X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea78 wrote:
    Witajcie:)

która z dziewczyn korzystała w okolicach transferów i przy transferach z takich leków jak: Accofil, Heparyna, Intralipid czy Ecorton i co pomogło najbardziej?
    Ja korzystałam z geparyny i encorton przy 2 nieudanym transferze wiec nie pomogło.

11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio :(
    Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
    Styczeń 2019 narodziny córeczki
    Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio :(
    01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    A kto tak Tobie przepisał? Do kiedy masz brać.
    Mi Jerzak przepisywała dwa dni przed transferem.
    Prof Malinowski.
    Mialam brac do transferu i jakbym zaszla w ciążę to mialam od razu zmienić na encortolon.

Lea ja mialam caly zestaw zarówno do nieudanego transferu jak i do szczęśliwego transferu 😉

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ma ktoś jutro transfer?:)

• Lea78 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

czy orientujecie się czy w Eurofertil można dokupić komórki jajowe? Ktoś wcześniej tu pisał, że można i że koszt 5000 CzK,...

• emm80 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea78 wrote:
    Hej dziewczyny,

czy orientujecie się czy w Eurofertil można dokupić komórki jajowe? Ktoś wcześniej tu pisał, że można i że koszt 5000 CzK,...
    Tak można i dokładnie tyle kosztuje jedna, ale to przed pobraniem od dawczyni o tym się decyduje że chce się więcej niż 6.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Zalezy od Ciebie. Ja chciałam. I nie robili problemów. Jak zmieniłam decyzję później to tez bylo ok (zanim pobrali materiał)

Ministymulacja to provera, menopur i clostibegyt?

• Lea78 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Tak można i dokładnie tyle kosztuje jedna, ale to przed pobraniem od dawczyni o tym się decyduje że chce się więcej niż 6.

Dziękuję za odpowiedź:))

• Doris123 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7, jak wrażenia po dzisiejszej wizycie? Weszłaś o czasie, bo my z mężem po 2,5 godz. opóźnienia. Dla mnie to trochę przegięcie było. Mój mąż był tak zrozpaczony, że chciał wracać do domu. Była to moja druga wizyta. I odczucia mam dziwne. Doktor wszystkie moje pomysły torpedował. Jak mu powiedziałam, że chcę świeży transfer to miał kontrargument, że przy stymulacji jaką on prowadzi to byłoby o wiele więcej wizyt. Jak mu powiedziałam, że chcę transfer na cyklu naturalnym to znów stwierdził, że więcej wizyt. Jak zapytałam o ovitrelle przed transferem to stwierdził, że nic nie daje a jeżeli chcę wydać 130 zł to nie ma nic przeciwko. I w sumie mam mieszane odczucia. Poza tym jak mu powiedziałam że że względu na nasienie nie chcę standardowego inv tylko np. Imsi z Macs to stwierdził, że to nie ma znaczenia... I mamy badać zarodki - może się okazać że wydamy 24 tys. zł i zostaniemy z niczym :(

Wysłany: 13 lipca 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7 wrote:
    Ministymulacja to provera, menopur i clostibegyt?
    Tak

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Oshin Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:
    Edyta7, jak wrażenia po dzisiejszej wizycie? Weszłaś o czasie, bo my z mężem po 2,5 godz. opóźnienia. Dla mnie to trochę przegięcie było. Mój mąż był tak zrozpaczony, że chciał wracać do domu. Była to moja druga wizyta. I odczucia mam dziwne. Doktor wszystkie moje pomysły torpedował. Jak mu powiedziałam, że chcę świeży transfer to miał kontrargument, że przy stymulacji jaką on prowadzi to byłoby o wiele więcej wizyt. Jak mu powiedziałam, że chcę transfer na cyklu naturalnym to znów stwierdził, że więcej wizyt. Jak zapytałam o ovitrelle przed transferem to stwierdził, że nic nie daje a jeżeli chcę wydać 130 zł to nie ma nic przeciwko. I w sumie mam mieszane odczucia. Poza tym jak mu powiedziałam że że względu na nasienie nie chcę standardowego inv tylko np. Imsi z Macs to stwierdził, że to nie ma znaczenia... I mamy badać zarodki - może się okazać że wydamy 24 tys. zł i zostaniemy z niczym :(
    Hej a dlaczego Doktor kazał badac zarodki?
    Jaki rodzaj stymulacji zaproponował?

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️
  • Doris123 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oshin wrote:
    Hej a dlaczego Doktor kazał badac zarodki?
    Jaki rodzaj stymulacji zaproponował?

Przy poprzedniej procedurze i 3 nieudanych transferach beta ani drgnęła. Leczyłam się immuno miałam immunoglobuliny, szczepienia. Na początku alllo miałam 0. Po szczepieniach było 26%. A trzy mies po szczepieniach i nieudanym transferze spadło do 0. Zarówno Lachcina jak i Sydor stwierdzili, że problem leży w zarodkach a nie we mnie. Sama już nie wiem.
    Mam klasyczną stymulację - krótki protokół.

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:

Doris Lachcina jest bardzo specyficzny, mi również było ciężko się z nim dogadać i również torpedował wszystkie moje pomysły, mam wrażenie że on bardzo lekko do wszystkiego podchodzi. Jak pytałam o dodatkowe rzeczy typu fertil chip to wręcz mnie wyśmiał. Ostatecznie stwierdziłam, że mu zaufam (oprócz badania zarodków - nam odradzał, ale ja się uparłam i to była najlepsza decyzja), ale wiedziałam że gdyby przyszło mi zrobić drugą procedurę, to już w innej klinice.

Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Doris123 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena887 wrote:
    Doris Lachcina jest bardzo specyficzny, mi również było ciężko się z nim dogadać i również torpedował wszystkie moje pomysły, mam wrażenie że on bardzo lekko do wszystkiego podchodzi. Jak pytałam o dodatkowe rzeczy typu fertil chip to wręcz mnie wyśmiał. Ostatecznie stwierdziłam, że mu zaufam (oprócz badania zarodków - nam odradzał, ale ja się uparłam i to była najlepsza decyzja), ale wiedziałam że gdyby przyszło mi zrobić drugą procedurę, to już w innej klinice.

Jest specyficzny, ale być może ma doświadczenie. W poprzedniej klinice niby lekarka była ok ale zamiast skupić się na transferach wymyślała miliony badań :(

• Ewe000 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:
    Jest specyficzny, ale być może ma doświadczenie. W poprzedniej klinice niby lekarka była ok ale zamiast skupić się na transferach wymyślała miliony badań :(
    A gdzie się leczyłaś?

• Nieznajoma Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny coś mnie pokusiło i zrobiłam badania w 5dpt 😳
    Beta < 2.3
    Progesteron 14.5
    A Estradiol 143

nie mam co się Łudzić, co nie ?

04-06-2021 , - I transfer świeżaczka ❤️
    04-06-2021 , - 3 ❄️ Na zimowisku ⛄️

17-06-2021 , beta <0.1

06-08-2021 - II transfer - nieudany

10-01-2022 , beta ruszyła ale nie na długo - III transfer - nieudany

07-07-2022 - IV transfer - czekamy

Brak mrozaczkow 🥲
  • Doris123 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe000 wrote:
    A gdzie się leczyłaś?
    w

W Invimedzie w Katowicach. W skrócie zmarnowane 2,5 roku - 1 procedura, 3 transfery. Milion niepotrzebnych badań :(

Wysłany: 14 lipca 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma wrote:
    Cześć dziewczyny coś mnie pokusiło i zrobiłam badania w 5dpt 😳
    Beta < 2.3
    Progesteron 14.5
    A Estradiol 143

nie mam co się Łudzić, co nie ?
    Myślę że zawsze warto powtorzyc jeszcze 7dpt bo naprawdę roznie to bywa. Raczej na 95% niestety się nie udało, ale istnieje jeszcze 5% ze moze jakas pozna implantacja 😉

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:

Tak 1,5 godziny opóźnienia. Też miał inne pomysły. Ale fakt jak się bierze provere na stymulacji to nie może być świerzy bo progesteron ma być tylko od zapłodnienia zarodka. A tak tu jest progteron sztuczny taki inny i nie da się.
    Oczywiście oświadczyłam, że żadnego nadania zarodków nie zrobie bo finansowo wole za tą kasę kolejną stymulacje. A jeszcze po drugie ile wyprodukują tyle chce na raz transferować pewnie 2.
    No i tak nie było masakrowania psychicznego jsk w Polsce.
    Za to ta co przyjmuje opłaty i prosiłam o przesłanie zgód w pdf to pracuje tam.za karę. Do tego słuszałam.przez telefon jak rozgaduje innym o tym co dzwonie. A gdzie intymność?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:
    Przy poprzedniej procedurze i 3 nieudanych transferach beta ani drgnęła. Leczyłam się immuno miałam immunoglobuliny, szczepienia. Na początku alllo miałam 0. Po szczepieniach było 26%. A trzy mies po szczepieniach i nieudanym transferze spadło do 0. Zarówno Lachcina jak i Sydor stwierdzili, że problem leży w zarodkach a nie we mnie. Sama już nie wiem.
    Mam klasyczną stymulację - krótki protokół.

Ma rację, że w zarodkach. Nie mogę powiedzieć skąd takie przekonanie. Ale ma racje. Bez provery masz stymulacje?

• Ewe000 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2022, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:
    w

W Invimedzie w Katowicach. W skrócie zmarnowane 2,5 roku - 1 procedura, 3 transfery. Milion niepotrzebnych badań :(
    Doktor C.?

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ