja), ale wiedziałam że gdyby przyszło mi zrobić drugą procedurę, to już w innej klinice.

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Doris123 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena887 wrote:
    Doris Lachcina jest bardzo specyficzny, mi również było ciężko się z nim dogadać i również torpedował wszystkie moje pomysły, mam wrażenie że on bardzo lekko do wszystkiego podchodzi. Jak pytałam o dodatkowe rzeczy typu fertil chip to wręcz mnie wyśmiał. Ostatecznie stwierdziłam, że mu zaufam (oprócz badania zarodków - nam odradzał, ale ja się uparłam i to była najlepsza decyzja), ale wiedziałam że gdyby przyszło mi zrobić drugą procedurę, to już w innej klinice.

Jest specyficzny, ale być może ma doświadczenie. W poprzedniej klinice niby lekarka była ok ale zamiast skupić się na transferach wymyślała miliony badań :(

• Ewe000 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:
    Jest specyficzny, ale być może ma doświadczenie. W poprzedniej klinice niby lekarka była ok ale zamiast skupić się na transferach wymyślała miliony badań :(
    A gdzie się leczyłaś?

• Nieznajoma Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny coś mnie pokusiło i zrobiłam badania w 5dpt 😳
    Beta < 2.3
    Progesteron 14.5
    A Estradiol 143

nie mam co się Łudzić, co nie ?

04-06-2021 , - I transfer świeżaczka ❤️
    04-06-2021 , - 3 ❄️ Na zimowisku ⛄️

17-06-2021 , beta <0.1

06-08-2021 - II transfer - nieudany

10-01-2022 , beta ruszyła ale nie na długo - III transfer - nieudany

07-07-2022 - IV transfer - czekamy

Brak mrozaczkow 🥲
  • Doris123 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe000 wrote:
    A gdzie się leczyłaś?
    w

W Invimedzie w Katowicach. W skrócie zmarnowane 2,5 roku - 1 procedura, 3 transfery. Milion niepotrzebnych badań :(

Wysłany: 14 lipca 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma wrote:
    Cześć dziewczyny coś mnie pokusiło i zrobiłam badania w 5dpt 😳
    Beta < 2.3
    Progesteron 14.5
    A Estradiol 143

nie mam co się Łudzić, co nie ?
    Myślę że zawsze warto powtorzyc jeszcze 7dpt bo naprawdę roznie to bywa. Raczej na 95% niestety się nie udało, ale istnieje jeszcze 5% ze moze jakas pozna implantacja 😉

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:

Tak 1,5 godziny opóźnienia. Też miał inne pomysły. Ale fakt jak się bierze provere na stymulacji to nie może być świerzy bo progesteron ma być tylko od zapłodnienia zarodka. A tak tu jest progteron sztuczny taki inny i nie da się.
    Oczywiście oświadczyłam, że żadnego nadania zarodków nie zrobie bo finansowo wole za tą kasę kolejną stymulacje. A jeszcze po drugie ile wyprodukują tyle chce na raz transferować pewnie 2.
    No i tak nie było masakrowania psychicznego jsk w Polsce.
    Za to ta co przyjmuje opłaty i prosiłam o przesłanie zgód w pdf to pracuje tam.za karę. Do tego słuszałam.przez telefon jak rozgaduje innym o tym co dzwonie. A gdzie intymność?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:
    Przy poprzedniej procedurze i 3 nieudanych transferach beta ani drgnęła. Leczyłam się immuno miałam immunoglobuliny, szczepienia. Na początku alllo miałam 0. Po szczepieniach było 26%. A trzy mies po szczepieniach i nieudanym transferze spadło do 0. Zarówno Lachcina jak i Sydor stwierdzili, że problem leży w zarodkach a nie we mnie. Sama już nie wiem.
    Mam klasyczną stymulację - krótki protokół.

Ma rację, że w zarodkach. Nie mogę powiedzieć skąd takie przekonanie. Ale ma racje. Bez provery masz stymulacje?

• Ewe000 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2022, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:
    w

W Invimedzie w Katowicach. W skrócie zmarnowane 2,5 roku - 1 procedura, 3 transfery. Milion niepotrzebnych badań :(
    Doktor C.?

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ