X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Biała_mewa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylka wrote:
    Biała_Mewa my się staramy z partnerem, ale do klinki jeżdżę bez niego, dokumenty podpisuje w domu i nigdy nie było z tym problemu. Za pierwszym razem był tylko ze mną.

A jakie dokumenty były potrzebne na start do rozpoczęcia procedury, ze strony partnera? Jakieś poświadczenie notarialne?

• monester Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała_mewa wrote:
    A jakie dokumenty były potrzebne na start do rozpoczęcia procedury, ze strony partnera? Jakieś poświadczenie notarialne?
    Ja to szczerze mówiąc to nie wiem jak to mialobh być załatwione z partnerem który nie istnieje- bo przecież jakąś historię wspólnych starań musicie przedstawić w historii leczenia. Owszem później można samemu jechać - ale zawsze miałam przy sobie dowód męża chociażby - żeby pani polozna sprawdziła dane czy są zgodne .

• Biała_mewa Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzecznie pytam, nie oceniam np po co ci mąż w życiu ... Po co taki komentarz? Gdyby w Polsce inseminacja lub in vitro nasieniem dawcy było legalne nie zadawałabym pytań w tym wątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2023, 20:52

• monester Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała_mewa wrote:
    Grzecznie pytam, nie oceniam np po co ci mąż w życiu ... Po co taki komentarz? Gdyby w Polsce inseminacja lub in vitro nasieniem dawcy było legalne nie zadawałabym pytań w tym wątku.
    Ale chyba zrozumiałas mnie źle, ja uważam, że ivf powinno być dostępne dla każdej kobiety niezależnie od orientacji i tego czy jest w związku, ale chodzi mi o stronę praktyczna, bo oficjalnie w Czechach singielka nie może podejść do procedury, a jak ja byłam u lekarza to chciał oglądać wszystkie wyniki i poprzednie procedury i ich wyniki itd, więc nie wiem jak to zorganizować od tej strony, chyba że ten kolega, który ma pomóc ma na przykład bardzo kiepskie nasienie to wtedy nikt się go nie czepi i będzie dawca. Chodzi o to, że lekarz stosuje nasienie dawcy w ostateczności jak już nie uda się procedura zupełnie, ale dziewczyny pisały, że nawet przy kiepskim nasieniu próby byly na plemnikach partnera.

• Biała_mewa Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś widziałam na forum dziewczynę, która podawała się za pracownika Eurofertil. Mówiła, że singielki bez problemu przyjeżdżają na zabiegi do Czech. Niestety przestała się udzielać na forum.
    Łatwiej uzyskać pewną informację od kogoś kto był w podobnej sytuacji.
    Jeśli się z Czechami nie uda to spróbuję w My Clinic Riga. Tam procedura jest dostępna dla singielek.

• Ylka Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Podają czas 3-6 miesięcy, zwykle jest to tak 2.5-4 ale to wszystko zależy od indywidualnych cech fenotypowych k grupy krwi i czy akurat mają takie dawczynie.
    Dziękuję bardzo 😀

• Ylka Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    Dziękujemy i tobie również życzymy powodzenia w staraniach.
    Dziękuję bardzo 😍

• Ylka Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała_mewa wrote:
    Na pewno wypełnialiśmy te wszystkie dokumenty, które dostaje się przed pierwszą wizytą (my mieliśmy telefoniczną). Jak się zdecydowaliśmy to pojechaliśmy na wizytę w klinice i tam już wypełniliśmy dokumenty do stymulacji. Partner oddał nasienie i zamrozilismy, bo wiedziałam że później najczęściej będę jeździć sama. Na punkcje jeździłam już bez niego, a on dokumenty na kolejne procedury podpisywał mi w domu.

• Ylka Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nasienia, to chyba można poprosić o nasienie dawcy?? 🤔 Mam na mysli, że czasami ktoś po prostu może nie chcieć przekazywać swoich genów (z różnych względów). To tylko moje przemyślenia, nie wiem jak to wygląda w praktyce. Kojarzę kiedyś, że dziewczyna chciała skorzystać z AK mimo tego, że miała swoje dobre komorki (miała chyba wadę wzroku i coś jeszcze tam bylo) i nie chciała by dziecko to po niej odziedziczyło.

• PawieOczko Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodze82 wrote:
    Czy którejś z was L kazał odstawić acard po transferze? U mnie beta beznadziejnie przyrasta, więc ta ciąża nie rokuje. Ja już się godzę ze stratą i zakończeniem starań bez dziecka.
    Wczoraj wysłałam Lence trzy wyniki bety plus progesteron. Zabroniła mi odstawiać leki, za to mam już nie brać acardu. ??? Nie mam i nie miałam nawet plamień, o czym zresztą napisałam.
    Zostało mi tylko clexane na rozrzedzanie krwi :( Nie rozumiem, czemu tak.
    Mi Lenka napisała że mogę odstawić acard po transferze.

Ona: 82r., Hashimoto Eutx75, jajowody drożne, CD138 ✅️
    On: 81 r., Oligoz.II, Teratoz.III ,fragmentacja 15%✅️, t(13;14) rob.
    Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
    Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne) :)

2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
    age.png
  • PawieOczko Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylka wrote:
    Witam Was wszystkie 😀
    Jesteście może w stanie powiedzieć jaki jest czas oczekiwania na KD?
    PawieOczko na jakich lekach tak ładnie poszły Tobie stymulacje?
    Wszystkim zafasolkowanym gratuluję 😍
    Pierwsza stymulacja w EF była klasyczna, czyli Aromek, Provera, Menopur 75x5, potem Menopur 150.
    Druga stymulacja miała taka modyfikację że od początku Menopur był w dawce 150 j. stąd więcej jajek. Mi dr L. pozwolił zamiast Menopur brać pierwsze 4 dni stymulacji Puregon, ponieważ miałam jeszcze po poprzednich stymulacjach i stwierdził że mogę wykorzystać, ale tylko na początku cyklu bo potem ważny jest Menopur bo zawiera dodatkowy składnik. tak więc na początku obu stymulacji zamiast Menopur brałam tyle samo jednostek Puregon.
    N temat KD nic nie wiem, więc nie pomogę.

Emily0723, Ylka lubią tę wiadomość

Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
    Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne) :)

2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
    age.png
  • PawieOczko Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylka wrote:
    Witam Was wszystkie 😀
    Jesteście może w stanie powiedzieć jaki jest czas oczekiwania na KD?
    PawieOczko na jakich lekach tak ładnie poszły Tobie stymulacje?
    Wszystkim zafasolkowanym gratuluję 😍
    No i oczywiście też witamy i życzymy zafasolkowania :)

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylka wrote:
    A co do nasienia, to chyba można poprosić o nasienie dawcy?? 🤔 Mam na mysli, że czasami ktoś po prostu może nie chcieć przekazywać swoich genów (z różnych względów). To tylko moje przemyślenia, nie wiem jak to wygląda w praktyce. Kojarzę kiedyś, że dziewczyna chciała skorzystać z AK mimo tego, że miała swoje dobre komorki (miała chyba wadę wzroku i coś jeszcze tam bylo) i nie chciała by dziecko to po niej odziedziczyło.
    Myślę, że nie można ot tak bez powodu korzystać z dawstwa, musi być jakieś uzasadnienie -wiek, kariotyp, choroby dziedziczne, kiepskie nasienie, poronienia, niskie AMh, zła odpowiedz na stymulację, wcześniejsze niepowodzenia w procedurach- nawet kiedyś tutaj była dziewczyna, która chciała żeby wszystkie komórki zostały zapłodnione nasieniem dawcy a doktor się nie zgodził, zgodził się tylko na zapłodnienie pół na pół -dawca partner.

• PawieOczko Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja fasolka ma się dobrze, obraz USG zgadza się z dniem ciąży wyliczonej na podstawie transferu. Komórki serca tak pulsowały na obrazie, że byłam aż w szoku że tak to widać. No i pomału zaczynamy się z partnerem oswajać z tą myślą, że będzie nas więcej, ale chyba ciągle trochę jesteśmy zaskoczeni. Wiem że to dziwne, że najpierw człowiek się stara tyle, a potem reaguje niedowierzaniem, że to jednak się wydarzyło :) A i poranne mdłości, tak jakby były w odwrocie... nie chcę zapeszać, ale może będzie lepiej. Cyc mi nabrzmiał, czy doszedł już jakiś dodatkowy naturalny progesteron od zarodka?

monester, KasiaBe lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PawieOczko wrote:
    A moja fasolka ma się dobrze, obraz USG zgadza się z dniem ciąży wyliczonej na podstawie transferu. Komórki serca tak pulsowały na obrazie, że byłam aż w szoku że tak to widać. No i pomału zaczynamy się z partnerem oswajać z tą myślą, że będzie nas więcej, ale chyba ciągle trochę jesteśmy zaskoczeni. Wiem że to dziwne, że najpierw człowiek się stara tyle, a potem reaguje niedowierzaniem, że to jednak się wydarzyło :) A i poranne mdłości, tak jakby były w odwrocie... nie chcę zapeszać, ale może będzie lepiej. Cyc mi nabrzmiał, czy doszedł już jakiś dodatkowy naturalny progesteron od zarodka?
    Jeczze nie jeśli byłaś na sztucznym cyklu. Fajnie, że wszystko ok. Ja dalej jestem zaskoczona 😅 a skończyłam 13tydzien

• Ylka Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Myślę, że nie można ot tak bez powodu korzystać z dawstwa, musi być jakieś uzasadnienie -wiek, kariotyp, choroby dziedziczne, kiepskie nasienie, poronienia, niskie AMh, zła odpowiedz na stymulację, wcześniejsze niepowodzenia w procedurach- nawet kiedyś tutaj była dziewczyna, która chciała żeby wszystkie komórki zostały zapłodnione nasieniem dawcy a doktor się nie zgodził, zgodził się tylko na zapłodnienie pół na pół -dawca partner.
    Na pewno masz rację.. tylko właśnie pomyślałam, że jakiś powód zawsze się znajdzie i dla lekarza to będzie wystarczający argument. Pamiętam tylko, że jak na początku była mowa o słabym nasieniu mojego partnera, to padło pytanie, czy opcje dawstwa bierzemy pod uwagę.. no ale dla nas to nie wchodziło w grę, więc tematu nie zagłębiałam. No i z czasem podejście się zmienia, bo kiedyś AK w ogóle nie brałam pod uwagę, a teraz powoli oswajam się z tą myślą

• PawieOczko Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylka wrote:
    Na pewno masz rację.. tylko właśnie pomyślałam, że jakiś powód zawsze się znajdzie i dla lekarza to będzie wystarczający argument. Pamiętam tylko, że jak na początku była mowa o słabym nasieniu mojego partnera, to padło pytanie, czy opcje dawstwa bierzemy pod uwagę.. no ale dla nas to nie wchodziło w grę, więc tematu nie zagłębiałam. No i z czasem podejście się zmienia, bo kiedyś AK w ogóle nie brałam pod uwagę, a teraz powoli oswajam się z tą myślą
    A Ty Ylka masz już długą historię starań? Miałaś jakieś IVF? Jesteś teraz w EF?

age.png
  • Ylka Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PawieOczko wrote:
    No i oczywiście też witamy i życzymy zafasolkowania :)
    Dziękuję bardzo 😍

• Ylka Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PawieOczko wrote:
    A Ty Ylka masz już długą historię starań? Miałaś jakieś IVF? Jesteś teraz w EF?
    Tak, od 2016. Byłam 5 razy w ciąży, 3 naturalne, 2 z invitro na przebadanym zarodku. Tak, w Eurofertil juz 4 stymulacje, z pierwszej z 3 komórek 1 zarodek chory, z drugiej z dwóch komórek 1 zarodek chory, trzecia stymulacja przerwana- nierówno rosły pęcherzyki, czwarta 1 pecherzyk- zdecydowaliśmy się na punkcje, ale brak komórki. I teraz walczę sama ze sobą czy próbować ostatni raz czy AK. Jeszcze kilka miesięcy jak na mój wiek i skrajnie niskie AMH jajnik bardzo ładnie reagował, a teraz to jakaś porażka. Nie wiem czego jeszcze mogę spróbować. Jestem teraz na divina, nie wiem czy to może pomóc, czy będzie jeszcze gorzej 😔

• PawieOczko Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylka wrote:
    Tak, od 2016. Byłam 5 razy w ciąży, 3 naturalne, 2 z invitro na przebadanym zarodku. Tak, w Eurofertil juz 4 stymulacje, z pierwszej z 3 komórek 1 zarodek chory, z drugiej z dwóch komórek 1 zarodek chory, trzecia stymulacja przerwana- nierówno rosły pęcherzyki, czwarta 1 pecherzyk- zdecydowaliśmy się na punkcje, ale brak komórki. I teraz walczę sama ze sobą czy próbować ostatni raz czy AK. Jeszcze kilka miesięcy jak na mój wiek i skrajnie niskie AMH jajnik bardzo ładnie reagował, a teraz to jakaś porażka. Nie wiem czego jeszcze mogę spróbować. Jestem teraz na divina, nie wiem czy to może pomóc, czy będzie jeszcze gorzej 😔
    Przykro mi że nie macie ostatnio sukcesów w EF. A z tych wcześniejszych ciąż był jakiś pozytywny finał? Śledzę babkę od akupunktury, która twierdzi że klientce podniosła AMH igłami, ale ona robi sobie taką pozytywną propagandę wokół siebie że trochę mam problem z jej wiarygodnoscią. Nam akupunktura nie pomogła, no chyba że w resecie pomiędzy IVF.

age.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ